reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

ale ten 25 jest popularny :) ja tez mam usg polówkowe 25 o 17,20 :) :) :)

Marela gratki chlopaka
u mnie w rodzinie jedna siotra miala 2 synowa brat mial 2 corki teraz jak wnuki sie rodza to ta od synow ma same wnuczki a ta od corek samych wnukow :-D

Olusia czekamy na wesci

Moja kumpela wlasnie rodzi :) tylko dziec duzy bo ok 4400 a pierwsza cc wiec mam nadzieje ze dolem jej nie pozwola :(

a ja dzisiaj polowinki :) kiedy to zlecialo :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej
zatrulam się czymś albo mam jakiegoś rota, dosłownie umieram od połnocy :(

takie skręty jelit i żołądka miałam ostatnio jak się strułam kubełkiem kfc a nic takiego nie jadłam!!!

wzięłam nospe i czekam aż zadziała ;(

wpadnę później..

hej
zatrulam się czymś albo mam jakiegoś rota, dosłownie umieram od połnocy :(

takie skręty jelit i żołądka miałam ostatnio jak się strułam kubełkiem kfc a nic takiego nie jadłam!!!

wzięłam nospe i czekam aż zadziała ;(

wpadnę później..

Doli biedna, zdrówka życzę, oby to szybko minęło i żebyś już się nie męczyła...
milia buraki z warzywami ugotowalam ale chyba za malo burakow i za duzo cytryny dalam:zawstydzona/y:

Ja tez rycze o byle co, a na tesciowa mam nerwy nonstop, wydaje mi sie ze wszystko zle robi, kobieta pomaga a mi nie pasuje, jestem zlym czlowiekiem, masakra.
Ja jeszcze nie wiem kiedy polowkowe, ja to nigdy nic nie wiem.[/QUOTE

Kuklaki, ja mam metodę, że buraków musi być co najmniej tyle samo, co wszystkich pozostałych warzyw razem wziętych albo nawet więcej.
Taka wrażliwa i płaczliwa byłam w pierwszym trymestrze, teraz mi przeszło.

Natasza, bardzo mi przykro z powodu pieska, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze &&&
Moja ginka mówiła, że jakikolwiek magnez z wit. B6, a internista najbardziej doradzał Maglek, bo to nie suplement diety i są faktycznie badania, że dobrze się przyswaja albo MagneB6. Jeśli nie chcesz łykać, to postaraj się więcej magnezu z jedzeniem przyjmować.
milia80 i natasza jutro mam miec USG i zobaczymy co dalej...:tak:

Myla super zakup !:-) rozek sliczny

Olusia, no tak... ja wczoraj miałam wolne i wydawało mi się, że to już piątek ;-) a dziś znowu w pracy, bleee, ale przeżyję jeszcze te 7 godz. do weekendu :-)

Marela, gratuluję zdrowego synka :-) fajnie, że masz tyle rzeczy po starszym :-)

Magda, witaj :-)

Dobry :-)

Marlea gratuluje synka :) ❤️❤️❤️❤️
To jako trzecia odpadłaś na gratis niespodziankę przy dziewczynce.

Jedyna która sie na razie kwalifikuje jes Myla jako druga ...
Czekam na Vesunne - ona była pierwsza , ale nie wiem co bedzie :p

Jesli piszesz z telefonu to juz ta funkcja jest znowu aktywna ... Wiem to dzieki Olusi :)

Ja mam nadzieje ze u Renatki wszystko ok, faktycznie dlugo jest cisza :(
❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊

Dygotka ja juz tez pchnę :( , ide dzis miarę zrobić na rajstopki .., mam nadzieje ze pomoze ....

Kuklaki kanarka na balkonie trzymasz???

Miłego dnia :)

Karinka u mnie na 70% dziewczyna :-) także jeszcze pilka w grze hehe. Mam 25 polowkowe takze powinni wtedy stwierdzic na 100%

natasza ja biorę asmag forte 3x1.. zastanawiam się nadm magne B6 jak skończe bo mam wiecznie zajady..

Olusia trzymam kciuki za usg

marela gratuluje!!! :-)

Kuklaki zazdroszcze takiej pogody, kocham burze.. :sorry2:

magdalena hej

babydust mam nadzieje, że lekarze zrobią co trzeba z Twoją koleżanką i nie każą jej się męczyć w imię cholera wie czego ..

milia dzięki... już mam dosyć tych chorób co chwile cos :(

vesunna u mnie na 80% chłopak ale to było na odczepne się takie sprawdzenie, 26.11 mam 4d to zobaczę :-) tylko nie wiem czy nie za wcześnie idę

Cześć dziewczyny,

Witam się po przerwie. Nareszcie trochę luzu i mogę częściej do Was tu zaglądać :-)

Marela gratuluję synka. Dobrze, że wszystko ok.

Doli trzymaj się!. Mam nadzieję, ze zatrucie szybko przejdzie. Ja mam usg 4d w 28 tyg.

Vesunna 70 % to dużo choć Cię rozumiem. U mnie jest 97 % a i tak jeszcze do końca nie jestem przekonana. W pierwszej ciąży kilku różnych lekarzy potwierdziło mi że będzie dziewczynka. Teraz było inaczej. W 11 tyg powiedziano mi że raczej chłopczyk ale to nic pewnego. Na połówkowym lekarz stwierdził że prawie 100% dziewczynka i tak tez wpisał do karty ciąży więc raczej jest pewien.
Czekam do następnego usg w 28 tyg. Myślę, że wtedy nie powinno być wątpliwości.
Na razie żadnych zakupów nie robię i ciągle jeszcze nie mogę wejść do sklepu z ubrankami dziecięcymi (jestem w stanie oglądać w internecie). Jestem w stresie bo nadchodzi 21 tydz kiedy to zaczęły się komplikacje w pierwszej ciąży, które zakończyły się porodem w 26 tyg. Niestety bez happy endu.

Dygotka - zazdroszczę tak małego przyrostu wagi. Mnie regularnie przybywa. Odżywiam się normalnie. Fakt nie jestem jakoś bardzo aktywna ale to przez to że w tej ciąży musze uważać i się oszczędzać. Obawiam się że ten przyrost wagi to niestety konsekwencja choroby tarczycy. Od kilku lat walczę z Hashimoto. Przed ciążą unormowałam hormony i dzięki temu udawało mi się trzymać wagę w ryzach bez specjalnego wysiłku. Ale niestety wszelkie zmiany hormonalne nie wpływają na mnie dobrze. A wiadomo co się dzieje w ciąży. No cóż zdrowie maluszka najważniejsze a ja będę musiała wziąć się za siebie po ciąży.

Magdalena witamy.

Babydust u mnie tak samo 20 tydz 0 dzień. Więc świętujemy razem :-)

A ja z Ksawerym u kardiologia...chyba tu spedze cały dzień takie kolejki...

Vesunna u CB na 70u mnie na 90,i oby nam się w 100℅ zamienilo

A mała wczoraj tak bardzo borykała jak nigdy widać się rozkreca :)

Aylin ty chyba jako pierwsza mialas stwierdzona dziewczynke. W którym tyg stwierdzili? Potwierdzona juz?

Ja biorę magneB6, gin mi polecił bo witaminę B tez tracimy.
Doli Ty to chorowitka jesteś...
Ja czekam na 12:15 na USG i oczywiście tradycyjnie mam stresa... Mimo tego że małe kopie to boje się ze cos jest nie tak a ja sobie wmawiam kopniaki...-_- o 12:15 głupie myśli mina ;)

reklama
Laseczki, terminy wizyt podajcie na PW, bo części nie mam, kalendarz uzupełnię.

Widzę, że 25 będzie się działo.

Myla, o USG pytałaś się o moje czy swoje ;p Chętnie się przejadę z Tobą ;)

Magdza witam.

Zdrówka wszystkim życzę.

Ostatnia edycja:
Do góry