reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

hej wszystkim
jak tam zycie u Was?
u nas bez zmian że tak określę:-p
do lekarza idę dopiero dziś na 14.30 bo wczoraj już miejsc nie było...jakoś przeżyję...łeb boli, zatoki też..gadło to już nei wspomne...ale jakoś se radzę, najgorzej jak temperatura rośnie... ale może da mi porządne lekarstwo i raz dwa mi minie.

Co do małej...eh..jeśc znowu nie chce..znaczy przyswaja tylko kaszkę...sinlac,zupkę czy coś to sobie mogę w D.. wsadzić:wściekła/y:je marchewkę z jabłkiem i o takie jej jedzenie..chyba zęby idą bo znowu nie spi po nocach, usypia ja masaż plecków:-Dnp tak o 2 w nocy przez godzinę trzeba pomasować to zaśnie:szok:

Wysypka eh...raz jest wiecej raz mniej ale jest...ostatnio na plecach wiecej sie zrobiło..
zachaczyłam o alergologa jakimś trafem siędostałam..no to dał kremy,maści itd...i kazał uważać a dietę..a i usłyszałam to co już sama wiem, że albo przejdzie po 2gim roku życia, albo po 6tym albo zotanie taka alergiczna
Kazał isć do dermatologa z plama białą na skórze u małej..ale ja wiem czy warto?ja mam też takie i zawsze mi lekarze mówili że to nie grozne tylko na słonce nie wystawiać...

przepraszam że nie piszę do każdej z Was z osobna ale głowa mi peka i nie bardoz mogę dobrze zebrać myśli, ale chętnie poczytam co tam u Was:-)

teraz zmykam bo mała koniecznie chce "murzynka bambo czytać";-)

miłego dnia,papa:happy2::happy2::happy2:

reklama
hej laseczki :))
Anekha współczuję z zębami,\zatokami,\wysypkami,\U nas odpukać w niemalowane wszystko \ok. hania ma taki apetyt, że aż się boję. Je dołownie wszystko, czereśnie, maliny, słone orzeszki, ogórki kiszone, oliwki. Wczoraj o 18.00 zjadła z nami zapiekankę z brokułami, porawiła za godzinę kaszę i jeszcze na koniec `przed snem opyliła talerz pomidorowej :)) na szczęście ma dobrą przemianę, bo inaczej to nie wiem, jak by wyglądała :)) Przesypia nocki całe, czasem przes sen pokwili trochę bo jej trójkki i czwórki idą. Ogólnie da się wytrzymać. Kładę ją do łóżka koło 21.30, zaczyna tulić i calowac swoje miśki i zasypia sama :)) wtedy dopiero da sobie zabrać te przytulanki. Wczoraj byłysmy na placu zabaw i zobaczyła jak dziecko je chipsy, bnie było zmiluj- orąbała pół paczki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Poza tym robi w domu totalną demolkę,, z szafek levi wszystko, wchodzi na stół i gdzie się da, piloty raz dziennie lądują w muszli, a ja mam już trzeci telefon, \mówię Wam, oczy dokoła głowy. Echh , gdzie te czasy jak leżała sobie pachnąca, spokojna, w domu błysk i obiad na czas ... :-):-)

HEJ!!!!!!!!!

AGUŚ dużoo dużooo zdrówka dla Ciebie....oj zatoki paskudna sprawa.... ja brałam tyle rzeczy na to....ale u mnie na tle alergicznym wraca.....zdróka jeszcze raz...wiesz co może Niteczka nie je przez ząbki.....

ASIU kurczę mój też tak lubi biegać głowe zadrze do góry i jeszcze machca nia.....albo leci leci i głowe maskymalnie w dół jak kiedyś mi wyrżnie to aż nie chce myśleć....

A nam już wyszły wszytskie 4 i lewa dola 3 prawa też na dniach powinna... i o dziwo przechodzi jakoś bezobjaowo lekko marudny ale jestem aż w szoku,że go tak obchodzi..... no swędzi go maksymalnie bo widać ale nie boli.....owszem w nocy sie budzi ale nie płacze tylko chce sie bawić....:sorry2::happy2:

uciekam pozdrawiam wszystkich...:happy2::-)

hej
Ruda - panicznie sie nie boje, ale zaczynam coraz czesciej o tym myslec, czy bedzie tak jak poprzednio, czy tym razem gorzej, co z natalka jak zaczne rodzic, jak wytrzymamy ta rozłąke szpitalową, itp.
a ty jakis wózeczek juz kupilas? ja czekam az mi przysla na dniach ta dostawke, w sobote chce sie wybrac z nia po wózeczek, mysle ze za taką cenę powinna dobrze sie sprawdzic, poza tym jak sie ja przyczepi do solidnego wozka z duzymi kolami to sam bedzie ją prowadził :tak:
anekha - to co ta twoja maluda taki niejadek? moja na szczescie - albo i nieszczescie wszytsko wcina, od normalnego zdrowego jedzenia po podkradanie ciasteczek, niezdrowej zywnosci i okruszków z podłogi w kuchni :szok:;-)
Natka spi juz 3 godzine, bidulka wczoraj caly dzien przespala, goraczke miala 2 dni, ale juz dzis nie ma na szczescie, albo to zęby (bo idą jej dwa na dole i dwa na gorze trzonowe) albo jakis wirusik. w weekend bylismy na małych wakacjach nad jeziorkiem, wiec tez moze z przemeczenia... za to ja odpoczelam, poplywalam, polezalam na sloneczku, a tescie zajeli sie Natalką :-)

Hej
ale mały ruch tutaj ostatnio

Anekah współczuję z tymi zatokami po lekach napewno się ulzy duzo zdrówka , mała pewnie przez ząbki mało je a wysypka to teraz chyba wszytskim dokucza za duzo nowości

Ruda jak tam remont juz skończony współczuję przejść z małym i z oczami ale mogło być nieszczęście dobrze że nic się nie stało

Ada , Asia moja też lubi latać z głową w dół maxymalnie i ręce do tyłu wygięte i nie patrzy gdzie leci a teraz ulubiona jej zabawa to w chowanego na dworze dookoła powojnika babcia ma tak gigantycznych rozmiarów żę się za nim chować mozna

Iwonka to zdaj relację jak ta dostawka jak już ją wypróbujesz nam też się przyda napewno tylko ciekawe czy do mojego by się dało przystawić to bo ja nie bedę kupować napewno nowego nie stać mnie na to teraz , a wy swoje posprzedawaliście wczesniejsze ze kupujecie nowe?

a u nas teraz zęby na topie wychodzą 4 , trzy już sa jedna na dole nie może się przebić a myslałm że wyjdzie pierwsza więc Milenka ma teraz już 10 ząbków znosi to jakoś dzielnie w nocy trochę pomarudzi ale napije się wody i zasypia
wkońcu zasypia sama ale na łóżku naszym
A teraz ma straszną wysypkę na twarzy trądzik niemowlęcy od tego jej wywaliło skumulowało się wszystko nabiały nowości truskawki czeresnie maliny i zmiana mleka i tak to wyszło muszę pozbawić małą nabiału całkowicie i jeszcze niewiem czy nie będę musiał przejść na jakies mleko sojowe jak się nie poprawi szok normalnie a danonki podobno dzieciom powinno się podawać od 3 roku zycia byłam w szoku a moja jadał codziennie nawet po dwa biedne to moje dziecko bedzie teraz
pozdrawiam i lecę bo wstała i muszę jej obiadek lecieć dać

A co tu taki mały ruch:happy2:

ANRUSKU nie matrw się mała dieta ograniczysz nabiał i jej przejdzie..... mojemu bratankowi też nagle w 17miesiący wyskoczyła jakaś alergia na nabiał ale byłato chwilowa nietolerancja i bardzo szybko przeszło......

AGUŚ jak u Ciebie???Jak zatoki??Boli cię dalej głowa??Jakdzieci??

a co u reszty???

Ruda ty to chyba jakoś na dniach rodzisz co:confused:i jak u Was po remoncie jak Kapi??i Natnek??

IWONKA super,że odpoczęłaś teraz to dla Ciebie najważniejsze...a z kim zostanie Natalka twoja mama przyjedzie....

pozdrawiam i zmykam:-)

witam

No właśnie też przychodzę i szukam wieści z frontu porodowego;-)

Anrus 20 tygodni już za Wami?? jak?? Kiedy?? hehheheh ja pikole ale szybko zleciało....nie no tylko moja ciąża trwała wieki?? ;-)

hej
anrus - dostawka przyszla, jak na pierwszy rzut oka wyglada bardzo solidnie (jest troszke wąska ale jak na moje chude dziecko to akurat dobrze) no i do spacerówki którą mam ciężko ją dopasować, da się pewnei ale trzeba pokombinować :) dlatego w sobote wybieram sie z nią do sklepu z wózkami i kupie taki zeby pasowala jak najlepiej :tak: juz wiem ze do tych najnowszych mutsy nie pasuje bo one mają jedną ramę, a potrzebne są raczej dwie :nerd:
Ada - niestety mama nie przyjedzie bo ciezko u niej z wolnym, jak bede rodzic przyjedzie teść, pozniej pewnie mój tato, pozniej jakos na weekend mama, pozniej pewnie teściowa bedzie chciala zobaczyć, wiec jakos na początek sie role rozłoży :-) potem zamierzam mieć kogoś do pomocy na pół etatu :tak:

Hej!!!!:-):-):-)

U nas troszkę lepiej:happy2:
Mnie zatoki już nie bolą ale głowa owszem...cały czas jest ból,wstaje to mam wrażenie jakbym balowała tydzień..a nie balowałam:-Dale dr mówiła że tak moze być poki antybiotyku nie skończę.

Dzieci ok
znaczy młody dziś ma"focha"cięzko obrazony bo mu kolejnego pluszaka nie kupiłam...hahaha przejdzie mu;-)

Mała no jak to mała, narazie zjadła wczoraj zupke, i sinlac..może to przejściowe niejedzenia takie u niej...
wysypka raz jest raz jej nie ma...dziś troszkę wiecej wiec smarowania wiecej...

O, Madziujka zajrzała:-)a jak tam u Was???bo tak króciutko napiałaś:tak:

Anrus
oooo 20 tygodni..ja..normalnie fasolki Wy moje, te Wasze ciąże to expresy:-D

Ada
hehe u mnie raz lepiej raz gorzej..życie..do przodu ogólnie:-D
pranie mi własnie zmoczyło na balkonie:wściekła/y:

Ala
gdzieś siekobieto zakpała znowu?:-p

Mysiak
jak tam u Was?:-)

Iwonka
tu u mnie po mieście jeżdżą kobietki z dostawkami przy wózkach i siędość dobrze sprawuja z tego co widze, oczywiście pewnie zależy to od dziecka..bo już widze swoją na czymś takim...hahahahahaah nie realne chyba:-D

Pozdrawiam wszystkie i zmykam, zajrze pewnie po weekendzie do Was:happy2:
znaczy mi się tak przynamniej wydaje...

reklama
Anekha zdrówka duuuzo

U nas oki...Młoda szaleje od rana do wieczora..pieknie zasypia sama ..przesypia nocki i nie cycusiamy juz od 14 czerwca..a. brakuje mi tego..rany :-(

Do góry