reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hej

Brak czasu, brak... a ja na dodatek mam w takim miejscu kompa ze musze sie wyginac i jak posiedze 10 minut to max :baffled: niestety uroki małego mieszkania :sorry2:ale narazie mamy tyle problemów finansowych ze nawet nie mysle o powiekszeniu :no:

Poza tym kregoslup mmi nawali, wieczorami to juz masakra, po wczorajszej wypraiwe z natalka po sklepach z wozkami ledwo zasnelam tak mi wszystko bolalo, no ale dosyc narzekania ;-) no jeszcze do urokow ciazy dorzuce straszne pocenie sie :-D ale to tez przez pogode ;-)

Dzis mam wizyte u gin, czekam na meza bo jak nie zdazy to bede musiala z mała pedzić i to jeszcze jestem na zawołanie, maja zadzwonic bo miejsca dzis nie ma a ja musze miec L4 przedluzone wiec sie moze jakos wcisne :tak:
Ruda - mam pytanie, jaki wózek kupiłas maleństwu? ja mam straszny problem, bo te podwojne to po pierwsze mi sie za bardzo nie podobaja a po drugie raczej do windy sie nie zmieszcza :no: znalazlam siedzacą dostawkę ale droga :szok: prawie 500 zł a do tego jeszcze wozek (choc juz wozkiem sie nie martwie bo T kupuje :-)

reklama
ja na chwile bo po remontowych trzeba posprzątać
a do tego jak zwykle miałam mega atrakcje
mąż wczoraj w nocy jechał z Kapim do szpitala bo płakał z bólu tak go oczy bolały
wstał rano i się okazało że nie może za bardzo ich otwierać więc pomyślałam że przewiane bo cały dzień jeździł z otwartym oknem :tak:
zrobiłam okład z rumianka do tego zakropliłam solą fizjologiczną
i mówił że boli mniej
ale na wieczór ryk straszny - no to do szpitala
co sie okazało miał w jednym i drugim oku skrawki metalu :szok::szok::szok::szok::szok::szok:nie wiem skąd :confused::confused::confused::confused:bo nic nie robiliśmy w domu z metalami :szok::szok::szok::szok::szok:
doktorka która mu skrobała oczy powiedziała że jeszcze 24 h i mały mógł sobie uszkodzić poważnie wzrok a nawet oślepnąć - masakra
dobrze że mnie coś tak mocno zaniepokoiło i o 22 posłałam ich do szpitala
a swoją drogą 3h czekali na lekarza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
przed 2 byli dopiero w domu - stresu troszkę znowu było :-(

Iwonka ja nie kupowałam wózka
wstrzymam sie do czasu jak urodzę
też mi się te podwójne nie widzą chociaż jeden był nawet nawet i nie drogi

SS * GRACO Wózek podwójny QUATTRO TOUR DUO (648288867) - Aukcje internetowe Allegro

nie wiem jak z prowadzenie tego wózka jest bo widziałam go tylko na allegro

a jeśli chodzi o dostawki to są tańsze tylko że nie wiem czy pasują do każdego wózka :confused:
ale moja znajoma ma i jej dzidzia nie chce na tym stać
więc to jest różnie :tak:
dostawka do wózka na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
tu masz mega różne ceny
Dostawka do wózka dla malucha GRATISY na wakacje (667675666) - Aukcje internetowe Allegro
a ta jest do wszystkich modeli wózków tak piszą z tego co wyczytałam
ja też o tym myślałam :tak::tak::tak::tak:

ok zmykam bo czas nagli

buziaki dla wszystkich :-)

HEJ!!!!!!!!!!!!

Pogoda nam dopisuje co:-)

RUDA kurcze biedny KAPI jejuś dzięki bogu,że to tylko tak sie Wam skończyło...masz ostatnio strasznie dużo przeżyć:-( dobrze,że konczycie remont siadaj i chodź trochę odpocznije przeiceż tobie do terminu nie zostało dużo....

AGUŚ no to masz nie źle nie dość,że sie taskasz na górę to jeszcze przez wode:happy2: kurcze....a może Niteczce jakieś ząbki wychodza dlatego marudna co:confused:

IWONKA a jak ty sie czujesz??Czy masz problemy z ciśnieniem???Kurcze te końcóka w upale pewnie daje ci sie we znaki.....

oki uciekam bo słysze mój książe wstał....:happy2:

Ada - no troszke sie daje we znaki, cisnienie na szczescie ok, ogolnie juz jestem "ociężała", w weekend jedziemy nad jeziorko to moze troszke sie popluskam, odpadnie sprzatanie w domu i zakupy wiec moze odpoczne :tak:
Ruda - szpitale :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak mozna tak wogole pozwolic dziecku czekac, jeszcze dorosly to moze wytrzymac, ale sprawoiac dluzszy bol dziecku, masakra :no::szok: dobrze ze juz po wszystkim i ze nic powaznego z tego nie wyszlo, cacy mama :tak:
A co do dostawek to tych stojacych nie biore pod uwage, one raczej dla większych maluchow, ja znalazlam takie
Buggypod Dostawka do wózka Gw.12 m do siedzenia (622277637) - Aukcje internetowe Allegro

DOSTAWKA DO WÓZKA FIRMY LITAF!!! OKAZJA!!! (627278204) - Aukcje internetowe Allegro

ta siedzaca jak spacerowka najbardziej mi sie podoba :tak:
no i tym bardziej ze to bedzie okres jesienno - zimowy dlatego trzeba brac rozne wersje pod uwage
a co do tego wozka graco to go widzialam, raczej na zime nie bedzie dobry, poza tym w sklepei mi powiedzial ze to jest tylko jako podwojna spacerowka (w zestawie wchodzi spiworek wiec da sie umiescic niemowlaka) ale jakos mi sie ten wozek wydal najbardzie nie-zimowy. Widzilam tez jeden podwojny ktory mi sie spodobal, z gondolą i spacerowka i mozna w roznych kierunkach dzieci ukladac, ale dlugi i mi sie do windy raczej nie zmiesci :(

Cześć kobietki :)

Ja od srody pracuje juz codziennie :) czasu troszke mniej , ale zle nie jest :) dobrze ze to tylko poł etatu :)

U nas dzisiaj piekne niebieściutkie niebo, marzy mi sie aby taka pogoda jak dzis była przez cały nasz urlopik :) Z południa jednak juz nadchodzą mega kumuluski :) więknie się piętrzą wiec pewnie jakas burza sie pojawi :)

Ruda dobrze ze synkowi nic powaniejszego z okiem sie nie stało :) niestety wiem co toi czekac z dzieckiemw poczekalni ale czasem mi sie zdaje ze to sie nigdy nie zmieni...

Pozdrawiam was wszystkie i postaram sie zajrzec :)

PS... wszystkim ciezarówkom zycze dnia bez spucnietych nóg i rączek :)

hej laseczki:-)

Iwonka fajna ta dostawka - masz rację jest bardziej praktyczna dla takich maluchów jak nasze
tylko jestem ciekawa jak się prowadzi z tym wózek
widzę ponarzekałyśmy sobie troszkę
ja się boję porodu a ty :confused:
kuźwa jak tak będzie gorąco to zdechnę na tej porodówie :szok::tak:

co do szpitali i naszej służby zdrowia widzę że wszystkie mamy podobne zdanie :angry::wściekła/y:

Aga jeszcze nie pojechałam rodzić Alanka lub Alexa bo Kapi woli to 2gie imię
a jak dzieciaczki:confused:
jak moja długowłosa ślicznotka :confused:

Ada
widzę korzystasz z pogody i jesteś zadowolona :tak::-)
w przeciwieństwie do mnie :no:
a jak tam mały książę :confused:

mysiak
a jak dzidzia znosi rozstanie :confused:
tak szczerze to ci troszkę zazdroszczę też bym chętnie wróciła do pracy i odpoczęła od dzieci :-):tak::-D

spadam bo Natan już opanował wszystkie nie dozwolone miejsca :-):tak:

pa i buziaki dla was mamuśki :-)

Hej wszystkim paniom:-)
jak tam u Was weekend sie zapowiada?
u nas niby ok..znaczy dzieci ok,mala troche pokasluje i smarczy ale nie jest zle.
mlody zadowolony bo wczoraj slonce przygrzało to mógł jezioro zachaczyc;-)
mnie niestety coś sie dziwnego stało...od czwartku bolą mnie jakby zatoki,kości policzkowe, głowa, zęby,gardło...w zasadzie to sama nie wiem juz co to mnei boli..jak sie schylam to jest porażka.poki dziaal tabletka przeciwbólowa to jest ok,ale po 4 godzinach ból wraca wiec i spanie jest kiepskie i w ogóle,do tego tempka mi skacze do 38..wiec w poniedzialek musze isc pewnie do lekarza..

Ruda
Alex..taaa tak ja miałam nazwać dzidzię jakby Nitka była chłopcem:-)ale i Alan jest bardzo ładnym iemieniem:-)

Mysiak
jak tam u Was?

Ada
jak tam Amirek i Ty sie macie?

Ala
gdzie Ty znowu znikłaś kobieto?

Iwonka
jak tam u Was?

Wszystkie pozdrawiam i życze miłego weekendu:happy2::happy2::happy2:
Papa

Witajcie:)

Ruda..wydaje mi sie ze Asia znosi rozstanie dobrze, boteraz do poludnia jest z tatusiem a po poludiu ze mną...więc w sumie zawsze ma któregoś z kochajacych rodziców przy sobie:)

Anekha ja poki co walcze sama z zebami bo nie mam kasy na dentyste.. (4 zeby do kanalowego +3 do wrwania) jeden zabek ma jakis stan zapalny i zobaczymy czy mi sie uda go zwalczyc czy nie....

A my dzisiaj miło spedzilismy czas. Najpierw na giełde bo na wakacje musielismy kupic kojec albo lozeczko turystyczne by Asia miala gdzie spac u tescia:) Wiec spacerek mielismy ok 3h :)

Wrocilismy do domq i przyjechjala byla zona mojego R i wyciagnela nas nad wode ok godz 17 :)
Aska z wody mi wychodzic nie chciala, ryk był straszny, ale az sie bałam ze mi sie przeziebi.. ja spalona, moj R spalony. Piasek mielismy wszedzie :)
Jestem naprawde cudownie zmeczona:)

HEJ!!!!!!!!!!!!

Ale nas dużo:-D

RUDA a mi się podobają też i Alanek i Alex...obydwa są fajne zdecydowałaś się na któreś???kurcze tak patrzę na twój suwczek to w sumie ty tuż tuż :happy2: mam nadzieję,że nie bedziesz mieć takiego ukropu na porodóce...chodź tam pewnie klima czy cuś jest:confused:

MYSIAK współczuję perspektywy leczenia kanałowego....aj nie lubie tego...brrr.... oj ja też bym se pojechała tak nad wodę odpocząć.....

AGUŚ to pewnie zatoki....współczuję ci szczerze bo sama wiem jak to ból w ogole nawet przy poruszaniu głową....byłas u lekrza???Co ci powiedział???? teraz mój ma wysypkę całe plecy wysypane chodź ja myślałam....może szczepienie ale dostał na 10dzień wiec nie wiem....i ma już tydzień.....nie wiem nic nowego nie ma wiec od jedzenia na pewno nie ani proszki no nic nowego a wysypka jak tralala....no nic może przejdzie jak nie pójde do lekarza......

uciekam dam obiadek Amirkowi i położę go spać bo źle w nocy mi spał....

Miłego Dnia:happy2:

reklama
Cześc dziewczyny!

Patryś właśnie sobie ucina drzemkę i mam chwilę dla siebie.Dzisiaj na spacerku wywrócił się na twarz,zadrapał nos i skórę pod nosem i krew się polała.Co było płaczu,ale wymyślił sobie zabawę,ganiał z głową podniesioną do góry i jeszcze nią kręcił i tak to się skończyło.
A tak pozatym to cały czas idą ząbki.Przebiła się jedna dolna czwórka teraz się przebija druga górna czwórka.Trochę marudny,w nocy się budzi ale nie jest jeszcze najgorzej.

Anekha jak tam twoje dolegliwości,ustąpiły,byłaś u lekarza.?Moja ciotka od lat ma problemy z zatokami,także wiem,że to coś okropnego.A jak tam malutka,przeszedł katarek?a ta wysypka zniknęła całkiem?Mój ma teraz cały czas drobne krostki na policzkach i ramionkach ale jego to nie swędzi a dermatolog powiedziala mi ze on jest alergikiem i juz zawsze moze miec problem ze skorą. Do alergologa chyba sie wybiore w przyszłym tygodniu.

Ada to pewnie po szczepieniu ma.Lekarka mi mówiła,że w drugim tygodniu może wystąpic wysypka lub temperatura.

Pozdrawiam

Do góry