reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ta córeczka to taka niepewna - dziewczynki zdecydowanie częściej plec zmieniają niż chłopcy podczas ciąży. Mój gin mówi ze dlatego jak mu dziewczynka na usg wychodzi to nie daje 100%. Bo sam jest przykładem ze mual mieć corke a na porodówce kuba wyskoczyl

reklama
Hehe, dobre :)

Ja mam wizytę 26.09, ale bez USG (już pisałam), USG 3.10, w przychodni, a potem 7.10 wizytę z USG prywatnie.
Z tego co wiem, to USG nie jest szkodliwe, prawda ?

Renatka - nie wiadomo. bo aby stwierdzic czegos szkodliwość trzeba by badania długofalowe robic a usg no cuż - dość młode jeszcze jest.
Ale nasze badania sa tak krótkie ze raczej nie zaszkodza

Ja na prenatalnych byłam w 12 tyg ale okazało się że to 13 tydz i gin na 70 % mówił. Że chlopiec a wczoraj miałam wizytę u swojego gin i potwierdził.: )
Gratuluje :) To mamy jedna dziewuszke i jedengo chłoptasia tak?

Ja mam prenatalne 13.10 kurcze zastanawiam sie czy bede miala ten test pappa czy tylko usg... Denerwuje sie bardzo!!!

Dziewczyny wysyłajcie mi w PW nastepujace info:
Wasze imie, miejscowosc, termin porodu,plec jesli znacie i imie dzidziusia jesli wiecie 9jak nie znacie plci a na imie zdecydowania to napiszcie dwa :)

Hej dziewuszki!

U mnie dzis aktywny dzien choc od rana zdychalam na kanapie..

Ja uwielbiam piec ciasta, odstresowuje mnie to. Jutro będzie znów szarlotka bo wszyscy oszaleli na jej punkcie ;)

Ostatnia edycja:
Olusia współczuję Ci tych mdłości i wymiotów, okropne to jest, że nie można spokojnie cieszyć się ciążą...
Dobrze, że jesteś w szpitalu, przynajmniej zajmą się Tobą i maluchami :-)

Myla PW ;-)

Amisia gratuluję synusia :-)

Aylin gratuluję córeczki :-)

Wizytę mam 6.10, będzie to wtedy 13 tc i też mam cichą nadzieję na poznanie płci :tak:.

Ale schizy też mam straszne. Cały czas się martwię czy serduszko bije, czy jest wszystko ok. Z jednej strony nie mogę doczekać się wizyty a z drugiej wręcz panicznie się jej boję...
Pewnie trochę też dlatego, że od 5 tc jestem praktycznie sama i nie ma mi kto dać "kopa" za pesymistyczne nastawienie :zawstydzona/y:, moje Kochanie pracuje w Niemczech i w końcu po 7 tygodniach nieobecności ma przyjechać w niedzielę.

Chciałabym mieć tą samą nieświadomość jaką miałam w pierwszej ciąży. Niczym się nie przejmowałam i po prostu wiedziałam, że będzie dobrze.
Myślę, że pewnie tak jest przez zeszłoroczne poronienie...

Olusia współczuję Ci tych mdłości i wymiotów, okropne to jest, że nie można spokojnie cieszyć się ciążą...
Dobrze, że jesteś w szpitalu, przynajmniej zajmą się Tobą i maluchami :-)

Myla PW ;-)

Amisia gratuluję synusia :-)

Aylin gratuluję córeczki :-)

Wizytę mam 6.10, będzie to wtedy 13 tc i też mam cichą nadzieję na poznanie płci :tak:.

Ale schizy też mam straszne. Cały czas się martwię czy serduszko bije, czy jest wszystko ok. Z jednej strony nie mogę doczekać się wizyty a z drugiej wręcz panicznie się jej boję...
Pewnie trochę też dlatego, że od 5 tc jestem praktycznie sama i nie ma mi kto dać "kopa" za pesymistyczne nastawienie :zawstydzona/y:, moje Kochanie pracuje w Niemczech i w końcu po 7 tygodniach nieobecności ma przyjechać w niedzielę.

Chciałabym mieć tą samą nieświadomość jaką miałam w pierwszej ciąży. Niczym się nie przejmowałam i po prostu wiedziałam, że będzie dobrze.
Myślę, że pewnie tak jest przez zeszłoroczne poronienie...
Widzę widzę ;)
Kopie cie w dupsko!!! Czujesz??? Jak nie to jeszcze raz i jeszcze ;)
Ja tez mam jazdy,myślę ze każda z nas je ma a zwłaszcza my po poronieniach. Ja juz 2razy widziałam moje male serducho, ostatnio niecały tydzień temu(w czwartek) a jednak i tak się boje choć za tydzień znowu je zobacze...

Co do płci to ja niby bym chciała juz wiedzieć a z drugiej strony to żyje nadzieja na corcie i boje się tego zburzenia ze juz nawet nadzieja mi nie pozostanie haha :D tak samo mam przed sprawdzenie kupony totka,jak juz wyśle to potem nawet kilka tygodni nie sprawdzam bo żyje marzeniami i zał mi je zburzyć :) -Wiem,nie jest to normalne :-D

Witam wieczorowa pora :)

Nie bede sie rozpisywac bo zmykam spac jak zwykle przespac mdlosci :(

Ja przeziernosc robilam okolo 12tc. Usg dopochwowe. To chyba zalezy od sprzetu... zobaczymy jak bedzie teraz. I wtedy tez poznalam wstepnie plec :) sprawdzilo sie.

Spokojnej nocki ;)

Angelika - ciesze sie ze z dziadkiem wszystko w miarę ok.

Renatka witamy ♥️♥️♥️ serdecznie :-)

Olusia nie wiedzialam ze poronilas:-(
Przykro mi .... . Ale teraz 6 - tka w lotto hehe.

Asiorek super ze wizyta udana :-) gratuluje

A ja mialam dzis podwyższone ciśnienie 148/80 i łeb znowu boli :-(
Dzis weszłam na wagę i szok 5 kg przytyłam od początku ciąży ...
Od dzis na diecie ...

No teraz poszło ...

reklama
Amisia co do fraxipariny, nowy gin tez mi chcial odstawic ok 16 tc ale jak mu powiedzialam ze bede sie bala i ze pewniejsza bede robiac zastrzyki do konca ciazy jak przy pierwszej to sie zgodzil.
Co do luteiny ja biore dowcipna na noc 100 i pewnie bede brala do ok. 16 tc, dodatkowo biore jesze duphaston 2x1.
Tez juz jestesmy po prenatalnych wszytsko ok, z plci raczej druga corka, tylko statystyki genetyczne wyszly strasznie zanizone ze wzgledu na wiek :( za tydzien wyniki testu pappa.

Do góry