reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

dokładnei po bokach choc jak siedzę to pod mostkiem też ale zeber nie dosięga :-) i juz to nie są kopniaczki (tylko sporadycznie) tylko wiercenei sie przesuwy i takei tam :-) miłe...

Dzieki obadam sobie co i jak ...moze mi gin powie 14 ile moja Mała waży.

A co do skurczyków i parcia..ja w zesżły piątek tak miałam..Mała siedziąła głowa w kanale jakby..nisko bardzo naciskała..i te uczucie parcia...i mokrosć starszna...ech..damy rade..byle nasze maluskzi zdrowe były!!

reklama
hej.
w końcu udało mi się wejść na bb.
Od 9nie pozwalało mi coś wejść na bb:no:
No ale już jestem.
Trochę nie wyspana. Bo albo Leon wariował, albo moja piesia urządzała przepychanki o poduszkę:eek:
Zaraz pod czytam co słychać:tak:

No naczytałam się;-)

Aduś w końcu z mężem:tak: byle szybko się pojawiła na forum
Lady jak tam badania przeżyłaś??
Kachurku tak mi się przypomniała z zaworkami;-) czasem a nawet ostatnio i częściej jak Leon się wygłupia to potem mam mokrawe majtki, albo jak kichnę, no zawory puszczają. Czytałam, że to normalne. Ale mnie wcale to nie cieszy.
Kolejny powód by ciąża trwać powinna 6miesięcy:baffled:

No a ja właśnie zaczynam pranie, wczoraj jadąc do miasta weszliśmy do małego sklepu z meblami bo była wyprzedasz i za bardzo śmieszne pieniążki kupiliśmy 2 komody. Wieczorem jak już się byczyłam moje kochanie je złożyło i od dzisiaj zaczynam pranie i porządkowanie rzeczy. Oj będzie tego.
W sklepie Pati i Maks jak zwykle dostałam oczopląsu itp:rofl2::rofl2: kupiłam kilka bodziaków, 6pieluszek flanelowych i 6tetrowych, ręczniczek z kapturkiem, szczoteczkę do włosków, termometr do wanienki (trochę nie wiem po co bo i tak łatwiej sprawdza się wodę łokciem, ale taka fajna rybka:happy:). Wojtek musiał mnie wyciągać z tego sklepu bo ja to bym tam z chęcią jeszcze kilka godzin przesiedziała. Fakt kręgosłup za karę mnie potem bolał. Mimo, że w na zajęciach w szkole rodzenia siedzi się na takich fajnych fotelach.
Ech ten kręgosłup dokucza mi coraz bardziej. Już przy małym schyleniu:crazy:
Siedzenie, chodzenie nawet leżenie ciągle czuję kręgosłup:wściekła/y:

Masiek forum działa awaryjnie i dlatego jest mega kłopot z wejściem. Ale mam nadzieje że bedzie ok:tak:.

Kachurku pytanie: czy można wybielic zęby w ciąży plastrami blend a med z apteki (ta 2 tygodniowa kuracja)? Boziu zżółkły mi tak mocno że nie poznaję własnych zęboli.:baffled: Moja Mi też tak jakoś leży bo z prawego boku ciągle jakieś boksy dostaję:-) Bardzo chcicłabym 8 miesiąc skonczyć 2w1:sorry:

Madziujka nawet jak którekolwiek z naszych dzieciaczków urodzi się w marcu to i tak wszystkie zostaniemy kwietniówkami 08;-):-) Leżkaj ile sie da i nie stresuj się.

Kasieńko u małza dzieje sie strasznie dużo i nerwowo. Sama nie wiem co jest. Chodzi o pracę. jak bede wiedzieć to na NS - nasze sprawy:-)

Aduniu gdzież ty???

Reniu ja Cie kręcę oj bigos to bym zjadła:-D Bardzo lubię. Taki z kwaśnej kapuchy i z mięchem i grzybami i jabłkiem i majerankiem. Oj pycha:rofl2:

Maja hej hej!! Daj znac czy ok:-D

Lady jak wynik???

Witam wszystkie:happy:

A i poiwedzcie mi czy mi zle nie wyjda badania jak jutro pojde na te glukoze? bo ja dzis z 5 grzeskow zjadlam i litr chyba soku pomaranczowego jeju ale glupia jestem wiecie cos na ten temat???? ok ide na tosty mąż dziś w kuchni żadzi :)

Lady, mi ginka powiedziała, żebym 24 godziny wcześniej nic nie jadła słodkiego, bo może wyjść fałszywy wynik pozytywny i będzie trzeba powtórzyć badanie :baffled: Ale mam nadzieję, że Tobie wyszło oki :tak:

No właśnie tak jakby wymagają,:-p ale mój gin na każdej wizycie powtarzał, a to następnym razem :sorry2: Dlatego zmieniam gina - i idę o zakład że od nowego dostanę niezły opiernicz. Ale nie mam zamiaru płacić za badania które mi się należą. A u poprzedniego musiałabym płacić za wszystkie badania, a ten wiem że da mi skierowanie na bezpłatne badania do szpitala.
Najlepszy był motyw z przeciwciałami: napisał na karteczce "Do laboratorium: proszę o wykonanie testu na przeciwciała" Jak poszłam to babka do mnie : że takie coś to płatne bez skierowania. Dobrze że M. pracuje w szpitalu to załatwiliśmy to bezpłatnie, ale tak musiałabym wybulić 35 zł za badanie. Toxoplazmozy też nie mam zrobionej, morfologię mam z sierpnia, innych badań brak. No - weneryczne i WZW miałam robione w RCKiK jak jeszcze mogłam oddawać krew - to jeszcze tyle. Ogólnie śmiech na sali :sorry2:

Shir, no to rzeczywiście nie źle się Tobą zajmował ten Twój gin :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: Morfologię masz z sierpnia :szok::confused2::szok::confused2::szok::confused2: Dla mnie to szok, bo ja co miesiąc robię morfologię i mocz... Co do płacenia za badania, to ja też niestety płacę, ale nie narzekam, bo moja ginka świetnie się mną opiekuje, interesuje się dosłownie wszystkim, jak jadę do Niej na wizytę, to już wiem, że wywiad znowu ze mną przeprowadzi... O nic się pytać nie trzeba, bo sama wszystko wytłumaczy :tak::-) Dobrze, że już zmieniłaś tego gina :tak:

Aduniu, no w końcu się doczekałaś mężusia :-D:-D:-D:-D:-D Tęskno Nam będzie tu bez Ciebie :-(

Kachurku, to dobrze, że to mocz :tak: Przynajmniej spokojniejsza jesteś i My też :-D Leż sobie i odpoczywaj jak najwięcej :tak:

Luckymama a jak Ty dziś się czujesz ?? Jak Mała Mi ??

Renia, madziujka, masiek, Ka32sia, katja32, Iwonka, Bartka i pozostałe Kwietnióweczki DZIEŃ DOBRY :-)

Lucky nie wybielaj sobie ząbków jeszcze przez te dwa miesiące. To są środki silnie działajace i chociaz niektórzy twierdza że nie szkodzą to ja sceptycznie do tego podchodzę, bo widzę ludzi którzy katują swoje zęby takimi środkami lub szorują zęby 5 razy dziennie a potem szkliwo jest w opłakanym stanie, mająś nadwrążliwość zębów, ubytki klinowe i potem firmy produkujace pasty na nadwrażliwosc maja klientów. stąd ta moda na reklamy past na nadwrażliwość, zauwazyłyście? Poza tym w ciąży dziąsła też bardziej reagują na środki drażniące.
A tak w ogóle to miałas się oszczędzać i żadnych silnych środków nie używać!:tak: Więc wstrzymaj się proszę jeszcze te 2 miechy!;-)

Kachurku oczywiście:happy:
Dzięki za odpowiedź. Zatem poczekam 2 miesiące:tak:

Silka już lepiej psychicznie.;-)

Wstawiłam swoje foty:laugh2::-p

masiek :No a ja właśnie zaczynam pranie, wczoraj jadąc do miasta weszliśmy do małego sklepu z meblami bo była wyprzedasz i za bardzo śmieszne pieniążki kupiliśmy 2 komody. Wieczorem jak już się byczyłam moje kochanie je złożyło i od dzisiaj zaczynam pranie i porządkowanie rzeczy. ................[/quote]

Witaj Masiek, czy możesz polecić ten sklepik z komodami w Poznaniu- niezbyt się orientuję gdzie szukać fajnych a potrzebuje i dla małęj i pod akwarium, w Swarzędzu trochę ceny odstraszają, jak możesz to przeslij namiar - nazwę lub ulice, albo co znajduje się w pobliżu.

Z góry dziękI:happy:

Kachurku, dziękuję za ponowne podanie tych norm na glukozę :tak: Czyli ja mam w porządku :-D

A ja byłam dziś w końcu zrobić tą leukocytozę z rozmazem CRP, bo cały czaó
s byłam przeziębiona i ginka mwiła, że dopóki jestem chora, to nie warto robić tego badania, bo wynik może być fałszywy właśnie przez przeziębienie... Kurczę, trochę się martwię tymi podwyższonymi leukocytami, bo wczoraj czytałam, że jest to niebezpieczne dla dzidziusia :-( Jutro jadę odebrać wyniki i gdyby któraś z Was miała jakiekolwiek info na temat podwyższonych leukocytów we krwi, to byłabym wdzięczna :tak: Może Nasz Kachurek ?? :happy: Bo wizytę mam dopiero 14tego lutego :tak:

A co tam u Kwietnióweczek ?? Ja już skończyłam gotować obiadek, ale nie jem jeszcze, bo śniadanie dziś zjadłam po 12 dopiero :-D A teraz siedzę i przeglądam sobie allegro :-) A synuś fika koziołki :-D

reklama
Do góry