reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja jestem na lipcówkach 2013, więc z góry przepraszam jak będzie mnie mało ;-)
Nie doczytałam Was, nie orientuje się jeszcze w nickach, etc. Może załóżmy jakiś wątek pt.: poznajmy się, żeby nie trzeba było szukać informacji :-)

reklama
Karina chcemy otworzyć taka bäckerei kawiarnie cos takiego. Chcemy razem pracować i przede wszystkim dla siebie. Marzy nam sie domek albo pokaźne mieszkanie także chcemy jak najszybciej spełnić marzenia. Tej ciazy sie nie spodziewaliśmy ;) ale cieszę sie ogromnie bo pewnie byśmy sie zdecydowali za 2 lata najwcześniej a tak będzie mała różnica miedzy rodzeństwem :)

Podczytuję, ale jakos nie moge sie zebrać zeby cos napisac. Chyba chodzi o to ze nadal ta ciąża jest nieco abstrakcyjna. Nawet nie wiem kiedy mam termin, bo z rożnych źródeł wynika inaczej. Om 1.07, cykle miałam tylko 2 po 28dni. Z netowych kalkulatorów wychodzi 6.04 a jakis reguł medycznych 22.04... I bądź tu moNdry ;)
W pon mam spotkanie z położna ktora bedzie prowadziła moja ciąże. Usg datacyjne 1.09 i 1 trym 26.09 ;)
W pierwszej ciazy byłam rozpieszczana przez moja dr bo miała aparat do usg 3d w gabinecie i co miesiac miałam fotkę Tadzia, począwszy od 10tc! Tym razem juz nie bede miała takiego luksusu ;(
Ktos pisał o krwiaku. Miałam i przyznam szczerze ze musisz na siebie bardzo uważać i naprawde nie wysilaj sie. Najpierw powiedziano mi ze jest niewielki i nie ma zagrożenia. Pękł w 11tc i lało sie ze mnie tak ze wylądowałam w szpitalu, ze wstępna diagnoza poronienia (dopiero pózniej okazało sie ze z krwiaka, ktory był tuz przy szyjce). Także oszczędzaj sie bardzo!
Inna sprawa, a propos sportu. W pierwszej ciazy przytyłam 25kg... 20 zostało i za nic nie chce sie ulotnic (karmiłam do 11mies). Zaczelam troche biegać (2-3km raz na kilka dni) i zaczelam w czerwcu challange : plank, wall sit, lunge i squat plus dieta. Po tyg juz mialam ładne efekty ..i wyjechałam do PL. Przygotowywania do slubu (zorganizowanego w miesiac (!)) + 40'C odebrały motywacje, no i teraz ciąża... Ale postanowiłam ze znowu zaczynam, szczególnie ze zauważyłam ogromny wzrost apetytu ktory narazie poskramiam "zdrowymi"mini przekąskami co 3h. Wstępnie rozmawiałam z położna, powiedziała zebym kontynuowała biegi i ćwiczenia, bo na tym etapie nie maja one wpływu na ciąże (zakładając ze wsio jest dobrze).
Staram sie stosować dietę rozdzielna i indeks glikemiczny. Mam nadzieje ze jeszcze w pierwszym trym uda mi sie pozbyć z 7-10kg :D

Kończąc, podróż minęła rewelacyjnie. 38h w podróży minęła w miarę szybko a mały był bardzo spokojny. Bramki na lotniskach sa niewskazane w pełnej ciazy. Choć i tak jest to raczej na wyrost. Przeciez to nie rendgen tylko wykrywacz metalu! We fr i ch kazali mi przejsc w 6mc i nocnym nie było.

Voila

Boję się... właśnie zaczęłam plamić ;(
Dlaczego akurat w weekend? :(
Oby to nie było nic groźnego... :(

...

Wzięłam teraz dwie No-spy...
Boję się zasnąć :(
Zakłuło mnie ze dwa razy mocniej w samym dole brzucha :(
Ale plamienie jest słabe...
Może przejdzie? Przejdzie, prawda? :(

Ostatnia edycja:
hej
nie śpię dziś od 5.40..nie wiem co jest..:dry:

Lei u mnie płeć to mus! no muszę wiedzieć,już zakładamy się z mężem co będzie ;-)

angelika hej, też mam pełno obaw i stresu czy się wszystko dobrze rozwija..eh..

Karina tak, mamy dwa pokoje , mały ma 12 metrów, oczywiście wiem, że ludzie mają i mniejsze, ale nie jest to niewiadomo co jak dla mnie, no cóż. ważne, że własne.. a Twoja córka musi ćwiczyć?? coś poważnego ?

Rama malowanie dziecięcego pokoju chodzi za mną od dawna, walnęłabym jakiś pastelowy blękit i zieleń, ale jak może być córa to chociaż zdecyduję na którą ścianę co ;-) także czekam :p

kasia hej, zazdroszczę, że już widziałas serducho :-))

Anulka hej,o to ważny dzień u Ciebie :-))))

obyśmy tylko w święta były już w domu albo jeszcze ;-))

edit:

Iza hej, ja jestem mocno sportowa - biegam, rower itp. ale odkąd zaczęłam się starac i zaskoczyłam to zwolniłam. u mnie bieganie wyregulowało hormony i chyba tylko dlatego zaszlam w ciąże za 1 razem. też mam napady głodu w dziwnych godzinach ;-)) jednak ograniczam się, bo nie chcę przytyć za dużo..

Rama plamienie jest też jako norma, bo się TAM wszystko powieksza, jednak skonsultuj to z lekarzem. ja miałam w 1 ciąży plamienie w 9 tyg.

Ostatnia edycja:
Doli - moja ma dziecięce porażenie mózgowe po niedotlenieniu wewnątrz macicznym - dlaczego , nikt nie wie, bo ciąża przebiegała dobrze. Ostatni dzień, lub kilka godzin przed terminem kontrolnym ( który tez był terminem porodu) cos sie stało ze mała tlenu nie dostawała. A ja nic nie czułam ... Ona praktycznie cała ciąże sie mało ruszala.

reklama
No ja tez sie boje podobnej sytuacji , mam głęboka nadzieje ze dziecko bedzie zdrowe. Bede miala i tak cesarkę , bo z Emily tak było , i gdzieś koło 10 dni wczesniej. Ale az do tego czasu bede żyła w strachu. Pod koniec pewnie bede miala wiecej nerwów. Czas pokaże , najpierw pierwsza wizyta 3.09 .... A to jeszcze tyle czasu

Do góry