reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Lei, właśnie zamierzam jutro zadzwonić z tym do położnej, tylko chciałam sprawdzić, czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie, bo w internecie to na każdej stronie co innego piszą... A pewnie też co połozna, to inna opinia, tak jak z wychodzeniem na pierwszy spacer ;)

reklama
Oltoma wiem ze juz sie kilka razy pytalam ale zapomnialam. Dlaczego masz cc? Dziecie miednicowo?

Oj dziewczyny wspolczuje tej cukrzycy ciazowej...

Tabasia, no właśnie miednicowo już nie jest. Ale ja panikuję i boję się sn. Przy pierwszym dziecku mnie wymęczyli a i tak po 1,5 godzinie partych skończyło się cc i Olą z wagą 4100.
Teraz Adasko z pomiarów usg jest większy o tydzień i małe ponoć są szanse, że będzie mniejszy. Zwłaszcza, ze sn moze być po terminie. A kolejny powód in + cc, to fakt, że będziemy znać datę i można bez problemu opiekę dla starszej załatwić. Tu na miejscu nie mamy nikogo komu w nocy o północy można powierzyć dziecko :o(
Przyznam, że jak czytam Twoją historię to zazdroszczę i gdyby ktoś mi obiecał, że mój poród też będzie tak wyglądał to bez zastanowienia szłabym na sn...

Jakieś skurczybyki sie pojawiaja, nie regularne. Mam dośc wysoki próg bólu, boje sie, że coś przegapie. Chociaż mówią, że nie można tego z niczym innym pomylić. Najlepiej to jakby wody odeszły

Milia, ja pamiętam jak chodziłam w pierwszej ciąży do szkoły rodzenia to położne mówiły, ze poza mroźną zimą za pierwszy spacer można uznać podróż dzieciątka ze szpitala do domu. Tylko jeśli nie mylę faktów to Twoja Małgoś jest wcześniakiem (?)a wtedy to też inaczej się traktuje...

Oltoma, tak, Małgonia jest wczesniakiem, ale połozna środowiskowa mówiła, że nie ma to znaczenia i jak tylko będzie ładnie, to możemy wyjść, tylko wcześniej musimy powerandować. Więc czekam tylko na ładną pogodę - od kilku dni u nas jest bardzo silny wiatr.
A z kolei przy wypisie połozna w szpitalu mówiła, że najwcześniej za 2 tyg., ale już wiem, że ona jest po prostu starej daty i nie ma co jej słuchać ;)

Milia weranduj ja. Polozna mi z mloda kazala od razu na spacery chodzić. Ale wtedy trafil sie tydzień deszczowy wiec trzymałam przy otwartym balkonie ubrana jak na,spacerek.

A co do przegapienia skurczy. Sorry ale tego nie da,sie przegapić :)

Milia no wlasnie i bądź tu człowieku mądry...jak kazda polozna i lekarz co innego mówią :confused: U nas kąpiel po 2tyg chyba dopiero była, nie werandowalam tylko od razu na spacer ale tez po kilku dniach bo ja nie byłam w stanie pojsc na spacer wczesniej ze wzgledu na szwy..jak pojechałam raz sama do CH to sie popłakałam bo mi sie słabo zrobiło, szwy ciągnęły bolały i jakos mnie niemoc złapała. Polozna mi nakazała 2 tyg odpoczynku, bez sprzątania, robienia obiadów itd tylko karmienie dziecia i odpoczynek.

Ostatnia edycja:
Pat Buhahaha w życiu bym się nie domyśla że o to chodzi Haha ja też masę robię, wpierniczam lody browni....

Ales ty nie domyslna:no:

Moja znajoma miala termin na wczoraj i dzisiaj w koncu urodzila, nie bylo postepu i w koncu jej cc zrobili i maly juz byl troche sinawy, ale wszystko ok.

reklama
Do góry