reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Witam z rana :-). Nie mam ostatnio czasu odpisywać, jak wracam z pracy to jedyne o czym myślę, to sen...od wczoraj zauważyłam, że kręci mi się w głowie jak stoję dłużej niż 10 min, robi mi się gorąco i duszno. Aż się boję jeżdżenia autobusami, bo tam zawsze tłok i nie zawsze uda mi się wbić na miejsce siedzące. Ponadto, mam niesamowite wyrzuty sumienia jak siedzę i widzę stojacych staruszków, nikt oczywiście tyłka nie ruszy, tylko gapia się w okna :mad:. Brzuch jeszcze nie jest tak widoczny, żeby postronni uznali go za ciążowy...Pozostaje mi stać i modlić się, żebym nie padła :-/.

Karina, super babeczki, aż slinotoku dostałam :p.

Myla, witaj w klubie, czuję się ostatnio tak samo...

reklama
Myla, Aylin, kciuki za wizytę &&&

Tabasia gratuluję ruchów :-)

Karina, mam nadzieję, ze rozmowa w przedszkolu poskutkuje, tak jak dziewczyny mówią, najlepiej i z dyrektorką i z panią porozmawiać, a inni rodzice też zaczęli coś wspominać o problemach? Piękne ciasteczka :-)
Ja jeszcze tv ogladam, i mysle sobie o barszczyku, mam straszna ochote na barszczyk czerwony. Jutro musze zrobic.:tak:

Kuklaki za mną z kolei chodzi krem z buraków, zamierzam dziś kupić buraki i jutro zrobić, planuję jutro wolne i test obciążenia glukozą, któraś już miała? z cytryną czy bez? można to popić wodą?

dzień dobry :-)

wczoraj coś was podczytywałam , ale małżon mi się pochorował , a wiadomo z nimi gorzej jak z dziećmi i nie miałam czasu zajrzeć na dłużej :-(

aylin , myla &&&& za wizyte :tak:

karina - super babeczki :tak: uwielbiam , sama tez piekłam bardzo często zamiast ciasta , ale ostatnio weny brak :-( oby z przedszkolem wszystko szybko się wyjaśniło :tak:

babydust - dokładnie weź olej to co mówią inni :tak: moja mama jak usłyszała jakie imiona bierzemy pod uwagę to stwierdziła ,że znowu dziwaczę , ale wie że jak coś zdecyduje to gadanie nic nie da :-)

szaj - współczuje samopoczucia i autobusów :-( z tym spaniem u mnie podobnie , mój syn zasypia koło 8 wieczorem a ja z nim :tak:

milia - a nie za wcześnie na test glukozy , chyba koło 24 tygodnia go się robi , no chyba ,że masz wskazania :tak: co do cytryny to zależy od przychodni u mnie np. nie wolno ,a znajoma gdzie indziej dodała bez problemu :-D

krucze ciągle coś o jedzeniu piszecie lub o gotowaniu , jak czytam to mam dostaje ślinotoku , a potem staje przed lodówką i zamykam , bo na nic nie mam ochoty :-(

milia ja mam test glukozy ok 28 tyg :p z tego co pamiętam, to żadną cytryną się nie wspomagałam tylko wypiłam w miare szybko bez zbytniego rozczulania się nad sobą i tyle..tragedi nie było, serio. najgorzej próbowac po troszku

Kifsi, no u mnie w rodzinie jest cukrzyca i mam zrobić teraz przed wizytą, którą mam w poniedziałek, a potem podobno jeszcze raz...

Oj ja test z glukoza kiepsko wspominam. Tez szybko walnelam i na poczatku bylo ok ale ostatnie 20 min slabo mi sie zaczelo robic i malo co pawia nie puscilam. W koncu sie rozlozylam na krzeslach w poczekalni i jakos dotrwalam.

Mila, ale ta słabość przeszła jeszcze w laboratorium? dam radę wrócić pieszo do domu (ok. 40 minut), czy lepiej się nie porywać na spacery?

Milia, Ja odrazu po zaszlam do knajpki na sniadanie i lepiej sie poczulam. Wiec moze wez ze soba sniadanko. Ale mi sie czesto slabo robi na toznych badaniach i pobieraniach krwi. Bo mam niski cukier i bez sniadania dlugo nie wytrzymuje. Moze ty dasz rade :)

reklama
hej,
ja po wizycie. Dostałam opiernicz ze za duzo przytyłam. Co jest prawdą. Opcja all jednak figurze nie wpływa na zdrowie.
dzieć niepodglądniety ale mam skierowanie na połówkowe badanie oraz pyszna glukoze, rózyczkę i morfo.

Kuklaki za mną z kolei chodzi krem z buraków, zamierzam dziś kupić buraki i jutro zrobić, planuję jutro wolne i test obciążenia glukozą, któraś już miała? z cytryną czy bez? można to popić wodą?

W większości mozna z cytryną. Nawet widziałam w aptece glukoze cytrynową. I nie, nie mozna popic tego wodą.

Mila, ale ta słabość przeszła jeszcze w laboratorium? dam radę wrócić pieszo do domu (ok. 40 minut), czy lepiej się nie porywać na spacery?

Nie wolno. Masz siedzieć na dupce w poczekalni.
Spacery, zreszta jak każda aktywność fizyczna moze zakłócić wynik.
A poza tym jakie masz skierowanie? Bo ja mam 75 ml gukozy i badanie po godzinie i potem po 2. Więc nawet by mi sie ni opłacało wracać.

Milia, Ja odrazu po zaszlam do knajpki na sniadanie i lepiej sie poczulam. Wiec moze wez ze soba sniadanko. Ale mi sie czesto slabo robi na toznych badaniach i pobieraniach krwi. Bo mam niski cukier i bez sniadania dlugo nie wytrzymuje. Moze ty dasz rade :)

Hmmm a mi mówili ze nie mozna przez te 2 h jeść.

Do góry