reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dobry :-)

Doli czekam na termin i wtedy zobaczymy po rozmowie ...

Szaj mam nadzieje ze szybko sie polepszy i ze brzuszek urośnie w mega tępie ( jako bilet ulgowy na miejsce siedzące w autobusie )
❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊

Milia z innymi rodzicami nie mam tak kontaktu , jest co prawda pare z którymi zawsze rozmawiam na spotkaniach ( bo i nasze dzieci sie rozumia :-) mimo upośledzenia ). Ale nie pytałam sie ...

Kifsi dzieki :-)
Zdrowia dla ,, dużego dziecka ,,:p

Mi w pierwszej ciazy nie robili testu z glukoza , ale lekarka mi wmawiała zatrucie ciążowe ..., wysłała do dwóch szpitali ,a oni tylko głowami kiwali bo nic mi nie było ...
W jednym bylam 24 h i mocz zbierałam cała dobę i cukier był w normie .., poszłam do niej z wynikami a ona dalej ze mam zatrucie itd.

Miłego dnia :-)

Ide na drenaż , chodź przyjemny to daje tylko efekt i ulgę na chwile , dzis rano mialam łydki i stopy jak słoń :(
Naprawdę ....

reklama
Witam się :) nawet nie miałam kiedy pisać bo w niedzielę po uczelni pojechalismy do rodziców. Niestety malo mądry pies moich rodziców (bokser) z radości skoczył i odbił się prosto od mojego podbrzusza...chyba nie musze Wam mówić w jaką panikę wpadlam...tym bardziej że brzuch mnie bolal...ale dzidzia później dala znać że jest ok wiec staralam się uspokoić bo pewnie i przez stres mnie bolalo...ale w nocy nawet przekrecic się nie mogłam bo kulo... Ale na szczęście nic się Nie dzieje a dzidzia coraz bardziej daje o sobie znać. Wczoraj M zabrał mnie na maping na Wilanów bo mi tam robotę przy montażu i jak zaczęła głośno lecieć muzyka w glosnikach to male ewidentnie pokazało ze się obudziło :p w sumie to dziewczynom z Warszawy i okolic polecsm wybrać się na Wilanów na maping bo w sumie bardzo fajnie to wygląda :) a id grudnia do marca mają montować tam sprzęt co weekend (pewnie będę mało M w domu widziała:D)

Kciuki za wszystkie wizyty :) my idziemy w piątek i już nie mogę się doczekać ;)
Neta po cichu gratuluje poznania płci :)
Karinka corcie masz śliczną i szkoda żeby płakała przez jakąś (za przeproszeniem) głupia babe... Skoro podjęła się pracy w takim przedszkolu to niech teraz nie narzeka... Skoro mała wcześniej takich problemów nie miała to chyba cos w tym jest...nie daj się i rozmawiaj twardo !;)
Szaj ja ostatnio jechalam na uczelnie 20minut tramwajem oczywiście stojąc bo młodzi panowie nie mogli ruszyć swoich szanowanych tylkow bo po co i juz myslalam ze zemdleje...do tego musialam sir kurczowo trzymać żeby się nie uderzyć w rury...bo e komunikacji miejskiej nawet nie chodzi o to ze stanie, bo czasem kobieta w ciąży jest w stanie wystac i stoi ale trzeba pamiętać ze czasem może szarpnac czy ostro zahamować i poleci się, a mocne uderzenie w brzuch jest niebezpieczne...mojej przyjaciółce babeczka starsza ustąpiła miejsce jak była w ciąży i jak ona nie chciała usiąść to jej powiedziała że tez kiedyś taka była i siadać nie chciała aż do dnia kiedy kierowca ostro zahamował i mocno uderzyła brzuchem i straciła dziecko...więc ja powiem szczerze że jest mi bardzo szkoda starszych ludzi ale jeżeli widzę że ktoś inny może puścić to siedze bo nie chce później żałować... A juz nie raz miałam sytuację ostrego hamowania...w Warszawie kierowcy jeżdżą jak chcą...tym bardziej że często zdarzają się starsze osoby (najczęściej kobiety), które tylko udają takie schorowane a wyjdą z autobusu i idą jak młode...-_- wiadomo jak wejdzie starszy człowiek który ledwo chodzi to puszczam, szacunek do starszych mam, chyba że jest to taka starsza rozwrzeszczana baba...takie tylko gadaja i udają jakie są schorowane...

hej,
ja po wizycie. Dostałam opiernicz ze za duzo przytyłam. Co jest prawdą. Opcja all jednak figurze nie wpływa na zdrowie.
dzieć niepodglądniety ale mam skierowanie na połówkowe badanie oraz pyszna glukoze, rózyczkę i morfo.

W większości mozna z cytryną. Nawet widziałam w aptece glukoze cytrynową. I nie, nie mozna popic tego wodą.

Nie wolno. Masz siedzieć na dupce w poczekalni.
Spacery, zreszta jak każda aktywność fizyczna moze zakłócić wynik.
A poza tym jakie masz skierowanie? Bo ja mam 75 ml gukozy i badanie po godzinie i potem po 2. Więc nawet by mi sie ni opłacało wracać.

Hmmm a mi mówili ze nie mozna przez te 2 h jeść.

Aylin, ale chodziło mi właśnie o to, żeby pójść spacerkiem do domu już po wszystkim :-) wiem, że przez 2 godz. muszę siedzieć w poczekalni.

Karina, szkoda, że te masaże dają taki krótkotrwały efekt, a dużo pijesz? Pewnie wiesz o tym, ale na obrzęki trzeba dużo pić, unikać soli i cukru, poza tym w usuwaniu obrzęków pomaga herbata z pokrzywy, może warto spróbować.

Miłego popołudnia :-)

coś mi forum muli i nawet nie mogę przeczytac postów, dlatego napiszę, że dzisiaj dzidziol mnie z 6 razy kopnął jak leżałam!! normalnie tak, że do góry wybrzuszało to miejsce i to napewno była dzidzia :D strasznie nisko to było ... :-) :-)

edit:

Aylin a ile masz kg na plus, że lekarz taki zbulwersowany.. ?? mnie moja nie waży -_- sama o tym pamiętam..

Karina wspolczuje takich obrzęków :(

Ostatnia edycja:
Aylin jak zaczelam czytać twojego posta to aż się cofnelam bo myslalam ze czytam swojego i zapomnialam ze go pisalam bo mój miał się zacząć od slow: dostałem opierdziel od lekarki ze za dużo przytylam!!!serio. Wprowadziła mi jadłospis... Masakra....

Masakra z tymi lekarzami :-/ każda kobieta tyje tyle ile pitrzebuje :p
Dziewczyny ile przytyłyście?

Dzisiaj mnie boli podbrzusze:-( martwie się trochę... taki dziwny ból

Dziewczyny ja o was nie zapomnialam, ale jakos nie mam weny do pisania, podczytuje was.. wiec pisze ze szpitalnego lozka, mam lekkiego dolka, martwie sie itp.. dostaje leki na podtrzymanie ciazy, kroplowki oraz zastrzyki i mam zwiekszona dawke fragminu..do tego w ten dzien co dostalam plamien zauwazylam ze mam galke oczna cala czerwona, wiec w ogole mialam mega stresa... w piatek mam miec USG tak jak mialam planowane i zobaczymy co dalej... na pewno bede musiala lezec, ale to juz w domu na pewno...

Pat mam nadzieje ze piesek juz tego nie powtórzy ...
Tez bym była zdenerwowana ...

No bedziemy walczyć o Emily :-)

Milia ja pije koło 4-5 litrów dziennie ... A mozna pic herbatę z pokrzywy w ciazy??? Dzieki

Doli gratuluje takich fajnych kopniaków :)
No nie za fajnie z tymi obrzekami .. Ide jutro do lekarza jak termin dostanę zeby mi specjalne rajstopy ściągające przepisał .. Wtedy powinno byc lepiej :)

Natasza ja 7 kg: wstyd: :(
Mam nadzieje ze szybko przejdzie bol ... ✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️

Olusia słonko :)
Bedzie dobrze ..., no to maż bedzie musiał wszystko robic :)
Głowa do góry :)

✊❤️✊❤️✊❤️✊❤️✊

Hej dziewczyny ja sie witam pozna pora:-)

Wchodzilam wczesniej ale tak jak i Doli cos mi tu zamulalo:dry:

Olusia zycze zdrowia kochana, i sluchaj lekarzy:tak:

Pat musisz uwazac nastepnym razem niech ktos trzyma pieska zeby nie skakal, dobrze ze z dzidzia ok.

Asiulka musimy czekac cierpliwie na kopniaki:tak:

Szaj popros zeby ktos ustapil powiedz ze ci slabo jak sie zle czujesz w autobusie

milia ja zrobilam barszczyk ale mi nie wyszedl za bardzo, ale i tak zjadlam:-(

reklama
Znowu można dziękować przez aplikację bb
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Do góry