reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Oltoma gratulacje :)

Ehh moja dziś coś nie spokojna już ja 3 razy kladlam bo budzila się i krzyk niesamowity... Mam nadzieję ze teraz już zasnie na dobre, też się zaraz kładę bo nie wiem jak będzie w nocy dziś... Dobranoc wszystkim i spokojnej nocki

reklama
Aylin no wlasnie zwykle Penaten, w Pl Johnson&Johnson rozowe. Moim zdaniem najlepsze. Nie wiem dlaczego tak ciezko je było kupic :eek:

Oltoma gratuluje!!

Karina uważaj na siebie kobitko! Choc rozumiem Cie, ja dzien po porodzie moje 13kg nosiłam bo sobie wargę rozwaliła w szpitalu o barierkę od lozeczka. Az mi sie słabo po chwili zrobiło :no:

Ja z kolei uwielbiam koturny :tak:

Z karmieniem gdziekolwiek nie mam problemu, ogolnie jak ktos inny ma to niech spada! Nie wywalam cyca, tylko dyskretnie..

My teraz z mezem sie umówiliśmy, ze na zmianę śpimy z mloda. Dzis mam wolne :-D

Pranko mi sie jeszcze kręci i spadam do sypialni :-D

Ostatnia edycja:
Alleluja doczytalam!
Melduje że żyje!
Gratuluję wszystkim swiezo upieczonym mamom. Kwietniki są takie dzielne!
My ze szpitala wyszliśmy w poniedziałek.
Mała jest cudowna, ma.ło płacze, sporo śpi i robi jeszcze więcej kup :-) w czasie jednego karmienia potrafi 3 zrobic. W nocy super, karmienie 12, 3, 6, zasypia przy cycu ale z nami w łóżku. W dzień śpi w kolysce.
Jedyne czym się martwię to tym, że słabo przybiera bardzo. Zaledwie 60 gr od wyjścia że szpitala. Musieliśmy jechać na kontrolę wagi wczoraj i trafiliśmy na *******nieta lekarze. Stara baba po 70stce z wasem. Wydarla się na mnie ze glodze dziecko i że mam dokarmiac. Wczoraj cały dzień ryczałam. A mała nie zachowuje się jak zaglodzone dziecko. Na razie nie będę dokarmiala, ale budzę ja częściej na karmienie, po okresie ssania 15 min ona odpada, ale budzi się sama na resztę i taka sesja karmienia może trwać i półtorej godziny i zdąży jeden i drugi cycek oproznic. Mam wypozyczona wagę i zobaczę czy te czesciejsze wybudzenia pomogą. We wtorek mamy iść ponownie na wizytę, ale ja nie chcę do tej baby. To jest przychodnia, gdzie rodzilam. Myślicie, że mogę zrezygnować? Wolałabym do naszego pediatry już chodzić.
Pokarmu mam bardzo dużo całe szczęście i widzę że mała je. Mi się wydaje że ona ma mega szybką przemianę materii. W każdej pieluszce kupa, zmieniamy co około 15 dziennie.
Miała któraś z Was takie doświadczenie wolnego przybierania?

Vesunna ja bym juz tam nie wróciła! Ogolnie to bym zrobiła tam awanturę ale to ja ;-)

Wstaje juz bo cycki wybuchają. Spałam jak zabita 23-7 :tak:

Hej, nocka przeryczana przeze mnie ... Hormony dalej robią ze mną co chcą :/ do tego karmienie co 1.5 godz żeby tylko pociumkac a nie zjeść :/ na szczęście potem spał od 3 do 7, zjadł i leży... Narazie...

Vesunna mi położna mówiła że na tydz ok 200-300 gr, z tym że mój spadł w ciągu 3 dni po wyjściu... I dlatego akcja budzenie - karmienie

Też bym zmieniła lekarza!!!

A wybieralas juz lekarza? A nawet jak juz podpisalas to raz do roku a może nawet dwa możesz bezpłatnie zmienić lekarza.
Mój za to od trzeciej można powiedzieć że nie śpi i ciągle wisi na cycku . A mnie az leb rozbolal.

reklama
tak jak wczoraj noc i dzionek to rewelacja bo mala spala prawie non stop z przerwami na karmienie tylko
to dzisiajsza noc juz taka fajna nie byla , jedzenie co 2 godziny jak w zegarku :( zasypiala przy cycku i zaraz znowu glodna
teraz tez z rana spac nie chciala a im bardziej zmeczona tym trudniej jej zasnac :(

Vesunna ja bym poszla do swojej pediatry a nie tam gdzie rodzilas :) a swoja droga 60gr nie jest miara konkretna ile mala apadla z wagi w szpitalu ? dziecko odzyskuje wage urodzeniowa w ok 10 dni po urodzeniu
moja nie przybiera 200gr na tydzien, wychodzi na to ze przybiera 180gr na tydzien i polozna powiedziala ze jest ok :)
ja do pediatry dopiero wybieram sie na szczepienie tak:) to polozna nas tylko oglada i sprawdza czy dziecko dobrze sie rozwija

Do góry