reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Z takich które mi się spodobały i praktyczne by były dla mnie (2 pokojowe mieszkanie na 9pietrze) to coletto Marco polo. Opinie ma fajne i zestaw dodatkowo z baza isofix kosztuje ok 1800zl, wiec nie ma tragedii

Pat faceci ja dzieci sa. Mój P. tez ogląda stacje kolejowe niby dla Antka tyle że on bedzie gotowy na takie cuda za jakies 2 lata. Nie mówiąc o jakis latających gadżetach.

A wózki kurde ja tez oglądam i nic mi się nie podoba. A to za wielki a to za ciężkii a to kiepsko sie składa. moze na wiosnę cos sie pokaże fajnego a jak nie to zostaje sprawdzony Mutsy.

Masakra z tymi lekarzami :-/ każda kobieta tyje tyle ile pitrzebuje :p
Dziewczyny ile przytyłyście?

Dzisiaj mnie boli podbrzusze:-( martwie się trochę... taki dziwny ból

Natasza, a brałaś nospę, magnez? jak nie przejdzie, to wybierz się do lekarza.

Ja przytyłam już 4,5 kg i też się obawiam, co będzie dalej :-(
Olusia
, jak po usg? leżenie na pewno jest ciężkie, ale maluszki najważniejsze, głowa do góry, będzie dobrze :-)

Karina, można pokrzywę, tylko z umiarem, jak wszystko :-)
Zalecana ilość płynów, to ok. 30 ml na kilogram masy ciała, oczywiście dla osób aktywnych fizycznie będzie to więcej, ale nie ma co trzymać się kurczowo przysłowiowych 2 litrów dziennie, jeden potrzebuje trochę mniej, inny więcej. Ale 4-5 litrów to faktycznie dużo, na pewno nie masz problemów z cukrem?
milia ja zrobilam barszczyk ale mi nie wyszedl za bardzo, ale i tak zjadlam:-(

Kuklaki, a jaki robiłaś na zakwasie? ja takiego jeszcze nigdy nie robiłam, choc się przymierzam, ale krem z buraków wyszedł pyszny :-)

Myla, fajne zakupy, rożek prześliczny :-)

Dygotka, no nie możesz być wszędzie i wszytskiego robić, postaraj się byc asertywna, pamiętaj, że dobro dzieci i Twoje jest teraz najważniejsze, a jesli ktoś się obrazi, no to trudno...
Nie martw się, ja chyba ostatnia mam połówkowe, bo 19.12 ;-)

Asiulka, ja też napojów nie słodzę, ale tak jak pisała Doli, najlepiej o tym nie myśleć i nie rozczulać się nad sobą. Pani wcisnęła mi cytrynę i wypiłam na 2 razy.
Mam nadzieję, ze wyniki będą dobre...
Bardzo słabo się czułam przez pierwszą godzinę, 2 x myślałam, że zemdleję, siedziałam w oknie i przetrwałam, druga godzina już spokojnie :-) tylko posiniaczona jestem, bo za każdym razem wkłuwała mi się 2x, albo nie mogła zyły znaleźć, albo krew z żyły nie chciała lecieć, więc w sumie pokłuła mnie 6x, z czego 5 w jedną rękę, bo na drugiej w ogóle zył nie mogła znaleźć...

Ach już leżę i odpoczywamy laboratorium wyszłam w sumie przed 12 i dopiero po 12 śniadanie zjadłam potem chwilę odpoczelam i po małą do przedszkola, a że to godz marszu to wyszłam odpowiednio wcześniej. No i godzinka na powrót o powrocie szybko obiad i mam dość. Boli mnie brzuch choć myślę że to zmęczenie. Niestety dziś nie czułam maluszka, a może nie miałam czasu żeby poleżeć i poczekać na ruchy. Mam nadzieję że teraz dzidzi da o sobie znać ;-)

Milia to faktycznie masz późno połówkowe. Ja mam 8.12

pewnie wtedy dostane tez skierowanie na badania i na cudowna glukozę. Choć jakoś wspominam ja całkiem neutralnie jak robiłam z Antkiem. po prostu wypiłam i już. Zobaczymy jak teraz będzie.

asiatipl ja tez dziś źle się czuję. Zrobiła porządki w komodach i wypierniczyłam swetry co zalegały 3 lata bez noszenia. I jakoś brzuch mnie pobolewa. Oby do 21 wytrzymać w pracy i do domu

Dygotka przykro mi ze Tobie takiego stresa robią :(
Ja tez sie szybko denerwuje i nieraz tez mi łzy pociekna ...
Ale trzeba myslec pozytywnie :)
❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️

Pat fajny wózeczek :)
Tez mi sie podoba :)

Milia no mialam krew pobierana i wyniki były dobre .. Spytam sie lekarki ile ostatnio było ... Bo sama nie wiem. Teraz jak chłodniej jest to koło 3 litrów nieraz troche wiecej ...

Ide wlasnie na wizytę do domowej lekarki , zeby mi wznowiła recepte na drenaż limfatyczny i dała recepte na uciskowe rajstopy ...

reklama
milia buraki z warzywami ugotowalam ale chyba za malo burakow i za duzo cytryny dalam:zawstydzona/y:

Ja tez rycze o byle co, a na tesciowa mam nerwy nonstop, wydaje mi sie ze wszystko zle robi, kobieta pomaga a mi nie pasuje, jestem zlym czlowiekiem, masakra.
Ja jeszcze nie wiem kiedy polowkowe, ja to nigdy nic nie wiem.

Do góry