reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dziewczyn nie umiem doczytac Co bierzecie na przeziębienie bo niestety mnie też odpadło :( to chyba był syrop Na literę p tak mi się wydaje

reklama
Hej słoneczka
Ja się wczoraj doczciłam , że mam wizyte na 15.10 a dupka do 8.10 mi starczy. Gina 8 nie ma więc muszę umówić się na 1.10 żeby mi recepte wypisał. Masakra jakaś normalnie. Mój syn od wczoraj na antybiotyku, ma zapalenie ucha srodkowego. Narobił mi stracha bo się dusić zaczął po antybiotyku a okazało się , że jak płakał to mu zbyt dużo wydzieliny z noska do gardła spłynęło i zatkało gardełko. Cięzko mu oddychać było. A , że ja mam nerwice lękową to modliłam się by nie dostać ataku paniki bo wylądowałabym w szpitalu. Koszmar.
Narazie albo juz jestem +3kg do przodu co wcale mnie nie cieszy bo waga wyjściowa 67 a wzrost 162cm. Więc małe krągłe niewywrotne ze mnie stworzenie. Z młodym miałąm 24 na + i połowa z tego została :(

Amisia *spam* tak się nazywa ten syrop.

Taka propozycja - co Wy na to, żeby założyć wątek imienny dla naszych maluszków? Niedługo pewnie zaczną się dyskusje na ten temat, a fajnie byłoby mieć wszystko w jednym miejscu :-).

Jaga - no to niezłego strachu mały Ci musiał napedzic...

Ostatnia edycja:
hej

teście posiedzieli wczoraj do 20stej ale dla mnie to była wieczność, nie wspominając o tym jak wyglądałam - przezroczysta twarz to zasnęłam nad stołem w pewnym momencie :szok: obdarowali syna kolejnym grającym gratem, pomimo próśb, żeby nie grało :( bo mam dosyc już.. żadnego przycisku zciszania, wylączania... masakra :/

Olusia jakieś książki masz? :-)

Asiorek super :-)

Myla wytrzymaj trochę jeszcze :-) no to na prenatalne idziemy razem :-)

Renatka o masakra!! chyba bym już do teściowej nie poszla, co za teksty i to cieżarnej!!! mogłabym zrozumieć - a przynajmniej starac się, jakby to była otyłość czy coś ale kobiecie w ciąży ? szok , co do usg to lekarze ponoć badają wszystko na 2d - czyli zwykłym, 3d to taka frajda dla nas ;-)

Amisia wow! gratul;acje :-)

marela super, że ok :-) nieźle się musiałaś strachu najeść

Karina wiem, że paracetamol można, ibuprofenu nie, ale apap tak, także spokojnie

Aylin gratulacje! :-)

joanna mam dokładnie takie samye myśli, ale brzucho rośnie to chyba jest dobrze :-)

Mila kciuki za wizytę :-)

Jaga zdrówka dla syna

Szaj fajny pomysł, może mnie coś natchnie :-)

ja dziś nie spałam w nocy bo myślałam o pomarańczowej fancie, jakiś kosmos dla mnie bo nie piję tego chyba z 10 lat albo dłużej :-D nie moglam zasnąć i się rzucałam hehe, co do wagi to ja mam dalej mniej o 2 kg, w 1 ciązy miałam już 2 kg na plusie

Szaj ja tez miałam ciagle anginy i zapalenie ucha, koszmar! W końcu tez mi wycięli trzeci migdalek (na żywca, kolejny koszmar!) i tez mi przeszło :)

Jaga a bierzesz jakieś leki?

Ostatnia edycja:
Renatka - witaj! :-)

Dziewczynom po prenatalnych gratuluję dobrych wyników i poznania płci :-)

Nadzieja, ile masz lat? Nie zamartwiaj się, ja mam 34 i w internecie wyczytałam, że taki wiek w momencie zajścia w ciążę już zwiększa prawdopodobieństwo wad i chorób, ale to jest matematyka, a w życiu kobiety w moim wieku i starsze rodzą zdrowe dzieci, staram się podchodzić do tego z dystansem, choć oczywiście uspokoję się bardziej po prenatalnych.
Trochę się jeszcze boję cieszyć tą ciążą, ale coraz bardziej się temu poddaję i odganiam myśli, że coś będzie nie tak, tfu tfu...

Przytyłam już 1 kg, niestety jeśli mam ochotę na coś, to na niezdrowe rzeczy i słodycze, wczoraj zgrzeszyłam kebabem :zawstydzona/y: ale dziś zaplanowany zdrowy obiadek: ryż, jajko sadzone i fasolka szparagowa na parze :tak:

Karina, Twój lekarz wie o Twoich problemach z ciśnieniem? Musisz uważać na siebie!

Ale pyszności na kulinarnym, Asiulek, chyba skuszę się na Twój przepis, ciasto dla leniwych to coś dla mnie :-D można dać mąkę pełnoziarnistą, czy jeśli bardzo chcę, lepiej wymieszać pół na pół? w weekend może zrobię :-)

Olusia, dobra książka w szpitalu niezbędna, krzyżówki też się sprawdzają :-) Lekarze nic nie mówią, do kiedy tam będziesz?

Lei biore duphaston 2x1. Lekarze zapominają , że zmieniły się opakowania, cena ta sama tylko tabletek 10 mniej ........ dlatego jak wypisał mi 2 opakowania to nie było 60 tabl tylko 40. Udało mi się dostać na wizyte do niego na przyszłą środe , a z 15.10 nie rezygnowałam bo pewnie będzie prenatalne robić mi wtedy.
Muszę wziąć się ogarnąć w końcu bo od 1,5 miesiąca prawie nic nie robię. Nie chce mi się wcale.Aż wstyd siedzieć całe dnie i patrzeć w laptopa. :no:

Hej kobitki w ten jakże zimny poranek. U mnie było tylko 4 stopnie masakra.
:szok:
Doliores usmiałam sie z tej fanty pomarańczowej

Kobitki ja na przeziebienie polecam Prenatal Gripcare działa super tez juz kupiłam na zapas i do tego *spam* na katar i chyba do ssania cos bo wiadomo w pracy zaczynaja kichac i prychać.

Dzis stanełam rano na wage i mam +1 kg a czuje sie jakbym conajmniej z +6 miała:eek:

Wczoraj z mężem wpadlismy na pomysł wypadu na kilka dni nad morze. Znacie jakies fajne miejsca ?

Dziewczyny wiekszej idiotki to ja chyba w zyciu nie widzialam. Obudzilam sie w nocy o 1 i do 3 nie moglam spac- czytalam. Usnelam na pol godziny. Przysnilo mi sie moje zwolnienie az ze strachu drgnelam i siadlam na lozku. Uswiadomilam sobie ze nie podbilam go w recepcji. Siedze w busie do lublina:/. M powiefzial ze po pracy pojedzie ale nie mam sumienia go meczyc wczoraj caly dzien w drodze:/

reklama
Do góry