reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Melduje sie. Jestem,zyje,duzo pracuje i sie ucze.
Kopniaki juz regularne :) choc za duzo po pecherzu i szyjce. Okropne uczucie.

Sorry ze nikomu nic nie odpisze ale zmykam do ksiazek ;)

reklama
Ja tez jestem i żyje ale niestety dużo ostatnio na głowie wiec nawet nie miałam czasu sie zameldować. Choć starałam sie na bierząco podczytywać. Mam nadzieje ze niedługo więcej czasu będę miała to i bardziej regularnie będę sie udzielać :happy:

Karina z tego co pamietam to tak. 50g jest robione na kase, za 75g trzeba płacić. Ja mam taka rozpiskę od giną, co w którym tyg sie robi i co jest na kase a za co sie płaci i ile.

Hej mnie taki bol lydki meczy od wczoraj ze plakac misis chce

Ja ostatnio mialam 1, 5 kg na minusi' /,..z corka w tym mc,. mialam juz na plusie pamietam do 5 mc przwie nie jadlam w 6 mc skoczyl mi brzuch a lekarce wyszly oczy z orbit jak w 7 m przytylam 7 kg! I w 8 mc 7 kg! A w 9 jeszcze 3! Ogolnie 27 a tak sie cieszylam ze malo mam ale to woda w organizmie sie zebrala 5 kg przy porodzie a 10 kg w tydzien po... potem stopniowo... po tej iazy z marca co mialam zabieg w koncowce 3 mc mialam 10kg na plusie! Zeszlo troche ehhh
Co do badan z glukozy ja modlilam sie by nie zwymiotowac z Zuza miala ten komfort ze pobrali mi w domu straszyli ze jak zwroce to bd pic jeszcze raz a ja herbaty nie slodze wcale! Wiec dla mnie wypicie ulepka nawet nie bedac w ciazy dla mnie to masakra...

Mam nadzieje juz niedlugo kopniaki poczuje moj mezczyzna tez chcialby poczuc 1 raz bedzie czul :) doczekac sie nie moge

hej,

wyspałam się wreszcie..cud jakiś... :dry::cool2: za to zaraz idę do dentysty..hmm..oby bez nerwów :p
w nocy przewróciłam się z boku na plecy a dzidziol co ?? zaczął kopać, no to już widzę, że będe miec przesrane jak tak w nocy harcuje :-D

Myla jadlospis?? :szok: może to woda Ci się zbiera ??

natasza ja nic narazie..dlatego zaczęłam sie obżerać :zawstydzona/y:

OLusia :******* ściskam, musi być dobrze

Karina 4-5 litrów?? szacun, ja jak wypije litr to jest dobrze..

asiatipl nie przejmuj się, ja schudłam 2.5 kg od początku i waga stoi nic w góre nie idzie, brzuch rośnie także chyba jest ok...tez się boje, że jak zaczne tyć to w 3 mc 20 kg przywale :p, moj syn idzie za tydzień do kina 1 raz w ogóle ale będzie wrażeń już się boje hehe

Tabasia hej :-)

Margo czekamy :-)

Asiulka niezła waga, własnie tego się obawiam też teraz, bo z synem miałam już ok 3-4 kg na plusie a tu nic..

Karina z tego co pamietam to tak. 50g jest robione na kase, za 75g trzeba płacić. Ja mam taka rozpiskę od giną, co w którym tyg sie robi i co jest na kase a za co sie płaci i ile.

Ja miałam na poczatku ciąży robiona ta probe bo mialam za wysoki cukier i miałam właśnie 75g normalnie na kasę ale pamiętam ze w poprzednich ciqzach miałam. 50wiec nie wiem od czego to zależy

Tak w ogóle co dzień dobry. Obudzilam się z mega bólem głowy!!! Wstaje na mini sniadanko i lecie do koleżanki co by przetrwać dzisiejszy dzień diety ;)

Poza tym wczoraj uruchomiła auto jestem prze szczęśliwa ale i tak jeszcze jechać nie mogę bo mi żarówki siadly - złośliwy jest ...

Mała od 2 dni zaczęła mocniej kopać ale jeszcze nie tak żeby czuć bez problemu na zewnątrz.
A wczoraj mi się śniło ze byłam u mnie w pracy i kierowniczka wyszła i powiesiła na tym takim podswietlanym do zdjęć RTG moje USG którego wczesniej nie widziałam i mowi ze przecież widać ze jest chłopczyk bo nawet ma zmierzonego siusiaka i jajka :D ja na to ze fakt, ze widać ...a za chwile taki " Chwile, przecież to miała być dziewczynka!!!" i się obudzilan w strachu :D

Karina bardzo duzo pijesz!! Wiesz, ze nadmiar tez nie jest dobry? Pomadrze sie i spytam czy konsultowałas to z lekarzem? ;-)

Ja chyba 3kg przytyłam z czego 2,5 przez ostatnie 3 tyg. Z corka chyba tez tak szlam, moze wiecej z nią ważyłam, musiałabym sprawdzić..

Karina a połówkowe juz mialas? Cyyli niby to 2 usg?

reklama
Myla no owoce mają duzo cukru ale jak zjesz do południa to wg mnie jest spoko, gorzej na wieczór, tak sie obawiam, że będzie skakał tez po nocach bo pierwszy spał i tak mu zostało.... :-D niezłe sny masz hahahahahahahahaha :D potwierdx tą dziewczynke lepiej jeszcze :D

Do góry