reklama
Ja chyba nie przytyłam jeszcze nic, a jeśli, to max kg. Jestem z siebie dumna . Boję się jednak, że jak mi później przywali to się nie pozbieram, a gin mnie zabije . Przy ostatnim usg w 17tc ważyłam 94,5kg (w 7tc to było 95,5kg, wiec nawet udało mi się schudnąć). Juz widzę po sobie, że ledwo dopinam się w kurtce jesiennej, ale to dobrze, mam plan teraz w niej pochodzić do oporu i wbić się w nią za rok .
Co do ruchów, to czuję, że coś w brzuchu mam, czasami coś (raczej ktoś) przeplynie, ale do kopniaczkow do daleko :-(.
Tradycyjnie, powie mi któraś, który tc wyświetla mi się w suwaczku?
Co do ruchów, to czuję, że coś w brzuchu mam, czasami coś (raczej ktoś) przeplynie, ale do kopniaczkow do daleko :-(.
oho waga na tapecie j
a mam zamiar wazyc na kocu ciazy mniej niz w ciazy z synem
2 tyg temu mialam +1,5 a z synem na tym etapie mialam juz +8
dzisiaj podjade do lekarza bo znowu mocno sie skurczalam wczoraj to sie zwaze
do konca ciazy nie chcialabym wazyc wiecej niz 90 kg hmmm wyzwanie jest bo tylko 5 kilo mi zostalo zobaczymy czy sie uda
ale moze od poczatku na diecie cukrzycowej sie uda
a mam zamiar wazyc na kocu ciazy mniej niz w ciazy z synem
2 tyg temu mialam +1,5 a z synem na tym etapie mialam juz +8
dzisiaj podjade do lekarza bo znowu mocno sie skurczalam wczoraj to sie zwaze
do konca ciazy nie chcialabym wazyc wiecej niz 90 kg hmmm wyzwanie jest bo tylko 5 kilo mi zostalo zobaczymy czy sie uda
ale moze od poczatku na diecie cukrzycowej sie uda
Margomari
Fanka BB :)
Dzień dobry,
Ja tylko na chwilę ale muszę Wam coś powiedzieć :-) Moja mała kopała mnie pół nocy. Pierwszy raz na tyle mocno, że widziałam jak brzuch mi się rusza i całkiem nieźle czuć było te kopniaczki przez skórę. Mój M była zachwycony bo pierwszy raz poczuł kopniaka (był tak silny że nie dałoby rady go z niczym innym pomylić) Poza tym mała "podążała" z kopniaczkami za moją ręką. Dostałam kopa tam gdzie akurat przyłożyłam dłoń :-)
Inna sprawa że luby poszedł spać a moje maleństwo szalało tak że ja spać nie mogłam. Najgorsze że po pęcherzu
Doli moje tez po nocach kopie i to codziennie.
Co do wagi to ja mam 6 kg na plusie (3 kg przez ostatnie 2 mce) Więc pierwszy raz w życiu ważę 68 kg Mam nadzieję, że nie przytyje do końca ciąży więcej niż 10 kg (położna stwierdziła że przed ciążą byłam chuda więc do 16-18 kg mogę spokojnie przytyć) No ale w tym tempie to ja 20 przekroczę
Ja tylko na chwilę ale muszę Wam coś powiedzieć :-) Moja mała kopała mnie pół nocy. Pierwszy raz na tyle mocno, że widziałam jak brzuch mi się rusza i całkiem nieźle czuć było te kopniaczki przez skórę. Mój M była zachwycony bo pierwszy raz poczuł kopniaka (był tak silny że nie dałoby rady go z niczym innym pomylić) Poza tym mała "podążała" z kopniaczkami za moją ręką. Dostałam kopa tam gdzie akurat przyłożyłam dłoń :-)
Inna sprawa że luby poszedł spać a moje maleństwo szalało tak że ja spać nie mogłam. Najgorsze że po pęcherzu
Co do wagi to ja mam 6 kg na plusie (3 kg przez ostatnie 2 mce) Więc pierwszy raz w życiu ważę 68 kg Mam nadzieję, że nie przytyje do końca ciąży więcej niż 10 kg (położna stwierdziła że przed ciążą byłam chuda więc do 16-18 kg mogę spokojnie przytyć) No ale w tym tempie to ja 20 przekroczę
Ja miałam na poczatku ciąży robiona ta probe bo mialam za wysoki cukier i miałam właśnie 75g normalnie na kasę ale pamiętam ze w poprzednich ciqzach miałam. 50wiec nie wiem od czego to zależy
mi gin mówił ze to sie zmienia co chwile. Raz jest 50, raz 75. Pół roku temu robili badania po 2 h dopiero. Teraz jest wskazanie po godzinie i po dwóch. Więc wszystko od wytycznych zalezy
Ja u lekarza na badaniach, wypiłam szklankę z glukozą i czekam 2 godz. a z głodu to ssie mnie że tą szklanka z cukrem była pyszna żeby cokolwiek w żołądku się pojawiło.
mi tez to smakowało.... gorzej ze potem zezarłabym cokolwiek. Te 2 h to masakra jednak. Tym bardziej jak jest sie przyzwyczoajonym do jedzenia sniadań
hehe obawiam sie ze w 10 to bedzie ci trudno sie zamknąć - tym bardziej jak chuda jesteś . Dzidzia ci jeszcze z 3 kg przybedzie, plus łozysko, plus wody i samo to juz bedzie ok 8 kg....
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Hej. Ja tez nie mialam czasu pisac. Goscie zajeli czas troche podczytywalam po nocachale jakos nie pi drodze bylo mi juz wtedy pisac.
Mi w przychodni kazali przyniesc cytryne sama nic nie slodze kawe bez mleka i cukru ale jak pamietam to bez problemu w pierwszej bez cytryny wypilam.
Moje tez kopie po nocach za to teraz nic a nic .
Dzis USG polowkowe ale wieczorem mam nsdzieje ze wszystko ok i poznam kto tam rosnie
Mi w przychodni kazali przyniesc cytryne sama nic nie slodze kawe bez mleka i cukru ale jak pamietam to bez problemu w pierwszej bez cytryny wypilam.
Dzis USG polowkowe ale wieczorem mam nsdzieje ze wszystko ok i poznam kto tam rosnie
Kuklaki
Hej mnie taki bol lydki meczy od wczoraj ze plakac misis chce
Ja ostatnio mialam 1, 5 kg na minusi' /,..z corka w tym mc,. mialam juz na plusie pamietam do 5 mc przwie nie jadlam w 6 mc skoczyl mi brzuch a lekarce wyszly oczy z orbit jak w 7 m przytylam 7 kg! I w 8 mc 7 kg! A w 9 jeszcze 3! Ogolnie 27 a tak sie cieszylam ze malo mam ale to woda w organizmie sie zebrala 5 kg przy porodzie a 10 kg w tydzien po... potem stopniowo... po tej iazy z marca co mialam zabieg w koncowce 3 mc mialam 10kg na plusie! Zeszlo troche ehhh
Co do badan z glukozy ja modlilam sie by nie zwymiotowac z Zuza miala ten komfort ze pobrali mi w domu straszyli ze jak zwroce to bd pic jeszcze raz a ja herbaty nie slodze wcale! Wiec dla mnie wypicie ulepka nawet nie bedac w ciazy dla mnie to masakra...
Mam nadzieje juz niedlugo kopniaki poczuje moj mezczyzna tez chcialby poczuc 1 raz bedzie czul doczekac sie nie moge
Asiulka mam nadzieje ze lydka przestanie bolec a kopniaki niedlugo sie zaczna
hej,
wyspałam się wreszcie..cud jakiś... za to zaraz idę do dentysty..hmm..oby bez nerwów
w nocy przewróciłam się z boku na plecy a dzidziol co ?? zaczął kopać, no to już widzę, że będe miec przesrane jak tak w nocy harcuje
Myla jadlospis?? może to woda Ci się zbiera ??
natasza ja nic narazie..dlatego zaczęłam sie obżerać
OLusia :******* ściskam, musi być dobrze
Karina 4-5 litrów?? szacun, ja jak wypije litr to jest dobrze..
asiatipl nie przejmuj się, ja schudłam 2.5 kg od początku i waga stoi nic w góre nie idzie, brzuch rośnie także chyba jest ok...tez się boje, że jak zaczne tyć to w 3 mc 20 kg przywale , moj syn idzie za tydzień do kina 1 raz w ogóle ale będzie wrażeń już się boje hehe
Tabasia hej :-)
Margo czekamy :-)
Asiulka niezła waga, własnie tego się obawiam też teraz, bo z synem miałam już ok 3-4 kg na plusie a tu nic..
Doli no to jestes wypoczeta i tak dobrze ze moglas spac przy tylu kopniakach:-), ja tez jeszcze chyba nic nie przytylam
Ja miałam na poczatku ciąży robiona ta probe bo mialam za wysoki cukier i miałam właśnie 75g normalnie na kasę ale pamiętam ze w poprzednich ciqzach miałam. 50wiec nie wiem od czego to zależy
Tak w ogóle co dzień dobry. Obudzilam się z mega bólem głowy!!! Wstaje na mini sniadanko i lecie do koleżanki co by przetrwać dzisiejszy dzień diety
Poza tym wczoraj uruchomiła auto jestem prze szczęśliwa ale i tak jeszcze jechać nie mogę bo mi żarówki siadly - złośliwy jest ...
Mała od 2 dni zaczęła mocniej kopać ale jeszcze nie tak żeby czuć bez problemu na zewnątrz.
A wczoraj mi się śniło ze byłam u mnie w pracy i kierowniczka wyszła i powiesiła na tym takim podswietlanym do zdjęć RTG moje USG którego wczesniej nie widziałam i mowi ze przecież widać ze jest chłopczyk bo nawet ma zmierzonego siusiaka i jajka ja na to ze fakt, ze widać ...a za chwile taki " Chwile, przecież to miała być dziewczynka!!!" i się obudzilan w strachu
Ja tez z bolem glowy sie obudzilam, ale to chyba przez to ze siedzialam przy laptopie do 4 rano a pozatym juz glodna bylam.
Znowu cie schizy lapia o siusiakach snisz,
Fajnie ze juz dzidzia mocniej kopie, u mnie dalej nic:-(
Ja chyba nie przytyłam jeszcze nic, a jeśli, to max kg. Jestem z siebie dumna . Boję się jednak, że jak mi później przywali to się nie pozbieram, a gin mnie zabije . Przy ostatnim usg w 17tc ważyłam 94,5kg (w 7tc to było 95,5kg, wiec nawet udało mi się schudnąć). Juz widzę po sobie, że ledwo dopinam się w kurtce jesiennej, ale to dobrze, mam plan teraz w niej pochodzić do oporu i wbić się w nią za rok .
18 tc i 1 dz
Dzień dobry,
Super kopniaki, tylko noc nieprzespana:-)
Hej. Ja tez nie mialam czasu pisac. Goscie zajeli czas troche podczytywalam po nocachale jakos nie pi drodze bylo mi juz wtedy pisac.
Trzymam kciuki
Karina34
Dobry :-)
Myla dziewczynka bedzie a nie mierzony siusiak
Lei bylam z tym u lekarza, cukrzycy nie mam
Połówkowe na początku grudnia w 21 tygodniu wyszło ...
Szaj super ze trzymasz wagę
Gratuluje
Babydust bedzie dobrze z waga głowa do góry ...
Ja tez walczę
Margo super ze kopała tylko szkoda ze po pęcherzu i w nocy ... Ale najwazniejsze ze kopie
Marlea
Za dzisiejsza wizytę
Ja mam dzisiaj termin w banku w związku z kupnem domu .... Dlatego juz na nogach ...
Miłego dnia
Myla dziewczynka bedzie a nie mierzony siusiak
Lei bylam z tym u lekarza, cukrzycy nie mam
Połówkowe na początku grudnia w 21 tygodniu wyszło ...
Szaj super ze trzymasz wagę
Gratuluje
Babydust bedzie dobrze z waga głowa do góry ...
Ja tez walczę
Margo super ze kopała tylko szkoda ze po pęcherzu i w nocy ... Ale najwazniejsze ze kopie
Marlea
Za dzisiejsza wizytę
Ja mam dzisiaj termin w banku w związku z kupnem domu .... Dlatego juz na nogach ...
Miłego dnia
reklama
Myla Novak
Załączniki
Ostatnia edycja: