Witam dziewczynki!
U nas PORAŻKA mały niby zdrowy nie ma katarku ani kaszelku a tu w nocy temperarura 39, szybciutko mu zbiłam i nad ranem spowrotem to samo teraz sobie śpi ale temperature dziś też ma 38 :-
-( CZY NA ZĘBOLE MOŻE BYĆ TAKA WYSOKA DZIEWCZYNKI?? Bo moj szkrabik ma dopiero 2 zębole i chyba mu reszta też wyjdzie
bo z dwoma to nie poszaleje przy jedzeniu.
Tuschup my używamy już długo niekapka, ale ostatnio wiecej korzysta z butli bo jak zabrałam mu cycucha to chociaż sobie z butli pocycka /bo bezsmoczkowiec jest / mam też NUKA i jestem zadowolona tzn. nie mieliśmy innego więc porównania brak a dziubek jest tak średnio twardy.
Co do samodzielnego jedzonka to ja daje rano śniadanko - chlebek z szyneczką pokrojony w kosteczkę, kładę mu na tackę przy jego krzesełku i zaiwania fajowo tylko oddziela szynkę od chlebka i ją najpierw zjada a potem z braku laku wcina chlebuś, memla go między paluszkami ale w końcu trafia z buziulki, tak samo robię z bananem, wionogronkiem kroję mu na małe kawaleczki i on sobie je chwyta i sam zajada. Dzięki temu mam trochę spokoju i mogę sobie sama cos zjeść, albo w kuchni zagarnąć.
Lecz jesli chodzi o samodzielne jedzenie łyżeczką to ja jeszcze nie daje, próbowałam ale wtedy jedzonko razem z tą łychą ląduje na podłodze.
Madziujka co do drzemki dziennej to ja tez już kładę małego raz, bo u mnie też była męczarnia z zasypianiem, a jak zasną popołudniu to po kapaniu walczyłam z nim z 40min. Teraz około 11-12 go kładę i śpi przeszło godzinkę, po 19.00 do kąpieli a o 7.30 wstaje ma zegarek w tyłku (bo o tej juz siada i oznajmia że koniec spanka
Wszystko by było oki tylko, że mój to się jeszcze z 5 razy w nocy budzi, ale daję piciu i w miarę szybko zasypia (no oczywiście czasami są wyjątki
Buziam resztę mamusiek ;-);-);-)
Ps. U mnie pizga dziś strasznie, ale śniegu brak.