reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Tuschup co do ciągnięcia za włosy i uderzaniu to mój to uwielbia taka sam reakcja jak u ciebie:-) ja mówię że nie wolno i że mamę to boli a on się cieszy :-Daż żal mu zabronić :tak:
myślę że to samo przejdzie:tak:
a ja jeszcze taka głupia nauczyłam go dawać blachy w czoło :tak::-D
i to jest dopiero zabawa buhahahahah :-D:-D:-D:-D
ale teraz mały chłonie wszystko jak gąbka - co mu nie pokarzę to za chwilę to papuguje :tak::tak::tak:
więc czas zacząć uważać co się mu pokazuje
ja powinnam mieć nauczkę po pierwszym synku mądry tatuś go nauczył dawać z bani
i jak miał 10 miesięcy to tak mi przy trąbił w nos że się krwią zalałam :szok:
ale jest co wspominać :-D:-D:-D:-D

reklama
Ruda - napewno jest co wspominac hehehe :-D:-D:-D...oj tak teraz maluchy tak wszystko papuguja, naprawde trzeba uwazac na to co sie robi...

mam dziewczynki jeszcze jedno pytanko z innej beczki :-)czy czytacie do snu swoim maluchom???

DZień dobry!!:-)

AGUŚ
o chyba mu zabiele jego mleczkiem wiesz nie pomyślalam nawet:sorry2:

RUDAfajna szkoła ale musiał ci zdrowo walnąć:-D:-D

MARTA no ja niestety nie cyztam na noc bo odkładam i śpi:happy:i za włosy też ciagnie ale jak....:baffled:w ogóle nie boli:-D:-Da wyma****e tak,że nie raz oberwałam w buzię:-)

ASIU mój śpi podbnie ale około 11 krótko maks 30minut na spacerze jak na zakupy wylece a potem idzie spać około 14.30 i śpi do 16.30 no i masz racje bez mleka jest dużo słoików ale moj ich nie chce jeść:baffled::nerd:a te z mięsem to już w ogóle:baffled:

EWELINA
moj ostatnio miął dwa dni taką temp i po 3 dniach wyszły 2 zęby więc możliwe ja myślałam,że 3 dniówka ale nie to....więc może poczekaj do 3 dni jak nie ma innych objawów a jak nie ustapi po 3 podeszła bym do lekarza nie raz może być zapalnie dóg mocozwych i tez bedzie temp sama i nic wicej....ale na razie wstzrymaj sie o obserwuj

u nas nocka ok spał ładnie więc wyspana jestem...mleka nie chce zbytnio jest nie wiem może zęby czy cuś:sorry2:no nic do póki śpi i nie woła w nocy to spoko....

a wy frytki dzieciom już dawłyście:baffled:a nie za wcześnie na taki młody żołądek smażonych frytek przecież to ciężki....:baffled:niewspominając że nic nie wnosi do dioety prócz otyłości....

zmylkam coś porobic póki mlody śpi

Ada te frytki to nie jest codzienne żywieni tylko taki rarytas dla niego:-D
od czasu do czasu nie zaszkodzi :tak:

Tuschup
ja nie czytam ale opowiadam z głowy i mu się bardzo to podoba :tak:
jak próbowałam czytać to mi książkę wyrywał i cały czas ja chciał :rofl2:
a tak jak opowiadam to leży spokojnie :tak:

hej kochane
ja tak na moment bo musze isc sprzatac w domku..a nie chce mi sie potworycznie:-p
troszke popisalyscie..poczytam z doskoku Was pozniej...

Ruda,Monia i pewnei inne mamy:-D moja tez mnie ciaga za włosy i bije..i teżsprawia jej to niewymowną radość..szatanek mamusi:-Dznaczy ciąga wszystkich którzy sobie na to pozwalają i moze tak do bólu..Adriana potrafi tak obudzić..podejdzi do łózka jego i plaś go z liścia:-pszok..siostrzyczka:szok::rofl2:kochana..dobrze że młody sie nie obraża,bo jego to też bawi:-D

Ada
nooo próbuj jego mleczkiem,ja tak robiłam i zdawalo to egzamin;-)

jeju dziewczyny...powiedzcie czy ja mam nadwyraza "silne"dziecko czy łóżeczko słabe:-Dchodzi mi o turystyczne(kojec) dokładnie takie mamy: NAJWIEKSZE ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE, KOJEC (553783623) - Aukcje internetowe Allegro
no i ta moja córcia stojąc bądż siedząc w nim "rzuca się"na siatkę albo skrobie paluszkami siateczke..no i juz przy szwach są dziurki...ile jeszcze wytrzyma?????
no a 2gi problem..hahah..gryzoń mały...rozpruła juższmacianą lalęzębami..miśka pluszowego...a teraz wgryzła się w barierkętego łóżeczka i zrobiła w materiale 2 dziutki...narazie malutkie ale jak tak dalej pójdzie to łóżeczko długo nie wytrzyma i będize wyglądało jak po ataku bulteriera...ma któraś podobny problemik?:-p

no dobrze..zmykam..jutro zakukam...poczytam Was więcej i w ogóle..
Miłego wieczorku!!!:happy::happy::happy:Pozdrawiam wszystkie:-)

AGUŚ mój w kojcu teraz siedzi od przypadku a zrobił dziure nie wiem kiedy w sumie jak tam nie siedzi rzadko kiedy....ale zabwek nie rozpruwa...hihi Niteczka jak Kuba rozpruwacz:szok::-D:-D:-D:-D

Witam wszystkie panie:):-)troszkę ostatnio Was zaniedbałam, ale jakoś tak nie było czasu, miałam na opiece chrześniaczkę, dziewięcioletnią, musiałam trochę poświęcić jej czasu, a ona w zamian zajęła się trochę Amelką, odciążyła mnie:tak: A TAK PRZY OKAZJI, MOJA CÓRA CHODZI JUŻ NA CAŁEGO, NIETYLKO JAK SIĘ JĄ WOŁA, ALE SAMA Z SIEBIE, POKONUJE CORAZ DŁUŻSZE DYSTANSE, NADZIWIĆ SIĘ NIE MOZEMY:) SUPER TO WYGLĄDA, JAK Z TAKIM SKUPIENIEM IDZIE PRZED SIEBIE Z WYCIĄGNIETYMI RĄCZKAMI...SWEET:):-D

PRZEPRASZAM, ALE CHYBA NIE ZDĄŻE DZISIAJ POCZYTAĆ CO TAM NASKROBAŁYŚCIE, OBIECUJE, ŻE JUTRO TO UCZYNIE, JAK MAŁA POZWOLI..POZDRAWIAMl)

Ostatnia edycja:
MONIKA mój też hehe jak wstaje i chce isć to po minie widać jak się bardzo skupia łapy w górę i heja:-D:-D:-D.....

ja własnie nakarmiłam i teraz se usypia w łóżeczku no i mama odpoczywa....film i spać....

DOBRANOC

Witam dziewczyny
ja narazie też iemam jak nadrobić dzisiaj miałam szwagierki małego w domu 2 miesiące młodszy od Milenki bo ona pomagała jabłka przepierać ,ale mam pytanie do was
czy któraś z was możę mi podsunąć jakiś pomysł na prezent dla rocznej chrześnicy muszę coś na roczek kupić a niewiem kurcze co by się sprawdziło możę wy macie jakieś fajne sprawdzone zabawki muszę coś wykombinować do soboty

pozdrawiam wszystkie biegające dzieciaczki Milenka trochę się rozleniwiła bo uderzyła się w gł,owkę o wersalkę i teraz się trochę boi

ale najwarzniejsze zę już jest zdrowiutka po katarku ani śladu kaszel też sobie poszedł

Wszystkim chorowitkom rzyczę zdrówka

reklama
MARTA u mnie w mieście też jest mały wybór słoiczków tych bezmlecznych i dlatego jeżdżę do sąsiedniego miasta gdzie jest duży Carrefour i tam właśnie kupuję na cały tydzień:-)
Mój też strasznie ciągnie za włosy,zwłaszcza jak się nad nim pochylam i bije rączkami i to wcale nie lekko:-DAle siebie też po brzuszku okłada:-DI lubi też ostatnio mi palce do nosa,oka albo buzi wkładac:-)
Nie czytam mojemu bajek za to mu śpiewam i bardzo to lubi,ale nie do snu bo on sam usypia.:-)

ADA ja podobnie jak RUDA daję Patrykowi tylko raz na czas jedną czy dwie frytki,żeby sobie pomemlał.Sama rzadko je jem,chociasz lubię:-)
Ja z moim wychodzę na spacer po południowej drzemce,bo też mi usypiał na spacerku i króciutko spał.

LADY jak tam twój dzieciaczek,lepiej coś,zdrówka życzę;-)

MONCIA gratulacje chodzonka:-)

ANRUS my właśnie też w sobotę na roczek do kuzynki Patryka idziemy;-),ale to nie moja chrześnica.Kupiłam jej interaktywnego Kubusia Puchatka,bo jej się podoba Kubuś.Możesz kupic np.rowerek albo jakiś jezdzik,konika na biegunach.Mój ma takiego i bardzo mu się podoba.

Pozdrawiam i Dobranoc:-)

Do góry