reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

ale ten 25 jest popularny :) ja tez mam usg polówkowe 25 o 17,20 :) :) :)

ja o 10.20 :)

Aylin ty chyba jako pierwsza mialas stwierdzona dziewczynke. W którym tyg stwierdzili? Potwierdzona juz?

na prenatalnych - 11t + 2 d.

I jak na razie pozostaje bez zmian czyli między nózkami nic nie wyrosło. Ale z zakupami wstrzymuje sie jeszcze (no dobra juz 2 kompleciki kupiłam :p)

25.11 sądzę ze potwierdzi na 100% :)

reklama
Witam i ja :tak:

myla - super ,że wszystko ok :tak:

marela - gratuluje synka :-)

magda - witaj

olusia -&&& za dzisiejsze usg

doli - biudulo , oby zatrucie szybko przeszło :tak: a co do połówkowego to chyba nie za wcześnie , ja w ciąży z synem byłam w 19 i 4 tc wg om , wszystko pięknie było widać , wtedy też dowiedziałam się ,że jajca są i mam zdjęcie w 3d buziola :tak:a u ciebie chyba coś koło tego tc bedzie :tak:

margomari , babydust - gratuluje połóweczki i życzę aby druga zleciała bezproblemowo :-)

pat &&&&

amisia - gratuluje zdrowego i sporego chłopa:tak:

co wy z tą wagą , przytyjemy ile przytyjemy , a potem będziemy zrzucać :-)

to tyle zapamiętałam :zawstydzona/y:

ps. tak wogóle to też musze na połówkowe się umówić :tak:

Margo, tym razem będzie wszystko tak jak powinno być, zobaczysz :-)

Ja mam 4D w 23 t, moja gin mówi, że nawet do 26 tak naprawdę się robi, chociaż w necie w większości podają, że tylko do 22 tygodnia, a jak zadzwoniłam się umówić, to babka powiedziała mi, że u mnie najlepiej będzie zrobić w połowie grudnia, a że przyjmuje we wtorki i w piątki, to umówiłam się na piątek, bo musimy jechać do Krynicy na to usg, więc potem będziemy mieli wolne i dłuższy weekend :-)

Dzięki Milia. Mam nadzieję, że będzie :happy2:

Co do usg 4d to zależy co tak naprawdę chcesz na tym usg zobaczyć. Jeśli całego dzidziola to rzeczywiście tak do 22 tyg najlepiej bo później to już maszyneria nie obejmuje całego dziecia (maleństwo już nie jest takie maleńkie) Ja mam pomiędzy 28-30 tyg bo wtedy buźka przypomina już tą po narodzinach i ładny portrecik można zrobić :-)

Mój synuś

Załączniki

• 1415966038318.jpg
    1415966038318.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 46
My już po. Muszę powtórzyć badanie bo tak jak myslalam za wcześnie...wiec musimy iść prywatnie. I potwierdził się się syn :) pokazał jajka i pisiora :p tuz przed wizyta kopnął mnie tak że aż mnie to zabolalo i podskoczylam a na USG leżał grzecznie :D leży główka w dol i nogi trzyma po prawej stronie, tam gdzie czuje kopniaki :D M dumny i szczęśliwy jak tez :)

Dzieki dziewczyny za podpowiedz z tym magnezem :-) kupie sobie magne b6 i raz dziennie wystarczy?

Doli mam nadzieje ze przejdzie Ci szybko i skoncza się w koncu te wszystkie choroby.

Olusia jak tam oo USG?
Margo tylko spokojnie, wszystko bedzie dobrze trzeba byc dobrej mysli kazda która jedt po przejsciach sie stresuje ale tylko soikoj jest dobry dka naszych maluchów :-)
Amisia gratuluje duzego juz dzidziusia :-)

Ja nie wiem jakie dokładnie bede mieć USG , powiedział tylko ze bedziemy szczegiłowo mierzyć.

Dobry :-)
Ja mam nadzieje ze u Renatki wszystko ok, faktycznie dlugo jest cisza :(
❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊
Dygotka ja juz tez pchnę :( , ide dzis miarę zrobić na rajstopki .., mam nadzieje ze pomoze ....
Kuklaki kanarka na balkonie trzymasz???
Miłego dnia :)

Karina no trzymam na balkonie bo jeszcze nie ma tak zimno, dopiero jak sie temp. tak do 10 stopni obnizy to do domu daje.
Mam nadzieje ze dzieki rajstopka bedzie lepiej:tak:

Cześć wszystkim. Chciałabym się do Was przyłączyć.:-)
Mam na imię Magda i mam 29 lat. Jestem w drugiej ciąży - 20t1dz.:-D
termin mam na 3 kwietnia 2015 r. :-)
troszkę Was podczytałam i wszystkim Wam dziewczyny gratuluję i życzę mnóstwo zdrówka :-)

Witamy i wzajemnie duzo zdrowia

ale ten 25 jest popularny :) ja tez mam usg polówkowe 25 o 17,20 :) :) :)

Marela gratki chlopaka
u mnie w rodzinie jedna siotra miala 2 synowa brat mial 2 corki teraz jak wnuki sie rodza to ta od synow ma same wnuczki a ta od corek samych wnukow :-D

Olusia czekamy na wesci

Moja kumpela wlasnie rodzi :) tylko dziec duzy bo ok 4400 a pierwsza cc wiec mam nadzieje ze dolem jej nie pozwola :(

a ja dzisiaj polowinki :) kiedy to zlecialo :)

To co pokolenie sie zmienia
Duzego dzidziola ma kumpela twoja:szok:
20 tydz no to teraz juz z gorki kochana

Kuklaki zazdroszcze takiej pogody, kocham burze.. :sorry2:

milia dzięki... już mam dosyć tych chorób co chwile cos :(
vesunna u mnie na 80% chłopak ale to było na odczepne się takie sprawdzenie, 26.11 mam 4d to zobaczę :-) tylko nie wiem czy nie za wcześnie idę

Zdrowiej Doli a jak co to idz do lekarza,
No u mnie ostatnio czesto burze

Cześć dziewczyny,
Witam się po przerwie. Nareszcie trochę luzu i mogę częściej do Was tu zaglądać :-)
Vesunna 70 % to dużo choć Cię rozumiem. U mnie jest 97 % a i tak jeszcze do końca nie jestem przekonana. W pierwszej ciąży kilku różnych lekarzy potwierdziło mi że będzie dziewczynka. Teraz było inaczej. W 11 tyg powiedziano mi że raczej chłopczyk ale to nic pewnego. Na połówkowym lekarz stwierdził że prawie 100% dziewczynka i tak tez wpisał do karty ciąży więc raczej jest pewien.
Czekam do następnego usg w 28 tyg. Myślę, że wtedy nie powinno być wątpliwości.
Na razie żadnych zakupów nie robię i ciągle jeszcze nie mogę wejść do sklepu z ubrankami dziecięcymi (jestem w stanie oglądać w internecie). Jestem w stresie bo nadchodzi 21 tydz kiedy to zaczęły się komplikacje w pierwszej ciąży, które zakończyły się porodem w 26 tyg. Niestety bez happy endu.

Dygotka - zazdroszczę tak małego przyrostu wagi. Mnie regularnie przybywa. Odżywiam się normalnie. Fakt nie jestem jakoś bardzo aktywna ale to przez to że w tej ciąży musze uważać i się oszczędzać. Obawiam się że ten przyrost wagi to niestety konsekwencja choroby tarczycy. Od kilku lat walczę z Hashimoto. Przed ciążą unormowałam hormony i dzięki temu udawało mi się trzymać wagę w ryzach bez specjalnego wysiłku. Ale niestety wszelkie zmiany hormonalne nie wpływają na mnie dobrze. A wiadomo co się dzieje w ciąży. No cóż zdrowie maluszka najważniejsze a ja będę musiała wziąć się za siebie po ciąży.

Magdalena witamy.

Babydust u mnie tak samo 20 tydz 0 dzień. Więc świętujemy razem :-)

Kochana przecierz ty swietnie wygladasz na zdjeciu wyglada jakby ci tylko brzuszek rosnol a tak to chudzinka jestes, wiec nie martw sie.
Ginekolog nie oglada cie czesciej ze wzgledu na tamte komplikacje?
Gratuluje polowy drogi:tak:

No i juz po 18 cm i waży mój chłopak 422 G WSZYSTKO JEST OK

Amisia gratulacje ale twoj dzidziol juz duzy, dobrze ze wszystko ok:tak:

reklama
Kochana przecierz ty swietnie wygladasz na zdjeciu wyglada jakby ci tylko brzuszek rosnol a tak to chudzinka jestes, wiec nie martw sie.
Ginekolog nie oglada cie czesciej ze wzgledu na tamte komplikacje?
Gratuluje polowy drogi:tak:

Kuklaki dziękuję.
Co do gina to właśnie przez te komplikacje chodzę do gina (niestety prywatnie dlatego nie za często bo bym musiała majątek wydać).
Jeśli nie ma komplikacji i wszystko jest ok to tu ciąża prowadzona jest przez lekarza pierwszego kontaktu i położną. A że u mnie w tej ciąży na szczęście nie ma komplikacji to niestety miałabym tylko taką opiekę.
My wykupiliśmy specjalny prywatny pakiet (bo wychodzi taniej niż opłata za każda wizytę oddzielnie) No i w tym pakiecie miałam usg w 8,12,19 tyg i jeszcze zostały wizyty w 28-30 i 34-36. Plus do tego położna raz w miesiącu a od 32 tyg to prawie co tydzień.

Amisia piękny synuś. Gratulacje :-)

Ostatnia edycja:
Do góry