reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Pat, Wspolczuje relacji z treściami :-o Moja teściowa ma 43 lata i się cieszy ze zostanie babcia, w końcu pierwszy wnuczek /wnuczka :-D. Z kolei moja mama juz ma trójkę wiec to dla niej nie nowość :-D

Ja już mam ich w d.:p Nie toleruje fałszu i kłamstw więc cóż. Ale ostatnio doszło do mnie tyle kłamstw ze czas na poważną rozmowę :D nie mogę się doczekać aż powiem im wszystko co wiemy z M:D

Elo! ja niestety jestem uziemiona musialam wziąsc opieke nad dzieckiem bo sie córa z lekka rozchorowała .Jutro mam znow miec usg i mam nadzieje ze zobacze juz serduszko:-).Co do ciązy to u mnie wiedzą rodzice tescie i ze 2 kolezanki .
Miłego Dnia!!

pat współczuje tak walnietych teściów.

Widze że jeszcze ciąże w tajemnicy trzymacie. Ja tez tylko rodzicom i rodzeństwu powiedziałam. Reszta poczeka jeszcze troszkę. W pracy będe musiała powiedziec niedługo bo impreza oddziałowa sie szykuje i dziwne będzie że ja bez alkoholu.

Ja tez badań na razie żadnych nie dostałam. Mój gin wychodzi z załozenia że to ok 10 tygodnia sie zrobi i wtedy dopiero karte ciązy zakłada.

Dajcie linka na to prywaten forum.

Ja w pracy na szczęście ukrywać nie musialam zresztą lekarz wysłał mnie na L4 więc ciężko ukrywać...ale moj cudowny kierownik wczoraj do mnie dzwonił i powiedział że przemyslal i że lepiej jeżeli pójdę na L4 znowu bo oni sobie radę dadzą a u nas praca za ciężka :D z teściami nie trafiłam ale z kierownikiem jak najbardziej :D

Ja juz po wizycie zbadal recznie niby ok l4 dostalam i usg oni nie maja w dobry stanie dzis mam isc prywatniedo niego 60zl wezmie powiedzial ze usg zrobi na dobrym sprzecie i dokladnie da mi skierowanie na badania prenatalne nie platne do kliniki ze wzgledu na poronienia nooo wiec zobaczymy
Pytalam o te uplawy mowi ze jak nie piecze nie swedzi ze nic sie z tym nie robina tym etapie ciazy

Asiulka ja też byłam na nfz i miałam usg na strasznie słabym sprzęcie. Gin polecił mi doświadczonych lekarzy i na to kolejne usg w 11 -13 tyg zapisałam się już prywatnie na 1.10 :-) niestety w stolicy to koszt 200 pln :-( ale prawidłowy rozwój malucha najważniejszy przecież :-)

Ann - niezle 200 zł . Ja robie w Luxmedzie i polowa ceny u mnie. Tylko tam znowu u jednego Usg u drugiego wizyta i wychodzi podobnie.

U mnie narazie niewiele osob wie o ciazy. W sumie to w pracy + ze 2 osoby. Rodzinie nie mowie bo nie znosze pytan co i jak itp itd. W pierwszej ciazy tez powiedzielismy ok 6 msc ;) a tesciom w Boze Narodzenie ( mieli prezent). No mysle ze teraz bedzie szybciej bo brzuchol rosnie jakos na potege .

Doliores- tez mam luteine.

reklama
Marela właśnie usg ginekologiczne tańsze a to w 11 -13 wykrywajace wady chromosomów etc juz droższe o drugie tyle. W prywatnych gabinetach takie ceny, w luxmedzie nie znam lekarza który w tym się specjalizuje :-(

Do góry