reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Siadłam psychicznie.Własnie byłam u ginki i coś jest nie tak, coś z wielkoscia macicy a tyg ciazy. czekam na wolny gabinet usg. Zapłacze sie zaraz albo mi siądzie serce z nerwów :-:)-( Błagam Was trzymajcie kciuki, módlcie sie czy co tam jeszcze....

reklama
Myla, tylko spokój może tu pomoc. Zobaczysz, na pewno będzie wszystko ok, może dzidzia jest po prostu młodsza? Będzie dobrze, daj nam znać jak się czegoś dowiesz!

U mnie zdychania ciąg dalszy.

Nie mogłam spać od tej czwartej ale teraz odespalam z córka :)

O 13 mam obiadek u teściowej, pewnie buraków natarla bo poprzednia ciąże mnie męczyła ze wzgl na anemię (teraz tez mam niskie żelazo i d3...)

Mojaa teściowa jest wspaniała kobieta, taka głowa rodziny. Nic jej nie straszne, zawsze pomoże, doradzi i jest cudowna. Sama ma małe dziecko (adoptowali z mężem) i kocha dzieci, także z kolejnego sie bardzo ucieszyła :)

I co mnie cieszy to, ze jest po mojej stronie. Ja tak nie znoszę takich maminsynkow i ich mamusiek co nie widza wad w swoich synach i tylko gdakaja, ze ich synowe maja szczęście ze taka partie wyrwaly...omg!

Myla spokojnie....wiem, ze ciezko ale bądź dobrej mysli. Trzymamy tu wszystkie za Was kciuki :***

Ostatnia edycja:
Siadłam psychicznie.Własnie byłam u ginki i coś jest nie tak, coś z wielkoscia macicy a tyg ciazy. czekam na wolny gabinet usg. Zapłacze sie zaraz albo mi siądzie serce z nerwów :-:)-( Błagam Was trzymajcie kciuki, módlcie sie czy co tam jeszcze....

Myla u mnie to samo bylo! Wielkosc dziecka roznica 3 dni od OM a wielkosc pecherzyka tydzien mlodsza wiec nie wiem eh.. zobaczymy o na usg. Nie denerwuj sie bedzie dobrze! Daj znac co i jak 3mamy kciuki

Pat no szok wtedy inna a teraz inna.. hmmm dziwna sprawa ;-) znadaj raz jeszcze.. gdzies sie musieli rypnac bo nie mozliwe bys miala raz tak a raz tak ;-)

Myla trzymam kciuki !! Bedzie dobrze!!

Ja mam tesciow fajnych ale czasem dzialaja mi na nerwy i mam dosc... !!

Witam z rana :)

Kochane czy wy tez macie takie parcie na spanie? Matko o 21 jestem już nie do życia i ide spac. Wstaje co prawda o 6 rano ale przed ciązą chodziłam spać o 24 i później. Normalnie nie mogę sobie poradzić. Ledwie mąż w drzwi wejdzie a ja już w kimono śmiagam:(

ja nadal choze spac o 24 - ale drzemke z niunia w dzien zaliczam obowiązkowo

Jaga łącze się z Toba :-( 21.30 a ja juz smacznie śpię! Wstaje przed 7 i nie mogę się podniesc. Wcześniej tak jak Ty do późnych godzin siedziałam. Mój M mówi, że to dlatego że w pracy 8h i nie mam kiedy się zdrzemnac ;-) ale podobno w 2 trymestrze wraca energia wiec czekam z niecierpliwością.

;-)

ściema, w poprzedniej ciazy mi nie wróciła...

Aylin- jeszcze w tym miesiacu koncze 34 wiec dla mnie i rok to duzo. Fakt nie czuje sie na tyle ale sam fakt mnie przeraza. A dziewczywny co maja 25 i mniej mogłyby byc moimi absolwentkami ;)

.

hmmm ja wyrobie sie albo w 35 albo juz 36 bede miała w dniu porodu :) Urodziny mam 5 a termin na 10 :)

hej jestem po wizycie

dzidziol jest i serducho bije :-D:-D:-Daż się poryczałam :-D:-D dzidziol jest młodszy o 2 tyg niz Om ale wszystko ok, bo to cykle nieregularne :-D niestety nie posłuchałam serduszka bo moja babka miała dzis dzińe z dupy i nie umiała se poradzić :p
jedyne co mnie zdziwiło, ze nie dostałam skierowania na żadne badania z krwi tylko karte ciaży i żeby się zarejestrowac do położnej hmmmm idę dziś na 14.45 to się dowiem bo dziwne to... no i dostałam luteine

Aylin a cukier ok ?

;-)
gratki

mój gin nigdy serca nie dawał słuchać - w póxniejszym czasie u połoznej zawsze sprawdzała.

A cukier u mnie w normie - ale z Tyską też na pocżatku piłam jak smok.
I zawsze było mi mało.
I odrzut od miesa tez miałam...

Potrzebuje jakis inspiracji na obiad bezmiesny

p

Widze że jeszcze ciąże w tajemnicy trzymacie. Ja tez tylko rodzicom i rodzeństwu powiedziałam. Reszta poczeka jeszcze troszkę. W pracy będe musiała powiedziec niedługo bo impreza oddziałowa sie szykuje i dziwne będzie że ja bez alkoholu.

Ja tez badań na razie żadnych nie dostałam. Mój gin wychodzi z załozenia że to ok 10 tygodnia sie zrobi i wtedy dopiero karte ciązy zakłada.

.
ja tez karty ciazy nie mam jeszcze, na kolejnej wizycie czyli za 3 tyg bede miałą

Asiulka ja też byłam na nfz i miałam usg na strasznie słabym sprzęcie. Gin polecił mi doświadczonych lekarzy i na to kolejne usg w 11 -13 tyg zapisałam się już prywatnie na 1.10 :-) niestety w stolicy to koszt 200 pln :-( ale prawidłowy rozwój malucha najważniejszy przecież :-)

badanie miedzy 11 a 13 wszedzie tyle kosztuje + z testami krwi 400 zł

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Tak mi sie tylko jedna rzecz rzuciła juz któryś raz w oczy.
To normalne ze miedzy om a tg jest 2tyg różnicy przeciez . Om - pierwszy dzien ostatniej miesiączki i tg - owulacja/zapłodnienie, wg książkowych schematów przy 28dniowym okresie owulacja występuje 2tyg po miesiączce.
(Sorry pewnie jest to oczywiste, ale mam wrażenie ze niektóre osoby "martwią sie" ze ciąża z usg 2tyg młodsza niz z om)

Lei ekhm au pair nie gotuje dla rodziny i nie sprząta domu, tylko i wyłącznie "przy dziecku" i "po dziecku" "dla dziecka". Możecie sie umówić na dodatkowe zobowiązania, płatne dodatkowo. Jeśli rodzice opłacają szkole to ok.
Mozesz mi powiedziec ze to sa standardy w De, ale tak sie składa ze pracowałam przy agencji aupair i praca aupair jest regulowana przez międzynarodowe stowarzyszenie i obowiązują we wszystkich krajach ;)

Cos miałam pisać ale zapomniałam.

A tak no rodzina królewska nas papuguje, co ja na to porodzie ze cca byc jak my lol

Myla na prezydenta..tfu moderatora ;) a i uszy do góry! Napewno wsio bedzie dobrze ;)

Do góry