reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dżakuzi macie mówicie... A mój syn dzisiaj samego siebie przeszedł i tak mi daje czadu.... Pokopał mnie pod żebrami i wciska ten swój pulchniutki łepek w dół brzucha, chyba coś wkurzony na mamusię :-D:-D:-D:-D Tylko ciekawe dlaczego ?? Cały brzuch od rana ( z małymi przerwami ) faluje i już nie wiem co mam zrobić, bo nawet zmiana pozycji nic nie daje :-D:-D:-D:-D:-D

Lady powodzenia na teście :tak: Nie będzie tak źle ;-) A Ty słodycze lubisz, więc będzie oki ;-);-):-D:-D:-D:-D;-);-);-);-):-D:-D:-D:-D A tak serio, to też się bałam, a wypiłam szybciutko i weszło jakoś :tak:

reklama
madziujka - i jak wizyta w smyku? Sama ostatnio byłam i są niezłe promocje :tak: I fajne ciuszki z poprzednich kolekcji za grosze;-)

A ja tek się zastanawiam jak sobie was czytam. Robicie pełno badań, morfologie, cukry i inne, a ja od sierpnia miałam tylko przeciwciała robione i tak to nic :-p Ciekawe co powie nowy pan doktor jak się dowie że nie mam badań porobionych :laugh2: Oj będzie hardcore :laugh2::laugh2:

A ja sobie kupiłam dzisiaj spodenki dresowe do biegania po domu i biustonosz do karmienia z triumph-u - drogi:zawstydzona/y: ale wygodny :tak: A mężowi kupiłam cygaro i gilotynkę do cygar.

Idę się położyć bo padam :-p

Silka piszę jeszcze raz te normy glukozy na Twoją prośbę.
Glukoza na czczo norma do 110mg/dl. Jak przekracza 125 to podejrzenie cukrzycy.
Glukoza po 50 mg po 1 godzinie norma do 140mg/dl. Jak jest między 140 a 180 to robi się dodatkowo obciążenie 75mg glukozy po 2 godzinach ( nie powinno przekraczac 140). Powyżej 200 to cukrzyca.
Lady z tymi krwawiącymi dziąsłami to rzeczywiście problem, bo sama tak mam, a przed ciążą wcale mi nie krwawiły. A teraz norma różowa szczoteczka, chociaż stanu zapalnego zero. Niestety ciężko coś z tym zrobić , takie już uroki ciąży. Jest fajna pasta na krwawiące dziąsła meridol, można też płukać szałwią ale ponieważ przyczyną są hormony a nie stan zapalny na niewiele się to zda. Przejdzie jak urodzimy!
Luckymama mam nadzieję że z Małą Mi wszystko ok. A ile waży? Nie pij już w ogóle kawy i nie przemęczaj się. Wszystko będzie dobrze, nadrobi wagę po porodzie.

MADZIUJKA jak wizyta w smyku....????

SHIRANE naprawdę nie robiłaś badań od sierpnia w sumie ja miałam te podstawowe prócz obciążenia.....a gin ci nie kazał...teraz chyba musisz bo tego chyba wymagają w szpitalu jak pójdziesz rodzić....

LUCKYMAMA dzwonił mąż wszystko gra???Jak tam u Ciebie???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie mój mąż przyjechał więc melduję to poszedł samochód zaprowadzić zobaczył tylko mój brzuch i w szoku:-D:-D:-D:-D:-D biedny nie widział mnie od świąt....lecę do niego...

No właśnie tak jakby wymagają,:-p ale mój gin na każdej wizycie powtarzał, a to następnym razem :sorry2: Dlatego zmieniam gina - i idę o zakład że od nowego dostanę niezły opiernicz. Ale nie mam zamiaru płacić za badania które mi się należą. A u poprzedniego musiałabym płacić za wszystkie badania, a ten wiem że da mi skierowanie na bezpłatne badania do szpitala.
Najlepszy był motyw z przeciwciałami: napisał na karteczce "Do laboratorium: proszę o wykonanie testu na przeciwciała" Jak poszłam to babka do mnie : że takie coś to płatne bez skierowania. Dobrze że M. pracuje w szpitalu to załatwiliśmy to bezpłatnie, ale tak musiałabym wybulić 35 zł za badanie. Toxoplazmozy też nie mam zrobionej, morfologię mam z sierpnia, innych badań brak. No - weneryczne i WZW miałam robione w RCKiK jak jeszcze mogłam oddawać krew - to jeszcze tyle. Ogólnie śmiech na sali :sorry2:

Adunia Tobie wesoło ! a mi sie zrobiło smutno ze moze Cię tu zabraknąć...bede trzymać kciuki bys miala internet i mila z nami ciagle kontakt...... ale ciesze sie ze juz z mezusiem jestescie :) pozdrawiam go ;)

Kachurku a Ty serio jestes stomatologiem ? bo amm pytanie do Pani dentystki a nie chce idiotki z siebie zrobic hahahaha

Sila no mówie Ci mnie na wymioty bierze nawet po 5ml syropku na kaszel...talbletki lykam jedna chyba 2 minuty..a co dopiero taki slodzik.....

A i poiwedzcie mi czy mi zle nie wyjda badania jak jutro pojde na te glukoze? bo ja dzis z 5 grzeskow zjadlam i litr chyba soku pomaranczowego jeju ale glupia jestem wiecie cos na ten temat???? ok ide na tosty mąż dziś w kuchni żadzi :)

LADY nie szalej ze słodyczami ja słyszałam,że lepiej przed badaniem 12 godzin nie jeść i pic dużo wody nie gazowanej ale tylko słyszałam nie martw się bedzie dobrze....lady a co ja zrobię bez was....

Shirane to porobisz podstawowe badania i na pewno bedzie wsio ok :tak::tak::tak:

Aduś jakby co to pamietaj sms obowiazkowo !!!!!!!!!!!!!

Ja to raz tu jestem a raz nie bo mąż oglada mecz polski z czechami graja wiec ja na kompa a on apotem na kompa bo obstawia mecze to mnie goni wiec ja tak miedzy przerwami hahahaha z doskoku ;)

reklama
Jestem i ja

Wpadlam zeby liste obecnosci podpisac:-D
U mnie dzis byl piekny dzien ... piekny bo sloneczny:-D wykorzystalam to iz moj mezulo mial wolne i pognalismy na zakupki ..nie ma jak latac po sklepach od 11-6 hihi nawet brzuch nie przeszkadza ...:-Dlatalam za niczym :-D ....
kupilam jedynie pizamke dla Maksa falanelowa czerwona w jakies autka hehe bedzie w niej wygladal jak stary malenki:-Di moim laska stól z pilkarzykami wiec mam je z glowy na jakis czas poki im sie nie znudzi .. i maza zreszta tez;-)

LUCKYMAMA PISZ CO U CIEBIE O SIE ZMARTWILAMM STRASZNIE...:-(nie martw sie kochana wszytko bedzie dobrze :tak:

Calusy dla reszty Koz:-)

Adunia trzeba bylo staremu powiedziec ze jeszcze troche a syna by powital .. a brzucha nie zobaczyl:-D:-D fajnie ze juz jestescie razem:-D kiss slonko

Do góry