reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Cześć dziewczyny,

U nas ostatnie dni trochę masakryczne więc się nie odzywałam. Mała ciągle by tylko jadła więc na nic nie miałam czasu. W nocy śpi ładnie więc tyle mojego że w miarę się wysypiam. Poza tym w dzień śpi co raz mniej i jest co raz bardziej aktywna domagając się uwagi.

Sataga dobrze że u Was już lepiej.

Pat trzymam kciuki żeby było dobrze. Biedny Wojtuś..

Kuklaki moja obrzygała mnie tak wczoraj że ją przebierałam, siebie i jeszcze kanapę wyczyścić musiałam. Cale szczęście nie zdarza się to za często.

Tabasai Costa del Sol? :) My będziemy tam jakoś we wrześniu przez 3-4tyg. Już się doczekać nie mogę. Pierwsze wakacje od nie pamiętam kiedy (w ubiegłym roku remont mieliśmy więc nie mogliśmy się nigdzie ruszyć, później ciąża to sama się bałam jechać gdziekolwiek, wcześniej poprzednia ciąża i komplikacje więc też nigdzie nie byliśmy).

A my już po wizytach. Wczoraj byłam u lekarza rodzinnego na kontroli po porodzie - wszystko ok. Małą też obejrzał. A dziś pediatra więc miałam 2 opinie. Tak więc z Małą wszystko dobrze. Przybrał mój klopsik i urósł - 4720 i 55 (tak więc 6cm do przodu i 900g przez 4tyg tylko na mojej piersi) :)
No i mieliśmy pierwsze szczepienia (rota doustnie i hepatis B kłucie) Tak się moje dziecko rozdarło że uspokoić się nie mogło. Szkoda mi jej strasznie było i myślałam ze rozpłaczę się razem z nią. Następne szczepienie w lipcu. Wysypka to trądzik i sam za jakiś czas zniknie. Zatkany nosek to nie katar i mam używać tylko wody morskiej. Mam jej podawać tran (jedna łyżeczka dziennie) Tylko jak to zrobić jak mnie na sam zapach odrzuca a co dopiero takiego maluszka... Teraz bąbelek sobie śpi i zaraz idziemy na spacer. Słoneczko świeci choć tylko 11C.

reklama
zrozum tu cycki..
raz pękają a zaraz pustostany wtf.. ? :confused2::confused2::confused2:
od wtorku jestem słomiana wdowa.. i chyba musze starszego w domu zostawić bo nie ogarne logistycznie ich rankiem żeby zawieżć do p-kola :/

Kuklaki nie wiem bo mój nie ulewa, tylko jak za dużo zje to wypłynie troszkę i tyle.. może kladź ją na poduszce , żeby na płasko nie była??? albo dłużej trzymaj do odbekania ?

marela jade :-D:-D

Margo piękny pulpet! :D a raczej panna pulpetta :D
juz tran ?! jestem zdziwona, u nas to po roku i to też nie każdy, a z chęcią bym dawała bo moje starsze dziecko tranowe jest i zjada chętnie zwykły, niesmakowy :-)

Doli ja mam chustę i super na wyjazdach się spisuje a nosidla poza tula to mnie nie przekonują jakoś dzieci w nich wiszą
Kurde Gucio dziś wisi na cycu i spać nie chce teraz chwile na dworze zasnął

Guciowy sen

Załączniki

• 1432216644594.jpg
    1432216644594.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 63
Cześć mamusie!

Satyga, no wreszcie! Bardzo się cieszę,że u Was już lepiej!!!

Pat, &&&&& za Was!!!!!

Doli, też cena tuli mnie dobija... Podobno dobre opinie ma womar ale wersja eco. Ja się zastanawiam bo polowa ceny za tule.

Chusty się trochę boję, no i mój mąż do chusty się nie da namówić... Tzn do jej założenia...

Ostatnia edycja:
Pat, dobrze, że spada, mam nadzieję, że dalej będzie.

Mi się wydaje, że w Tuli właśnie nie wiszą dzieci... ale ja tak czy inaczej na razie się wstrzymuję, przynajmniej dopóki główki sama Małgosia nie będzie trzymać.
Na pewno chusta najlepsza dla dziecka, tylko to wiązanie...

My jutro jedziemy znowu do Katowic na kontrolę okulistyczną, ale z zupełnie innym nastawieniem niż poprzednio, bo już bez takiego stresu, raczej po to, żeby potwierdzić, że jest ok... I ok. 4 muszę wstać, masakra...

Oltoma o to zobaczę... Bo jednak spacer na plażę z wózkiem... Nie widzę tego...

Milia ja chyba nosidelko kupię.. Używane... Kciuki, za jutro!!!

Mam wrażenie że mały zezuje mi... :/

reklama
Doli, ja też mimo wszystko wzięłabym nosidełko, a nie chustę. Tylko mi się co chwilę zmienia - raz chcę już, a potem się boję, że to jednak za wcześnie i odkładam te myśli ;-)ale pewnie wrócę do tego pomysłu, jak będę musiała się dostać gdzieś, gdzie mi ciężko z wózkiem będzie, to skorzystam z nosidła.

Do góry