reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Ja chyba nie przytyłam jeszcze nic, a jeśli, to max kg. Jestem z siebie dumna :-D. Boję się jednak, że jak mi później przywali to się nie pozbieram, a gin mnie zabije :-D. Przy ostatnim usg w 17tc ważyłam 94,5kg (w 7tc to było 95,5kg, wiec nawet udało mi się schudnąć). Juz widzę po sobie, że ledwo dopinam się w kurtce jesiennej, ale to dobrze, mam plan teraz w niej pochodzić do oporu i wbić się w nią za rok :-D.

Co do ruchów, to czuję, że coś w brzuchu mam, czasami coś (raczej ktoś) przeplynie, ale do kopniaczkow do daleko :-(.

Tradycyjnie, powie mi któraś, który tc wyświetla mi się w suwaczku? :p

oho waga na tapecie j
a mam zamiar wazyc na kocu ciazy mniej niz w ciazy z synem
2 tyg temu mialam +1,5 a z synem na tym etapie mialam juz +8
dzisiaj podjade do lekarza bo znowu mocno sie skurczalam wczoraj to sie zwaze
do konca ciazy nie chcialabym wazyc wiecej niz 90 kg :( hmmm wyzwanie jest bo tylko 5 kilo mi zostalo zobaczymy czy sie uda
ale moze od poczatku na diecie cukrzycowej sie uda :)

Ja u lekarza na badaniach, wypiłam szklankę z glukozą i czekam 2 godz. a z głodu to ssie mnie że tą szklanka z cukrem była pyszna żeby cokolwiek w żołądku się pojawiło. :p

Dzień dobry,

Ja tylko na chwilę ale muszę Wam coś powiedzieć :-) Moja mała kopała mnie pół nocy. Pierwszy raz na tyle mocno, że widziałam jak brzuch mi się rusza i całkiem nieźle czuć było te kopniaczki przez skórę. Mój M była zachwycony bo pierwszy raz poczuł kopniaka (był tak silny że nie dałoby rady go z niczym innym pomylić) Poza tym mała "podążała" z kopniaczkami za moją ręką. Dostałam kopa tam gdzie akurat przyłożyłam dłoń :-)
Inna sprawa że luby poszedł spać a moje maleństwo szalało tak że ja spać nie mogłam. Najgorsze że po pęcherzu :baffled:

Doli moje tez po nocach kopie i to codziennie.

Co do wagi to ja mam 6 kg na plusie (3 kg przez ostatnie 2 mce) Więc pierwszy raz w życiu ważę 68 kg :shocked2: Mam nadzieję, że nie przytyje do końca ciąży więcej niż 10 kg (położna stwierdziła że przed ciążą byłam chuda więc do 16-18 kg mogę spokojnie przytyć) No ale w tym tempie to ja 20 przekroczę :szok:

Ja miałam na poczatku ciąży robiona ta probe bo mialam za wysoki cukier i miałam właśnie 75g normalnie na kasę ale pamiętam ze w poprzednich ciqzach miałam. 50wiec nie wiem od czego to zależy

mi gin mówił ze to sie zmienia co chwile. Raz jest 50, raz 75. Pół roku temu robili badania po 2 h dopiero. Teraz jest wskazanie po godzinie i po dwóch. Więc wszystko od wytycznych zalezy

Ja u lekarza na badaniach, wypiłam szklankę z glukozą i czekam 2 godz. a z głodu to ssie mnie że tą szklanka z cukrem była pyszna żeby cokolwiek w żołądku się pojawiło. :p

mi tez to smakowało.... gorzej ze potem zezarłabym cokolwiek. Te 2 h to masakra jednak. Tym bardziej jak jest sie przyzwyczoajonym do jedzenia sniadań

Co do wagi to ja mam 6 kg na plusie (3 kg przez ostatnie 2 mce) Więc pierwszy raz w życiu ważę 68 kg :shocked2: Mam nadzieję, że nie przytyje do końca ciąży więcej niż 10 kg (położna stwierdziła że przed ciążą byłam chuda więc do 16-18 kg mogę spokojnie przytyć) No ale w tym tempie to ja 20 przekroczę :szok:

hehe obawiam sie ze w 10 to bedzie ci trudno sie zamknąć - tym bardziej jak chuda jesteś :). Dzidzia ci jeszcze z 3 kg przybedzie, plus łozysko, plus wody i samo to juz bedzie ok 8 kg....

Hej. Ja tez nie mialam czasu pisac. Goscie zajeli czas troche podczytywalam po nocachale jakos nie pi drodze bylo mi juz wtedy pisac.
Mi w przychodni kazali przyniesc cytryne sama nic nie slodze kawe bez mleka i cukru ale jak pamietam to bez problemu w pierwszej bez cytryny wypilam.
Moje tez kopie po nocach za to teraz nic a nic .
Dzis USG polowkowe ale wieczorem mam nsdzieje ze wszystko ok i poznam kto tam rosnie ;)

Hej mnie taki bol lydki meczy od wczoraj ze plakac misis chce

Ja ostatnio mialam 1, 5 kg na minusi' /,..z corka w tym mc,. mialam juz na plusie pamietam do 5 mc przwie nie jadlam w 6 mc skoczyl mi brzuch a lekarce wyszly oczy z orbit jak w 7 m przytylam 7 kg! I w 8 mc 7 kg! A w 9 jeszcze 3! Ogolnie 27 a tak sie cieszylam ze malo mam ale to woda w organizmie sie zebrala 5 kg przy porodzie a 10 kg w tydzien po... potem stopniowo... po tej iazy z marca co mialam zabieg w koncowce 3 mc mialam 10kg na plusie! Zeszlo troche ehhh
Co do badan z glukozy ja modlilam sie by nie zwymiotowac z Zuza miala ten komfort ze pobrali mi w domu straszyli ze jak zwroce to bd pic jeszcze raz a ja herbaty nie slodze wcale! Wiec dla mnie wypicie ulepka nawet nie bedac w ciazy dla mnie to masakra...

Mam nadzieje juz niedlugo kopniaki poczuje moj mezczyzna tez chcialby poczuc 1 raz bedzie czul :) doczekac sie nie moge

Asiulka mam nadzieje ze lydka przestanie bolec a kopniaki niedlugo sie zaczna:tak:

hej,

wyspałam się wreszcie..cud jakiś... :dry::cool2: za to zaraz idę do dentysty..hmm..oby bez nerwów :p
w nocy przewróciłam się z boku na plecy a dzidziol co ?? zaczął kopać, no to już widzę, że będe miec przesrane jak tak w nocy harcuje :-D

Myla jadlospis?? :szok: może to woda Ci się zbiera ??

natasza ja nic narazie..dlatego zaczęłam sie obżerać :zawstydzona/y:

OLusia :******* ściskam, musi być dobrze

Karina 4-5 litrów?? szacun, ja jak wypije litr to jest dobrze..

asiatipl nie przejmuj się, ja schudłam 2.5 kg od początku i waga stoi nic w góre nie idzie, brzuch rośnie także chyba jest ok...tez się boje, że jak zaczne tyć to w 3 mc 20 kg przywale :p, moj syn idzie za tydzień do kina 1 raz w ogóle ale będzie wrażeń już się boje hehe

Tabasia hej :-)

Margo czekamy :-)

Asiulka niezła waga, własnie tego się obawiam też teraz, bo z synem miałam już ok 3-4 kg na plusie a tu nic..

Doli no to jestes wypoczeta i tak dobrze ze moglas spac przy tylu kopniakach:-), ja tez jeszcze chyba nic nie przytylam

Ja miałam na poczatku ciąży robiona ta probe bo mialam za wysoki cukier i miałam właśnie 75g normalnie na kasę ale pamiętam ze w poprzednich ciqzach miałam. 50wiec nie wiem od czego to zależy

Tak w ogóle co dzień dobry. Obudzilam się z mega bólem głowy!!! Wstaje na mini sniadanko i lecie do koleżanki co by przetrwać dzisiejszy dzień diety ;)

Poza tym wczoraj uruchomiła auto jestem prze szczęśliwa ale i tak jeszcze jechać nie mogę bo mi żarówki siadly - złośliwy jest ...

Mała od 2 dni zaczęła mocniej kopać ale jeszcze nie tak żeby czuć bez problemu na zewnątrz.
A wczoraj mi się śniło ze byłam u mnie w pracy i kierowniczka wyszła i powiesiła na tym takim podswietlanym do zdjęć RTG moje USG którego wczesniej nie widziałam i mowi ze przecież widać ze jest chłopczyk bo nawet ma zmierzonego siusiaka i jajka :D ja na to ze fakt, ze widać ...a za chwile taki " Chwile, przecież to miała być dziewczynka!!!" i się obudzilan w strachu :D

Ja tez z bolem glowy sie obudzilam, ale to chyba przez to ze siedzialam przy laptopie do 4 rano a pozatym juz glodna bylam.
Znowu cie schizy lapia o siusiakach snisz:-D,
Fajnie ze juz dzidzia mocniej kopie, u mnie dalej nic:-(

Ja chyba nie przytyłam jeszcze nic, a jeśli, to max kg. Jestem z siebie dumna :-D. Boję się jednak, że jak mi później przywali to się nie pozbieram, a gin mnie zabije :-D. Przy ostatnim usg w 17tc ważyłam 94,5kg (w 7tc to było 95,5kg, wiec nawet udało mi się schudnąć). Juz widzę po sobie, że ledwo dopinam się w kurtce jesiennej, ale to dobrze, mam plan teraz w niej pochodzić do oporu i wbić się w nią za rok :-D.

Co do ruchów, to czuję, że coś w brzuchu mam, czasami coś (raczej ktoś) przeplynie, ale do kopniaczkow do daleko :-(.

Tradycyjnie, powie mi któraś, który tc wyświetla mi się w suwaczku? :p

18 tc i 1 dz:tak:

Dzień dobry,

Ja tylko na chwilę ale muszę Wam coś powiedzieć :-) Moja mała kopała mnie pół nocy. Pierwszy raz na tyle mocno, że widziałam jak brzuch mi się rusza i całkiem nieźle czuć było te kopniaczki przez skórę. Mój M była zachwycony bo pierwszy raz poczuł kopniaka (był tak silny że nie dałoby rady go z niczym innym pomylić) Poza tym mała "podążała" z kopniaczkami za moją ręką. Dostałam kopa tam gdzie akurat przyłożyłam dłoń :-)
Inna sprawa że luby poszedł spać a moje maleństwo szalało tak że ja spać nie mogłam. Najgorsze że po pęcherzu :baffled:

Doli moje tez po nocach kopie i to codziennie.

Super kopniaki, tylko noc nieprzespana:-)

Hej. Ja tez nie mialam czasu pisac. Goscie zajeli czas troche podczytywalam po nocachale jakos nie pi drodze bylo mi juz wtedy pisac.
Mi w przychodni kazali przyniesc cytryne sama nic nie slodze kawe bez mleka i cukru ale jak pamietam to bez problemu w pierwszej bez cytryny wypilam.
Moje tez kopie po nocach za to teraz nic a nic .
Dzis USG polowkowe ale wieczorem mam nsdzieje ze wszystko ok i poznam kto tam rosnie ;)

Trzymam kciuki:tak:

Dobry :-)

Myla dziewczynka bedzie a nie mierzony siusiak :p

Lei bylam z tym u lekarza, cukrzycy nie mam :)
Połówkowe na początku grudnia w 21 tygodniu wyszło ...

Szaj super ze trzymasz wagę :tak:
Gratuluje :)

Babydust bedzie dobrze z waga :) głowa do góry ...
Ja tez walczę :p

Margo super ze kopała :) tylko szkoda ze po pęcherzu i w nocy ... Ale najwazniejsze ze kopie :)

Marlea ✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️
Za dzisiejsza wizytę :)

Ja mam dzisiaj termin w banku w związku z kupnem domu .... Dlatego juz na nogach ...

Miłego dnia :)

reklama
Wrocilam z miasta głową mnie nadal nawałą choć bralam juz paracetamol i pilam kawke.

Co jest z renatka i gdzie Asior ...hop hop :)

Laptop ni się nie chce włączyć kurde juz 2 dni :/

No i niby na zakupy nie poszlam a jednak się nie powstrzymałam...
IMG_20141113_142452.jpgIMG_20141113_142504.jpg

Załączniki

• IMG_20141113_142452.jpg
    IMG_20141113_142452.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_20141113_142504.jpg
    IMG_20141113_142504.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Do góry