reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Iza ale stawki sa rożne w rożnych krajach, w Anglii 70-100 funtów, w Niemczech 260€ mc, w Irlandii chyba 360€...

Au pair pracuje przy dzieciach ale rownież pomaga w domu. Nie chodzi mi o szorowanie kibelka tylko np odkurzanie, pomaganie przy obiedzie, wyciagnięcie rzeczy ze zmywarki.

Ostatnia edycja:
reklama
Myla huraaaaaaaaaaaa! a teraz już spokój i relaks :-)

ja byłam u tej położnej - super babka, dostałam plan opieki przedporodowej gdzie mam wyszczególnione badania, co gdzie jak i kiedy to jest jako skierowanie nic więcej :-) także rano w piątek idę na krew a na 15stą na cytologie :-) a kolejna wizyta u gina 1.10!!! :-))))))

Lei a nie masz oporów przy takiej pomocy? w sensie, że ktoś Ci się pałęta po domu obcy i przysłowiowo pierdnąć nie wypada? :p

Iza przypuszczam, że pijesz do mnie. otóż będąc w 1 ciąży z synem w 7 tyg był pęcherzyk tak jak tu, natomiast będąc później 2 tyg w 1 ciaży było dzieciątko na 1.25 cm i wiek ciąży na 7 tyg i 4 dni ( wg om 9 tydz ) a w tej ciąży będąc dokładnie w tym samym tygodniu na drugiej wizycie mam dzieciątko wielkości 0.62 cm co odpiwiuada 6 tydz i 1 dzień. także dwie rożne ciąże, zupełnie inaczej. a cykle mam nieregularne. pierwsza ciąże miałam odrazu po odstawieniu tabletek anty. wiec może wtedy cała ta owulacja była szybciej niż teraz. i tak, owszem porównuje.. niestety

Ostatnia edycja:
Ja tez mojej ciazy nie licze od om tylko wg wielkosci dziecka na usg bo sluz plodny mialam od razu po @ czyli owu byla tydzien wczesniej. Jak nigdy!!! Zawsze mialam ksiazkowo a tym razem takie kwiayki. W pierwszej ciazy termin z om pokrywal sie z terminem z usg idealnie tak teraz bedzie inaczej ;)

Ide czytac co tam nadkrobalyscie ;) duuuzo tego.

Ale mnie mdli :( bleeeeeee

Witajcie i żegnajcie zarazem....
Dziś zostałam już ostatecznie odarta z nadziei...maleństwa nie ma jest tylko pusty pęcherzyk ciążowy...
Trzymajcie się ciepło, i powodzenia na finiszu.

reklama
Niunka, trzymaj sie..

Ja nie mam au pair także nie wiem, pewnie by mnie to motywowalo do poprawnych zachowań ;) tematu juz nie ma bo nie bede nikogo brała :)

Ja sie czuje strasznie, wymiotowalam boli mnie głowa i mdli mnie dalej :(

Ostatnia edycja:
Do góry