reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Zadzwonilam do swojego gina, powiedzial zebym troche wyluzowala, urosep na razie wystarczy, a jak nie to funargin, zapytal czy mam swedzenie lub piecznie tego nie mam takze na razie ma wiele czynnikow na wynik moczu, nawet tosunek poprzedniego dnia, ale u mnie nie bylo:-(. Zobacze w razie czego mam przyjechac wczesniej.
No to Kachurku dbaj o siebie, a mocz pojade zrobie w poniedzialek, jak nic ne bedzie lepiej to wejde po recepte o ten furagin.Ale obciach mam recepte na Furagin, ale mialam wybor Urosept albo Furagin ja se kupilam urosept pewnie nie dosluchalam , bo jak zwykle mam miliony innych pytan. Wstyd

reklama
Katja myślę że jak skończysz kurację uroseptem to warto zrobić kontrolne badanie moczu tak dla świętego spokoju.;-) I dorzuć do tego żurawinki, można dostać w słoiku, kwaśne jak cholera ale mi zazwyczaj pomagają. Zawierają taninę która zmniejsza przyleganie bakterii do ścianek dróg moczowych.

No ja mam też dzisiaj kontrolkę ale popołudniem o 14 więc jeszcze trochę mam czasu. Wyniki badań już pewnie przesłane, chyba dobre bo nie dzwonią.
No to się dzisiaj panu doktorkowi wyżalę.
Ale chyba nic nie poradzi na ból pleców:baffled: i w ogóle smętny nastrój.

Wyprane i wysuszone ubranka zdjęłam i włożyłam do komody. Mam takiego lenia, że ich nie wyprasowałam i jakoś się na to nie zanosi:no:

hEJA!

KURCZE TAK SOBIE POROWNUJE SILY MALENSTWO A tWOJE KACHURKU ROZNICA KOLOSALNA HIHI..... sILA MA GIGANT hihi.....

Kachurek to dobrsze ze wszystko tam u Ciebie gra teraz tylko lezec troszke wiecej trzeba...a pytalas sie lekarki skad te Twoje skorcze takie bóle jak wczasie okresu? bo ja tak czasami tez mam sporadycznie ale sie pojawiaja na moment....

Widze ze wszystkie badania porobily i tylko ze mnie dupa do entej...:crazy:

Własnie wrocilam ze sklepu jak pieknie dzis..sloneczko daje czadu .... kupiłam pierogi ruskie na obiad ale zjadlam juz pol kilo w drodze powrotnej do domu hahaha.... Dopadl mnie straszny katar z rana jak sie obudzilam woda leci z nosa jak z kranu ajjjj odrazu takie samopoczucie do bani....

Ciekawa jestem jak tam wasze wyniki bo moje napewno nie za dobre beda bo mam zle samopoczucie ..wczoraj wieczorem serce mi mocno walilo...az czułam je w gardle.... a dzis chodze ospana niby senna ale spac mi sie nie hcce szkoda mi dnia hihi :)

Dzien dobry

Dzisiaj mi cos BB nie chodzi:-(, ale cierpliwosci, moze sie naprawi:happy:

Wy juz macie ciuszki poprane:szok:, kurcze to znak ze trza sie za robote wziasc:rofl2:

A ja ide wszamac jakies drugie sniadanko,:happy:, i pokrzatam sie troszke ze szmatka:-D

Wy sie tak zle czujecie:baffled: tu boli tam strzyka:nerd:, a ja nawet nie mam na co ponarzekac:laugh2:, bo ja sie wyjatkowo dobrze czuje, moze ja w ciazy nie jestem:eek:, trzymajcie sie dziolszki odpoczywajcie, a jak mnie nie bedzie dluzej to znaczy ze mnie tez dopadlo:rofl2:, a z drugiej strony to dwie ciaze w lozku przelezalam to chyba juz starczy:-D

Udanego dzionka zycze:-)

Żurawina kwaśna :confused: Z Łowicza jest słodziutka i pyszna :tak: A najlepiej smakuje ze smażonym Camembertem :rofl2: Tylko potem może brzuszek trochu boleć bo to takie ciut ciężkie danie :-p

Wy juz macie ciuszki poprane:szok:, kurcze to znak ze trza sie za robote wziasc:rofl2:

A ja ide wszamac jakies drugie sniadanko,:happy:, i pokrzatam sie troszke ze szmatka:-D

Wy sie tak zle czujecie:baffled: tu boli tam strzyka:nerd:, a ja nawet nie mam na co ponarzekac:laugh2:, bo ja sie wyjatkowo dobrze czuje, moze ja w ciazy nie jestem:eek:, trzymajcie sie dziolszki odpoczywajcie, a jak mnie nie bedzie dluzej to znaczy ze mnie tez dopadlo:rofl2:, a z drugiej strony to dwie ciaze w lozku przelezalam to chyba juz starczy:-D

Udanego dzionka zycze:-)

A poprane, poprasowane, ja zaraz się zabieram za prasowanie pościeli :laugh2: i za nasze pranie :-p Chyba wszystkie są teraz strzykające i trochę obolałe :laugh2:
A w ogóle smacznego :tak:

Mój obcy właśnie szuka nowego miejsca do kopania :eek: Przeponę znalazła :baffled:

Witam wszystkie Kwietnióweczki po bardzo długiej nieobecności nawet nie jestem w stanie nadrobić tych zaległości , niebyło mnie 3 tyg bo byłam u rodziców tam brak internetu a od tyg jestem w domu i leżę w łóżku bo dopadło mnie przeziębienie z gorączką i okropnym kaszlem dzisaij juz jest jakoś lepiej więc zasiadłam troszkę do kompa zobaczyć co się dzieje , Ja jeszcze przed Usg z wymiarami i waga ciekawa jestem ile nasze maleństwo ma już , a 20.20.2008 zostałam kolejny raz ciocią u brata urodziła mu się druga Córeczka teraz Karolinka a ma już Kingę
zerknęłąm że Katia ma problem ze skórczami ja tez często ten problem mam ale już opanowany , jakby co to może być spowodowane brakiem magnezu i potasu więc łykać magnez w tabletkach ja dostałam teraz 2*2magnezin 200mg ale biorę 2*1 i jest ok a oprócz tego pić jak ktoś lubi oczywiście sok z pomidorów i jeść banany bo zawierają dużo potasu

Pozdrawiam cały wateczek buziaki

Witam!!!

Uff jakiś leniwy dzień dzisiaj mam do południa łażę w piżamie i nie moge się zebrać żeby cokolwiek zrobić :wściekła/y: to przez to zwolnienie załapałam niezłego lenia i lepiej żeby po porodzie szybko mi odszedł!
A wiecie muszę się wyżalić musiałam zmienić lekarza prowadzącego, bo ta do której chodziłam do tej pory na ostatniej wizycie oświadczyła mi, że lepiej jej zdaniem żebym teraz pochodziła trochę do pracy (teraz pod koniec ciąży, kiedy właśnie wszystko zaczyna mi doskwierać) bo jej zdaniem jeśli nie wrócę to mnie zwolnią a nawet nie wie czym ja się zajmuję, po prostu gadała tak żeby chyba tylko sobie pogadać i powiedziała też, że jak wrócę po macierzyńskim do pracy to i tak mnie pewnie zwolnią bo pracodawcy nie lubią pracowników z dziećmi :eek:
zaszokowała mnie tym, chyba wyszło z niej jakieś dziwactwo, w ogóle prócz tego przestała mnie ostatnio kierowac na jakiekolwiek badania i w ogóle dziwne to bo do tej pory chodziłam do niej i było w porządku, poza tym czułam się u niej sympatycznie... przykro mi, bo to właściwie prawie koniec ciąży, chodziłam do niej państwowo i w dodatku miałam blisko od domu a teraz będę musiała płacić a na dodatek wybieram się do lekarza z przypadku :zawstydzona/y: ale co zrobić, do tamtej baby już nie pójdę!
nie wiem może przesadzam, zauważyłam ze ostatnio mam skłoności do płaczu, przeżywania wszystkiego, wyolbżymiania i przesady!
Trzymajcie się cieplutko u mnie pogoda obrzydliwa już chyba 4 dzień więc może stąd to prawie depresyjne samopoczucie.
POZDROWIONKA ;-);-);-)

reklama
Właśnie odebrałam wyniki... Kachurku, proszę zerknij, bo się martwię :-(

Morfologia:
Leukocyty 14,9 ( trochę mniej )
Limfocyty% 16,2
Granulocyty% 74,5
Dalej chyba ok, ale teraz ten rozmaz:
Granulocyty pałeczkowate 17 %
Granulocyty podzielone 58%
Granulocyty kwasochłonne 3%
Limfocyty 17%
Monocyty 5%
Erytrocyty niezn.anizocytoza :baffled::-( co to ??
ziarnistości toksyczne w cytoplaźmie pojedynczych granulocytów :confused2:
CRP poniżej 6,0

Kachurku proszę powiedź co myślisz ?? Czy muszę szybciej do lekarza iść, bo wizytę mam dopiero za tydzień...

Do góry