reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Aylin, wiem, wiem :) bardziej mnie martwią te spierzchnięte usta, ale jutro dopytam położną.

Myla, może przypomnij mu, ze potem przez kilka tygodni nie będzie smoczenia?

A co do przegapienia skurczy... jestem żywym dowodem na to, że da się przegapić :-D

reklama
Mam 2 pytania do doświadczonych już mamuś:
1. czy można coś zaradzić na spierzchnięte usta noworodka? nie mam suchego powietrza w domu, to tez nie efekt działania wiatru, bo jeszcze nie wychodzimy.
2. czy karmiąc mm trzeba dopajać dziecko? jesli tak, to czym?

Milia ja przy pierwszym w ogole niczym nie dopajalam przez pierwsze miesiace. Ani herbatka ani woda.

Oltoma znam to doskonale z opieka. Ja zadzwonilam do mojej kochanej sasiadki ktora moj synek bardzo dobrze zna. Ona sama ma 3 dzieci ale jej m byl w domu wiec przyszla do nas po polnocy i polozyla sie z nim w lozku. O 6 rano wstali zjedli sniadanie i poszli do nich. Sama sie dziwie ze tak gladko poszlo to wszystko. Mialam tez nagrana druga kolezanke w razie czego. Wiesz moj ma juz 5 lat wiec nie balam sie go zostawic. Zreszta byl w dobrych rekach. Ale godzina zero i organizacja wszystkiego naprawde spedzaly mi sen z powiek.

Joanna a u mnie w szpitalu położne mówią że noworotka się karmi co 2.5-3h nawet jak śpi i ja w nocy tak kursuje...nastawiam budzik i wstaje...

Igorek śliczny:)

Juz wiem ze kp nie jest dla mnie:-/ m kupił dzis laktator przywiozl i uzylam raz..mnie to boli irytuje i czuje sie zle ..wiec Adaś będzie dzieckiem butelkowym jak ja i m... Tylko wściekła jestem na ten wydatek..:-/

Milia pediatra dziś nie powiedziała mi wagi :-/ bo zapomniała a później nie miała już dokumentacji..
Ale jutro dopytam..mam nadzieje że wszystko ok bo mamy szanse wyjść w sobotę do domu!!! Bardzo bym chciala bo tu opieka jest do du.py !!
Dziś np wieczorem wpadła położna i mówi ze zabiera dziecko na konsultacje kardiologiczna_ profilaktycznie ze wzgledu na moją cukrzycę) i pytam pozniej kolejna pediatre na wieczornej wizycie ale ona nic nie wie bo kardiolog jeszcze nie dala opisu :-/ i wez tu czlowieku sie nie denerwuj..

Doli to jak dziec goćtowy to chulaj duszo piekła nie ma :D

Aga gratulacje córeczki!!! :)

Lei smoczek jest od 0-3m a ja chce aby znał smoka więc im wcześniej tym lepiej

A to ze boli i irytuje to zupełnie.normalne... Albo.trzeba to przetrwać albo zrezygnować. Ja pierwszy raz zrezygnowalam,pot miała wyrzuty ale było za późno. Z drugim walczylam jak lew i jakoś przetrwalam. Dumna byłam bardzo z siebie. Fakt faktem ze jak.czujesz ze nie chcesz to nikt cie nie.zmusi

reklama
Do góry