reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

jeszcze jedno pytanko - czy Wasze pociehy pija juz z kubeczkow??? MOjemu kupilam kubek niekapek z miekkim dziubkiem to dwa juz pogryzl i sie nie nadaja:))buhaahhaha ale il z niego - kupilam teraz twardy dziubek i z niego nie chce pic...nie wiem

my mamy dwie drzemki....tak okolo 9-9:30 i druga koło 14 a zasypiamy na noc tak okolo 20:00 - 20:30 - ale do konca nie jest to regula ze tak spi...sa wyjatki niestety..jak ukazdego dziecka. Czasami tez ma tylko jedna drzemke w ciagu dnia.

pozdrawiamy jeszcze raz

reklama
hejka laseczki:-)

u nas nocka do kitu no ale raz na jakiś czas mogę mu wybaczyć takie zachowanie heh

ja wczoraj postanowiłam posiedzieć troszkę dłużej i tak po cichu sie skradam ok 2 do sypialni
patrzę a tam Natanek w najlepsze sobie stoi w kojcu i się śmieje :-):-):-)
no to nic innego jak go wzięłam i musiałam wykorzystać taki dobry humorek :-):tak:
no do 3 się pobawiliśmy
potem z 6 przebudzonek miał :tak:
i o 6 mleko zawołał
więc nie jestem dziś za bardzo sprawna umysłowo

Lady
jeśli chodzi o jedzenie to mój młody je naprawdę wszystko
co tylko mam w domu lub na talerzu
nic go nie uczula i wszycho smakuje
je przyprawione tak jak ja
wiadomo że zachowuję jakiś rozsądek i nie pochłania tych rzeczy w jakiś mega ilościach
chodzi mi tylko o to żeby spróbował wszystkiego :tak:
jadł nawet frytki z mc donalds - i nie powiem aż się trząsł z rozkoszy jak ją wcinał :-D
ale to ma chyba po mamie - bo ja tez uwielbiam frytki
szkoda że tak tuczą - bo można sobie na nie pozwolić raz na jakiś czas :tak::-D

Tuschup
jeśli chodzi o niekapek to Natan z niego korzysta od czasu jak skończył 4 miesiące :-):tak:
od tego czasu zmieniam tylko ich wielkość :tak:

ok lecę miłego dzionka :-)

Martyna pije z niekapka...z NUK.. a butli nie chce nie umie...z kubeczka zwykłego też już powoli pije ...

Witam.
U nas nocka spokojniutka, poszly spac o ok 19 a wstaly o 6:30 i szaleja do tej pory :) Moje dziewczyny jakos spokojnie przechodza te zabkowanie, nie maja goraczek ani zbytnio nie placza, nie wiem chyba sa jakies inne ;-).
Ja juz zbytnio nie moge miec serwetki, ani niczego w zasiegu reki na stole bo zaraz trzymaja i ciagna, dzisiaj Ania juz sobie majsterkowala przy DVD.
Moje dziewczyny raz pija z niekapka a raz tylko pogryza i nic wiecej. Ja uzywan AVENT.
Wszystkiego dobrego dla 10 miesieczników :rofl2:
Zdrowka dla chorutkich dzieciaczkow zycze :tak:
Buziale

Ostatnia edycja:
Tuschup

Natan zaczynał od niekapka z firmy canpol - balonik ale tam była za duża dziura stricte 3 dziurki - ale za to bardzo lekki i podobał się Natiemu :-)

Canpol Butelka treningowa Balonik 250 ml + ustnik (555609430) - Aukcje internetowe Allegro

następny kupiłam z avent:tak:- byliśmy zadowoleni

Magiczny kubek niekapek 200 ml AVENT - NOWY (548425530) - Aukcje internetowe Allegro

a teraz ma nuk ale to już nie jest niekapek tylko butla z ustnikiem i tu bardzo szybko leci jak ze szklanki prawie by pił :tak:i z tego jesteśmy najbardziej zadowoleni

NUK butelka z ustnikiem SILIKON 6-18 FIRST CHOICE (545885871) - Aukcje internetowe Allegro

wszystkie ustniki są wymienne więc to plus nie trzeba kupować następnej butli tylko same ustniki
w 2 pierwszych niekapkach ustnik jest sztywny pokryty gumą
a w 3 butli jest cały silikonowy smok

Witam dziewczynki!

U nas PORAŻKA mały niby zdrowy nie ma katarku ani kaszelku a tu w nocy temperarura 39, szybciutko mu zbiłam i nad ranem spowrotem to samo teraz sobie śpi ale temperature dziś też ma 38 :-:)-( CZY NA ZĘBOLE MOŻE BYĆ TAKA WYSOKA DZIEWCZYNKI?? Bo moj szkrabik ma dopiero 2 zębole i chyba mu reszta też wyjdzie :-D:-D bo z dwoma to nie poszaleje przy jedzeniu.

Tuschup my używamy już długo niekapka, ale ostatnio wiecej korzysta z butli bo jak zabrałam mu cycucha to chociaż sobie z butli pocycka /bo bezsmoczkowiec jest :):)/ mam też NUKA i jestem zadowolona tzn. nie mieliśmy innego :-D więc porównania brak a dziubek jest tak średnio twardy.
Co do samodzielnego jedzonka to ja daje rano śniadanko - chlebek z szyneczką pokrojony w kosteczkę, kładę mu na tackę przy jego krzesełku i zaiwania fajowo tylko oddziela szynkę od chlebka i ją najpierw zjada a potem z braku laku wcina chlebuś, memla go między paluszkami ale w końcu trafia z buziulki, tak samo robię z bananem, wionogronkiem kroję mu na małe kawaleczki i on sobie je chwyta i sam zajada. Dzięki temu mam trochę spokoju i mogę sobie sama cos zjeść, albo w kuchni zagarnąć.
Lecz jesli chodzi o samodzielne jedzenie łyżeczką to ja jeszcze nie daje, próbowałam ale wtedy jedzonko razem z tą łychą ląduje na podłodze.

Madziujka co do drzemki dziennej to ja tez już kładę małego raz, bo u mnie też była męczarnia z zasypianiem, a jak zasną popołudniu to po kapaniu walczyłam z nim z 40min. Teraz około 11-12 go kładę i śpi przeszło godzinkę, po 19.00 do kąpieli a o 7.30 wstaje ma zegarek w tyłku (bo o tej juz siada i oznajmia że koniec spanka :):) Wszystko by było oki tylko, że mój to się jeszcze z 5 razy w nocy budzi, ale daję piciu i w miarę szybko zasypia (no oczywiście czasami są wyjątki :)

Buziam resztę mamusiek ;-);-);-)

Ps. U mnie pizga dziś strasznie, ale śniegu brak.

Witam:-)U mnie nocka na szczęście spokojna,nawet pospaliśmy do 8:30,bo normalnie to koło 7 zazwyczaj jest pobudka.Dzisiaj nici ze spacerku bo znowu śnieżyca i wiatry.

MARTA a twojemu nic po czekoladzie nie wyszło,bo to przeciesz też na mleku.Wiesz ja mojemu daję na razie słoiczki po 9 miesiącu i jest ich trochę bez mleka.Z Gerbera sobie popatrz,na każdy dzień daję mu co innego.A co do kubeczków to mój pije z niekapka.Ma firmy NUK.Teraz chcę mu kupic z twardym dzióbkiem.
Gratulacje 10 miesiączków:-)

Mój śpi 2 razy przez dzień.Zwykle tak między 11 a 12 go kładę i popołudniu koło 16.Dopołudnia śpi dłużej do dwóch godzin.

RUDA to miałaś wesołą noc:-DWyczaił,że mama nie śpi i musiał to wykorzystac:-DMój też już frytki wcinał,bardzo mu smakowały:-)

A tak pozatym to Patryś też już coraz bardziej szaleje.Szafki otwiera,drzwiami się bawi.
Miłego dnia wszystkim:-)

Ruda - mam wlasnie kochana teraz ta z NUK-a i nie chce z niej pic...moze za twardy ten dziubek..nie wiem..trzeba probowac

Asiu - jak na razie nic nie zauwazylam niepokojacego...chociaz jak teraz go usypialam to na szyjce zobaczylam 4 krosteczki...hmm ciekawe czy od tego... Wiesz on tylko malutki kawaleczek zjadl tej czekoladki. Chcialam mu dac polizac a skubany tymi swoimi 6-cioma zebolami ugryzl kawalek hheheeh tak to smiesznie wygladalo...nie wiedzial o co chodzi a oblizywal sie chyba z 10 minut:-D.
Wiesz wlasnie nie moglam za bardzo znalezc z Gerbera dla niego czegos co by bylo bez mleka...nie iwem moze maly wybor byl. Dzisiaj wyskakuje na zakupki jak maz wroci... to zobacze. Dzieki za gratulacje. A sluchaj czy twoj Niuniek wcina chlebek?? Ja mojemu nie daje bo nie wiem w sumie czy powinnam.
A z owocow co mu dajesz???

reklama
A teraz tak z innej beczki
czy wasze pociechy tez ciagaja Was za wlosy, machaja raczkami jakby chcialy uderzyc (moj tak robi w momentach szczegolnego zadowolenia, radosci) - nie wiem czy tak kazde dziecko czy moze ja cos w pewnym momencie zle zrobilam i tak sie nauczyl. Jak mowie ze tak nei wolno robic, ze to mame boli to on sie usmiecha i nadal wali tymi rekoma...nie wiem... mysli ze to zabawa...jak go tego oduczyc??? czy moze to samo przejdzie

Do góry