reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Annemone, Merry, Renata witajcie!

Olka Ciesze się, że do nas wróciłaś - szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i Maluszków.

Pochwale się, dziś byłam na usg widziałam Maleństwo.
wyniki wyglądają tak: FHR 144 ud/min CRL 52,2 - 12 Hdb NT 1,1 mm NB(+)
Omówienie badań mam za 2 tygodnie wraz z wynikami testu z krwi pappa.

Asiorek, to chyba dziewczynka będzie ? Bo podobno powyżej 140 uderzeń na minutę to dziewczynek tętno, no ale nie zawsze ;)
Gratulacje !

Olusia, trzymaj się dzielnie !!!
Powiedz mi, czy Ty na beta HCG to co drugi dzień chodziłaś ? :O

1.08-55,3 4.08-300,2 6.08-702,9 8.09-1527 11.08-5139 13.08-13559 17.08-47985 20.08-99780

???

Ja brałam luteinę podjęzykowo przez 2 tygodnie, od 6 do 8 tygodnia, potem gin kazał odstawić... nie wiem, czemu miałam brać i czemu odstawiać, a powiem szczerze, że nie wnikałam, bo on tylko coś mamrocze pod nosem...

Tak, 82 to mój rocznik :)
aż strach pisać Renatka32 :)
hihi

Ostatnia edycja:
Niestety nie jadlam a slyszalam o tym chcialam nawet robic ale kaszy w domu nie mam a zapominam kupic hehe

Chyba ze tak... poprosze o przepisik na 3bit

Myla u mnie to samo zgon jak nic leze i spie mdlosci wymioty piersi delikatne tak ze moj sie dziwi ze nawet jak dotknie to boli.. do tego katar..
Skonczony mam ten duphaston ale czuje ze brzuch boli jutro mam wizyte bez usg zobaczymy
Ja tez chce na 3 bita!!!!!!

ale mam gastrofaze :eek: czekolada z zupą dyniową x2 z jabłkami tylko chce jeśc i jeść.. :p

Renatka hej

mmona poprostu ja przeczekuje, pije wodę i jakos leci ;/ bo też mnie mdli po wszystkim

Myla no mi wlaśnie przechodzi ostatnio.. może to chwilowe u Ciebie
o powinno przyjsc pare tygodniu wczesniej a nie na koniec 1 trymestru :wściekła/y:

Dziewczyny ale mi sie nudzi w szpitalnym lozku.... :-( co prawda mam 2 dziewczyny na sali jedna z plamieniami i z diagnoza poronienie zagrazajace a druga z bolesciami brzucha... tyle mlodych osob na oddziale, jakas masakra!!

Amisia czemu lutke masz brac do konca ciazy? jakie masz wskazania? ile jej bierzesz? ja tez biore fragmin i na pewno do 12 tyg mam brac.. chociaz slyszalam ze ponoc bierze sie ja do 18 albo do konca ciazy... ale nie wiem od czego to zalezy...:laugh2:
O jezu a Tobie co???? Musze doczytać!!!

Annemone, Merry, Renata witajcie!

Olka Ciesze się, że do nas wróciłaś - szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i Maluszków.

Pochwale się, dziś byłam na usg widziałam Maleństwo.
wyniki wyglądają tak: FHR 144 ud/min CRL 52,2 - 12 Hdb NT 1,1 mm NB(+)
Omówienie badań mam za 2 tygodnie wraz z wynikami testu z krwi pappa.

A dlaczego mialas test pappa?

A co do rewolucji żołądkowych to mi już przechodzi, choć jeszcze dziś rano mi się zdarzyło, że mną rzucało aż dreszczy dostałam. Najgorzej wymiotować na pusty żołądek... bo rzuca i rzuca i nic nie wychodzi.... ajjjj.... i prawie wcale nie jem, nie chce mi się, nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty, gazowanego w ogóle nie piję, całkowicie mi te bąbelki nie pasują teraz, nawet się cieszę :) najtrudniej mi się zmusić do śniadania, no ale jak trzeba to trzeba :)
W poniedziałek (wczoraj) miałam badania krwi i moczu robione, cała lista ! Aż w szoku jestem, że gin z przychodni taki ogarnięty, na wszystko dał skierowanie, bezpłatnie :)
Płatnie tylko cukier i HBS robiłam dla prywatnego gina :)
W piątek mam wizytę, zobaczymy jakie wyniki mam.
Dodam, że biorę tylko Folik 1 tabl./dziennie i nic więcej mi gin nie kazał brać aż do całkowitego ustąpienia mdłości...
Co do teściowej to w poprzedniej ciąży mi powiedziała, cytuję : "nie żryj tyle, bo zobacz, jaką d...pę masz wielką!"
Teść neutralny.
Więc same widzicie, stosunki kiepskie z nimi, a jak byliśmy u nich z mężolińskim w sobotę to wciągałam brzuch przy niej, bo się tylko przyglądała, czy już "jestem gruba" czy jeszcze nie.... :(
To tak po krótce co nieco o mnie :)

Renatka moje babelki maja powyzej 140 uderzen.. jedno ostatnio mialo 157 a drugie 163 :tak:jesli chodzi o bete to robilam tak jak pisze 1.08 czyli pierwszy sierpnia... zazwyczaj robilam co dwa dni.. ale 2 razy gdzie robilam co 3 dni bo wypadl weekend i 2 gdzie wyladowalam w szpitalu i tam mi robili 2 razy bete :tak:

Asiorek gratuluje... ciesze sie ze wszystko jest dobrze :tak:

reklama
ooo, Asiorek mnie wyprzedził, za wolno piszę :)

ale dobrze myślałam.

Olusia, to 2 dziewczynki będą ? :) W którym tygodniu już dobrze widać ? Bo chyba szybciej niż na połówkowym ? Ja już nie pamiętam jak to było...
Teraz chyba ok 11-14 tygodnia trzeba tą przezierność karkową zrobić, i nie wiem, czy na zwykłym USG będzie dobrze widać ?
czy lepiej iść na 3D ?
W ogóle 3 lata od ostatniej mojej ciąży mogło się pozmieniać, no i sprzęt coraz lepszy, a nie wiem jak jest aktualnie.

Olusia, czyli byłaś dziurawiona w żyłę co dwa dni ???? Ja bym umarła ! W poniedziałek prawie zemdlałam na tym pobieraniu krwi.... jestem do tego ostatnia...

Do góry