reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

kurde Silka jeszcze nie dostałas ani jednej pensji odkąd jesteś na L4 :confused: normalnie szok:szok: to ja mam pensje co miesiac regularniebo moj zakład pracy sie jakos rozlicza z zusem i dostaje normalnie pensje na czas i nawet teraz na zasiłku rehab. tez tak bede dostawac i na macierzynskim tez bo juz pytałam o to kolezanke z kadr....:tak:
ale macie z tymi ksiegowym masakra:angry::angry::angry: tylko ich porozwalac, zeby tak denerwowac kobietki ciezarne ,no....:wściekła/y:
Silko i chyba termin OM tez mamy taki sam , ja mam 02.07.2007 :-D a terminem z takiego późnego usg nie ma sie juz co sugerowac, tylko trzeba zostac przy tym wczesnejszym bo teraz dzieciaczki sie roznie rozwijają i różnie rosną;-) a nasze są duzie chłopy:-D:-D:-D:-D
Aduniu to do juterka buziolki

reklama
:-)a co do skurczy,.... to ginka dzis powiedziala ze to braxtony, i tak mam byc a ja nie mierzyła i nie licze co ile sa i ile trwaja, bo to jak sie pomecze to mnie atakuja a jak odpoczywam sobie to mam od nich spokój więc kochana musisz tak jak ja czyli jak najwięcej już leżakować:tak::-)

a i mam jeszcze do was pytanko boniemoge sie do tego dokopać.... w czym pierzecie ciuszki i rzeczy dla maleństwa???

Witam dziewczynki,
ja znów samotny wieczór spędzam przed telewizorkiem ale przynajmniej humor i samopoczucie dopisuje :happy:

Maju ja mam wskazanie od kuzynki żeby kupić proszek dla dzieci Jelp albo Jowella ale nie wiem jeszcze który lepszy, też nie doczytałam jeszcze tego tematu
lecę poodpoczywac zaraz jak pomyślę o jutrzejszym dniu to aż słabo się robi tyle załatwiania mnie czeka a jeszcze w między czasie faktycznie jakiś podarek walentynkowy muszę wybrać a ja mam zawsze problem z tymi prezentami dla chłopa!!!

Mam wielką chęć zafarbować dzisiaj włoski ale zupełnie nie wiem czy można, ale coś mi się wydaje że teraz już chyba tak...
pozdrawiam wszystkie Kwietnióweczki bez wyjątku miłego wieczorku !!!:-):-):-)

Mirelko:-) włoski można farbować jak najbardziej:tak:
no jawlasnie kupiłam do kolorowych :tak:ubranek Jelp color 2w1 a do biaałych kupiłam vizir sensitive i do plukaniaplyn lenor sensitive:-p

Dzięki Maju, to się świetnie składa bo właśnie nałożyłam farbę :happy: a swoją drogą to nigdy nie miałam takich długich włosów jak teraz tak szybko mi urosły mi w ciąży, że szok :happy:a to akurat fajnie
ja chyba też lada dzień zabiorę się za pranko i prasowanko ubranek bo jak czytam Wy wszystkie już przeważnie to porobiłyście, to nie chcę zostać w tyle.

I jeszcze miałam Was zapytać, bo piszecie o skurczach ja nie mam jeszcze, chociaż też nie wiem czy termin porodu nie wypadnie mi w końcu w marcu, ale macie może wyciek z piersi :confused:?? Bo ja nic a nic, nie wiem tylko czy to normalne, ale chba tak bo coś mi się obiło o uszy, że niektóre kobiety mają dopiero po porodzie więc może nie ma powodu do zmartwień bo chcialabym karmić piersią !!

Wielkie dziękuję dziewczyny za życzenia dla mojego czterolatka:happy:
Było dzis cudnie. Pojechaliśmy najpierw oddac Domisia babci, a ta od razu powiedziała że jak wrócimy to bedzie obiadek i małe "coś słodkiego":-). Pojechaliśmy na plac zabaw, Lil szalał i cudnie się bawił, potem do Auchana po jakieś coś na pamiątkę dzisiejszego dnia - wybrał książeczki dla 2 latków:baffled: ale spoko, dziś mu pozwalałam na wszystko:laugh2:, potem na lody do Mc Donalda i do babci. Tam bardzo miło i byliśmy az do 18. A jak wróciliśmy do domu, to tylko kąpiel, kolacja i rybka poszła spać i oni też:-)

Mirelko nie przejmuj się że nie masz wycieku. To nawet lepiej bo nie brudzisz bielizny:-D Docenisz po porodzie:laugh2: A tak serio to nie wyciek akurat świadczy o tym czy uda się karmienie czy nie. Nie sugeruj się tym, a karmić na pewno bedziesz mogła jak chcesz. Trzymam za to kciuki:-)

Maja ja jeszcze nie prałam żadnych ciuchów dla Mi:-p A będę prać w wizirach i lenorach:happy:

Ada no normalnie zabić księgową:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Co za babsztyl durny:no: jeju no ściskam Ciebie bardzo:sorry: I sliczne łóżeczko z pościelą kupiłaś:happy:

Silka a jak sama zaniesiesz to Ci od razu wyplacą:confused: Czy każą czekać:confused: Oby od razu. Trzymam kciuki;-)

Iwonka jak było u ginki??? Relację zdawaj bo sie niecierpliwię:rofl2::-):tak:

Kasiu, Madziujko ściskam Was i buziam. Tucze się bardzo prawidłowo;-)
I bardzo dziękuję za życzenia dla Luckiego:-)

Aduniu to faktycznie nie masz ciekawie z tą księgową co ona wogóle tam robi myśli czy tylko poprostu istnieje:wściekła/y:, ja to bym jej pewnie krzywdę zrobiła bo to szkoda słów na takie babska

Maju ja też mam ten proszek Jelp color 2w1 a do białych rzeczy lepszy ten sam Jelp tylko w niebieskim opakowaniu fresh, lepiej nie używaj tego wizira dla takiego niemowlaczka a tymbardziej płynów do płukania wypierz wszystkow tych dzieciaczkowych proszkach, lepeij żeby później maleństwo nie męczyło się z żadną alergią skórną na proszki , a lepeij zawsze uprać wszystko w jednym w razie alergii bedziesz wiedziała po którym , jednak mam nadzieję ze jej nie bedzie

Mirelka ja skórczy też raczej niemam jeszcze czasami jak zadługo chodzę czy coś porobię to brzuszek twardnieje a teraz właśnie skacze:laugh2: na wieczorne podrygi się zebrało, co do wycieku z piersi to sama myślałam ze takiego niemam ale jak kiedys ścisnęłam tak z tą otoczka to jest taki żółty i przezroczysty płyn to chyba ta siara

A ja mam pytanie czy wy macie jakieś bóle kości miednicowych bo mnie ostatnio to dręczy czuję jakby mi się kości w kroczu rozchodziły i niewiem czy to normalne?

co do zakupów to ja kupiłam taką pościel :żółtą
Ma

Luckymama masz rację niepotrzebnie jestem taka niecierpliwa bo ta cała przygoda z karmieniem pewnie nie zawsze bywa kolorowa :happy: i napewno jeszcze zdąrzę dawać mleko!! haha

Anrus ja czasem odczuwam takie bóle o których piszesz ale to jest związane też z bólami w dole kręgosłupa, kiedy długo gdzieś chodzę lub stoję to boli mnie wszystko w tym miejscu więc to pewnie nie jest to o co pytasz, pewnie warto zapytać lekarza aczkolwiek ja wierzę, że wszystkie tego typu bóle to jakaś reakcja naszych organizmów przed zbliżającym się porodem więc napewno to nic strasznego i będze wszystko dobrze :happy::happy:

ja właśnie niechcący oprócz włosów zafarbowałam na brązowo pół czoła i szyji a chciałam doprowadzić się do porządku i ładnie wylądać jak mój ukochany wróci a tu lipa :szok: lecę doczyścić jakoś te plamy!!

trzymajcie się cieplutko

reklama
:rofl2:dzień dobry kózki :-)
ojjjj pracowity weekend za mną i stresujący, musiałam załatwić parę spraw na uczelni, żarty się już skończyły trzeba się porządnie zabrać do roboty i skończyć te studia. Poza tym praca, pomagam mojemu małżowi i tak jakoś leci że jak przyjde do domu to padam na twarz a komp pajęczyną zachodzi ;-)
a dziś mam wolne więc poczytam co tam u Was.
Silka, Maja, Wy już o skurczach? :szok: kurcze, ja zaraz od samego myślenia o tym chyba dostanę hihi, to już naprawdę coraz bliżej :baffled:
Aduś, współczuję księgowej, co za wariatka się Wam tam trafiła :no: ale piękną pościel zakupiłaś, też się nad nią zastanawiam :tak:
Luckymamo spóźnione ale szczere najlepsiejsze życzonka urodzinowe dla Synka :-)
Iwonka, pisz jak tam po wizycie :-)
Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki :rofl2::-):rofl2:

Do góry