reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Tuschup co do ciągnięcia za włosy i uderzaniu to mój to uwielbia taka sam reakcja jak u ciebie:-) ja mówię że nie wolno i że mamę to boli a on się cieszy :-Daż żal mu zabronić :tak:
myślę że to samo przejdzie:tak:
a ja jeszcze taka głupia nauczyłam go dawać blachy w czoło :tak::-D
i to jest dopiero zabawa buhahahahah :-D:-D:-D:-D
ale teraz mały chłonie wszystko jak gąbka - co mu nie pokarzę to za chwilę to papuguje :tak::tak::tak:
więc czas zacząć uważać co się mu pokazuje
ja powinnam mieć nauczkę po pierwszym synku mądry tatuś go nauczył dawać z bani
i jak miał 10 miesięcy to tak mi przy trąbił w nos że się krwią zalałam :szok:
ale jest co wspominać :-D:-D:-D:-D

reklama
Ruda - napewno jest co wspominac hehehe :-D:-D:-D...oj tak teraz maluchy tak wszystko papuguja, naprawde trzeba uwazac na to co sie robi...

mam dziewczynki jeszcze jedno pytanko z innej beczki :-)czy czytacie do snu swoim maluchom???

DZień dobry!!:-)

AGUŚ
o chyba mu zabiele jego mleczkiem wiesz nie pomyślalam nawet:sorry2:

RUDAfajna szkoła ale musiał ci zdrowo walnąć:-D:-D

MARTA no ja niestety nie cyztam na noc bo odkładam i śpi:happy:i za włosy też ciagnie ale jak....:baffled:w ogóle nie boli:-D:-Da wyma****e tak,że nie raz oberwałam w buzię:-)

ASIU mój śpi podbnie ale około 11 krótko maks 30minut na spacerze jak na zakupy wylece a potem idzie spać około 14.30 i śpi do 16.30 no i masz racje bez mleka jest dużo słoików ale moj ich nie chce jeść:baffled::nerd:a te z mięsem to już w ogóle:baffled:

EWELINA
moj ostatnio miął dwa dni taką temp i po 3 dniach wyszły 2 zęby więc możliwe ja myślałam,że 3 dniówka ale nie to....więc może poczekaj do 3 dni jak nie ma innych objawów a jak nie ustapi po 3 podeszła bym do lekarza nie raz może być zapalnie dóg mocozwych i tez bedzie temp sama i nic wicej....ale na razie wstzrymaj sie o obserwuj

u nas nocka ok spał ładnie więc wyspana jestem...mleka nie chce zbytnio jest nie wiem może zęby czy cuś:sorry2:no nic do póki śpi i nie woła w nocy to spoko....

a wy frytki dzieciom już dawłyście:baffled:a nie za wcześnie na taki młody żołądek smażonych frytek przecież to ciężki....:baffled:niewspominając że nic nie wnosi do dioety prócz otyłości....

zmylkam coś porobic póki mlody śpi

Ada te frytki to nie jest codzienne żywieni tylko taki rarytas dla niego:-D
od czasu do czasu nie zaszkodzi :tak:

Tuschup
ja nie czytam ale opowiadam z głowy i mu się bardzo to podoba :tak:
jak próbowałam czytać to mi książkę wyrywał i cały czas ja chciał :rofl2:
a tak jak opowiadam to leży spokojnie :tak:

hej kochane
ja tak na moment bo musze isc sprzatac w domku..a nie chce mi sie potworycznie:-p
troszke popisalyscie..poczytam z doskoku Was pozniej...

Ruda,Monia i pewnei inne mamy:-D moja tez mnie ciaga za włosy i bije..i teżsprawia jej to niewymowną radość..szatanek mamusi:-Dznaczy ciąga wszystkich którzy sobie na to pozwalają i moze tak do bólu..Adriana potrafi tak obudzić..podejdzi do łózka jego i plaś go z liścia:-pszok..siostrzyczka:szok::rofl2:kochana..dobrze że młody sie nie obraża,bo jego to też bawi:-D

Ada
nooo próbuj jego mleczkiem,ja tak robiłam i zdawalo to egzamin;-)

jeju dziewczyny...powiedzcie czy ja mam nadwyraza "silne"dziecko czy łóżeczko słabe:-Dchodzi mi o turystyczne(kojec) dokładnie takie mamy: NAJWIEKSZE ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE, KOJEC (553783623) - Aukcje internetowe Allegro
no i ta moja córcia stojąc bądż siedząc w nim "rzuca się"na siatkę albo skrobie paluszkami siateczke..no i juz przy szwach są dziurki...ile jeszcze wytrzyma?????
no a 2gi problem..hahah..gryzoń mały...rozpruła juższmacianą lalęzębami..miśka pluszowego...a teraz wgryzła się w barierkętego łóżeczka i zrobiła w materiale 2 dziutki...narazie malutkie ale jak tak dalej pójdzie to łóżeczko długo nie wytrzyma i będize wyglądało jak po ataku bulteriera...ma któraś podobny problemik?:-p

no dobrze..zmykam..jutro zakukam...poczytam Was więcej i w ogóle..
Miłego wieczorku!!!:happy::happy::happy:Pozdrawiam wszystkie:-)

AGUŚ mój w kojcu teraz siedzi od przypadku a zrobił dziure nie wiem kiedy w sumie jak tam nie siedzi rzadko kiedy....ale zabwek nie rozpruwa...hihi Niteczka jak Kuba rozpruwacz:szok::-D:-D:-D:-D

Witam wszystkie panie:):-)troszkę ostatnio Was zaniedbałam, ale jakoś tak nie było czasu, miałam na opiece chrześniaczkę, dziewięcioletnią, musiałam trochę poświęcić jej czasu, a ona w zamian zajęła się trochę Amelką, odciążyła mnie:tak: A TAK PRZY OKAZJI, MOJA CÓRA CHODZI JUŻ NA CAŁEGO, NIETYLKO JAK SIĘ JĄ WOŁA, ALE SAMA Z SIEBIE, POKONUJE CORAZ DŁUŻSZE DYSTANSE, NADZIWIĆ SIĘ NIE MOZEMY:) SUPER TO WYGLĄDA, JAK Z TAKIM SKUPIENIEM IDZIE PRZED SIEBIE Z WYCIĄGNIETYMI RĄCZKAMI...SWEET:):-D

PRZEPRASZAM, ALE CHYBA NIE ZDĄŻE DZISIAJ POCZYTAĆ CO TAM NASKROBAŁYŚCIE, OBIECUJE, ŻE JUTRO TO UCZYNIE, JAK MAŁA POZWOLI..POZDRAWIAMl)

Ostatnia edycja:
MONIKA mój też hehe jak wstaje i chce isć to po minie widać jak się bardzo skupia łapy w górę i heja:-D:-D:-D.....

ja własnie nakarmiłam i teraz se usypia w łóżeczku no i mama odpoczywa....film i spać....

DOBRANOC

Witam dziewczyny
ja narazie też iemam jak nadrobić dzisiaj miałam szwagierki małego w domu 2 miesiące młodszy od Milenki bo ona pomagała jabłka przepierać ,ale mam pytanie do was
czy któraś z was możę mi podsunąć jakiś pomysł na prezent dla rocznej chrześnicy muszę coś na roczek kupić a niewiem kurcze co by się sprawdziło możę wy macie jakieś fajne sprawdzone zabawki muszę coś wykombinować do soboty

pozdrawiam wszystkie biegające dzieciaczki Milenka trochę się rozleniwiła bo uderzyła się w gł,owkę o wersalkę i teraz się trochę boi

ale najwarzniejsze zę już jest zdrowiutka po katarku ani śladu kaszel też sobie poszedł

Wszystkim chorowitkom rzyczę zdrówka

reklama
MARTA u mnie w mieście też jest mały wybór słoiczków tych bezmlecznych i dlatego jeżdżę do sąsiedniego miasta gdzie jest duży Carrefour i tam właśnie kupuję na cały tydzień:-)
Mój też strasznie ciągnie za włosy,zwłaszcza jak się nad nim pochylam i bije rączkami i to wcale nie lekko:-DAle siebie też po brzuszku okłada:-DI lubi też ostatnio mi palce do nosa,oka albo buzi wkładac:-)
Nie czytam mojemu bajek za to mu śpiewam i bardzo to lubi,ale nie do snu bo on sam usypia.:-)

ADA ja podobnie jak RUDA daję Patrykowi tylko raz na czas jedną czy dwie frytki,żeby sobie pomemlał.Sama rzadko je jem,chociasz lubię:-)
Ja z moim wychodzę na spacer po południowej drzemce,bo też mi usypiał na spacerku i króciutko spał.

LADY jak tam twój dzieciaczek,lepiej coś,zdrówka życzę;-)

MONCIA gratulacje chodzonka:-)

ANRUS my właśnie też w sobotę na roczek do kuzynki Patryka idziemy;-),ale to nie moja chrześnica.Kupiłam jej interaktywnego Kubusia Puchatka,bo jej się podoba Kubuś.Możesz kupic np.rowerek albo jakiś jezdzik,konika na biegunach.Mój ma takiego i bardzo mu się podoba.

Pozdrawiam i Dobranoc:-)

Do góry