reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Silka no to dobrze że Ci spadły trochę te leukocyty. Jak mi dzisiaj ginka powiedziała że w ciąży może występować nieznaczna leukocytoza. Chociaż nie wiem jak twój lekarz się zapatruje na wielkość14,6???
Mnie się wydaje że te wyniki wskazują na jakiś stan zapalny chociaż nie są aż takie złe. Ale warto sprawdzić chociaż mocz i wymaz z pochwy. A to dlatego że :
-jest przesunięcie obrazu białokrwinkowego w lewo, tzn że jest dużo form młodych pałeczkowatych bo aż 17 ( norma do 5) tzn że są wytwarzane granulocyty obojętnochłonne na bieżąco co może świadczyć o istniejącej infekcji bakteryjnej
- ziarnistości toksyczne w cytoplaźmie też wskazują na infekcję bakteryjną, ale są tylko w pojedynczych granulocytach
-białko crp -norma jest do 5- więc masz nieznacznie podwyższone, jest to dosyć specyficzny marker w zakażeniach bakteryjnych, ponieważ na jego ilość nie ma wpływy ani ciąża, ani zakażenia wirusowe.
Reszta jest ok.
A jeszcze ta nieznaczna anizocytoza- tzn są niewielkie różnice w wielkości krwinek czerwonych, występuje przy niedokrwistości. Ale tym się nie ma co martwić w ciąży może występować niedokrwistość, a z tego co pamiętam już wcinasz żelazo.
Podsumowanie: trochę Ci te leukocyty spadły więc wizyta w przyszłym tygodniu wystarczy, a do tego czasu zanieś sobie mocz na badanie żebyś do lekarza miała świeży wynik. A na wizycie poproś o wymaz z pochwy, bo może jakąs globulkę trzeba powkładać. Zresztą za czasów kiedy moja mama rodziła to wszystkim kobietom przed porodem dawali sterovag na parę dni żeby nie przenosić ewentualnych infekcji na dziecko w czasie porodu.

reklama
hejka.
melduję się po wizycie u lekarza.
Jestem strasznie wymęczona.
No i tak. Coś nie za bardzo z szyjką, jakaś się miękka zrobiła (??)
Dzięki czemu w najbliższym czasie więcej czasu mam spędzić w łóżku.
A tak to wsio dobrze. Mały oki. No nie przybrał dużo na wadze waży około 1.20kg. ale ważne że rośnie:tak:
A cukier w normie. Trochę dużo leukocytów, ale też w normie.
Na bóle kręgosłupa nic się nie da zrobić, na zły humor też nie:nerd:

Faktycznie dzisiaj jakiś leniwy dzień, musiałam odespać noc, nawet jeść mi się nie chce robić, ide wieczorem do pizzeri :-p a może z lenistwa zamówie do domu :sorry:Ja dzis odebrałam wyniki CRP i wyszło 1.1 więc się mieści między normą 0-5 :-) ufff
Kachurek dobrze że twoje wyniki są wporządku, oszczędzaj się!
Lady laboratorium otwarte jest codziennie więc badanie nie ucieknie ;-)
Mirelka dupa z tej ginki :wściekła/y: znęcać się tak nad bidulką! :wściekła/y: Ale nie przejmuje sie :-) Może da się znaleść jeszcze gdzieś blisko jakiegos ginka z NFZ, a jak nie to już dużo wizyt nie zostało do rozwiązania więc dużo nie zapłacisz, a opiekę będziesz miała napewno dobrą! :-)

Masiek ja coś czuję, że już każdy lekarz będzie mówił że pora się wylegiwać :-) no i nie odmawiajmy sobie - jak trzeba to leniu****my :tak: dobrze że reszta wyników ok :-) na kręgosłup - masaż a na lepszy humor - BB :rofl2:

Ja tez zmienilam gina ze wzgledow porodowych,tamta to klinika platna, pisalam wachania w cenie za porod nie zle, a nie ze byl zly, ale jak komus nie pasuje to ma racje ze zmienia.Tylko ja mam problem z karta ciazy bo nie wzielam, przy tej zmianie i on sie pytal czy mam karte ciazy odpowiedzialam ze mam i jest pieczatka a okazalo sie ze to jego kolega, nie mam na razie pomyslu jak z tego wybrnac, przeciez nie powiem ze to nie dobry specjalista:-(.
Ale mamy sie z tym moczem, Kachurek ma nas dosyc:tak:,tak jak napisala ze potem przy porodzie duzo sie przenosi na dzieci, a przy infekacjach pochwy dzieci maja plesniawki. Ale ludziska z Olsztyna sa bardzo kochani, studiowalam na Uniwerku 5 lat zaczynalam na WSP i poznalam swietnych ludzi, to mysle ze sie nie obraza na nas. Swietnie wspominam tamte czasy.:-)bezstresowo.:rofl2:
Na te kurcze lydek , magnez musze mu powiedziec.Juz powoli zapisuje pytania jakie mam zadac, bo mam ich coraz wiecej, a przeciez to nie pierwsz ciaza:szok:. Czy to starosc, stara to moge byc w latach, a nie w serduchu:-).

Hej :happy:

Kachurku, dziękuję Ci baaaaaaaaaaaaaaaaardzo za Twoją pomoc :tak: Jesteś nieoceniona :tak:
thanx003.gif

Masiek, cieszę się, że wszystko u Leonka ok :tak: A Ty leż i odpoczywaj sobie :-)

Iwonko, anrus, Mirelka, katja32 witajcie :-)
A gdzie się podziały Renia i Kasia ?? No i Adzi Naszej nie ma :-(
A Lady jak tam wieczorek ??
Maju ?? :-)

A ja siedzę i się nudzę, bo Piotrek na piwko polazł i pewnie szybko nie wróci :baffled:

Silka cieszę się że mogę pomóc, tylko weż poprawkę że to jest książkowa wiedza zwykłego wiercizęba. A praktyka ginekologa może mówić co innego. Jakbym tak wszystko wiedziała to bym sobie sama ciążę prowadziła, a też biegam po lekarzach się konsultować!:-):-):-)

reklama
Do góry