reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Milia, ja radziłam się przyjaciółki. Jej córka tez po 5miesiacach juz zaczęła wyglądać z gondoli i była zmiana na spacerowke. Spacerówki mają zwykle rozkładane podłoże, że może dziecko swobodnie leżeć :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lakara, masakra jakas :( wspolczuje przezyc. mam nadzieje, ze uda Ci sie o tym szybko zapomniec i szybko zaczniecie staranka o nastepnego dzidziusia.

Milia, moja Laura jezdzila w gondolce tylko 5 miesiecy. a ten ostatni miesiac to byla tragedia, bo po 10 min zaczynala sie drzec i za chiny nie chciala lezec. wiec kupilam spacerowke i inne zycie. ona jeszcze nie siedziala, wiec wozilam ja z pochylonym oparciem i wtedy byla spokojna bo mogla sobie swiat ogladac :) a zima kupujesz cieply kombinezon, spiworek i juz.
ja mialam gondolke po siostrzencu i teraz tez chce skombinowac sobie jakas uzywana. a spacerowke kupilam Inglesine Espersso - jak dla mnie genialny wozeczek. jezdzimy nim juz 1,5 roku i jest jak nowy. nie wiem tylko czy w Polsce zima dalby rade, bo ma niezbyt duze kolka.

Sillita de Paseo Espresso | Inglesina

dziewczyny moze piszmy o wozkach w oddzielnym watku, bo potem sie nie dokopiemy do tych postow tu na ogolnym.

Hejka lasencje w ten piekny piątkowy dzień któy nastapił po czwartku w którym to przywalilismy ruskim jeeeeeee

Wlasnie sie rozglądam w necie .. Używanych na niemieckim rynku nie widziałam ...

to wózek hiszpański, w polsce tez ich mało. Nie wiem czy na ebayu ich nie bedzie wiecej.

Aylin super ten wozek tez... dzieki za stronke i za informacje... tez widze ze masz upatrzony wozek i fajny jest... :tak: musze wlasnie sprawdzic czy przejdzie mi ten wozek.... dzieki za informacje... bo nawet o tym nie pomyslalam...

Sprawdzaj - mi by pewnie to też do głowy nie przyszło gdyby nie rozmowa o wózkach z ta parą z wakacji. Oni byli techniczni strasznie - i mówili ze pierwsze co to mierzyli drzwi w miejscach w których bywaja i zwracali uwage na szerokośc przejść w sklepach w których robią zakupy. I z obliczen im wyszło ze za boga sie im wózek podwójny w któym dzieci siedzą obok siebie nie zmieści.
Popatrz jeszcze na mój w wersji dla bliźniaków - też ma super opinie. Ale tu bym brałą pod uwagę jedynie wersje uzywaną bo drogie jak nie powiem brzydko co.
Aaaaa i jeszcze jedno wyczytaąłm na forum dla wózkowiczów - większość rodziców bliźniąt i tak po 7-8 miesiacach kupuje podwójną parasolkę - wiec nie ma sensu inwestować nie wiadomo ile w wózek.

Z wózkiem i tak poczekam do luty, marzec ... Zobaczymy jak sie potoczy ciaza ...bo im dalej tym wiecej w strachu ze przeżyje to samo :-(

Generalnie jezeli sie juz wie co sie chce, i kupuje nowe (czyli bez polowania na uzywane okazje) to ja bym kupiła po porodzie. Ty i tak bedziesz w szpitalu - a małzonek z wytycznymi idzie do sklepu :) A gwarancja nie ucieka niepotrzebnie.

ja miałam dla syna jedo fyn 4ds, fajny wózeczek ale spacerówka beznadziejna bo podnóżek za krótki a mój był wielki dzidziol, dlatego potem wskoczyliśmy w inglesine trip - wozek marzenie, cudowna spacerówka ale wszystko sprzedałam i nic nie mam :p

Zobacz załącznik 644426 - kolorysta wybierana przez tatusia, czerwień ferrari, czarna rama i felgi :p :p

Ann nie mam pojęcia myślałam, że jogger to...jogger :D jest wiele wózków do biegani ale w PL mało :/ do tego malucha będe mogła wsadzić do niego dopiero w 7 mc życia - bo tak radzą, a to będzie październik a nawet dalej :/ no ale chyba dam radę co ?? śnieg mi nie straszny będzie..

Jedo koleżanka chwaliła.
A dlaczego malucha mozesz do joggera wsadzic dopiero od 7 msc?

Hehe mój jest reklamowany na forach jako wózek dla biegaczy/rolkarzy :) czas uczyć sie jezdy na rolkach

Doradźcie mi proszę na temat gondoli, wiele z Was pisze, że w zimie będziecie wozić dzieci w spacerówce, więc duża gondola nie ma znaczenia, a ja byłam przekonana, że kwietniowe dziecko (mam termin na 22.04) w zimie i tak jeszcze w gondoli będę wozić. Skoro dziecko zaczyna samo siadać w wieku 7-8 m-cy to od razu można je sadzać w spacerówce i dziecko wytrzyma w takiej pozycji?

Przecież w spacerówce masz oparcie. Nie siedzi samo. A do spania oparcie sie rozkłada.
na 100% powiem ci ze dobrze rozwijający sie maluch kwietniowy nie bedzie dawał sie wozić już w gondoli. Bedziesz miała protest i łapanie brzegów z próba do siadania. Ja mam córke z czerwca i w styczniu/lutym jeżdziłam juz w mini gondoli (fotelik samochodowy z oparciem 4 stopniowym) a od lutego/marca spacerówka. Ja mam w niej taką grubą osłonke na nogi więc nie wiało. A poza tym dziecko jest i tak w kombinezonie.

Dzięki dziewczyny :-) No oczywiście, macie rację, wystarczy trochę pomyśleć :zawstydzona/y:jednak niestety mój brak doświadczenia się kłania, więc cieszę się, że jest to forum :-)

chyba macie racje juz zapomnialam jak to było ;) spacerowke mam fajną po synu wiec mi tylko na gondoli najbardziej zalezy ;)

Aylin - ten casuaplay jest fajny ;) ja z wozkiem poczekam napewno jeszcze troche mysle tak 7-9 msc. W pierwszej ciazy w dzien przed porodem ok 16 kupilam sobie buty trekkingowe - urodzilam rano drugiego dnia a buty wykorzystalam dopiero w tym roku;) wiec i z wozkiem zdaze ;)

Doliores - moj tez nie spal i do tego sie darł wnieboglosy na spacerach . Najlepiej było jak mama na recach dziecko niosla i brzuchem wozek pchała ;/ A nie byl uczony noszenia no ale spacery tak na niego wplywaly.

Lakarka - jeszcze raz wspołczuje .

U mnie chwilowa poprawa , oby nie zapeszyla ( tłu tłu )

Witam się w piątkowe słoneczne (przynajmniej u mnie) przedpołudnie.

Dziś moje samopoczucie trochę lepsze choć nadal nos zapchany. Leczę się czosnkiem i gorącą herbatą z cytryną, imbirem i miodem - i chyba pomaga.

Podekscytowana i trochę zdenerwowana jestem... dziś urodziny teściowej i na kolacji wieczorem zamierzamy w końcu ujawnić tajemnicę i powiedzieć, że jestem w ciąży. Do tej pory skutecznie się ukrywaliśmy, bo nikt oprócz Was tu na forum nic nie wie.
A w październiku powiemy moim rodzinom, jak pojedziemy do nich w odwiedziny.

Chciałabym, żeby tym razem była to miła niespodzianka a informacja była przekazana bezpośrednio twarzą w twarz.
W pierwszej ciąży rodzina dowiedziała się telefonicznie bo już w 9 tyg wylądowałam na miesiąc w szpitalu, więc nie było innej możliwości. Tym razem, jeśli nic nie powiemy, to i tak się wyda, bo mój brzuch już zaczął wystawać, więc musiałabym się maskować (w pierwszej ciąży byłam płaska do 25 tyg).

Dolories super wozek i ta czerwien ... super... :tak:

Aylin dzieki za cenne rady, dostosuje sie do tego i posprawdzam co i jak :tak:

Karina ja pracowalam od 7 do 19 i od 19 do 7 czyli wychodzi 12h.. tylko nie tak co dziennie... :tak:

Lakara bardzo mi przykro... trzymaj sie.. !! jak lekarze mogli tak cie potraktowac? no jakas masakra !! gdybym tam byla ale bym awanture zrobila i zrabala ich !! az sie wierzyc nie chce...:-( z tego co wiem po poronieniu trzeba odczekac 3 miesiace...zeby organizm doszedl do siebie...

Mila super wozek i stronka... ;-)

Margomari zdrowka zycze !!;-)

Aylin - ten casuaplay jest fajny ;) ja z wozkiem poczekam napewno jeszcze troche mysle tak 7-9 msc. W pierwszej ciazy w dzien przed porodem ok 16 kupilam sobie buty trekkingowe - urodzilam rano drugiego dnia a buty wykorzystalam dopiero w tym roku;) wiec i z wozkiem zdaze ;)

Doliores - moj tez nie spal i do tego sie darł wnieboglosy na spacerach . Najlepiej było jak mama na recach dziecko niosla i brzuchem wozek pchała ;/ A nie byl uczony noszenia no ale spacery tak na niego wplywaly.

hehe no cuż - ja urodziłam 8 czerwca a w połowie maja w karpaczu po snieżce jeszcze biegałam :)
a co do rączek - polecam chustę elastyczną. Ja mam tkaną, nosidło mai-tai ale przy tysce miałam na pierwsze pół roku elastyczną i teraz też zamierzam kupic. Tym bardziej ze wakacje i tak spedze na placu zabaw ze starszą

reklama
ale się zmachałam odkurzylam, podłogi pomyłam i co ? cycki mnie bolą z tego :nerd::rofl2:

milia jak kupisz śpiworek do spacerówki to będzie git :-)

Aylin jedo jako gondola super, ogólnie prowadził sie 1 palcem, ale spacerowka... porażka, nożki mu się nie mieściły, nie można było rozłożyć niżej i brakowalo dodatkowego podestu, co do joggera to tak zalecają, bo chodzi o kręgosłup malucha, prosze napisz mi jeszcze raz jaki masz :rofl2::rofl2::rofl2:

marela uff no to moj się nie darl chociaż tyle :D w tym roku ostro zabieram się za chustę bo będzie mi tak łatwiej nieraz z dwojką niz targac wózek i biegać za 4latkiem :rofl2:

Margomari no to będzie zaskoczenie :-)

Do góry