reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
sataga szczepienie to najmniej teraz jest maluszkowi potrzebne :(
oby szybko przeszlo

Pat wam tez

Ile razy dziennie wasze dzieci jedza ? bo troche sie martwie :/ z 10-12 karmien na dobe (jadla co 2 godziny z 2 cycow) w ciagu 2 tyg zeszla na 7-8 , je co 4 godziny ostatnio
dzisiaj w nocy mialam tylko 1 pobudke , potem zjadla o 7 potem o 11 (tylko dlatego ze specjalnie zaczelam ja powoli wybudzac) i teraz znowu spi jeszcze a cycki mi pekaja normalnie :( fakt ze przez to mleka mam duzo i widze ze sie najada jednym bez problemu a w cycu dalej mleka calkiem sporo , jak odciagam to tez widze ze tluszczyku w nim sporo ;) no i spi ladnie spokojnie widac ze glodna nie jest tylko kurna co z moja laktacja bedzie jak ona tak rzadko bedzie jadla :( wazenie mam dopiero za 10 dni :/ razem ze szczepieniem

my już po wizycie, ja piernicze mam dosyć :-D odpadło nam koło od wózka bo kretyn-chłopak którego poposiłam o wyjęcie wózka jak wysiadałam chwycił za nie i se poszedł zostawiajac mnie bez koła:-D jakaś obca baba się zlitowała i pomogła mi :-D ( kółka mam na taki wsad do dziurki ;D )

pulpet jest pulpetem - doktorka jak zobaczyła to okrzyknęła go pulpetem! :D

waży już 4.5 kg czyli w 5 tyg przywalił 1.5 kg :-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
niestety mamy małą przepukline pepkową - sama zauważyłam od paru dni :/ więc zalecenia leżenie na brzuszku i nie dac dziecku płakać ;/ czyli co kuźwa.. ręce do usranej śmierci? ;/

omowiłam szczepienia i mam mętlik..

doktorka jest za 5w1, nie poleca tego francuskiego 6w1 bo to nie to samo co hexa 6w1... ma mniej antygenów czyli mniej skuteczna..
ceny w luxie mnie zabiły..

Margo nie licząc odpadniętego koła :-D i cały czas nawijającego 4latka + histeria z rykiem bo chce prowadzić wózek ze stromej góry to bylo ok :-D ah te nasze biedne chłopa 20 minut to wyzwanie :p :p mój tez obsypany ale zapomniałam zapytac o to..jednak myślę, że jakby to była skaza to by się babka wyznała, dla mnie to trądzik + potówki

vesunna ja bym odwołała te odwiedziny.. katar dla maluszka to coś innego niż dla większego dziecka

sataga o kurcze! co jeszcze?? :( trzymam kciuki, żeby nic to nie oznaczało!

Pat o qwa :eek::eek:wirusy ? nie jeść tylu rzeczy ?? drożdży????????????????????? omg...

Tabasia już robie zapas wina!

babydust u nas ok 12-16 karmień:-D:-D

Pogoda piękna, wróciłyśmy ze spaceru :)
Vesunna, odwołałabym wizytę. Przede wszystkim nie wiadomo, czy to "tylko" katar, może coś się rozwija poważniejszego, po co narażać Malinkę.

Aneczka, wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszej rocznicy :-)

Pat, masakra! Trzymajcie się, oby Wojtuś szybko sobie z tym poradził...

Doli, my też mamy takie koła, odpadło nam raz u znajomych na tarasie, jak przestawialiśmy wózek :-D ale to dlatego, że do bagażnika demontujemy 2 kółka i mąż źle potem wcisnął... Niefajnie, że ten chłopak tak Cię zostawił, ja dlatego autobusem nie chciałam jechać z wózkiem, bo boję się jakichś nieprzewidzianych sytuacji i braku pomocy...
Ja też słyszałam, że 5 w 1 są ok, ale 6 w 1 już nie bardzo...

milia 6w1 sa ok ale hexa która będzie od lipca... a nie ta francuska.. eh nie wiem co robić, qwa ceny miażdża mnie bo o ile 5w1 spoko 130 zł to rotawirus 380 zł po obniżce hahaha leże i kwicze.

Kuklaki samotna matka będę :-D:-D

Pat kuźwa oby szybko przeszło :-/ zawsze jakieś ***** musi się przyplątać :(

Sataga miejmy badzieje że to niewinne szmery !!

Vesunna ja bym odwołała..niemowlak z katarem to masakra..

Doli twarda babka jesteś :) dałaś radę!! No dowalił Hubi z wagą ;) Adaś ważył 4800g równo jak skończył 6 tyg
Jutro szczepienie i ważenie to się dowiem ile przybrał w tydzień
My jemy 12-15 razy na dobę :)

Wróciliśmy z kursu chustonoszenia..rewelacja!! Nie takie straszne :) Adaś super współpracował ( pomijając fakt że mi obrzygał bluzkę:) dobrze że była biała!) później trzymanie w chuście go uśpiło :) 3 wiązania poznane teraz trzeba ćwiczyć :) a jutro spacer z chusta!

Doli nie ciekawie z tą przepukliną...:(
Jak to się objawia?

Bo Adaś też nie ma wklęsłego pępuszka i obawiam się o tą przepuklinę..

reklama
Milia to moja tak samo mi na brzuchu zasypia czesto i jak zasnie to ja odkladam, czasem odkladam szybciej bo chce zeby tez potrafila sama zasnac

Doli to ciezka noc u Ciebie, wspolczuje, a za cwiczenia to ja sie tez zamierzam jakies wziasc :) trzeba sie troche ujedrnic po tej ciazy :tak:
Moja chyba ten skok to ostatnio przechodzila, wnioskuje po tym ze potrafila mi sie na srodku miasta w wozku rozedrzec, gdzie zawsze na spacerach spi
No i ladna waga, ale jak ty karmisz tyle razy na dobe to co sie dziwic :-D

Margo i jak tatus, narzekal potem ? :-) Moja jeszcze ma slady na buzce po tym jej wysypaniu...

Sataga oby nic powaznego z tymi szmerami

Pat, jejku oby przeszlo jak najszybciej. a z tym jedzeniem to jeszcze moze przejsc czy tak na stale musisz z tego zrezygnowac?

Aneczka u mnie tez ograniczony nabial i tez ledwo wytrzymuje, ale ty calkiem nic co z mlekiem czy na cos sobie pozwalasz jednak ?

Babydust spokojnie ;) jak sie mala najada i nie marudzi to moze po prostu dobry pokarm masz, moja w nocy tez na ogol budzi sie raz, potem juz nad ranem, u mnie tez wychodzi okolo7 karmien na dobe, czasem, chce jesc po 2 godz czy 2,5, a czasem i po 4, a mleko i tak mam, a w nocy ostatnio to az mi rozszadzalo i laktatorjuz naszykowalam, ale teraz jakos przez dwa dni mi mala na wieczor wiecej zjadala i znow laktator czeka :-)

Do góry