reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
sataga szczepienie to najmniej teraz jest maluszkowi potrzebne :(
oby szybko przeszlo

Pat wam tez

Ile razy dziennie wasze dzieci jedza ? bo troche sie martwie :/ z 10-12 karmien na dobe (jadla co 2 godziny z 2 cycow) w ciagu 2 tyg zeszla na 7-8 , je co 4 godziny ostatnio
dzisiaj w nocy mialam tylko 1 pobudke , potem zjadla o 7 potem o 11 (tylko dlatego ze specjalnie zaczelam ja powoli wybudzac) i teraz znowu spi jeszcze a cycki mi pekaja normalnie :( fakt ze przez to mleka mam duzo i widze ze sie najada jednym bez problemu a w cycu dalej mleka calkiem sporo , jak odciagam to tez widze ze tluszczyku w nim sporo ;) no i spi ladnie spokojnie widac ze glodna nie jest tylko kurna co z moja laktacja bedzie jak ona tak rzadko bedzie jadla :( wazenie mam dopiero za 10 dni :/ razem ze szczepieniem

my już po wizycie, ja piernicze mam dosyć :-D odpadło nam koło od wózka bo kretyn-chłopak którego poposiłam o wyjęcie wózka jak wysiadałam chwycił za nie i se poszedł zostawiajac mnie bez koła:-D jakaś obca baba się zlitowała i pomogła mi :-D ( kółka mam na taki wsad do dziurki ;D )

pulpet jest pulpetem - doktorka jak zobaczyła to okrzyknęła go pulpetem! :D

waży już 4.5 kg czyli w 5 tyg przywalił 1.5 kg :-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
niestety mamy małą przepukline pepkową - sama zauważyłam od paru dni :/ więc zalecenia leżenie na brzuszku i nie dac dziecku płakać ;/ czyli co kuźwa.. ręce do usranej śmierci? ;/

omowiłam szczepienia i mam mętlik..

doktorka jest za 5w1, nie poleca tego francuskiego 6w1 bo to nie to samo co hexa 6w1... ma mniej antygenów czyli mniej skuteczna..
ceny w luxie mnie zabiły..

Margo nie licząc odpadniętego koła :-D i cały czas nawijającego 4latka + histeria z rykiem bo chce prowadzić wózek ze stromej góry to bylo ok :-D ah te nasze biedne chłopa 20 minut to wyzwanie :p :p mój tez obsypany ale zapomniałam zapytac o to..jednak myślę, że jakby to była skaza to by się babka wyznała, dla mnie to trądzik + potówki

vesunna ja bym odwołała te odwiedziny.. katar dla maluszka to coś innego niż dla większego dziecka

sataga o kurcze! co jeszcze?? :( trzymam kciuki, żeby nic to nie oznaczało!

Pat o qwa :eek::eek:wirusy ? nie jeść tylu rzeczy ?? drożdży????????????????????? omg...

Tabasia już robie zapas wina!

babydust u nas ok 12-16 karmień:-D:-D

Pogoda piękna, wróciłyśmy ze spaceru :)
Vesunna, odwołałabym wizytę. Przede wszystkim nie wiadomo, czy to "tylko" katar, może coś się rozwija poważniejszego, po co narażać Malinkę.

Aneczka, wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszej rocznicy :-)

Pat, masakra! Trzymajcie się, oby Wojtuś szybko sobie z tym poradził...

Doli, my też mamy takie koła, odpadło nam raz u znajomych na tarasie, jak przestawialiśmy wózek :-D ale to dlatego, że do bagażnika demontujemy 2 kółka i mąż źle potem wcisnął... Niefajnie, że ten chłopak tak Cię zostawił, ja dlatego autobusem nie chciałam jechać z wózkiem, bo boję się jakichś nieprzewidzianych sytuacji i braku pomocy...
Ja też słyszałam, że 5 w 1 są ok, ale 6 w 1 już nie bardzo...

milia 6w1 sa ok ale hexa która będzie od lipca... a nie ta francuska.. eh nie wiem co robić, qwa ceny miażdża mnie bo o ile 5w1 spoko 130 zł to rotawirus 380 zł po obniżce hahaha leże i kwicze.

Kuklaki samotna matka będę :-D:-D

Pat kuźwa oby szybko przeszło :-/ zawsze jakieś ***** musi się przyplątać :(

Sataga miejmy badzieje że to niewinne szmery !!

Vesunna ja bym odwołała..niemowlak z katarem to masakra..

Doli twarda babka jesteś :) dałaś radę!! No dowalił Hubi z wagą ;) Adaś ważył 4800g równo jak skończył 6 tyg
Jutro szczepienie i ważenie to się dowiem ile przybrał w tydzień
My jemy 12-15 razy na dobę :)

Wróciliśmy z kursu chustonoszenia..rewelacja!! Nie takie straszne :) Adaś super współpracował ( pomijając fakt że mi obrzygał bluzkę:) dobrze że była biała!) później trzymanie w chuście go uśpiło :) 3 wiązania poznane teraz trzeba ćwiczyć :) a jutro spacer z chusta!

Doli nie ciekawie z tą przepukliną...:(
Jak to się objawia?

Bo Adaś też nie ma wklęsłego pępuszka i obawiam się o tą przepuklinę..

reklama
Milia to moja tak samo mi na brzuchu zasypia czesto i jak zasnie to ja odkladam, czasem odkladam szybciej bo chce zeby tez potrafila sama zasnac

Doli to ciezka noc u Ciebie, wspolczuje, a za cwiczenia to ja sie tez zamierzam jakies wziasc :) trzeba sie troche ujedrnic po tej ciazy :tak:
Moja chyba ten skok to ostatnio przechodzila, wnioskuje po tym ze potrafila mi sie na srodku miasta w wozku rozedrzec, gdzie zawsze na spacerach spi
No i ladna waga, ale jak ty karmisz tyle razy na dobe to co sie dziwic :-D

Margo i jak tatus, narzekal potem ? :-) Moja jeszcze ma slady na buzce po tym jej wysypaniu...

Sataga oby nic powaznego z tymi szmerami

Pat, jejku oby przeszlo jak najszybciej. a z tym jedzeniem to jeszcze moze przejsc czy tak na stale musisz z tego zrezygnowac?

Aneczka u mnie tez ograniczony nabial i tez ledwo wytrzymuje, ale ty calkiem nic co z mlekiem czy na cos sobie pozwalasz jednak ?

Babydust spokojnie ;) jak sie mala najada i nie marudzi to moze po prostu dobry pokarm masz, moja w nocy tez na ogol budzi sie raz, potem juz nad ranem, u mnie tez wychodzi okolo7 karmien na dobe, czasem, chce jesc po 2 godz czy 2,5, a czasem i po 4, a mleko i tak mam, a w nocy ostatnio to az mi rozszadzalo i laktatorjuz naszykowalam, ale teraz jakos przez dwa dni mi mala na wieczor wiecej zjadala i znow laktator czeka :-)

Do góry