reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzień dobry :-) A co to ja dziś pierwsza? :sorry: Jak nigdy :-):-):-) Wstawać!!!

Ja to wczoraj miałam beznadziejny dzień, stres związany z kredytem :baffled: boląca głowa :baffled: ogólnei smutno :baffled: a ginek też mnie wkurzył !!!
Zbadał mi ciśnienie i mnie zważył, zaglądnął między nóżki i to wszystko :wściekła/y::angry::wściekła/y: Nie zrobił mi usg, i nie zobaczyłam mojej niuni i nic nie wiem :-( powiedział że NFZ mówi żeby robić w ciąży 3 badania usg, a ostatnio mi robił i prawdopodobieństwo że między 25 a 31 tygodniem ciąży coś się zmieniło jest znikome :wściekła/y: w sumie powiedział że wszystko jest wporządku, ale z czego on to wywnioskował??? :eek: przez ostatni miesiąc przytyłam +3 kg, więc tylko sama mogę wywnioskować że dziecko urosło, na szcęście nie mam żadnych niepokojących objawów, bo bym wogóle się wkurzyła że mi usg nie zrobił :no:
Ada nie przejmuj się księgową, babsztyl z niej okropny, ale napewno się wszystko wyjaśni i kredyt dostaniecie :happy: my wzieliśmy kredyt na 110% a tylko małż prowadzi działalność i też raz zyski a raz straty, banki teraz udzielają kredytów praktycznie wszystkim :tak:

Maja ja narazie kupiłam proszek "bobas", ale słyszałąm że "lovella" też bardzo dobry :tak: vizirów i takich ogólnych, choć są delikatne to osobiście nie wiem ale moja teściowa (alergolog dziecięcy) mówi że są na nie uczulone praktycznie wszystkie noworodki :nerd: więc poleca te dla niemolaków...

Mirelka ja również narazie nie mam wycieków, ale w "mądrej" książce, którą czytam jest napiane że będzie najprawdopodobniej pod sam koniec ciąży albo nawet po porodzie, więc to normalne :-)

reklama
Witaj Iwonko :-):-):-) nooo wszystkie jeszcze chrapią pewnie w najlepsze :-D
ale coś chyba dzisiaj nie tak z ciśnieniem bo mnie też coś głowa od samego przebudzenia już boli :eek:
a jak tak piszesz o tej swojej gince to mi sie czasem moja przypomina, czasem moja wizyta tak samo wygląda: rozmowa, wyniczki, między nogi, ciśnienie, waga i wsio, wszystko dobrze :baffled: no ale cóż skoro jest dobrze to się tylko cieszyć, już chyba ona się na tym zna, no nie? tylko tak pozostaje nam to sobie tłumaczyć i nie myśleć niepotrzebnie, jeśli rzeczywiście się nic nie dzieje ;-)
ale ta Twoja z tym usg 3 razy w ciąży to przesadziła, moja robi mi kiedy tylko ją o to poproszę, chyba tylko na 2 wizytach mi nie zrobiła :tak:
a co do proszków to słyszałam że dobre są Jelp i Lovella i tego się trzymam, i na pewno kupię któryś z tych dwóch, nie będę nic kombinować.

A reszta kwietniówek gdzie?????? :confused: wstawać ciotki-klotki !!!! już 11-ta !!!!!!
ja lece na śniadanko Iwonka bo ssssssie mnie niesamowicie, a potem na małe zakupki, no bo przecież jutro Walentynki :-):-):-)
pozdrawiam wszystkie śpiochy !!!!!!
buziole :rofl2::-):-)

Dzień dobry, ja właśnie poskładałam wysuszone ciiuszki - prałam w jelpie 2 w 1, ale parsować mi się niechce jak kupimy komode na rzeczy to poprasuje i poukładam.

Iwonka, nie smutuj się ginio, mi się wydaje ze jak by mu się coś między nogami nie podobało to by usg zrobił. wiec sie nie martw, bo maluszki tego nie lubią.

Ja w pierszej ciązy miałam moc stresów - pierwszy rok studiów i inne więc misio troszke nerwowy był na początku i teraz sie staram na luzie, ale też ciezko, bo tez z kredytem walczę, boje sie ze nie zdąże przed porodem.

Witam

a ja mam skurczyki, i wyciek nie tylko przeźroczysty ale i pomarańczowo biały gęsty...i nie ma co się tym segurować..anpewno wykarmimy nasze Dzieciaczki!!

Adus co to za księgowa????? Na jakiej zasadzie ona jest księgową?Jak mzoe podejmować decyzję sama bez Ciebie? Oj...już by taka nie pracoiwała. Sam zajmij się księgowosćią napewno sobie poradzisz a bynajmniej będziesz pewna!~!

Robię dziś liste M do apteki troszkę mi brakuję jeszcze rzeczy.

No i zaniedługo prać będę..tez sie zastanwiam nad proszkiem..poradzono mi Dzidziusia ale nie umie go znaleźść

Asiakow z tego co pamiętam to my wstępnie razem rodzimy na lutyckiej :-) co tam pakujesz w torbe? bo ja dzwonilam to mówili że wszystko mają, tylko dla dziecka wziąć kosmetyki, chusteczki i ubranie na wyjście... ale ja to chyba i tak wezme ubranka. na poród sobie koszul nie biorę, bo się strasznie brudzą, więc chyba wole pobrudzić te co mi dadzą :sorry:

Witam sie i ja:-)

U mnie bez zmian, czuje sie swietnie oprocz malej infekcji wiec katarek troche meczy, pogoda jest piekna to z dzieciakami do parku latam co by pohasaly:rofl2:, jeszcze do niedzieli bo w poniedzialek wracaja do szkoly:tak:, nic nie piore, nie szykuje chyba mam lenia:-D, Bartus (jezeli to nie Zuzia:-D:-D, madziujka) fika i to coraz wiecej:szok:, nie wiem gdzie on sie tam rozciaga bo bunio maly ale w normie:sorry:,
Lady no i masz ten wozio, bo ju tu tylko po to zagladam;-):-D
Trzymajcie sie
Wielkie buuuuzi

Czesc

Ja tylko na chwilke poczytałam co tam u was i mykam...kazda z osobna goracoi pozdrawiam.... nie mam sie za dobrze glowa peka chora pelna geba biore mase lekarstw w tym inchalacji 3 razy dziennie poo tym chce mi sie wymiotowac... takze nie gniewajcie sie jak do was nie zajrze caluje i do nastepnego razu papa:sorry:

Renatko jesce nie mam bo nie wychodze nawet z domku jak tylko dojde do siebie to wyruszam w plener... buziole

Lady kuruj sie kochana

No ja nwet infekcje lzej przechodze:nerd:, dziwna ta ciaza;-), jeszcze sie okaze ze jako jedyna przenosze:-D:rofl2:

reklama
Do góry