reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Myla dzięki za kopa :-). Ja też chciałabym dziewczynkę, no i nie dziwie się, że Ty też byś chciała.

Luteinę też nadal biorę - 2x1 100 mg. Zostało mi jeszcze 1,5 opakowania czyli na jakieś 3 tygodnie. Ciekawe czy będę musiała ją jeszcze długo brać. Mam nadzieję, że skończę opakowania i dosyć.

o kurcze dziewczyny, juz plec znacie? ale super! gratulacje!!! ja jutro na 19 ide na usg prenatalne. mam nadzieje, ze wszystko dobrze wyjdzie.

Renatka, ale tekst Ci tesciowa walnela. jak by mi ktos tak powiedzial, to nie wiem czy by mnie zobaczyl jeszcze w swoim domu kiedykolwiek.

Myla, a to jakas nowa liste kwietniowek bedziesz robic?

a ja po tej jelitowce schudlam. dzis rano tylko 52kg na wadze sie pokazalo. ale chyba skonczyly sie u nas upaly, dzis nawet deszcz padal i sie o niebo lepiej czuje, wiec mam nadzieje, ze niedlugo mdlosci zupelnie przejda i bede mogla jesc wszystko na co mam ochote :)

Amisia co do fraxipariny, nowy gin tez mi chcial odstawic ok 16 tc ale jak mu powiedzialam ze bede sie bala i ze pewniejsza bede robiac zastrzyki do konca ciazy jak przy pierwszej to sie zgodzil.
Co do luteiny ja biore dowcipna na noc 100 i pewnie bede brala do ok. 16 tc, dodatkowo biore jesze duphaston 2x1.
Tez juz jestesmy po prenatalnych wszytsko ok, z plci raczej druga corka, tylko statystyki genetyczne wyszly strasznie zanizone ze wzgledu na wiek :( za tydzien wyniki testu pappa.
O jakie statystyki chodzi?kurcze nie wiemnic na temat tych genetycznych :(
Karina no nie taka chudziutka, 70 to nie 50 ;)

Ooo bardzo szybki poznalyscie płeć . Ja myślałam że to tak w 5 miesiącu dopiero hehe.. ja mam usg na 2 tyg może też mu powiedzą płeć :)

Wiecie co u mnie widze z ta waga na plusie 500 gram a w poprzedniej ciazy 10 kg na plusie juz mialam spuchlam wydaje mi sie bo to nie mozliwe mam brzuch wielki jak nie wiem i w biodra poszlo chyba musialam schudnac na poczatku dlatego tylko tyle na plusie..
Ogarniam sie i jade odstawic mala do przedszkola i jade do lekarza po l4 i zobaczymy co mi powoe na temat duphastonu wczoraj takie schizy mialam ze az modlilam sie zeby nie wymiotowac tak mdlilo... brzuch strasznie bolal i plecy w krzyzu :( i juz mysli glupie przez to sie snily glupoty w postaci koszmarow :(

Tez miałam brac luteine po tym plamieniu ale jakoś nie mogłam sie zmobilizować. Poza tym lekarka jakoś mnie nie przekonała, w sensie jakby nie czułam, ze to absolutnie potrzebne. Takze nie brałam i wszystko jest ok :tak:

My juz po śniadanku, zagryzłam mdlosci chlebkiem z oliwa i camembertem :-p

Ja nie przytyłam jeszcze nic ale troche wymiotowalam no i mdlosci mi uprzykrzaly jedzenie. Ale tez chce sie miarę pilnować bo w poprzedniej ciazy jak mi sie polepszyło ok 5mca to czasem szalałam..kebab o 23 :-D A na śniadanie rogaliki z nutella ;-) Moj maz sie śmiał, ze corka na drugie będzie miała Nutella, mi tam sie podobało :-D

Zaraz biorę sie za ciacho :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana, w końcu na południu świeci słonko :-).

Wooow, laski, Wy już znacie płeć dzieciaczków? Ale Wam zazdroszczę! Nie wiem czy w ogóle dowiem się przed porodem.

W tym tygodniu siedzę sobie na l4 w domu - mdłości mnie chwycily na koniec 1 trymestru :'(.

Nawet nie wiem ile przytyłam, ale obstawiam 2-3 kg na plus. Nie mam wagi w domu, ale jutro idę na wizytę do gina, to się wcześniej zwaze u położnej.

Tez mam schizy, że coś się nie tak podzialo z dzieckiem i juz boje się jutrzejszego dnia :-(.

Ostatnia edycja:
Do góry