reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hej laseczki!
ja to mam 1 badanie co wizyte każde na coś innego, w sumie chodze co 3 tygodnie, wiec sie trochę nazbierało, ale jeszcze zadnego nie powtarzałam, nawet moczu:eek: nie wiem czemu każdy gin inaczej robi, moja bratowa to mocz badała za każdym razem...
co do mokrych majteczek to i mi sie zdarza :zawstydzona/y: ponoć nie można nosić wkladek za bardzo, no ale jak sie gdzieś idzie to sie nie da :baffled:
Masiek i ja sie chyba przejdę do Pati i Max, brakuje mi w sumie pościeli, pieluszek i kosmetyków dla dzidzi, ale pewnie jak zajdę to się lista powiększy :rofl2: małż kupił niuni przesliczną bluzę hihi taką sportową tyci dla niemowlaka hihi :-) że też wymyślają takie ładne rzeczy, zaraz wkleje zdjecie na odpowiednim wątku :-)

reklama
czesc dziewczynki jak zwykle na komopa musze poczekac.....do jutra ostatezny termin jeju nie sadzilam ze tak mozna tesknic za sprzetem ajjj....

Kochane wyniki moje hmmm nie bedzie ich bo jak pigule piwiedzialam ze tyle slodkiego zjadlam to powiedziala ze sie wyglupiłam i nie ma co robic badan bo moga nie wyjsc ...wiec jutro robie na bank ...a dzis mam diete dzien bez slodyczy hihihihi

Kachurku no to moje pytanko brzmi..... wiesz rok temu miałam kanałowe leczenie zebka ...a raczej jego nawet odbudowa stan zapalny i takie tam.... i lekrka mi tam wapno dawala... zmiany sie cofnely dzieki bogu ale za ktoryms razem jak wciskala tam plyn czy cos tam w kanał to igła jej się złamała.... i została w kanale.... o czym mi poiwedziała dopiero na nasteopnej wizycie by mnie nie stresować....probowała ją wyciągnąć ale bez skutków nie miała odpowiedniego sprzetu wiec powiedziała mi ze te igly są ze stali chyba chirurgicznej i ze nic mi nie bedzie... i ze moze słuzyc mi za wypełnienie tam...co o tym myslisz? bo czasami boje sie ze ta igla gdzies mi sie przebije i do serca diojdzie a minoł mi juz rok....

Dziewczyny wklejajcie wiecej zdjec z brzuszkami dzieciaczkami jeju uwielbiam je ogladac sa takie fajowe.....

Ja tylko an chwile.... bo mam troszke zajec a dzis dziecko na kompie siedzialo tazke nie mialam jak sie do was odezwac..... moze jeszcze wieczorkiem zajerze.....

Jak sie czujecie??? jak 80-tki? ja tez.... łapie sie za boki...kolysze.... stekam z bólu... jak sie przewracam to tez pobolewa mnie tu i uwdzie....

Katja ja tez mam czasem jajo jakies...hahah chyba maluszek tak smiesznie sie uklada hahah

Adus jak tam?

Reniu dzieki ze przypomnialas mi o bigosieku.. mam w zamrazalce hehehe

Sila no jeszcze przed chwila zazdroscilam obiadku Ci bo sama go nie ugotowałam nie chcialo mi sie chodz mialamochote na niego... ale Renia mi przypomnila o Bigosiku wiec zaraz pychotke odgrzeje mniam mniam.. no wiem wiem nie ma to jak swiezrzutki hahaha )

Ok lece robaczki moje buzka wielka milego dnia )

wróciłam z miasta w końcu odebrałam dowód osobisty:tak::rofl2: ale mi się nie podoba, jednak zielona książeczka była fajna.
No i wracając z poczty odebrałam moją paczkę:-D mam leżaczek. Jak się zastanawiacie to ja wam mówię jest super:-) moja piesia teraz się nim zainteresowała i na niego szczeka:-D

Lady z tego co piszesz to wnioskuję że złamała się igła lentulo podczas wypełniania kanału. Niestety to się czasem zdarza, ale przy wypełnianiu to działa po prostu jak uszczelniacz, zacementowuje się w paście uszczelniającej i jest ok. Gorzej jak się złamią narzędzia kanałowe podczas czyszczenia , ale już przy wypełnianiu to nie stanowi problemu. Nigdzie ta igła ci się nie wydostanie poza kanał, zwłaszcza że wbrew nazwie ma ona kształt sprężynki a nie igły. Jak przez rok nic się nie dzieje i Cię nie boli tzn że jest dobrze kanał wypełniony. Jeżeli Cie to martwi to możesz kiedyś zrobić kontrolne zdjęcie rtg czy zmiany okołowierzchołkowe się nie poszerzaja. Ale nie masz się co martwić bo z tego co piszesz jest ok.
Silka jak będziesz miała wyniki to napisz, to poszperam dokładniej w księgach. ale generalnie zwiększona liczba białych krwinek świadczy o jakims stanie zapalnym w organizmie, ale nie wskaże w którym miejscu. Czasem można się trochę sugerować tym że przy infekcjach bakteryjnych jest najwięcej granulocytów, przy wirusowych, zwiększona ilość limfocytów, przy alergiach dużo eozynofili, ale to tylko odnosi sie do początkowych stadiów. W stadiach przewlekłych może się to kształtować inaczej. No w kazdym razie jak już będziesz miała wynik to pisz, coś pokombinujemy.:tak:

W sumie to ja też powinnam sobie zrobić badanie krwi:baffled: bo w szpitalu też miałam dużo leukocytów bo 13 tys., a zazwyczaj mam koło 8. No ale wtedy ewidentnie miałam jakąś infekcję- tą grypę żołądkową czy coś. A normalnie leukocytów jest coś koło 4-10tys.

Ale roboty papierkowej z tym kupnem mieszkania :baffled: i wciąż chcą za coś pieniążki :wściekła/y::angry::wściekła/y: a jeszcze bede musiala chyba sie zameldować w nowym i wyrobić dowód osobisty zanim maluszek sie urodzi, bo chyba meldują niemowlaka według dowodu matki, nie wiem za bardzo jak to działa :baffled:
Na szczescie niunia mnie rozwesela swoimi wybrykami w brzuszku :-):-):-) jutro ide po jakies wyniki, sama nie wiem jakie bo sie nie znam a gin to mnie niedoinformuje :eek:

asiakow ten sklep był na Jeżycach, blisko byłej modeny, chyba na ulicy Jackowskiego, ale głowy nie dam:no: w pobliżu tej ulicy jest hurtownia rzeczy dal dzieci, w której też wczoraj byłam, ale tam drogo:nerd: i tylko herbatkę z hippa dla kobiet w ciąży tam kupiłam:tak:

Kachurku, norma leukocytów jest do 10 tyś. :tak: A ja miałam 17 :-( i dlatego strasznie się boję :-( Mam nadzieję, że jutro wyjdzie już normalny wynik :tak: No a Ty też chyba powinnaś powtórzyć dla swojego spokoju :-) Napiszę jutro jak wyniki :happy:

A ja sobie siedzę i się nudzę, ale Piotrek zaraz przyjedzie, podgrzewam Mu właśnie obiadek :-)

Miłego wieczorka Kwietnióweczki :happy:

iwonko dziecko meldują tam gdzie mama zameldowana, wiem bo u mnie na roku dziewczyny miały z tego powodu trochę nieprzyjemności.

No w końcu rozłożyłam leżaczek jak powinno być. Zabawki zamontowane, baterię wsadziłam i jakieś melodyjki mi zaczęło grać. Najlepsza moja psia podchodzi i trąca zabawki na takim pałączku. A jak uruchomiłam wibracje jak się naszczekała, aż się najeżyła na karku:laugh2:

reklama
ja też siedzę i czekam, ten mój nieślubny jakoś do domu dzisiaj trafić nie może, obiadu mu odgrzewać nie będę. Cholipa jakby telefonu nie miał:angry:
Może znalazł sobie jakąś kochankę, jak mu wcześniej tak pozwoliłam:eek: :nerd:

Do góry