reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Renatka ja to chciałabym urodzić o czasie, a nawet ciut wcześniej ;-) ale z moim leniuchowym trybem życia to pewnie i ja przeleże :sorry: jakby co to mam plan, oczywiście jak z niunia wszystko będzie ok to po 38 tygodniu sex sex i sex :rofl2: niby przyśpiesza :-p

reklama
kurczaki nie dajmy sie choróbskom!

Szczególnie teraz..gdyt nas te skurczyki męcza...

CO do wóziów..ja chyba kupię albo toledo coneco albo atlantic espiro babydesing...ale jeszcze musze se je pomacać. W toledo nie podobac mi sie że nie ma rączki przekąłdanej i te napisy wszedzie wrrr wiec raczej obstawiam atlantica.
A wogóle to marzy mi sie bolder

wr juz dawno bym miała złożony Pit ale musze czkeac aż zus przysłe mi swój kurde...czemu tak dziś ciemno i szaro? U Was tyz?

Lady biedulko, wypoczywaj i wychoruj się,

Iwonka ja jeszcze nie spakowana tylko na półce sobie rzeczy odkładam, ale koszuli na poród nie biorę, na poporodowy mam dwie takie tanie jak się pobrudzą to wyrzucę.

Kupiłam sobie herbatkę na laktację Hipp, bo bardzo chce karmić a widzę że tam jest i koperek więc chyba pomoze żeby mała kolki nie dostała.
Mam też odciągacz, ale nie wiem czy bedę umiała z niego sobie odciągnąć:eek: jak na niego patrze to troche mnie odrzuca:baffled:
Stanika do karmienia nie kupuje - nie wiem jak rozmiarteraz mam piersi giganty a co bedzie jak mleczko przyjdzie.

Dla maluszków dają rzeczy, tylko podobo duże, ale moja małą do tych malutkich chyba nie bedzie należeć wieć nie wiem, jak by co Krzyś mi dowiezie

Dziwczyny, ja bym chciała zwiedzić porodówkę, Iwonka nie wiesz czy można ?? podobno przy szkołach rodzenia a nie wiem jak wejde z ulicy. Bo tak szczerze to ja nawet nie wiem jak wygląda ten szpital, gdzie chce rodzić:zawstydzona/y: jakoś nigdy nie podrodze. Mam nadzieje że maz wie gdzie jechać jak by się coś dział0

I jeszcze jedno - uszykuje sobie koło takie dla dziceci, zostawie je w domu a jak bedze pocerowana to maz dowiezie

Lady, biedactwo kuruj się kuruj :tak:przesyłam buziaki i zdrowotne fluidy :-)

Iwonka, Asiakow, ja też wezmę jakieś 2 koszuliny do szpitala, ale na poród absolutnie, co bede kupować żeby potem wyrzucić ??!!!!! :no:
dla siebie to narazie mam tylko wkładki laktacyjne, teściówka mi w Niemczech kupiła :-D chyba nawet sama nie wiedziała co to jest hihihi :-D
a staniki do karmienia kupię na pewno bliżej porodu co bym wiedziała jaki mniej więcej rozmiar :sorry:

Madziujka, u mnie tyż tak szaro i nudno, pogoda nie zachęca do spacerów ale czuję że muszę się dotlenić więc muszę wyjść, a tak mi się nie chceeeeeeeeeee :eek:
poza tym tez jak do tej pory najbardzej podoba mi się Bolder 4 i w ten weekend się rozstrzygnie czy jednak ten czy inny :-)

Renia, mnie też (o dziwo :-)) (odpukać w niemalowane ;-)) żadne choróbska się nie czepiają w ciąży, chociaż ja to mam zawsze na przesilenie wiosenne więc wszystko jeszcze przede mną :baffled:

Asiakow idź i obejrzyj porodókę a jak będa mieli jakieś ale to już jakąs opinia jest na ich temat wyrobiona.

moja teściówka to w ogóle jest udana, jak była w Niemczech na zakupach, to kupiła dla wnusi patyczki do uszu, takie specjalne dla niemowląt, bo stwierdziła że "u nas takich nie ma" :-D:-D:-D ale się uśmiałam, co za kobita !!! :laugh2:
oki , ja już mykam na miasto bo mnie tu ciemna noc zastanie i wszystkie pralinki mi wykupią :baffled:
buziaki KOZY :-) do później

reklama
Silka a jak sama zaniesiesz to Ci od razu wyplacą:confused: Czy każą czekać:confused: Oby od razu. Trzymam kciuki;-)

Luckymama, nie od razu... Normalnie na przelew muszę czekać :sorry: Ale będę do nich dzwonić codziennie, to może szybko przeleją:sorry:
Cieszę się, że Wam się urodzinki udały :-D:tak:

I jeszcze miałam Was zapytać, bo piszecie o skurczach ja nie mam jeszcze, chociaż też nie wiem czy termin porodu nie wypadnie mi w końcu w marcu, ale macie może wyciek z piersi :confused:?? Bo ja nic a nic, nie wiem tylko czy to normalne, ale chba tak bo coś mi się obiło o uszy, że niektóre kobiety mają dopiero po porodzie więc może nie ma powodu do zmartwień bo chcialabym karmić piersią !!

Mirelko, chyba nie musisz się tym martwić :no: Ja też nie mam żadnego wycieku z piersi :no: Ale nie boję się o to, bo mi wiele koleżanek mówiło, że tego nie miały, a później z powodzeniem karmiły piersią :tak:

Iwonka, ja też nie mam robionego usg co wizytę. Od początku miałam chyba z 5 razy, ale to tylko dlatego, że miałam zagrożenie poronieniem w 15 tyg... Ginka mi powiedziała, że Ona więcej wie po zbadaniu mnie i porozmawianiu ze mną niż po usg ;-) Także ja myślę, że jest oki. A i tak nie długo musi Ci zrobić to standardowe po 30 tygodniu :tak: Najważniejsze, że wsio oki z Wami :-) A i jeszcze ostatnio czytałam artykuł, że seks wcale tak nie przyspiesza porodu :confused2::sorry: A sama byłam przekonana, że tak... Bardziej podobno pieszczoty sutków, intensywne sprzątanie, wysiłek po prostu :happy: Jeszcze coś o jakimś oleju rycynowym pisali, ale w ogóle nie wiem o co z tym chodzi :confused2:

Lady, kuruj się :tak:

A ja się dopiero za sprzątanie biorę, bo koleżanka od rana u mnie siedziała i czasu nie miałam. Potem do sklepu idę, bo Piotrek sobie zażyczył dziś na obiadek łazanki, więc cóż.... Trza Mu ugotować :-D A wieczorkiem jedziemy do znajomych :happy: Ja na paznokcie ( odnowić ) a Piotrek pewnie na jakieś piwko :sorry:

Buźki Kooooooooooooooozzzzzzzzzzyyyyyyyy:-D

Do góry