reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Aylin ja tez tak bym chciała - być aktywna do końca ciąży. No ale zobaczymy jak to będzie. Jak dowiedziałam się o tej ciąży to pierwsze tygodnie cały czas leżałam, żeby tylko wszystko było dobrze. Rozluźniłam się dopiero po prenatalnych uff... :-)

Dolories ty tak się nie forsuj. Cycki po sprzątaniu? Mnie to zazwyczaj ciągnie w kręgosłupie. A cycki bolą jak cho... zwłaszcza w nocy kiedy w piżamie bez stanika maszeruję do łazienki :-D

Milia80 nie jesteś sama, ja też w tych tematach jestem zupełnie zielona więc cieszę się, że są tu bardziej doświadczone dziewczyny, które w razie czego doradzą :happy:

Olusia ja już tez nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ich miny.

Piszecie o samopoczuciu. W pierwszej ciąży oprócz bolących i rosnących piersi i ciągłego biegania na siku - nie miałam innych objawów.
Tym razem miałam wszystko w komplecie. Całe szczęście mdłości i spotkania z porcelaną powoli odchodzą w niebyt. Od dwóch dni ani razu nie biegłam do toalety :rofl2: i mam nadzieję, że tak już zostanie.

reklama
Margomari wiesz mam dosyć lezenia, bo od paru dni jest lepiej!! :D wreszcie nie boli jak przejdę, nie kłuje, nie ciągnie i nie mam zadyszki :p wolałam te początkowe tygodnie przetrwać w spokoju, zrezygnowałam z bardzo wielu rzeczy ale trudno ;-)
ja też się uspokoje dopiero po prenatalnych a one dopiero 13.10 !! dobrze, że wizyta wcześnie za 1.5 tygodnia to może podglądne dzidziola

Doliores dobrze Cię rozumiem.

Ja też nienawidzę leżeć, zwłaszcza jak dobrze się czuję. Jak na razie wszystko jest ok i jak to lekarz określił - mam żyć normalnie tylko za bardzo się nie forsować. Więc staram się. Choć teraz jak samopoczucie lepsze niż na początku - to rozpiera mnie energia i cały czas sobie pracę znajduję. No ale jak będzie trzeba leżeć to będę leżeć. W pierwszej ciąży 3 miesiące plackiem przeleżałam (w tym połowę z zakazem wstawania nawet do toalety) No ale cóż wszystko dla maluszka. Jak trzeba to trzeba.
Teraz o tym nie myślę bo wszystko jest ok. I oby tak było u każdej z nas. :happy:

O chustach to chetnie i ja posłucham. W wakacje to i z wozkiem dam rade ale maj i czerwiec - to dla mnie bedzie wyzwanie bo bede musiala mlodego do przedszkola zaprowadzac, nie mam innego wyjscia. Na kwiecien sciagne tesciowa ale nie usmiecha mi sie aby siedziala u mnie 24 h na dobe 3 miesiace - bo dosc daleko mieszkaja wiec nie moze dojezdzac. Wiec aby tylko bedzie ciaplej a malenstow bedzie moglo na dwor juz wychodzic to dzialamy .

Margomari he he no to super ze juz mdlosci ida daleko.... ja musze jeszcze poczekac troszke...ja tez leze duzo... lepiej sie czuje.. poza tym mam takiego stracha co dzien ze cos bedzie nie tak... do tego mam mierzyc cisnienie 2x1 i mam raz wieksze a raz mniejsze.. to sa chyba moje nerwy... :confused:

Dolories mnie tez wszystko boli jak cos porobie, chociaz najbardziej pobolewa mnie podbrzusze, biust mam wrazliwy i boli mnie przy dotykaniu.. ale duzo leze i jakos mi jest lepiej wtedy....:happy:

Aylin jedo jako gondola super, ogólnie prowadził sie 1 palcem, ale spacerowka... porażka, nożki mu się nie mieściły, nie można było rozłożyć niżej i brakowalo dodatkowego podestu, co do joggera to tak zalecają, bo chodzi o kręgosłup malucha, prosze napisz mi jeszcze raz jaki masz :rofl2::rofl2::rofl2:

:-)
strone czy 2 wczesniej wkleiłam wszystkie informacje. łacznie ze stroną :)

O chustach to chetnie i ja posłucham. W wakacje to i z wozkiem dam rade ale maj i czerwiec - to dla mnie bedzie wyzwanie bo bede musiala mlodego do przedszkola zaprowadzac, nie mam innego wyjscia. Na kwiecien sciagne tesciowa ale nie usmiecha mi sie aby siedziala u mnie 24 h na dobe 3 miesiace - bo dosc daleko mieszkaja wiec nie moze dojezdzac. Wiec aby tylko bedzie ciaplej a malenstow bedzie moglo na dwor juz wychodzic to dzialamy .

ja niewiele lepiej bo dzidzie do żłobka.
A w cerwcu jedziemy na urlop gdzieś :)

Aylin tez się zastanawiam na przyszłorocznym urlopem i hmm na razie jakoś tego nie ogarniam. Antek mały kolejny bąbel jeszcze mniejszy hardcore na max.

Dziewczyny piszcie o zakupach wózkach itp na zakupowym bo ciężko łapać tematy :szok: a potem będziemy szukały co gdzie było.

Jak byliśmy w tym roku nad morzem to było małżeństwo co miała 2 X bliźniaki jedne lat 8 a drugie lat 2 :szok: jak się na nich patrzyło to pełen podziw. Dzieci grzeczne dobrze wychowane aż miło ale gromadka niezła.

A my to nie wiem jak damy rade w następnym roku bo mój Paweł ma pracę tylko do marca i pewnie jak coś zmieni to urlopu tak szybko nie dostanie

reklama
Ulopy teraz heeh ja nie mam pojecia pewnie w gory wyruszymy bo najblizej..
Polozylam sie po 9 i wstalam z pol h temu masakra.. .zjadlam surowke bo zas mdli... a dzis z corka i moim Menem idziemy na mecz na stadion heh

Do góry