reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzięki Masiek, jakoś w nastepnym tygodniu musimy tam pojechać, jejku jak pomyśle ze jeszcze tyle trzeba kupić, to jestem przerażona. Jakoś sie trzeba bedzie zorganizować. Niestety moj Krzyś mówi że do kwietnia tyle czasu i nie ma co się spieszyć, że jeszcze czas...Ja nie jestem taką optymistką bo komunie jeszcze trzeba zorganizować - dobrze ze sala zamówiona i teściowa pomoże.
Miłego wieczorki dziewczyny :))

reklama
Z tymi melduknaki muszę się dowiedzieć, bo na stałe zameldowana jestem u rodziców a tymczasowo w Poznaniu (przeraziły mnie formalności i załatwiania więc zdecydowałam się na meldunek tymczasowy) mam nadzieje ze to nie bedzie duży problem :(

Kachurek dziekuje za odpowiedz bo sie tym glowkowałam i ciągle mnie to meczylo czy wszystko ok no ale jzu mi lzej

A teraz lece po laptopa buzka do wioeczorka papatki...

Masiek mój chłop też coraz później wraca z pracy. Zastanawiające!?:eek::szok: Coś mu się zachciało po godzinach zostawać jak ma w domu matkę polkę wielką jak hipopotam!
Silka to rzeczywiście wysoki ten poziom leukocytów. Dobrze jakby ginka od razu wzięła Ci wymaz na posiew bakterii z pochwy. Zanosisz to potem do laboratorium mikrobiologicznego ( możesz to zrobić sama, sprawdż sobie w internecie na pewno takie jest u was w mieście). U nas w mieście taki posiew kosztuje około 30 złotych.. Poza tym sprawdź czy nie ma bakterii w moczu. Oraz stanów zapalnych przy zębach. Mam nadzieję że wyjdzie Ci juz mniejszy ten poziom leukocytów. Ja sobie chyba też ten posiew jutro zrobię skoro juz idę do ginekologa.

Dzien dobry wszystkim, Kachurku dzieki za odpoiedz, co my bysmy bez ciebie zrobily:-). Miliony pytan ty jak ginekolog:tak:dobrze mamy z toba takze nigdzie nie zmkaj, ale latwo mi mowic. Ja mysle ze marzec tez termin bedzie bo po schodach juz nie schodze tak mnie rwie do dolu, nospe nosze w kiecheni, po dzieci chodzi ciocia lub znajome, takze nie wesolo, a tu kazdy dzien wazny aby dzidzio bylo w brzuszku.
A ja niestety coraz bardziej sie martwie czy wszytko jest o.k, a ruchy mojego dzidzi sa tak czasami nerwowe jakbym miala tam samolot, boli i to nie zle.
Wczoraj bylam u coreczki na wywiadowce, super sobie radzi mimo moich zaleglosci z nia bo uwierzcie mi czasami juz nie mam sily na te lekcje.
Ide sprzatac wpadne potem, dzieki kochane ze jestecie.
Zobaczylam u siebie tez te leukocyty, i mam na jednych wynikach slad potem mam 500 obok jest napisane - neg, ale mam caly czas liczne bakterie w moczu????????????????
W ogole napiszmy jak ktos sie zna oczywiscie morfologie, mocz itp wyniki i normy.

Acha macie skurcze lydek, jak tak to czy cos z tym robicie bo mam od dwoch nocy????????.
Wstawac spiochy, bo mi nudno.

czesc Laski!

Katja witaj ja tez mam skórcze...ale teraz sporadycznie..wczesniej tak mnie lapaly ze z bolu kwiczalam w nocy i doprowadzily do tego ze przez 3 dni chodzic nie moglam normLNIE BO MNIE MIESNIE TE BOLALy jakby ktos mi nogi skopal ,....ale powiekszylam dawke magnezu o jedna tabletke bralam dwie juz dziennie i dzieki bogu mi przeszzlo i skorcze zanikly ale potem zaczelam brac znowu jedna i od 2 dni mam skorcze w nozkach ponownie w lewej nozce tazke znowu musze chyba magnezem sie wspomagac bo to okropny bo jak lapie skorcz to trzyma ze szok...ajjjj

mOJE KOCHANE JA DZIS MIALAM fatalna noc ciagle sie krecilam nie moglam sie ulozyc suszylo mnie w gardle jak nie wiem co i przez noc wypilam litr soku pomaranczowego ...z tego wszystkiego zapomnialam ze mialam isc na te cholerne badania moczu krwi glukoza o matko i nie poszłam....a teraz patrze ze skierowanie wazne mam do niedzieli a wizyte juz w czwartek ja to mam zaawansowana skleroze jak nie wiem co...dzis postanowiłam sie byczyc w lozeczku....za duzo na nogach jestem stad moze te skorcze znowu wracaja....

A jak Wy sie macie??????????????????????

A co to sie stalo ze wczoraj z wieczorka tak slabo urzedowalysie?????

ok ide zabki wyszorowac ;) milego dnia:-D

dzin dybry :-)

Katja to ty lepiej składaj nóżki i sie nie ruszaj, napewno będzie dobrze! :tak: nasze dzidzie z dnia na dzień coraz większe i silniejsze, tylko mamusie muszą być tez silne :-) twoja córcia jest naprawdę dzielna, że tak dobrze sobie radzi :tak: co do skurczy to ja nic nie poradzę bo narazie jeszcze nie miałam, ale jak będą jakieś rady to też na zapas poczytam :sorry:
Lady u mnie dziś też noc jakaś ciężka - ty chyba epidemia :-p:rofl2::eek: tylko że ja nie miałam czego sie napić :baffled: wiec tylko wiercilam się z jednego boku na drugi i jak wstalam po 6 to juz nie zasnęłam :nerd:

Dzieki kochane za odpowiedz,ale jeszcze napisze cos o tym moczu, a KACHUREK niech sprawdzi bo dla mnie czarna magia a ja juz mysle o najgorszym.
CIEZAR WLASCIWY - 1,015G/L
PH - 6,5
LEUKOCYTY - 500
ZWIAZKI NITROWE - NIE WYKRYTO
BIALKO - NIE WYKRYTO
GLUKOZA - NIE WYKRYTO
CIALO KETONOWE NIE WYKRYTO
UROBILINOGEN - W NORMIE
BILURBINA - NIE WYKRYTO
ERYTROCYTY - 10
PRZEJZYSTOSC - ZUPELNA
KOLOR- ZOLTA

NABLONKI PLASKIE - LICZNE WPW
KRWINKI BIALE - LICZNE WPW
KRWINKI CZERWONE - SW POJ WPW
BAKTERIE - LICZNE

KACHURKU RZUC OKIEM, BO NIE WIEM CZY TO O.K, A MAM WIZYTE 19.02:wściekła/y::szok:

reklama
katja ja mam bardzo podobne wyniki :-) mi lekarz powiedział że dobre :tak: tylko u mnie bakterie - niliczne, a leukocyty chyba jakas inna miara mierzone, bo wynik 1-2 i 5.9 :sorry:

Do góry