reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Moja dzisiaj tak zmarzla w domu ze masakra. W szpitalu bylo tak goraco ze caly czas spocona bylam, rano jak wstawalam to bylam cala mokra, poduszka i przescieradla tez. Jak mala karmilam to obie cale mokre bo i nerwy i wszystko. A tu w domu zimno troche i mala sine az nozki i raczki miala.

reklama
Ja tez tylko na obcasach nawet w 9 msc ciazy. Ale do porodu i spacery teraz adidaski:)

Mi tesciowa mowila zeby Cie tylko nie przewialo bo po cos otworzylam balkon na chwile a ja po domu chodze w cienkiej kodzulce i krotkich spodenkach. A to bylo z tyd temu jak bylo zimno a ze dziala na mnie takie gadanie jak plachta na byka to na drugi dzien wylazlam tak na minute na balkon oczywiscie na jej oczach;). Ja gdyby chcial to pod pieluszka nie mialabym oporow karmic na dworze. Bardziej balabym sie o syna niz siebie. A dzis w przychodni sie cyckowalismy.

Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom;)

U mnie z ubiorem ciezko bo mam gruby pluszowy kombinezon i cienszy spiworek tylko taki co mi sie nie podoba no ale przy takiej pogodzie noe zaloze mu tego miska. Dzis mial body z dlugim, bluzke polarkowa, spodenki i skarpetki. W tym spiworku i okrycie z wozka. Po domu to zdaza sie ze ma same body. Bo ja lubie gole nogi i mam wrazenie ze on tez;), nakrywam go cienkim kocykiem tylko;).

Ja tez dzis troche podzwigalam starszego. Mam wrazenie ze wszystko mnie boli. Rece od nisidelka, kregoslup od karmienia bo na siedzaco, nogi od spaceru i nie tylko ;). No i tam cos zabolalo.
A tu foto z naszego spaceru ;) jeden w wozku , drugi tam w tle w czerwonej czapce cwiczy/szaleje , a i mama nie proznuje;) narazie tylko kilka chwil popedalowalam;)

Załączniki

• 1429815816339.jpg
    1429815816339.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 78
  • 1429815837411.jpg
    1429815837411.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 69
Oltoma gratulacje!!! Duży chłopczyk, mój ma 3 tyg i tyle nie waży:-D
co do kropelek to my na sab simplexie, ale całkowicie problemu nie wyeliminował :-( Położna polecała infacol, ale tego nigdzie nie ma, podobno u producenta nie można dostać (ale to ta sama substancja czynna, co w sab simplexie i espumisanie).
Ja z karmieniem w miejscu publicznym też nie mam problemów - nakrywam się pieluchą albo chustką i tyle. Teraz super pogoda, to o Małego się nie martwię, że go przewieje,
Ja dzisiaj 3 razy na dworze, natachałam się wózka, jeszcze z córką w poradni na zajęciach byliśmy i 2 razy gondolkę na 1 piętro wnosiłam, a ciężkie to cholerstwo:szok: padam teraz.
Mam nadzieję, że nocka będzie taka cudowna, jak ostatnia - wczoraj zjadł o 22.30, a potem o 3 i 5. Tak cudownie to nigdy nie było, zazwyczaj co 2 godzinki, czasem nawet co godzinka, ale to się poprzytulać, bo pociumka chwilę i zaśnie.
To dobrej nocy wszystkim życzę:-)

marela mi wlasnie brakuje takich przyrzadow na osiedlu
bo jak ide na spacer i nie mam konkretnych planow jak dzisiaj (sklep. poczta itd ) to mi Taaaaaaaaak nudno ze tylko czekam az do domu czas wrocic
mp4 mi sie rozwalila chyba i sluchac ksiazek nie moge - musze malza poprosic o wgranie ich na telefon :)

Aneczka ja jeszcze nie karmilam Basi w miejscu publicznym bo pomiedzy karmieniami wychodzimy na dwor
ale ostatnio ja karmilam jak llistonosz list przyniosl wiec zakrylam sie i z mala przy cycu otworzylam drzwi - facet myslalam ze zejdzie na zawal
i prawie odwrocony tylem ze mna rozmawial :-D zeby na mnie nie patrzec :-D

Dobry wieczór,

Mała wykąpana, nakarmiona, przysypia więc mam chwilkę.

Oltoma gratuluję.

Co do karmienia w miejscu publicznym to jeszcze mi się nie zdarzyło ale jakbym musiała to tak jak Babydust - pielucha na cyca i do boju ;)

Kuklaki u mnie w domu 18C. Staram się małej nie przegrzewać. Z resztą tu tzw "zimny wychów" i widze że małej to pasuje (trochę mniej mojej mamie heh)

Babydust rzeczywiście czop odszedł mi jak wróciliśmy nad ranem od teściów i nie czułam się najlepiej ale skurczy żadnych nie miałam więc w szoku byłam że to tak wszystko szybko poszło.

Kuklaki ja też tak miałam po powrocie ze szpitala..tam było bardzo ciepło małemu to pasowało bardzo a ja przywykłam i po powrocie małego musiałam podwujnie opatulać i sama w polarze lub pid kocem a w domu 21stopni ale nie grzejemy tylko tyle jest:)

babydust - to jak mój teść :-D bardzo jest skrępowany moim karmieniem, a przecież nic nie widać. no ale się tym nie przejmuję, jak chce, to niech sam wychodzi w inne miejsce.
dobra, spadam spać, bo nie wiadomo, co tam nocka przyniesie, a budzik na 6.30, żeby z Młodą do przedszkola na 8 zdążyć

reklama
Aneczka jaka masz roznice miedzy dzieciaczkami? Cuekawa jestem ile lat po cc rodzilas sn a nie widze suwaczkow ;) u mnie 5 lat rowne bylo :)

Dzieci wykapane,usypiaja a my cos poogladamy sobie z m :)

Do góry