reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Lady:szok:, no ale jak jest koniecznosc to jest koniecznoesc:tak:, a teraz wiesz juz jak bedziesz rodzic, tez CC czy probujeszSN?

No to teraz Bratka mozesz podjac decyzje:-D;-):tak:, mysle ze podejmiesz wlasciwa dla Siebie bo to o to tu chodzi:tak:- buzka

Bratka sluchaj sluchaj bo jak nie to Ci laska po plechach przejade
Renia, jak Ty mi zdzielisz po plerach to na pewno naturalnie nie urodze hehe :-D
Lady, czuję sie przekonana i jak tylko nie bedzie przeciwskazan to bede chciała rodzić tak jak Bozia przykazała :tak:

reklama
Bratka no po 17 godzinach !!!! chcieli bym urodziła naturalnie... czekali na wieksze rozwarcie i az dziecko sie ułoży moze inaczej... ale niesety nic z tego .....i wyszło CC...

nO ALE TAK jak mówisz nie ulega wątpliwosci to ciezkie i to tylko w przypadku porodu naturalnego Co zapewne potwierdzi Renia rodzicielka tylu dzieciątek siłami natury że parcia porod jest ciezki ale doszła napewno w krotszym szasie do siebie niz ja po cc.... i pewnie szybciej zacela chodzic normalnie i funkcjonowac przy dziecku jak i w domku? no chyba ze sie myle ale mi bylo ciezko....spac sie nie dalo nawet po 14 dniach jak w domku juz bylam po porodzie... nie moglam spac na brzuchu ...a zeby odwrocic sie na drugi bok to jak babcia jakas powoli i ze stekaniem bo tak bylo zle tak rwalo ciagnelo.....

Buziole ogromniaste dziewuszki za te cenne rady :rofl2::-)
ja też musze już mykać, spotkamy sie tu wieczorkiem :-)
u mnie słoneczko wychodzi zza chmur więc lece na spacerek hihi
papaaaaa , miłego dnia :-):happy::-)

Dzieki Reniu!!!!!

Bratka wez to do siebie ze co ma byc to bedzie.....przezyjemy ;)

A Wy myślałyscie ze dlaczego po tak dlugiej przeriw bo po 6 latach zdecydowałam sie ponownie na ciąze? bo po porodzie powiedziałąm sobie nigdy wiecej zadncyh takich cierpien nie przezyje....ale to chyba kazda mysli jak rodzi hahah po tych skorczach bolach hihuihi...ale po latach stweirdzilam ze Dominik nie moze byc jedynakiem bo jak jest liczniejsza rodzinka zawsze w zyciu bardziej jest razniej i lzej.... i nigdy sie samym nie bedzie....

jeżu ale się naczytałam, chciałam zobaczyć co tam u was i czytałam i czytałam, a że w samej piżamce siedzę, to zimno mi się zrobiło.
No kończę projekt, bo muszę wysłać go do jutra. A od poniedziałku kompletna laba, przechodzę na zwolnienie:-) nie wiem jak wytrzymam bez pracy ale jakoś damy radę:-)

U teściów odpoczęłam sobie, niestety ciśnienie nadal szaleje, przeważnie spada i w tedy nie mam na nic siły, ale potrafi zaraz dość szybko skoczyć.
Z teściami mieliśmy jedno spięcie, ale udało nam się dojść do porozumienia. Mogłam przewidzieć, że w końcu pojawi się temat chrztu, ja o tym nie myślałam, bo jako że już od dawna nie chodzimy do kościoła, to myślałam, że nic nie będziemy z tym robić. A że rodzice Wojtka są praktykującymi katolikami to chcieli wiedzieć kiedy, gdzie, jak najpierw zaprotestowałam, że nie i koniec, ale jak teściowa poprosiła byśmy przemyśleli sprawę, no i podała kilka konkretów, to oki niech będzie, by nie było, że czegoś dziecku nie daliśmy i ma problemy przez nas.

Dzień doberek! Zaczynam dochodzić do siebie więc dołączam do plotkowania.
Kasiu mam nadzieję że żyjesz jeszcze! Trzymam kciuki i niecierpliwie czekam na instruktaż jak się postępuje z rozzłoszczonym bykiem!:baffled::-D
Silka podziwiam że w tym tyg ciąży możesz jeszcze 2 razy!!! nawet jeżeli są to szczególne okoliczności. Ja to chyba jakaś ociężała foka jestem bo często nie mam ochoty nawet na raz!:-(
Bratka dziwne te propozycje cesarek. Takie naciągane teorie że wąskie biodra itp., wydaje mi się że jakiś podtekst chyba w tym jest?:confused: Mam koleżankę waga 45 kg, wzrrost 156 a rodziła już drugie dziecko jak matka polka plusk 5 min i dzidziuś 3,700. Nie ma reguły. A jak człowieka pokroją to jest nie za ciekawie. Ja po głupiej operacji wyrostka- ranka na 2 cm- najpiewr rzygałam 24 godziny po narkozie a potem nie mogłam się wyprostować przez tydzień tak ciągnęło, a co dopiero nosić brzdąca. Ja tam się będę bronić rękami nogami przed cesarką, chociaż nigdy nic nie wiadomo bo najważniejsze jest zdrowie dzidziusia.:tak:

Faktycznie z tym czytaniem, z wami Kózki to trzeba być na bierząco, jeden dzień mnie nie było i godzina czytania :baffled:

Maja, Silka, Kasia gratuluję 8 okieneczka:-), jesteście pierwsze do odstrzału, fajnie:-)
Ada ja to swojego mężula za taki numer z różami to bym torebką w głowę palnęła przy tym gościu co sprzedawał hihi:tak:
Lady co do kremu przeciw rozstępom to ja mam taki z Avonu, najgorzej że tam nie ma nalepki polskiej więc nie wiem dokładnie czy go można, ale używam tak 2 razy w tygodniu i nic mi nie chłodzi a rozstępów na razie nie widać:-)
Silka dobrze, że już z mężem zgoda:-):-), u mnie też się wszystko ułożyło i fajnie że to oni pierwsi podeszli, tak własnie powinno być! I ja miałam problem z tym że właził mi do domku w buciorach:baffled:, więc jak już przychodził to stawałam w korytarzu, dawałam buziaka i kapcie – jakoś się odzwyczaił
Niebo te twoje chłoptasie to zdrowo waża:tak:, zycze zdrówka, spokojnie sobie wysiaduj:-)
Bratka pewnie ze zmeczenie nie miałaś weny na zakupy, zreszta faktycznie ubogo w tych Niemczech z tego co napisałaś. Pociesze cie- ja jeszcze mogole nic nie kupiłam (no tylko wozio) wszystko na razie mam od rodzinki, ale mam wielka ochote cos kupic, wiec jak już się przeprowadze to się wybiore na zakupki, choc przyznam szczerze ze po godzinie lażenia to tez mi już się wszystkiego odechciewa.:baffled:
Co do tej cudownej cesarki to tez bym się zastanawiala, pewnie jeszcze masz kilka wizyt, jeżeli nie będzie wyboru i będziesz musiala ja mieć to jak najbardziej, ja poki można rodzic naturalnie to jestem za takim porodem:tak:
Kasia ty to jestes twarda sztuka z tym swoim małżem,:-p ja to bym chyba już tak nie potrafiła, choć jak się naczytam to odważniejsza będę. Mam nadzieje ze się szybciutko małż puknie w główkę i przeprosi:-)
Masiek ja to dopiero będę miała z chrzestem od teściow gadane. Bo ja z Podlasia, no a tam wszyscy prawosławni i jak się chajtaliśmy to mąż przeszedł na moją wiarę – w sumie to ona taka sama, jakieś maluśkie różnice co do katolicyzmu, ale chrzcić dziecko też chcę w mojej wierze. No a teściowie to raczej krzywo na to patrzą:baffled:

reklama
Co do cesarki, już się trochę oswoiłam z myślą, że sam nie wypchnę małego. Gorzej, że z 24kwietnia zrobił się 3kwiecień.
opis Lady jest bardzo typowy, ale ile i jak się dochodzi do siebie, to bardzo indywidualna sprawa. Fakt z tego co się dowiedziałam po cesarce zbyt fajnie nie jest
Choć ja myślę, że jeśli są przesłanki by rodzić przez cc, nie z powodu widzie misie choć te też powinny być brane pod uwagę przez lekarza. CC robi się z jakiegoś powodu, (u mnie z powodu skaczącego ciśnienia), ale Bratko piszesz, że lekarka dała powód, więc jak możesz wypytaj co i jak:tak:
A co do karmienia piersią, fakt może być trudniej bo przez pierwszą dobę po cc trzeba leżeć. Ale przy pomocy położnej, męża, osoby towarzyszącej da się. Ważne jest by przystawić dziecko jak najszybciej po cc.

a i nie kupujcie koszul do karmienia czy piżam z rozcięciami!!!!! przez te otwory cycki wyłażą na wierzch, najlepsze są koszule rozpinane lub z dekoltem kopertowym. Porady świeżej mamy Stasia i mojej siostry:tak:

Do góry