reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hmmm..... tylko że jak patrze na date to mialam badanie 17 października :szok: może sobie zrobic jeszcze raz bez skierowania??? ja nie wiem jak czesto trzeba badać mocz, ale wydaje mi sie ze co miesiac choc lekarzem nie jestem :sorry:

reklama
Katja najpierw piszę do Ciebie bo nie czekaj z wizytą u lekarza, nawet idż do rodzinnego chociaż bo te wyniki jak na mój gust wskazują na zapalenie dróg moczowych.
Leukocyty norma 0-3 (max10) wpw tzn w polu widzenia , 500 to już dużo i świadczą o stanie zapalnym
Erytrocyty 0-3 wpw, 10 to jeszcze nie tragedia ale juz alarmujace
Nabłonki płaskie też powinny być pojedyncze a u Ciebie są liczne
No i bakterie liczne.
Jak dla mnie to ewidentny stan zapalny i powinnaś brać furagin! Prędko mi do lekarza!

Silka - z ja zdrowsza jestem bez niektórych badań. :-p Po co mam się stresować wynikami :laugh2: Chociaż z drugiej strony miło było by wiedzieć czy wszystko ok :sorry:

madziujka - jak się będziesz tak nakręcać to w końcu urodzisz w marcu kobito. Przestań sobie wmawiać takie głupoty a M olej jak tak gada :tak: Dotrzymasz do kwietnia, a nawet jeśli nie - to malutka sama najlepiej będzie wiedziała kiedy ma się pojawić, może szybciej się rozwijać i nie będzie musiała czekać aż do kwietnia. ;-)

katja - jak cię złapie skurcz łydki to spróbuj palce w stopie podciągnąć jak najwyżej - nie próbuj robić "baletnicy" - to pogarsza skurcze. Poćwicz tak chwilę jak Cię złapie skurcz - powinno po chwili odpuścić ;-) A potem można sobie jeszcze masażyk tej łydki delikatnie zrobić :tak:

Idę męża utopić w wannie :laugh2: Karolcia go skopie a ja dobije :laugh2::laugh2::laugh2:

Iwonko te badania z pażdziernika to juz całkiem nieaktualne. Możesz sobie zrobić sama bez skierowania badania w laboratorium. Kosztują około 6 złotych.
Ale jak nawet występują bakterie w moczu lecz leukocytów jest 0-3 w polu widzenia to wcale nie świadczy o stanie zapalnym, tylko bakterie często zasiedlaja zewnętrzne ujscie cewki moczowej lub pochodza z pochwy. Dlatego ważne jest aby mocz pobierać ze środkowego strumienia tzn trochę się wysikać i dopiero nabrać tak żeby to nie był pierwszy ani końcowy strumień.

Biore urosept i nystatyne dopochwowo.
Myslisz ze to nie wystarczy, mam brac jeszcze cos innego

No a teraz o sobie. Byłam już dzisiaj u ginki i tak: szyjka się lekko rozwiera ale jeszcze nic strasznego, brzuch za twardy no ale mam leżeć i brać luteinę do pochwowo. Zwłaszcza że wczoraj trochę się pokręciłam po domu i juz miałam w nocy bóle brzucha. Z tym podejrzeniem wypływu wód to mówi że czasam występuje dodatkowa błona płodowa rzekoma i z niej mogło wypłynąć trochę płynu ale tak to nie wiodzi oznak wypływy wód. Muszę poczytać o tej błonie rzekomej bo na razie nic nie wiem. Zrobiła mi kontrolne usg i ilość wód płodowych jest w porządku. Pomierzyła Synka i wyszło jej 1640g. A przecież półtora tyg. temu było niby 1600g. Ale mówi że to jest w porządku bo to są granice błędów pomiarowych, różny sprzet , różny człowiek robił więc i pod różnym kątem się dziecko układa. No więc jest ok. Zdjęcia 3d oczywiście nie mam bo Synek jest obrócony tyłem. To się nie zmienia od kilku tygodni i mam nadzieje że tak juz zostanie do porodu bo to podobno najkorzystniejsze ustawienie. Jak by był pleckami do tyłu do kregosłupa tp podczas porodu podobno moga występować bóle krzyżowe które są podobno gorsze od partych.
Aha Silka podobno norma leukocytów w ciąży jest trochę większa, na to moje 13 tys machnęła ręka i powiedziała że w ciąży to może tak być. Ciekawe jak tam Twoje dzisiejsze wyniki!?

Hej laseczki :-)

Ja zaraz idę odebrać wyniki :-) Nie mam daleko, więc sobie spacerkiem pójdę... Dotlenię się troszkę :tak:

Kachurku, Ty to kochana jesteś :tak: Co My byśmy bez Ciebie zrobiły :confused2:

Odezwę się jak wrócę z wynikami :tak:

Katja, Iwonka, madziujka, Shiraaine, masiek, Lady, i wszystkie, które jeszcze nie wstały DZIEŃ DOBRY i POBUDKAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa :happy:

reklama
Katja nie wiem czy urosept wystarcz bo to jest raczej taki łagodny środek moczopędny i zmniejszający osadzanie bakterii. Furagin jest o wiele skuteczniejszy tylko że on jest na receptę . Jak chcesz sprawdzić czy urosept pomógł zanieś sobie już teraz w trakcie kuracji mocz do badania, za 6 złotych będziesz miała odpowiedz czy to wystarczy.:tak:

Do góry