reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Zaciskam:tak:
Za niedługo przyjedzie mama Wojtka. Obiecała przywieść pyszne zdrowe jedzonko:tak: i pomóc w czym trzeba.
Brat z kuzynem obiecali przyjechać i pomogą Wojtkowi w robieniu pokoju dla młodego:tak:
A ja siedzę w łóżku z przerwami na wc:-)

Witajdzie z ranka!
Masiek słonko noga na nogę, do łóżeczka i napewno bobasio jeszcze będzie zdrowo róśł!:-) tylko uważaj nam tu na siebie i zdawaj relacje :tak:
Asia twoje maleństwo to już faktycznie duże :tak: ale to dobrze, a urodzisz napewno! każda rodzi, jak ostatnio słyszałam w tv to i ponad 6 kg urodziła kobitka :sorry: ja ide jutro do ginka więc zobacze ile moja Natalka przytyła :-):-):-)
Dziewczyny mam pytanie do was :nerd: bo nigdy nie miałam czegoś takiego jak zgaga i w sumie nawet nie wiem jakie to uczucie :sorry: ale ostatnio przez jakiś tydzień to czasem mam w gardle takie dziwne uczucie, jakby kwasu żołądkowego i czasem mi się ciut wraca :baffled: okropne uczucie:crazy: czy to jest ta cała zgaga? jak tak to sypnijcie dobrą radą co ja mam na nia wziąść :eek::eek::eek:

KURCZAKI WALNĘŁAM POSTA I GO NEI MA!!! WRRR

Witamy było z czkawką ale już jej nie ma ;-)

Zaciskamy nożki leżymy i oszczedzamy sie !!!!Jeszcze troszku dziewczynki!!!!!

Miałam nie miły sen...ne umiałam sie opiekwoac malutką ..nie umiąłam jej karmić..przewijać (jak podnosiłam pupcię to strzelały jej kostki) beczałam jak bóbr....

W czwartek idziemy do gina..ciekawe czy powie nam ile waży Nasza Malutka i jak się miewa cała ..i moja szyja.

Iwonko...mleko i migdały Mozesz też Reni wziac.
ja tez nigdy zgagi nie miałam ..ale w 28 tygodniu przez 3 dni pokazała czym jest ;-)

Jak to sie mói ..moje dziecie raczej łysiątkiem będzie :-D

czyżby ktoś tu pisał coś o zgadze:eek: zgaga i ja to normalnie prawie jak rodzina, prawie zawsze ze mną;-)
Z mlekiem radzę uważać,szczególnie jeśli wcześniej często go nie popijałaś. Ja radzę maślankę, kefir, naturalny jogurt. Banany często też pomagają. Suchą bułkę, biszkopciki (nie dużo), herbatniki <---- do podgryzienia. Czasem też pomaga marchewka mi oczywiście. A i na raz nie pić dużo, powoli. Po jedzeniu nie kłaść się prawie na płask. Odpocząć siedząc. No i pojedzeniu nie chodzić też tak od razu.

Witam sie i ja

melduje ze u nas ok, dzieciaczki teraz maja wolne to w ogole nie bedzie czasu na BB:sorry:, bylam u poloznej maluszek glowka w dol i bryka, wszystko jest dobrze wyniki tez tylko czekac na dzidzie:rofl2:
Lady aleeeee bryka i to kombiak:tak:, wozio spokojnie wejdzie:tak:, moj wozio stoi poprzykrywany tylko czasami go przestawie zeby sprawdzic czy nadal jezdzi:-D, pochwal sie bryczka Sandruni jak kupisz

Madziujka no wlasnie gdzie ta sprawiedliowosc:crazy:, powybijala bym takie madre:wściekła/y:, ma dzieci bo musi:wściekła/y: i ma to w d.... i jeszcze bezczelana:angry:, szkoda gadac

Dziewczynki uwazajcie na siebie, masiek lezec, lezec i jeszcze raz lezec:happy:

Mykam na spacerek bo pikna pogoda:rofl2:

czesc Wam !!!
ja kurde tez walnelam posta jak nie wiem a tu znikl w jednej sekundzie no ....tak chialam szybko napisac az zniknelo cos nacisnelam noo ale jestem zla......

no dobra to tak w skrocie teraz hahahahaha

Masiu uwazaj na siebie bo az sie boje przezywam to wszyztko jakby mnie to dopadlo...wiec masz uwazac na siebie... niuncia niech podrosnie jeszcze troszke..... nie przemeczaj sie...w w ogole jak mozna rozpoznac ze czop odpadł ???

\Kachurku ja tez sie boje teraz po Twoim poscie o tej kolezance co okazlo sie ze zamiast coreczki bedzie jednak synek.... jeju tez nakupywalam tylko nielmal ze rozowe ciuszki...i to dziewczece,...spodniczki koroneczki opaski czapusie...sukieneczki...jeju i teraz strasznie sie boje ze i u mnie okaze sie ze to pomylka.......teraz bedzie mi to ciagle chodzic po glowie.....

Iwonko Masiek same dobre podpowiedzi Ci z Madziujka podały...dopadla Cie zgaga na bank....zwroc uwage po czym Cie tak lapie to jej unikniesz.... zauwasz co spozywasz jakis sok mleczko czy co tam slodkie? jedno jest pewne mala nie bedzie lysa skoro masz zgage hihihi

Sila ale Ty ostatnio zabiegana jestes jak nie wiem....

Gryzeldo skad Ty masz tyle sily na to by jeszcze w takim stadium ciazy pracowac?

Asia ale duzy serio juz tyle wazy? przeciez przed toba jeszcze bite 9 tygodni maluszek na bank jeszcze podrosnie ....co to bedzie z aporod hihihi

Renatko Ty wolnego sobie od bb nie rob ! a jak tylko kupie wózio to napewno zasypie Was fotami hahaha caly album hahahahhaha

Kwietniowe mamusie :-D:-D:-D

A ja mialam dzis szalec po sklepach ..ale nawet na to nie mam sily ciagle leze i spie katar mi daje popalic a kaszel juz nie daje rady meczy jak nie wiem przez to dziecko zarazilam maly tez podkaszluje juz w nocy o ludzie....

Jeju dziewczyny co za noc:-(
skurcze wszystkie dopadły co???
Ja miałam tragedię i już normalnie jechałabym na pogotowie gdyby nie moja połozna:-p. Przyszła o 1 am:-p i dała mi zastrzyk i odpadłam.
Dzis lepiej, ale mam mega rozwolnienie i brzuch mnie boli. Normalnie jak opróżnianie przedporodowe:baffled:

Gotuje pomidorową. Ma któras ochotę??:laugh2:

Masiek no fajną masz teściową. Ja tez mam teraz super fajną, ale kiedyś tak nie bylo. Wszystko Matylka moja mała zmieniła:-D

Kachurku no jaja z tym ptaszkiem:-p Mam nadzieje że mojej Mi juz nic nie urośnie ani nic nie zobaczą:laugh2: Bom obkupiona w bodziaki by girl;-)

Iwonko zgaga to najgorsze paskudztwo na świecie. Rennie pomaga. Ponoć migdały, ale nie u mnie. Czasem kefir jak Masiek pisała, czasem chleb suchy oj mało co, na krótko wszystko. Jak ma się zgagę to ponoć dzieci kudłate. U mnie się sprawdza, bo obaj jak małpki zrośnięte na świat przyszli:laugh2:

Madziujku moj D serio tak miał jak ty w śnie, tzn jak go podnosiłam to strzelało mu w kostkach:-D, ale to nie było nic groźnego:laugh2:

Renia a Ty pisz jak Ty się ciążowo czujesz. Śmigasz na spacerek to pewnie calkiem ok:happy: Oby tak. Ściskam.

Lady witamina C i dużo ciepłej owocowej herbaty z cytryną!!! Kuruj sie kobitko i szybko do zdrowia.:tak::-)

reklama
Hej dziewczynki!!!
Ja sie melduje nadal w jednym kawałku choc prze weekend czasami pobolewa brzuszek jak na okres nie dobrze ale trzyama póki co, i nie mam na nic siły i werwy do robienia

MASIEK KACHURKU uważajcie na siebie

chce cos każdej zosobna napisać ale nie mam siły na maprawde jestem zmeczona na maksa i brzuszek mnie boli mieliśmy kupic w niedzielę komodę i łózeczko i kupa ale zamawiam przez allegro zaraz łóżeczko i z głowy i pościel ale dalej mam nic nie porobione i niepoprane buuuuu...nic mi sie niechce.....nie wiem kiedy ja to poszykuje kiedy mi sie niechce aha ten wózek co dostałam to baby comfort activ life ale niechce go i kupuję inny....

Do góry