reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Pozdrowionka z rana. Ada z mężem baraszkuje w łóżeczku to nie ma kto pobudki zrobić.
Ja robiłam sobie test na płyn owodniowy - przez noc zakłada się wkładkę bobo safe i sprawdza kolor rano. I przeżyłam chwilę grozy. Bo jak wkładka zmieni kolor na niebieski to jest podejrzenie wycieku. A to rano na wkładce niebieska plama! Ale doczytałam że wynik dopiero ocenia się po osuszeniu wkładki po 30 min.. Jak kolor zostanie to płyn , jak zniknie to mocz. A mi już po 3 minutach kolor zniknął więc to mocz. Uffffffff. Po prostu już zawory w pęcherzu ani w żołądku nie wytrzymują! Ale na wszelki wypadek leżę aż do jutrzejszej wizyty.
Czy któraś z Was ma może tak że jak leży to brzuch nie jest taką równą piłką, bo mi na przykład się robi taka niecka nad pępkiem jak leżę?
Lady jak masz pytanie to wal, chociaż ciężko coś radzić w tym fachu nie widząc pacjenta. To takie rzemieślnictwo jak szewc, buta przez telefon nie naprawi. Ale może chociaż naprowadzę na jakiś trop.:tak:

Czesc dziewczeta, kachurku ja mam pytanie Czy przemywanie zeba jodem ne jest nie bezpieczne dla dziecka??????????w brzusiu. Pisalam tobie wczesniej o tym moim zabku a ta moja super pani stomatolog jest jeszcze na tym urlopku i wybralam sie do kogos innego takze lekki brak zaufania. Dzieki za odp.
A tak poza ty corunia zdrowieje, a ja poklocilam sie ze swoja siotsra:wściekła/y:dzien do bani.
Jest mi coraz ciezej dziewuszki, a jeszcze czeka mnie wyprawa zapraszania gosci na komunie.
Pozdrawiam was, pogoda piekna, a jak my porodzimy to bedzie snieg padal:-D.
ADUNIU bo ja nie w temacie a gdzie ty teraz sie wybierasz jakies przeprowadzki??????????nic nie rozumiem.

Katja czy masz przemywane dziąsło czy zakładany do zęba? Raczej to nie jest szkodliwe bo jod jest też w witaminach dla ciężarnych, aczkolwiek ja użyłabym innych środków. Ale każdy ma swoje sprawdzone sposoby.

Do zeba:szok:boze nie strasz mnie bo zarz pojde to wywale, ale jak mnie zacznie bolec to sie chyba zastrzele. Zapytala mnie tylko czy nie jestem uczulona????????????????
A co do wszystkich badan ja jestem tez przed glukoza i toksmoplazmoza, takze mam czekac na wynik 2 tygodnie i przerwa w zyciorysie.
Kazdy gin zleca cos innego, same musimy sie domyslac i sobie robic badania czasami tak jest.
Kachurku a ty uwazaj na siebie musisz zoatac kwietniuweczka.

No to jak do zęba to nie masz się co martwić, bo to działa miejscowo tylko w komorze zęba. I zakłada się niewielką ilość raz na kilka dni. Inaczej jest jak czasem zakłada się do kieszonki np. przy wyrzynajacych się ósemkach. To wtedy robi się to codziennie i można trochę połknąć. Chociaż tak jak mówiłam nie jest to szkodliwe, bo zobacz że nawet sól się joduje. Przyznam się że ja tego akurat w ogóle nie używam, bo chociaż jest to skuteczne to dużo ludzi ma uczulenie. Każdy ma swoje przyzwyczajenia i ulubione materiały. Ale absolutnie nie masz się co martwić.:tak:

Dziendoberek

A ja juz po robocie, bigosik robie:-) bo mam taka ochote

No Adus, teraz to cie do kompa nic nie sciagnie jak mezus obok:-D:-D, baw sie dobrze :rofl2:

Zabki bola a kysz i prosze nie zarazac:-D, bo ja dentystow nie lubie no oprocz naszego Kachurka;-):-D

Shir, madziujka, Lady, Silka, Lucky, masiek, Ka32sia, katja, Kachurek:-) buziole

a gdzie majeczka:eek:

No i niebo nawet nie zajrzy:szok:, kochana chociaz kropke wstaw to bedziemy wiedzialy ze u Ciebie i chlopakow dobrze:tak:

Witam

Nie byliśy w smyku..:-( krocze mnie tak rwało i dół brzuszka auć... Dziecie dziś spokojne chyba przez to.

kachurku ja nie mam równej piłki..moja Niuńka leży sobie tułowiem w dole główkę ma lekko w lewa stronę tak jakoś mi się zdaje...ale tydzień temu nbaciskała w dół..i zawszcze mam gule koło pępka..czasem z jednej lub druiej strony.

Kurcze laski jakoś boje się ze urodze w marcu.... i M tez tak mói..a ja nie chce..chce w kwietniu..Niunia musi urosnać sobei jeszcze i wogóle...ach..

Shir no nieźle ten lekrza z tymi badaniami pojechał.bravo za podejscie dla niego!!

Lady i jak po badaniu? Kurde ale żeś sie najadła więc jak Ci wyjdzie wynik nie teges to będziesz mieć powtórkę z rozrywki.

wsiem i wosiem miłego dnia

ps. Kachurku gdzie mogę znaleźść siatkę centylową czy cuś takiego?

Renia witaj! Bigosiku też by się zjadło ale nie ma kto mi zrobić!
Madziujka też mam obawy czy nie urodzę w marcu. Na razie leże w wyrku, ale wczoraj jak już się wkurzyłam na bałagan w kuchni i zaczęłam sprzątać , wstawiać gary do zmywarki itp to po 10 minutach już mi brzuch zaczął ciągnąć aż do ud i wróciłam szybciutko skruszona do wyrka. No ale najgorzej to było w poniedziałek wieczorem bo skurcze były takie silne że miałam normalnie parcie, takie podobne jakbym się miała załatwić tylko że z przodu w pachwinach i wnętrze ud. No ale na razie odpukać jest dobrze. Jutro zaczynam 8 miesiąc , to jeszcze chociaż te 4 tygodnie ponosić to już płuca będą w pełni dojrzałe.
A mój synuś też leży głową w dól i pleckami bo przodu, więc pod pępkiem mam wielkie wybrzuszenie a nad pępkiem dołek! A nogami i rękami wali po bokach!

reklama
Madziujka siatka centylowa jest na stronie 3 w wątku przydatne informacje w naszym dziale kwiecień 2008.

Do góry