reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej
ooo...a co tu tak pusto? Dziewczyny wiosnę poczuły i na spacerki wybywaja na forum nie zaglądają:-p

U nas wizyta dziadków sięudała...dzieciaki zadowolone z prezentów i w ogóle...mala musiała jeszcze poślinić wszystkie mozliwe papiery i kartowy w których byly prezenty:-D

Ada
no Niteczka fajnei rosnie...młody też...a że ja "kwitnąco"? jakoś nie zauważyłam:-praczej chudo i blado:-D hehehe taka"anorektyczna panna" ze mnie:rofl2:
A jak patrze na foto Amirka to szok..jaki on już mężczyzna się zrobił:-):-):-)
a co je tak ogólnie?
moja to porażka...
a ogórka może jemu świeżego dawałaś?

dobra zmykam młodego odstawić do zerówy..eh..musze obudzić małą bo własnie drzemie..nie lubie jej budzić..ale co zrobić, jak trzeba to trzeba...

miłego dnia wszystkim:happy::happy::happy:

reklama
AGUŚ no co ty fajnie wyglądasz a że szczupła ja tam dupiasta za to:rofl2::-D:-D Amirek zje jarzynową z kalafiorem...z brokułem...je szpinak z ziemiakami....czasem pomidorową rosołek i wsio ....ale mięso nie chce za cholere....wiec niby nie źle dobrze,że chociaż te 4-5zup na krzyż zje....ale od nas z talerza to razczej se dziube bo jeść tego nie chce więc je swe papy słoikowe....a kawałków też nie chce rzyga na maksa i jak gęste to też....ogórka świerzego nie dawałam...kiszonego jadł....aaa i barszcz biały też lubi ostatnio mu zmiksowałam buraka z marchewką ugotowanego ale zjadł 4 łyżki i jakieś tańce odprawiał bo latał na około mnie cieszył michę ale nie chciał więcej wiec on dziobek otwiera na papu ale nie koniecznie zjada to...na razie próbujemy.....a z owoców to gruszki morele banan jabuszko....śliwke...bo brzoskwinia malina winogron bardzo go uczula ale to tak dwa dni zje na 3 cyrk i wkółko tak czasem można zwariować:confused2::sorry::happy: ale źle nie jest jak na te jego papu nie dawno ważył 9600 wiec i tak cud....

No roczniaki WSZYSTKIEGO NAJ!!!!! Słodkiego milego życia!!!!

Aga Anekha w koncu zaczna jesc!!! No muszą jak sie tylko zorieintuja ze to przyjemnośc przeciez jest;-)

Wszystkim roczniakom zyczę dużo słoneczka w życiu i słodyczy aby zawsze były szczęśliwe

A unas co słychać trudno znaleźć czas żeby do was zajrzeć a jak już zajrzę to niemam czasu napisać ostatnio mamy felerny czas jakiś pechowy , Mała cały czas mi się gdzieś rozbija na całe szczęście szczęśliwie narazie ostatnio niemogę sobie wydarować jedego spadła mi ze schodów :wściekła/y::no::szok: , na całe szczęście żę uczyłąm ją schodzić do tyłu na kolankach i tylko zjechała na brzuchu z piętra :szok::no: na parter i tylko ma oko podbite Bogu dziekowałam że się nic nie stało ale całą noc nie spałam tylko ją obserwowałam czy się nic nie dzieje to tyle z naszych złych doświadczeń
a z tych lepszych to chyba dołanczam do tych mamusiek fasolkowych :-), Jestem w szoku i trudno mi w to uwierzyć bo o milenkę staraliśmy się 4 lata a tu takaaaaaaa niespodzianka , mam tylko nadzieję że wszystko będzie dobrze

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Ada dobrze że chociarz tyle Amirek chce zjeść zawsze to już jakieś urozmaicenie z czasem nauczy się wszystkiego widocznie potrzebuje czasu Moja zato je wszystko co jej dam tylko czasami ją alergia złapie ale mało rzeczy wykluczam z jadłospisu bo nie jest tragicznie

Iza Patrycja tak wcina slicznie kanapeczki moja jakoś nie bardzo całej kanapki w rączki się chwyta , jak jej dam suchy chlebek to tak fajnie sobie skubie i zostawia skórkę tyko choć czasem to i skórka też dobra

Anrusku no to witam w klubie zarażonych fasolkami buhahaha:-):-):-):-):-)
nie zamartwiaj się wszytko będzie dobrze:tak:
piszesz że się 4 lata staraliście to jeszcze nie tak sporo
ja z mężem 9 lat mieliśmy bezskuteczności i w końcu jak odpuściłam i powiedziałam sobie że jestem za stara na dzieci to zaszłam w ciąże
na a teraz to jedno po drugim hahaha:-):-D:-D:-D
a już wiesz który tydzień co i jak ????
napisz coś jak się czujesz z tą myślą i fizycznie
na razie wiem na pewno jesteś w lekkim szoku :-D:tak:

Aga fotki jak zawsze super
Kiteczka nie ma co pisać bo jeszcze ją zauroczę
PIĘKNOŚCI moje :-D:-D:-D:tak::tak::tak:
piszesz ze wizyta dziadków się udała i maluchy szczęśliwe - to najważniejsze
mój młody tez lubi rozpakowywać prezenty
jest wtedy tak podniecony że wydaje z siebie niespotykane dźwięki buhaha:-D

Ada powodzonka w dalszym wprowadzaniu papu :-):tak:
zobaczysz już nie długo mały będzie wszycho wciągał jak leci
u nas teraz ulubione danie Natna to bigos - ale taki mega kwaśny
zajada się nim bez opamiętania :-):-):-)
no i jogurty muszą być codziennie :tak:
co ty piszesz że ty jesteś dupiasta hahahaha
nie złe hasło pierwszy raz takie określenie słyszę
może byś je rozwinęło co to znaczy hahaha
tz. że masz ładna krągłą PUPĘ :tak::tak::tak::tak:?????

ok u nas trwają już wielkie przygotowania do jutrzejszej imprezy
ja mam już w brzuchu małe tornado
zawsze przed takim świętem boję się że o czymś zapomnę
no ale trzeba być dobrej myśli
i tak dla podpórki tego mojego wysilonego mózgu
napisałam sobie wszycho na kartce buhahaha:-D:-D:-D
co mam zabrać dokupić i przygotować
ah te moje szare komórki - ostatnio mnie troszkę zawodzą
więc się ratuję czym tylko mogę :-D:-D:-D

wczoraj byłam na USG
moje maleństwo rozwija sie idealnie więc w szpitalu stwierdzili że ostatni raz sie widzimy
nie potrzebuję już ich nadzoru :tak:
wczoraj tak dla mojej rozrywki zrobili mi to ush 4 d czy jak się to tam pisze
ale to jest rewelacja :tak::tak::tak:
mały jaki gimnastyk hahaha
w życiu nie przypuszczałam że taki mały bąbelek może takie wygibasy robić
normalnie zakłada sobie nogi na głowę
dłubie rączką w nosku hahaha
mówię wam jak to oglądałam to miałam wrażenie że on jest już ze mną
takie to realne :tak::-)

ok zasiedziałam się
lecę coś porobić i na zakupy do jutrzejszego dnia
buziaki dla wszystkich mam
i serdeczne życzonka dla ROCZNIAKÓW
papa:-)

DZień dobry!!

ANETKO to gratuluję fasolki...super...będzie dobrze.....:-):-)

RUDA no dupiasta..haha..znaczy wiesz duża....haha....super,że mały się zdrowo rozwija...bo teraz to już nie fasolka raczej kabaczek:rofl2: ja mojemu dałam spróbować kapuśniaku to aż masakra....dzieci chyba lubią kwaśne...bo mój uwielbia cytryne:confused2:

uciekam na spacer i zakupy i nie wiem cy nie będzie padać....

Hej Laski!!!!
Świeta i po świetach!

Monia Dasz rade ja dalam i Ty dasz tyle ze ja chyba malo jadlam bo przez te tabsy apetytu nie mialam i mialam duzo ruchu i niesety faszerowalam sie xenna bo niesety zaparcia nie odpuszczaly....ale teraz po odstawieniu trzeba sie pilnowac bo niesety po kilku dniach znowu pojawilo sie laknienienie..ale z tym walcze i wiesz co robie jak tylko poczje glod a wrocil i burczenia w brzuchu tez to zapijam sokiem z marchwi wlasnej roboty badz woda! i odpukac daje rade kolacji juz nie jadam nawet mi sie nie chce zjem kolo 18 i koniec....

Karola,Lene! 11 kilo!! poprosze meza to mi zrobi fotke jak kurde mi zrobi bo ostatnio jak go prosilam to mowil ze jestem jakas chora hahahhahaha i same zobaczycie naprawde wczesniej buzia baloniasta i ramie takie wiecie potezne i wogole bluzki tylko niektore te eleganckie moje nierozciagliwe zapinalam tylko na sile jeden guzieczek pod bistem z obawa ze zaraz szczeli i to bylo miesiac temu a teraz kazdy guziczek slicznie sie zapina kazdy!!!!! i super lezyu....wiec tabsy sa rewelacyjne i jeszcze ruchu i naprawde wszystko jest mozliwe w co nie wierzylam wczesniej ze kiedys uda mi sie wrocic do sylwetki z przed ciazy!!!!...

Karola a jak znioslam swieta i dieta???? powiem ci ze nie dalam rady torta dwa duze kawlaki wciagnelam.... salatke warzywna tez ale jedyne co odpuscilam to pieczywo jadlam schaby duszone na sucho z salatka bez pieczywa i ajkos przeslo..ale jadlam caly bozy dzien myslalam ze padne i ja patrze na wage kurde kilo do przodu i zaraz zal ale rano wstalam oproznilam sie odrazu i nie bylo tych kilosow juz tazke waga odpukac utrzymuje mi sie w najlepszym porzadku nawet loda wczoraj jadlam... nie no myslalm ze jak bede teraz jadla to bede przybierac a widze nie jest tak wiec chyba tu wazne jest by jesc ale sie nie obzerac do bolu jak kiedys i nie siedziec z czekolada kolo lozka po nocach hahahaha

Ada milo cie widziec!ale mu zebow poszlo moj jak mial 5 to ta dalej ma 5!!

Agus najki dla malej!!!! u nas po imrezie super by bylo tak dokonca jakby sebus nie byl taki biedny .....<katarek kaszel jak zawsze i marudzenie>

Iza---a juz maluchy twoje chociaz zdrowe?? moj sebek dalej wymiotuje moze nie tak jak kiedys jak byl mlodszy ale ze 2 wymioty jeden na dobe jest zwlaszcza noca... jak spi.....to jest okropne.....nagle sie rozkaszluje i dlwawi i trzeb szybko reagowac by sie nie zadusil wymiotem i wymiot obfity oj dzis bylo ok ale wczoraj rzed okropne noce.... oj masakra...

Anetka jeju malausia biedna... jak oczo schodzi sladzik????dzieki bogu nic jej sie nie stalo....

aaa i gratuluje z calego serduszka malej fasolki super bedzie miala niunia rodzenstwo:)

Karola mialam ci pisac jeszcze ze az ruszylas moje wspomnienia znowu z ciazy...jak bylam na 3 d ...kurde lzy mi lecialy nie no piekne wspomnienia super ze wszystko ok to tylko zyczyc szczesliwego rozwiazani ale na to jeszcze czasu masz hahahahaha

a i dizkei wszystkim za zyczonka i ja tez zycze najlepsze rzeczy dla roczniakow i nie tylko!!!!!!!

a tak osobistego cos ode mnie to malo oc napisac moge bo u nas bez zmian,.... seba dalej ma straszny katar bez przerwy a nawet gorszy....i kaszleke ciagle jest z nim...raz slabszy raz mocniejszy.... nic cdzis idziemy na testy 20 w dolnedzie u nas 130 zl tylko myslalam ze jeden alergen tyle... mam nadzieje ze cos wykaza i rozwiaza sie nasze w koncu problemy i meiki sebcia... bo to jest straszne dla niego i dla mnie.....stres stres i stres.... i wielkie wspolczucie kazdego dnia dla niego mam biedny... no nic i stad dziewczyny brak mnie tu... kompa zalanczam czasem ale nawet nie szperam po nim jednyne co wlacze to teletubisie sebie badz muze na gg a tak nie mama czasu na nic... kompeltnie na nic.....takze pozdrawiam wszystkie i kazda z osobna haha:)

Hej dziewczyny!

Wróciłam właśnie z kontroli i niestety są zmiany osłuchowe i gardło nadal czerwone, zatem lekarka dała pierwszy w życiu Pati antybiotyk. No i kolejny tydzień w domu mamy siedzieć.

Ala - zdrówka Wam życzę, bo tego tylko Wam trzeba do pełni szczęścia.

Anetko - ogromne gratulacje, Milenka będzie miała rodzeństwo :-D cudowna wiadomość! Życzę Ci by ta ciąża przynosiła same radości i miłe chwile, aby szerokim kołem omijały Cię ciążowe dolegliwości!
Limem się nie martw, to dopiero przedsmak tego co nasze dzieciaczki nam jeszcze zaprezentują. Nawet jakbyś siedziała i non stop patrzyła się na córeczkę to ona zrobi sobie krzywdę na 10000101 sposobów, które w życiu by Ci do głowy nie przyszły :rofl2:.

Aga - śliczna ta galeria Twoich dzieci, zwłaszcza te ostatnie zdjęcia, kolorowe, pełne słoneczka. Fajnie sobie wędrujecie :-). Najbardziej podobało mi się to ze śpiącą królewną Niteczką i jej rycerzem Adim.

Karola - zgadzam się, że takie usg 4d to super sprawa, dostałaś może z niego jakieś pamiątki w postaci zdjęć albo nagrania na dvd? No i fajnie, że wszystko dobrze z dzidzią i u Ciebie.
Dzielne jesteście nasze kwietniowe zafasolkowane mamuśki :tak:.

No nic, życzę miłego dnia i spacerków udanych. Ja dziś tylko wyskoczę z DD zamówić mu torta na komunię, bo czasu coraz mniej... Niech sobie sam wybierze smak i kształt.

A że dziś roczek obchodzi Jeremiaszek to dla niego najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrówka, uśmiechu, całusków i przytulanek :-D

177.jpg

reklama
Witam Klekotki
Dziękuję za gratulacje jest to dlamnie szok oczywiście ale już się zdążtyłam przyzwyczaić z tą myślą a było ciężko do tego przywyknąć na początku :-D
a co do odczuć fizycznych to już teraz jest ok na początku mnie trochę mdliło ale nie wymiotowałam całe szczęście musiałam coś poprostu zjeść a teraz mam dorzut od mięsa nie mogę żadnych szynek na kanapkach a bardzo mi smakują pomidory , jeszcze na obiad czasem jakieś mięso zjem ale na kanapce nieda rady tak to się porobiło:baffled:

Ruda jak na moje wyczucie to byłby jakiś skończony 8 tydzień w poniedziałek idę do lekarza to się więcej szczegółów dowiem jak byłam 2 tyg temu to był 7 tydzień i już było widać bijące serduszko ale zarodek był jeszcze maluni nie mogła go zmierzyć tylko pęcherzyk zmierzyła
Ja to mam tyle obaw bo te stresy z Milenką i jeszcze często j dzwigać trzeba do ojca niechce tylko do mnie i mam nadzieję ze tym nie zaszkodzimy maleństwu

Cieszę sie że u was super że mały się fajnie rozwija i szaleje w brzuszku najważniejsze żę zdrowy a USG 4D to faktycznie rewelacja ja też robiłam w pierwszej ciązy i teraz też zrobię napewno bo to świetna pamiątka faktycznie takie wszystko realne

Alu to współczuję ci żę Sebek tak wymiotuje a z jakiej to przyczyny to od tego kataru? bo nie w temacie jestem . Siniec już powolutku schodzi więc jest szansa ze wymażę z pamięci ten okropny dzień

Iza to ty bedziesz miała imprezę w maju czy w czerwcu ? Garnitur już zakupiony? a tort to pewnie jakiś samochód wybierze , miłego wybierania słodkości

wszystkich pozrdawiam
pa

Do góry