reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ale robicie imprezy na chrzciny.A ja skromnie u Rokusi było nas 8 osób, a teraz może tyle samo może 1 więcej lub mniej, imprezy nie będzie, tylko nasze grono pkus chrzestni, nikogo więcej nie zapraszam, bo też jakbym jednych zaprosiła to trzeba by innych i też by sie uzbierało:p

reklama
Aga, czyli lekarz nic teraz nie powiedział na wagę małej?

Asia, metoda Vojty przyjemna nie jest, ale naprawdę nie boli. Dziecku po prostu jest niewygodnie i się złości. Ale efekty są, wiec warto :) ja strasznie się bałam - niepotrzebnie. Zamiast czytac na forach i słuchac innych ludzi, trzeba samemu spróbować. Małgosia płacze podczas ćwiczeń, ale tak jest zdrowiej, bo usprawnia oddychanie torem piersiowym! Neurologopeda mówi, ze to bardzo dobrze. A po ćwiczeniach chwilę łka, a potem się śmieje :) My też chodzimy prywatnie, nam powiedzieli, ze na nfz terminy od stycznia, ale w zesłym tygodniu byłam swiadkiem, jak pani z rejestracji dzwoniła po mamach i informowała, że temin wydłużył się do 2017... Do mnie nikt nie zadzwonił, bo mamy "pilne"....

Renatka, fajnie, że jesteś :) a jak z Markiem?

My dziś byłysmy na komisji ds orzekania o niepełnosprawności, potem u pediatry i na pierwszym szczepieniu. Małgosia waży 4400g. Płakała podczas szczepień, ale szybko się uspokoiła i od 20.30 śpi jak kamień, mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych...

Milia no pow ze teraz ok i ze ona chyba taka będzie już
Mala się w ogole jak zwykle zestresowala ;) i osikala jej podklad w gabinecie :D

A ja też z mala mam ta komisje w sierpniu, z racji tego przewodu botalla

Aga może Twoja malutka po prostu tak przybiera...tak samo było u córeczki Aylin ;)

Renata to z ojcem Michalka jednak.się nie zeszliscie?
Pokaz jak mały podrosl! ;)

U nas takie duże chrzciny bo rodzina duża i zaprosisz jednych to.się.inni obraża...ale myślę że i tak.jakaś cześć nie przyjedzie bo z daleka ;)

Będą dzisiaj u pediatry po skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, dowiedziałam się, że ze względu na rehabilitację mam prawo do darmowej szczepionki skojarzonej. Pediatra od razu nam to załatwiła - miło.

natasza,
Ty bodajże u Puchatka byłaś. Czy tam na pierwszej wizycie pokazują masaż metodą Vojty?

Aga - to Ty pisałaś,ze kupiłaś coś tam do smarowania, bo się placki suche porobiły? i jak tam po tym? bo Małemu też coś zaczyna wyskakiwać. ach te alergie :-( a dokarmiasz w końcu, czy na razie tylko kp?

Aneczka tak ja, wczoraj dopiero kupiłam bo pediatra mi pow. I narazie wczoraj na wieczor posmarowałam i rano, ja kupiłam akurat z ziajki bo większość kosmetyków z niej mamy
No i nie dokarmiam narazie bo wczoraj bylam ważyć i było lepiej, za tydz mamy szczepienie więc i tak znow będzie sprawdzac wagę i od razu zapytam o rozszerzanie diety kiedy mogę

Moja Mała też słabo przybiera na wadze - takie "minimum minimum". A już częściej jej karmić nie dam rady ;) Zdarza się nawet co pół h. Dzisiaj ważyłyśmy się i Mała waży 4940g. Myślałam, że będzie powyżej 5 :/ Fakt - jest dość szczupła, ale też długa - może taka jej uroda.

hej

asiatipl ja zapraszam najbliższą rodzine, tyle ich jest :/ niestety hehehe :p no i moich kuzynów-bo to bliska rodzina dla mnie i się wzajemnie zapraszamy,a że każdy ma żone/męża i dzieci to sie zbiera...

my idziemy za tydz na szczepienie, mam nadzieje, że maluch przekroczył 6 kg... miesiac temu miał 5120... no ale jak dla mnie przypakował, ma takie pucki i 2 brody :-D

milia napisze jeszcze raz chamstwo, chamstwo.. powiem Ci, że jak załatwialiśmy termin usg z pierwszym to babka krzyknęla 3 mc w przód, a mój mąż pogadał sobie z nią odpowiednio, że lekarz kazał bla, bla i nagle się termin znalazł w ciągu 2 tyg... żenada.. oni trzymaja takie terminy...

ja dziś zrobiłam juz 5 prań.. :/ starszy zasikał łóżko w nocy..bosh ja już nie wiem..długo nosił taką awaryjne pieluchomajtki na noc i suche był( wpadki wcześniej czesto ) i od 2 tyg sucho wiecv wywaliłam to i koniec..i 2 dni z rzędu zalane..i najlepsze, że on śpi w tym i ma wywalone..nic go nie rusza :eek: za to malutki jak poczuje sika to płacze taka dupka francuska :-D

reklama
hej

asiatipl ja zapraszam najbliższą rodzine, tyle ich jest :/ niestety hehehe :p no i moich kuzynów-bo to bliska rodzina dla mnie i się wzajemnie zapraszamy,a że każdy ma żone/męża i dzieci to sie zbiera...

my idziemy za tydz na szczepienie, mam nadzieje, że maluch przekroczył 6 kg... miesiac temu miał 5120... no ale jak dla mnie przypakował, ma takie pucki i 2 brody :-D

milia napisze jeszcze raz chamstwo, chamstwo.. powiem Ci, że jak załatwialiśmy termin usg z pierwszym to babka krzyknęla 3 mc w przód, a mój mąż pogadał sobie z nią odpowiednio, że lekarz kazał bla, bla i nagle się termin znalazł w ciągu 2 tyg... żenada.. oni trzymaja takie terminy...

ja dziś zrobiłam juz 5 prań.. :/ starszy zasikał łóżko w nocy..bosh ja już nie wiem..długo nosił taką awaryjne pieluchomajtki na noc i suche był( wpadki wcześniej czesto ) i od 2 tyg sucho wiecv wywaliłam to i koniec..i 2 dni z rzędu zalane..i najlepsze, że on śpi w tym i ma wywalone..nic go nie rusza :eek: za to malutki jak poczuje sika to płacze taka dupka francuska :-D

To u nas podobnie, z 5 latki robi się drugi dzidziuś, obecnie ona śpi z tatą, a ja z malutką u starszej w pokoju, bo starsza boi się- boi się do tego stopnia, że cały czas siedzi uczepiona mnie, w dzień nawet do ubikacji się boi sama(3metry z pokoju) albo do pokoju obok coś przynieść- ciągle jest mamo ja się boję chodź ze mną, czasem to mnie już takto drażni, że mam ochotę ją rozszarpać - ale myślę, że jest to odwet za to że malutka jest cały czas ze mną:-( :-\

Do góry