reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Czesc dziewczynki, jestem po wizycie moja Sofijka wazy 1680g termin porodu przesowa sie na 4.04, napiszcie mi cosik o tej glukozie co sie pije, bo nic nie rozumiem raz po godzinie drugi raz bo nie moge znalezc watku? Wkleilabym wam fotke z usg buziaczka ale nie umiem;). Tam gdzie mialam rodzic cos w tej klinice tez nie ma miejsc, a rozmawialm nt naciecia krocza, na ogol tez u nich to zalezy jakiej budowy jest mama i jak duze dziecko, mnie bedzie nacinal.:-)Odpiszcie cos o tej glukozie dzieki
Witam nowe kwietnioweczki

reklama
Asia, Masiek dzięki za biblioteki, muszę się wybrać jeszcze w tym tygodniu :-)
Katja nie wiem dokładnie czy chodzi ci o badanie poziomu glukozy. Ja to miłam w ten sposób, że naczczo oddałam krew, później dali do wypicia szklankę glukozy rozpuszczonej w wodzie (glukoze trzeba kupić w aptece, chyba że maja w laboratorium) poźniej musiałam siedzieć 2 godzinki (w niektóych laboratoriach siedzi się 1 ) i jeszcze raz pobrali krewkę i wsio :-)

Katja dokładnie tak jak napisała Iwonka :-)
a fotke zamieścisz w nastepujący sposób:
pod okienkiem w którym piszesz odpowiedź, masz okienko "dodatkowe opcje", wybierz "zarządzaj załącznikami i tam w pierwszej rubryczce musisz podać lokalizację zdjecia, aby sobie ułatwić wybierz "przeglądaj", nastepnie "wyślij plik" i na dole masz "zamknij okno" i już :-)
Bardzo bardzo chcemy zobaczyć Sofijkę, postaraj się :tak:

Katja - to twoja córunia już ma niezłą wagę;-):-)
co do glukozy.... to tak jak pisały dziewczyny, a w zależności na jaką dwakęmasz skierowanie jesli na 50gram glukozy to krew jest pobierana na czczo i 1 godzinę po wypiciu glukozy lub jęsli masz skierowanie na 75gram glukozy to krew jest pobierana na czczo i po 2 godzinach:tak: ja to już jestem weteranka w piciu glukozy:baffled: piłam juz 3 razy i jeszcze raz za 3tyg mnie to czeka:-p

My też po wizycie ale bez usg...wsio oki.Szyjka wysoko i tzryma :-)

Katja ale duzia Twoja dziewuszka WOW!!!!!!!!!!!!!!!
Widać ze moja drobnijesz a będzie...

Lady a Ty nie wolisz tego suwaka w podpis sobie dac?

Moje dwie kumpeli internetowe urodziły ale fajnie

Madziujko - no to super że wsio oki:tak: my też już za niedługo będziemy rozdwojone, już bliżej niż dalej:szok::-D:-D to pogratuluj kumpelom:tak:
ja pierwszy raz piłam glukoze (50g) w 22 tyg i wyszło mi ponad normę i dostałam skierowanie do poradni dla kobiet ciężarnych z cukrzycą bo wynik oznaczał że jestem w grupie ryzyka zachorowania na cukrzycę potem już w Klinice piłam 75g glukozy w 24tyg i wyszło oki, potem w 28tyg tez oki i czeka mnie jeszcze w 32tyg i dadza mi spokoj:-D na razie odpukać nie mam problemu z cukrem, ale jestem w grupie ryzyka:baffled: ale na szczęscie żadnej diety nie musze, bo tego bym chyba nie zniosla - pół życia na diecie i to jeszcze w ciąży:-D:-D

aha to się napijesz tego..:-)
ja na szczęście mam oki..wogoel moje wyniki wszelkie sa jak z normy zdjete

tylko ciekawe czamu co chwila cos mnie bierze!

Dobry wieczór wieczorkiem!!!!

KASIU głowa do góry

Dziewczynki wy sie nie martwcie brakiem miejsc jak trezba będzie to i na korytarzu urodzimy....:-D:-D:-D:-D oczywiście żartuje ale będzie git więc głowa do góry i faktycznie tak jak MASIEK powiedział zatyczki w uszy i nie słuchać bo to tylko pogarsza sprawę co wam da zamartwianie na zapas co ma byc i tak będzie a swym zamartwianiem nic nie pomożemy tylko pogarszamy nasze samopoczucie....nic....więc głowa do góry bo dzieci się smucą w brzuszkach noooooo....:-D:-):-):-)

MADZIUJKA super,że gra wsio ok gratki dla kumpelek....

KATJA córa niech rośnie na zdrowie....

Ja kiedyś myślałam a może wcześniej urodzę a teraz mam w drugą strone im dłużej tym lepiej dla dzidzi...także niech tam siedzi maleńkie te me kopytko...:-)

MASIEK fajnie,że idziecie sprawdzić nawet jak jest git to ty będziesz spokojniejsza.....widzę,że lubisz czytać...ja też uwielbiam książki to me drugie życie....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry