reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Ja na prenatalnych byłam w 12 tyg ale okazało się że to 13 tydz i gin na 70 % mówił. Że chlopiec a wczoraj miałam wizytę u swojego gin i potwierdził.: )

reklama
Amisia, opowiedz, te prenatalne czymś się różniły od zwykłego badania USG ? no wiadomo, mierzenie przezierności karkowej, ale co więcej ?
sprzęt jakiś specjalistyczny czy normalne USG dopochwowe ? czy już przez brzuszek ?

I fantastycznie, że już znasz płeć !!!
Gratulacje !!!

Ile uderzeń na minutę serduszko biło na tym USG ? Poniżej 140 ?

Hej wrocilam dopiero do domu . Udalo mi sie bo M wczesniej wrocil z pracy i pojechalismy samochodem . Masakra jaka ziębica. Na badaniach wszystko ok. USG za tydz. Wzieła jakies urzadzenie nie wiem jak sie fachowo nazywa - chyba detektor ale nie jestem pewna i chciala posluchac serduszka i nie mogla znalezc ja w panike, chyba z 5 min szukala zeby mnie uspokoic . Ale słyszalam ::))))))) .Schudlam 0,5 kg przez miesiac . Na zgage kazala migdaly i skorke od razowego chleba.Chciala mi dawac czopki na wymioty ale nie chcialam , wolalabym cos na mdlosci . luteine dostalam dalej a 12 tydz skonczony wiec nie wiem jak powinno byc. Na poprawe figury w drodze powrotnej wciselam w siebie big maca ;)

Prenatalne są przez brzuch .

Ostatnia edycja:
Posta mi ucina

Doli - 7.10 sie skonsultuje z ginem co do paracetamolu, a narazie niechce brać. I gratuleje nadzwyczajnych smaków haha

Spróbuje pozniej ... Cały czas ucina

A mi kolezanka pisala ze ponoc badania z krwi sa obowiazkowe przy USG na badaniach prenatalnych....wiec juz nie wiem.... bo ja sie zastanawiam nad badaniem Pappa...

A ja kiepsko przechodze przez ten 1 trymestr.. najpierw plamienia w 6 tyg i szpital, potem wymioty w 9 tyg i szpital i teraz znow... jakas masakra normalnie..:-(oby II i III trymest byl spokojny....

Renatka wiesz moze cos zobacze na badaniach prenatalnych kto u mnie mieszka ale wiesz...trzeba wziasc poprawke bo troszke moze byc za wczesnie... :tak:wazne by wszystko bylo dobrze... a ile powinno byc tej przeziernosci karkowej? jakie sa w ogole normy... ja sie kompeltnie na tym nie znam.... no bylam kłuta co 2 lub 3 dni... ale z tad wiedzialam ze ladnie przyrasta... dwa razy chcialam nie robic ale jakos zrobilam....

Hejka ja juz tez po prenatalnych. Po samym usg prawdopodobieństwo wad wrodzonych mamy bardzo niskie. Dzień 5 cm. Z usg mi termin wychodzi na 9.04 czyli idealnie jak z om. Wyniki pappa za 7-10 dni. Aaaa i gin pytal co bym obstawiała - ja ze z odrzutow jedzeniowych dziewczynke a on ze zgadza się ze mną i też mu tak wychodzi.

Ma dzidzia i raczki i nóżki i bardzo ksztalna glowke :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry