reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Czesc DZIEWUSZKI
ja dzis nie czytam co napisalyscie......... wybaczcie;-)
i nie bede sie do kadej ustosunkowywac:-D
witam was wszytkie:-D
ja dzis po wizycie w tym cudnym Irlandzkim molochu;-)wyszlam jak zwykle zdegustowana :-(maly z po pomiarach czarnych lapek (czyt. murzynek) wyglada na 36tygi 6 dni wiec duzy chlopak.. wagi mi nie chcial podac -powiedzial ze lux perfekt...moge sobie tylko wyobrazic coz za kloc siedzi w moim brzuchu.. i kazal mi przyjsc za 4 tyg.. na co ja wielkie oczy ze za 4 tyg to ja moge urodzic:-Dno i poszla sobie od niego .. zrobic apoitment na nastepna wizyte .. robie ta rezerwacje a babka sie mnie pyta na kiedy termin porodu wiec ja jej ze na 3 kwietnia na to ona no to prosze byc za dwa tyg... no i tak to wyglada iz kobita w rejstracji co innego a doktorek co innego...:-D:-D:-D
A tak wogole to delikatan sie zrobilam jak francuski piesek wczoraj mnie maz wyprowadzil na spacerek bo sloneczko bylo .. ale jak to w Irlandi teraz slonce a za 5 minut deszcz ......... tak tez bylo wczoraj...najpierw slonko a pozniej deszcz wiec zmoklam .. a dzis mam katar i gardlo mnie boli :-(ciekawa jestem co mi ta ciaza jeszcze ciekawego przyniesie:-)o jak narazie to mi co chwile cos:-(
i to by bylo na tyle co u mnie ... zdazylam zauwazyc ze Renatka sie pojawila .. ufffffff to dobrze no i przeczytalal ze Lady szaleje ... chyba po dupsku dawno nie dostala ;-)ah
Luckymama superowo ze u Was fajniusio i mala Mi rosnie i nadrabia .. ale to nie swiadczy o tym iz nie musisz sie ossczedzac:-D
DOBRA JA SPADYWUJE DO LOZECZKA.. BUZIAKI KOZKI;-)

reklama
Witam sie z wieczorka :-D:-D:-D

Reniu--- no w koncu dalas znak zycia ja to juz krakac zaczelam ze moze urodzilas juz:-):-):-)

Kasia ---To teraz kurowac sie trzeba!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny macie kolorki podobne do moich rodzicow oni maja kuchnie sciany biale a meble seledynowe i kafelki i blaty tez.... pokoje maja pomaranczowe jeden jasniejszy drugi ciemniejszy a trzeci pokoj habrowy.... lazienka seledynowe kafle i takie kolroki u nich u mnie calkiem co innego mam dwa pokoje jeden mam taki pistacjowy drugi zas mam niebieski taki cieply ale intensywny....:) w przedpokoju mam szare panele... kuchnia ma biale kafle takie z blekitnymi smugami a mebelki mam takie niebieski haberek jakby to zmieszac..... zas lazienke mam duza i ma kafle takie cholera kolorow nie umiem nazwac po imieniu hahahah lazienka ma kolor chyba taki granat jasny ze smugami co rozjasniaja haha jednym slowem niemal ze cale pomieszczenia u mnie sa przewazajaco niebieskie hahha posciel tez niebieska lozko dziecka tez taki granacik z bniebieskim hihihi co tu duzo gadac :) no co ja poiraqdze ze zaraz po rozowym kocham niebieski i bialy hahahahahahahahhahahahaha:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Masiek to własnie wstaw zdjęcia jakieś bom sama ciekawa co ty tam kobieto masz ja jestem z tych co uwielbiają kombinować przy malowaniu jak już o tym mowa i ostatnio bardzo ubolewałam zę niemogłam sam pomalować hoolu bo już nie dało rady zato dwa pozostałe pokoje to moje dzieło i możę bym skorzystała z jakichś twoich pomysłów jak nie zastrzeżone prawa autorskie:-D

Jeden pokój to mam na niebiesko biało wtym 2 ściany sa w ciapki biało niebieskie, sufit biały i na jednej niebieskiej ścianie mam takie dwa szerokie pasy z tynku i pomalowane na perłowo:confused:trochę takie pomieszanie z poplątaniem niebieskiego z białym > dzidzi pokój to jest część ścian na intensywny pomarańczowy a dokładniej brzoskwiniowy a reszta ścian i sufit taki kolor że nie potrafię go nazwać po imieniu a nazywał się gwiezdny kwarc więc jak mam to nazwać inaczej:baffled: ale jest taki jasny pastelowy ten kolorek w hoolu nie mogłam poszaleć bo z brzuszkiem już nie dało rady i mi jakaś ekipa malowała i kolorek taki zimny zółty troszkę zalatuje zielonkawym ale jaśniutki ui biały sufit i tyle mam bo reszta chałupki to nie moja no jeszcze łzienka w brązie

Izabelinda z tymi myszami to jest tak że tak się mówi żeby kobiecie w ciąży nic złego nie zrobić lub nazłość bo inaczej myszy zjedzą to co ktoś ma najcenniejsze a ja się śmieje ze majtki:-D
Reniu dobrze ze się odezwałaś i że wszystko w porządeczku
Kasia ale tam mają wszystko poplątane sami niewiedzą co i jak a lekarz to faktycznie chyba zapomniał na kiedy masz termin bo ja mam termin na 9 wyznaczony z USG wychodzi ostatnio że na 1 i mam się pojawić za 2 tyg

Dziewczynki Wam to sie Duuuuze PRZEPRASZAM nalezy, bo nieumyslnie Was nastraszylam:-(, ale Masiek ja zadnego esemesa nie dostalam:szok: napewno bym sie odezwala szybciej:tak:

A tak w ramach wyjasnien, no tydzien mialam okropny:no:, maz mi sie rozlozyl doslownie, przez 3 dni walczylismy z 40 stopniowa goraczka:szok:, juz nie wiedzialam co robic oczywiscie o pogotowiu zapomnij:angry:, uparl sie, i byl taki slabiutki ze ledwo na nogach stal:-(, wiec wszystko spadlo na mnie:confused:, a ze ma dodatkowe zajecia no to trzeba bylo pomoc:tak:,w miedzyczasie szykowalam urodzinki dla Niuni, mala imprezka:tak:, no to przygotowania, potem sprzatanie a byl taaaaaaki sajgon:szok::szok::szok:, ze to juz ostatnie urodzinki w domu:tak:, w niedziele moje Syna bylo zaproszone no to znowu po sklepach, prezenty i w ogole, takze od srody do niedzieli latalam miedzy domem, aptekami , sklepami :angry::no:, no i wczoraj jak mnie dopadlo to autentycznie jak Lady myslalam ze urodze:baffled:, przez godzine mialam bolesne skorcze co 10 minut:szok:, no bylam juz posr.....na dobre:shocked2:, dzisiaj zwolnilam juz troszke polezalam i wracam:-D, ale sie napisalam:nerd:

Ciesze sie ze u Was w miare dobrze:tak:, tylko nie wiadomo co u Niebo i chlopaczkow?
No poczytalam, usprawiedliwilam sie;-), a teraz ide sie ochlapac i do wyrka:tak:.

Buziam Was wszystkie i dziekuje za troske jestescie kochane:tak:

aaaaaa zapomnialam Wam sie pochwalic najwazniejszym, mam pieska:-) a wlasciwie suczke i to taka sama jak mialam poprzednio:tak:, wkleje zdjecie na zwierzakach jak bede miec, no to jest powod dla ktorego od wczoraj warto wstawac rano:-D:-D:-D z usmiechem na gebie

Iwonka i jak tam eksperymentowanie w kuchni? Coś dobrego wyszło z połączenia kurczaczka z brzoskwinkami? Mniam, mniam...

Renatko, Lady, zostawcie sobie takie imprezy i męczące zajęcia, jak już będziecie po terminie - wtedy można rodzić, a na razie macie być grzeczne i odpoczywać a nie nas straszyć...

Anrus - to ja znam chyba kilka takich osób, które już bez gaci biegają hehe, bo mną tam się nikt zbytnio nie przejmował, że brzuchata jestem, zwłaszcza babcie w przychodni jak szłam badania robić bez kolejki (ale się za każdym razem nasłuchałam), szef (kombinuje z wypłatami) i kilku obcych mi ludzi (co mieli wąty o różne rzeczy). Pocieszyłaś mnie tym hehe.

Kasiu - zaaplikuj sobie herbatkę z miodem i cytrynką, czosnek, a na gardełko podobno podbiał i tymianek (tak mi ostatnio radziła moja doktorka). I gratuluję klocuszka - chociaż położna ze szkoły rodzenia mówi że trzeba brać usg z przymrużeniem oka i odjąć 400 gram :) Więc nic się nie bój - poradzisz sobie :)

A tak wogóle to dzień dobry moje miłe panie :)) Życzę wszystkim miłego dnia!
Ja chociaż w nocy miałam znowu sporo pobudek, to jakoś rano jestem jakaś roześmiana, rozśpiewana i tak jakoś mi dobrze.... Tym bardziej, że córuchna moja bombardowanie totalne mi robi, zwłaszcza jak leżę na lewym boczku, ona się od razu uaktywnia i bawimy się w łaskotanie piętek, które wystawia przez skórę :)) Jak ja ją kocham, a jeszcze nawet nie wiem jak wygląda i jaka jest... To taki mały cud macierzyństwa - bezwarunkowa, bezapelacyjna miłość.... ech, rozmarzyłam się :))

Dzień dobry, dzień dobry :-)
Iza i ja dziś jakaś od rana rozchachana :-) Ale dziś ani razu nie odwiedziłam wc :cool2: tylko że to być może z przemęczenia, bo wczoraj zamiast kolacji poszłam na piwo z mężem i jego osobami z pracy :sorry2: oczywiście ja na soczkach :tak:ale jak przyszłam do domu to padłam jak kawka i nawet nie pamiętam czy się w nocy wierciłam :-D za to na dziś przełożyłam brzoskwinki ( o ile dotrwają do kolacji :-D) ja to najbardziej lubie jednak ananasy z puszeczki hmmm.... mniam... miałam dziś nie wychodzić na zakupy ale chyba jednak coś dobrego mi się należy :-p
Renata dobrze że jesteś jeszcze 2 w 1 :tak: Oszczędzajcie się dziewczyny!!! Jeszcze tylko troszkę!!!

No to Iwonko wcześnie wstałaś jak na takie wieczorne balangowanie :) Ale pewnie zwyczajowo będziemy odsypiać w ciągu dnia co nie? ;)

Czesc kochane mamuski

no ja milam tez dobra noc wczesnie poszlam spac kolo 22 takze wyspanas wypoczeta... a toalete w nocy tez o niebo raz tylko odwiedzilm hihihi

Reniu----- to mialas tydzien jak na szpilkach ja tez do ciebie pisalam nas komore chyba zly nymer nam podalas! i pochwal sie suczka jak ja nazwalas? tez takie sliczne oczka ma jak poprzednia?

Iza ----ale skonwronkow dostalas hihihihihih

mialo byc u nas 15 stopni dzis ...ciekawe..... za oknem jak narazie u mnie szaruga........ :)

reklama
Lady - dopiero teraz zwróciłam uwagę, że Ty z Wrocka jesteś :) Uwielbiam to miasto, raz byłam i się zakochałam. Nie dość że piękne, to ludzie kulturalni i wszędzie blisko, można dojść piechotą. :) No i ten park japoński.... Mój men uwielbia orient i strasznie mu się tam podobało.
A co do temperatury to u mnie też szaro, ale z ciekawości wystawię termometr za okno i zdam potem relację jak to jest naprawdę z tymi wiosennymi temperaturami. Dla mnie jak na oko to pewnie będzie ok. 10 stopni.

Do góry