reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
To i ja się pojawiam:)
Matko podczytuję Was ale brak mi czsu, nawet na spanie mi czasu brak.
Masakra. Ostatnio spiępo 4 godziny, Kładę się ok 2 w nocy pobudka o 6 i ogarniam się potem jadę do klienta do roboty wracam po drodze jakis zakup, odbieram Jeremiego bawimy się sapcerujemy i po 20 kiedy Jeremi już sobie usypia w łóżeczku siadam do kompa i dalej księguję. Padam już czasami ale niestety początki zawsze ciężkie:tak::tak:
U nas trochę się działo. Byliśmy na urlopie o którym już prawie zapomniałam tzn o wypoczynku hihih bo wspomnienia są:-):-)Byliśmy od 10 czerwca w Turcji było super:-D:-DJeremi dzielny chłopak wszystko zniósł dobrze, jak się zapoakowaliśmy to wyszło nam że mamy 17 kg za dużo hihih czyli prawie 60 więc małż zaczął segregować no i wywalił jedzenie Małrgo słoiczki soki itp. I dobrze że nie braliśmy bo Jeremi wcinał wszystko co my, i nic Mu nie było tylko am i am wołał a ogórki kiszone mógł jeść godzinami;)
Trochę się nam rozlegulował tam bo chodzil spać ok 24 z nami hihi bo przecież tyle się działo takie wrażenia imprezy ludzie:-D:-DImprezowicz z Niego:-D:-D
Wróciliśmy zadowoloni i wypoczęci. No i opaleni choć teraz muszę przejść do solarki bo lekko podbladłam już;):-D:-D
No a potem znów robota. W poprzednim tygodniu nam chorował, nie wiedzielismy co Mu, dostał gorączkę i trzymała Go aż 6 dni na 3 poszliśmy do lekarza bo dostal już pow 39 i tak trzymało Go ze 2 dni jeszcze musiał wziąć antybiotyk niestety niestety bo jeszcze nigdy nie brał i nie chciałam dawać ale to tylko wyjście takie było. Ważne że przeszło. ale Go mi szkoda było, masakra mdlał nam w rękach, nie jadł jak roślinka. EHH:-(Na szczęście teraz wraca do siebie apetyt znów ma biega gada wyzywa:-D:-D Myślelismy że to na zęby potem że może brrzuszek a lekarz i tak nie wiedział od czego. Myslelismy ze szczepionka ale to już było w 2 tygodniu po wiec nie za bardzo a nawet jesli to trwało za długo. Na szczęście skończyło się dobrze.
Teraz Mały będzie siedział z małżem w domu moja rodzina przyjeżdża na tydzien, mamuśka i będzie fajnie:-DJa niestety do pracy ale po południa spędzę z nimi.
Małż wziął się powoli za robienie góry domu, zacząl od sypialni, której oczywiscie kolory ja wymyślałam hihih. :-D:-D
Potem jeszcze 2 pozostałe pokoje i łazienka ale to z czasem, narazie funduszy brak na wszystko.
Musi zrobić w tygodniu taras bo w końcu bym chciała mieć gdzie posiedzieć wieczorkiem a nie dziura pod oknami:-D:-DBo oczywiście to nie będzie normalny taras zawsze sobie coś wymyślimi hihih :-D:-Dale taras będzie miał prawie 80 metrów hihi:-D:-D
Wy tak piszecie że Wasze Szkraby tyle zębów mają Jeremi ma tylko 8 4 na dole i 4 u góry i nic więcej , za każdym razem jak zaczyna trzeć rączkami myślę wyjdą a tu nic, echo ślini się marudzi trochę w dzień czasami, ale nic ni huhu nie ma , ale będzie miał może potem dłużej:-D:-D:-D
Na szczęście brak innych zębów nie przeszkadza Mu w konsumpcji wszystkiego:-D:-D:-D
Od nutramigenu odeszliśmy już ze 3 miesiace temu teraz dostaje bebiko i nic nie jest. Wcina sery pije nieraz zwykłe mleko, maślankę itp czasami myślę że może wcale nie był alergikiem tylko po prostu miał jelitka nie do końca sprawne dlatego miał te bóle jak był maleńki.

Mały dostał się do żłobka ale nie wiem czy będziemy wozić, nie wiem czy nie zostawię Go u opikunki. Tam ma dobrze że szkoda mi Go dawać tam gdzie wiem że dzieci czują się samotne, wrrr zobaczymy bo moja opiekunka jest w ciąży z drugim dzieckiem i nie wiem jak będzie się czuła narazie chce pilnować , to początki zobaczymy potem.

wrzucę potem kilka fotek małego:-D

pozdrawiam Was wszystkie i pewnie znów za jakiś czas napiszę:-D

An, gratulacje!! ja też waże juz mniej niż przed ciążą:)))))))
Fajnie bez skrępowania wskoczyć latem w jakieś seksowne ciuszki :)))

HEJ!!!

A u nas ząbkowania ciąg dalszy nawet nawet przechodzi te 3 aż w szoku jestem tylko sie w nocy budził.....ale dwie dolne 3 już ma....teraz góra...ale mamy już 14 ząbków a tak długo nie miał a teraz poszedł jak burza....

AGUŚ i jak tam zatoki lepiej u Ciebie???Jak Niteczka???Jak u niej z jedzeniem podgórkę dalej????

AN gratuluję spadku wagi....no i super,że wakacje sie Wam udały....

MADZIU kochana kiss:happy2:

RUDA a ty gdzie:confused: jak u Ciebie??A może już urodziłaś??Daj znać koniecznie??:tak::-)

a co u reszty fasolek IWONKA ANRUSKU???

oki lece bo prasowanie czeka i robie to już 3 dzień...:sorry2::happy2:

Halo
Ada jestem jestem podczytuję ale pisać nie zawsze mogę bo mała mi nie daje a wieczorem poczytam i czasu już mi brak później.
z prasowaniem ja też znowu mam zaległości jeju w holu mam naskładaną górę ciuchów do prasowania masakra poprostu niemam jak bo cały czas na dworze z małą siedzę albo coś załatwiam

dzisiaj byłam u lekarza z maleństwem wszystko w porządku ja tyję bardzo powoli przez 4 tyg 80dkg nawet 1 kg nie przybyło zadużo mam teraz ruchu gorąco jeść się nie chce a czasem czasu brak ale mam nadzieję ze z maleństwem bredzie wszystko ok , jedynie tylko hemoglobina mi trochę spadła i musze brać żelazo wrrr a tak tego chciałam uniknąć jak w poprzedniej ciązy a się nie udało

Babka mnie trochę wkurzyła na usg co do płci jej stwierdzenie było takie "między nogami nic nie dynda , ale to nie musi znaczyć że dziewczynka " co to ma znaczyć :wściekła/y: nie wiem dobrze że koło 31 lipca idę na USG gdzie indziej to może mi ktoś inny powie dokładniej co tam sobie siedzi

RUDA JAK TAM JUŻ PO CZY JESZCZE DWUPAK?
POZDTAWIAM BUZIAKI PA

Ana super że wakacje się udału choć teraz dużo pracy , i żę waga mniejsza niż przed ciążą jak ja bym tak chciała żeby była mniejsza jak przed pierwszą ciążą kiedyś , może przy dwójce dzieciaków to i da się osiągnąć zobaczymy w przyszłym roku:-D

hej dziewczęta!:-)
co tam Was?
U nas w końcu sloneczk sie pokazało wiec zachaczę o jeziorko z dziećmi dizś :tak:

Ada
moje zatoki juz ok na szczęscie, wczoraj skończyłam antybiotyk,ból ustapił juz całkiem..wiec czuję sie rewelacyjnie:-)
Mała...haha do jedzenia to chyba ona do 18tki bedzie butlę walic:-Dczasem je zupkę potem 3 dni buntu i znowu coś zje i tak w kółko..za to chleb,bułke,ogórka czy banana to by mogła na okragło...no i ze słodyczy to ona najbardziej lubi kiełbaskę:-D:-D:-D hahaha
A jak u Was?Amirek cudnooki dobrze?wysypki Was nie męczą?bo u nas co chwilę,buzia,kark,dekold,plecki...raz mneij raz wiecej...

Anrus
boziu tak mi szybko lecą te Wasze ciąże..jak tam wyniki u ciebie?ruchy czujesz?

Ruda
noo łaśnie,gdzie Ty?rozpakowana już?

Pozdrawiam wszystkie panie:happy2::happy2::happy2:

hej laseczki:-)

długo mnie nie było no ale ile mogę wam pisać ze ten zasrany remont mi się ciągnie cały czas :tak::wściekła/y:
ale teraz to już naprawdę zostały same takie dopieszczające sprawy i finisz :-)

ja jeszcze 2w1 jakby nie było to mam jeszcze 10 dni :tak:
szyjka macicy już sie krótka zrobiła ale ja kto moja gin mówi ja sie mieszczę w tych 5% rodzących o czasie więc donoszę heheh :-D

u nas wszystko w porządku dzieciaki zdrowe to najważniejsze
a jak tylko widzę że coś zaczynają stękać na katar kaszelek to od razu podaję im lody albo kąpiel w basenie i jak zawsze skutkuje idealnie
każda choroba się cofa :tak::-D

Anrusku
piszesz że byłaś na badaniach z maleństwem i takie nie dokładne wieści - kobieta po prostu nie była pewna co widzi i może dlatego taka wymijająca odpowiedz :tak:
a co do wagi no to tylko się cieszyć że tak malutko nabierasz :tak:
ja na finiszu mam 8 kg do przodu to i tak więcej niż w poprzedniej ciąży
gin tłumaczy że dlatego ba teraz zaczynałam z niższej wagi i do tego organizm jest bardziej wymagający bo jeszcze sie nie zregenerował po ostatniej ciąży
co do badań to te moje ostatnie z tego tygodnia jako jedyne z wszystkich ciąż mają jakieś braki :szok:
nie wiem dlaczego :confused:
też nastąpił problem z hemoglobiną nie wiem czemu bo zawsze miałam ją jak dziad na poziomie 13 lub wyżej
no i białko w moczu się pojawiło
dziwne to wszystko ale to już końcówka i może dlatego takie zawirowania w organizmie :tak:

Aguś
fajnie że już masz po bólu zatok bo to naprawdę nic przyjemnego :-(wiem jak dynia naparza - jest to jedna z gorszych chorób codziennych jakie mozna sobie wyobrazić
a kiteczka jak zwykle tadek niejadek
dziwne to jest że przy takim wyborze smaków ona woli butle :-D
mój młody to jak pisklak ma paszcze ciągle otwartą i cały czas coś wpycha do papuchy :-)
i nie ma rzeczy której by nie zjadł :tak:

Ada
wielkie gratulacje z powodu ząbków
jak ja wam zazdroszczę tekiego ząbkowania :tak:
u nas jak zawsze wychodzą z trudem :-(
każda sztuka na wagę złota
wychodzą z oporem bardzo długo i bardzo boleśnie
połowa życia Natana to chyba ząbkowanie :tak::-:)szok:
i zawsze tak samo z wiekiem nic nie odpuszcza
u nas jak narazie 8 zebów
górne 1dynki i 2ki
i dolne 1dynki i 2ki
teraz od ponad miesiąca wychodzą mu górne i dolne
3ki i 4ki i jest masakra
potrafi się po 10-20 razy budzić w nocy z płączem
zasypia z palcem w buzi i przez sen grzebie sobie w buzi :-(
do tego w dzień dogadza sobie czym tylko popadnie :tak:
no i tak to u nas się odbywa za każdym razem :szok::-(
ciekawe czy już mu tak zostanie
i czy jakaś nagroda na przyszłość z tego powodu będzie
w postaci równych i zdrowych ząbków :tak::-)

lenka
gratulację sexownego ciałka :tak::-)
i tzrymaj sie z wagą jak ci teraz dobrze w swojej skórze bo to jest najważniejsze żebyś ty się sama ze sobą dobrze czuła :tak::-)

An
widzę że u ciebie niezła rzeź :szok:
dziewczyno ty sie zajedziesz jak nadal będziesz utrzymywać takie tępo :-(
tyle pracy sobie wziełaś na głowę do tego maluszek choroba remonty !!!!!! no powiem ci że trzeba mieć siłę na to wszycho :tak:
oooooooo taras 80m nie żle :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
to tylko troszke mniej niż moje mieszkanie hehe
co za sprawiedliwość :-D:-D:-D:-D:-D
piszesz że Jeremi ma tylko 8 zęboli mój tak samo jak na razie :tak:
czekamy na następne ale idą z wielkim trudem - jak zawsze:-(
Grecja ooooooooooo się rozmarzyłam .........................
fajnie macie :tak:
my w tym roku pewnie nigdzie sie nie wypuścimy
z taką małoletnią obstawą będzie ciężko :tak:
no ale moż e za to za rok sobie odbijemy
tylko że ja już teraz tak bardzo pragnę odpocząć :-(
tylko nie wiem jak wygląda wypoczynek z 3 dzieci
moż eto wcale nie wypoczynek :confused:buhahahah

Madziulka

no to bardzo fajnie masz z maleńką :tak:
zuh dziewczynka:-)
zasypia i przesypia sama bardzo ładnie:-):tak:
żeby tak u mnie to wygladało :tak:-zazdroszczę wam takich nocek :tak:
piszesz że tensknisz za cycem :szok:
ja zawsze karmie 4miesiące i koniec i nie tęsknie
a już nie długo następne 4 miechy przedemną
fajna przy karmieniu jest ta więż z dzidzią
ale te popękane zakrwawione brodawki :-:)-:)-( to mi zawsze dokuczało :tak:
a do tego z pierwszym maluszkiem wdarło mi sie zakażenie gronkowiec (Trzeba było iść na operację) i tak cierpiałam ze powiedziałąm że już nie będe nigdy karmić :tak::-(a jednak udało sie przemóc i 2giego karmiłam no i 3ciego jak mleczko będzie to tez będe karmiła :tak::-)

Iwonka
jak już z tą dostawką pokombinowałaś to zrób mi jakąś recenzję :tak::-)
do jakich wózków ona się nadaje:confused::confused::confused::confused:
ja już jestem cała głupia od przeglądania tych dostawek i sama nie wiem co będzie dobre a co nie :confused:
jeśli chodzi o pomoc to widze że masz spore wsparcie ze strony rodziny :tak:
kurcze u mnie z tym ciężko będzie
raczej będę musiała sama na siebie liczyć :-(
brak teściowych zawsze ma jakies minusy a to jeden z nich :-(
no moja biedna siostra mi tylko zostaje ale tez jest ciężko bo ona ma dzidzię starszą od naszych o 5 miesięcy :-D wiec nie zawsze można coś przy takiej drużynie pomóc hahah
ale jak narazie nie martwię sie na zapas
moż e wcale nie będzie tak cięąko i sama tez sobie dam radę :tak::tak::tak:
a jak się czujesz :confused::confused::confused::confused::confused:

ok ja spadam bo Nati taką demolkę w tym czasie co piszę przeprowadza że przez godzinę tego nie ogarnę hahaha:-D:-D:-D:-D

a gdzi
e Lady się podziewa :confused::confused::confused::confused:

miłego dnia laseczki papap:-)

dzień dobry:-)
a co tu tak pustkami powiewa ostatnio?
dziewczyny urlopują czy jak?;-)

Ruda
no to masz niezły mętlik...ale moze to i dobrze, nie masz czasu się zastanawiać nad porodem itd..heheh ma to swoje plusy co nie:-Da tak na poważnie to współczuję ci tego wszystkiego na raz....

Ada
co u Was?

Mysiak
jak się macie?

Ala
gdzież Ty znowu wsiąkłaś?

Madziujka
zaglądaj cześciej...

A u nas wsio oki w zasadzie;-)
mała marudna w normie tak zwanej...teraz męczy plastikowe pudła i próbuje je rozwalić na wszelkie możliwe sposoby, niestety się nie dają i się złosci mała złosnica:-D

Adi ok, powoli juz kompletuje do szkoły rzecz,poza książkami których jeszcze wykazu nie mam...strasznie drze mi spodnie,ostatnio 3 pary wylądowały w koszu:wściekła/y:

a tu troszkę nowych foci małej a w albumie u młodego uwieczniona nasza powódź pod blokiem:-p

Picasa Web Albums - Szklista

Miłego dnia paniom, pozdrawiam wszystkie!!!!!

reklama
Bry ja tylko na chwile:)

Urlopujemy sie na wsi wiec tu z netem cięzko :)

Poki co zyjemy, pogoda w kratke:) do tego asia ma 3 nowe guzy i zdarty cały nos... :)

znikam i zamelduje sie chyb dopiero po powrocie:) bo dzis goscinnie:

Do góry