reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

jeszcze jedno pytanko - czy Wasze pociehy pija juz z kubeczkow??? MOjemu kupilam kubek niekapek z miekkim dziubkiem to dwa juz pogryzl i sie nie nadaja:))buhaahhaha ale il z niego - kupilam teraz twardy dziubek i z niego nie chce pic...nie wiem

my mamy dwie drzemki....tak okolo 9-9:30 i druga koło 14 a zasypiamy na noc tak okolo 20:00 - 20:30 - ale do konca nie jest to regula ze tak spi...sa wyjatki niestety..jak ukazdego dziecka. Czasami tez ma tylko jedna drzemke w ciagu dnia.

pozdrawiamy jeszcze raz

reklama
hejka laseczki:-)

u nas nocka do kitu no ale raz na jakiś czas mogę mu wybaczyć takie zachowanie heh

ja wczoraj postanowiłam posiedzieć troszkę dłużej i tak po cichu sie skradam ok 2 do sypialni
patrzę a tam Natanek w najlepsze sobie stoi w kojcu i się śmieje :-):-):-)
no to nic innego jak go wzięłam i musiałam wykorzystać taki dobry humorek :-):tak:
no do 3 się pobawiliśmy
potem z 6 przebudzonek miał :tak:
i o 6 mleko zawołał
więc nie jestem dziś za bardzo sprawna umysłowo

Lady
jeśli chodzi o jedzenie to mój młody je naprawdę wszystko
co tylko mam w domu lub na talerzu
nic go nie uczula i wszycho smakuje
je przyprawione tak jak ja
wiadomo że zachowuję jakiś rozsądek i nie pochłania tych rzeczy w jakiś mega ilościach
chodzi mi tylko o to żeby spróbował wszystkiego :tak:
jadł nawet frytki z mc donalds - i nie powiem aż się trząsł z rozkoszy jak ją wcinał :-D
ale to ma chyba po mamie - bo ja tez uwielbiam frytki
szkoda że tak tuczą - bo można sobie na nie pozwolić raz na jakiś czas :tak::-D

Tuschup
jeśli chodzi o niekapek to Natan z niego korzysta od czasu jak skończył 4 miesiące :-):tak:
od tego czasu zmieniam tylko ich wielkość :tak:

ok lecę miłego dzionka :-)

Martyna pije z niekapka...z NUK.. a butli nie chce nie umie...z kubeczka zwykłego też już powoli pije ...

Witam.
U nas nocka spokojniutka, poszly spac o ok 19 a wstaly o 6:30 i szaleja do tej pory :) Moje dziewczyny jakos spokojnie przechodza te zabkowanie, nie maja goraczek ani zbytnio nie placza, nie wiem chyba sa jakies inne ;-).
Ja juz zbytnio nie moge miec serwetki, ani niczego w zasiegu reki na stole bo zaraz trzymaja i ciagna, dzisiaj Ania juz sobie majsterkowala przy DVD.
Moje dziewczyny raz pija z niekapka a raz tylko pogryza i nic wiecej. Ja uzywan AVENT.
Wszystkiego dobrego dla 10 miesieczników :rofl2:
Zdrowka dla chorutkich dzieciaczkow zycze :tak:
Buziale

Ostatnia edycja:
Tuschup

Natan zaczynał od niekapka z firmy canpol - balonik ale tam była za duża dziura stricte 3 dziurki - ale za to bardzo lekki i podobał się Natiemu :-)

Canpol Butelka treningowa Balonik 250 ml + ustnik (555609430) - Aukcje internetowe Allegro

następny kupiłam z avent:tak:- byliśmy zadowoleni

Magiczny kubek niekapek 200 ml AVENT - NOWY (548425530) - Aukcje internetowe Allegro

a teraz ma nuk ale to już nie jest niekapek tylko butla z ustnikiem i tu bardzo szybko leci jak ze szklanki prawie by pił :tak:i z tego jesteśmy najbardziej zadowoleni

NUK butelka z ustnikiem SILIKON 6-18 FIRST CHOICE (545885871) - Aukcje internetowe Allegro

wszystkie ustniki są wymienne więc to plus nie trzeba kupować następnej butli tylko same ustniki
w 2 pierwszych niekapkach ustnik jest sztywny pokryty gumą
a w 3 butli jest cały silikonowy smok

Witam dziewczynki!

U nas PORAŻKA mały niby zdrowy nie ma katarku ani kaszelku a tu w nocy temperarura 39, szybciutko mu zbiłam i nad ranem spowrotem to samo teraz sobie śpi ale temperature dziś też ma 38 :-:)-( CZY NA ZĘBOLE MOŻE BYĆ TAKA WYSOKA DZIEWCZYNKI?? Bo moj szkrabik ma dopiero 2 zębole i chyba mu reszta też wyjdzie :-D:-D bo z dwoma to nie poszaleje przy jedzeniu.

Tuschup my używamy już długo niekapka, ale ostatnio wiecej korzysta z butli bo jak zabrałam mu cycucha to chociaż sobie z butli pocycka /bo bezsmoczkowiec jest :):)/ mam też NUKA i jestem zadowolona tzn. nie mieliśmy innego :-D więc porównania brak a dziubek jest tak średnio twardy.
Co do samodzielnego jedzonka to ja daje rano śniadanko - chlebek z szyneczką pokrojony w kosteczkę, kładę mu na tackę przy jego krzesełku i zaiwania fajowo tylko oddziela szynkę od chlebka i ją najpierw zjada a potem z braku laku wcina chlebuś, memla go między paluszkami ale w końcu trafia z buziulki, tak samo robię z bananem, wionogronkiem kroję mu na małe kawaleczki i on sobie je chwyta i sam zajada. Dzięki temu mam trochę spokoju i mogę sobie sama cos zjeść, albo w kuchni zagarnąć.
Lecz jesli chodzi o samodzielne jedzenie łyżeczką to ja jeszcze nie daje, próbowałam ale wtedy jedzonko razem z tą łychą ląduje na podłodze.

Madziujka co do drzemki dziennej to ja tez już kładę małego raz, bo u mnie też była męczarnia z zasypianiem, a jak zasną popołudniu to po kapaniu walczyłam z nim z 40min. Teraz około 11-12 go kładę i śpi przeszło godzinkę, po 19.00 do kąpieli a o 7.30 wstaje ma zegarek w tyłku (bo o tej juz siada i oznajmia że koniec spanka :):) Wszystko by było oki tylko, że mój to się jeszcze z 5 razy w nocy budzi, ale daję piciu i w miarę szybko zasypia (no oczywiście czasami są wyjątki :)

Buziam resztę mamusiek ;-);-);-)

Ps. U mnie pizga dziś strasznie, ale śniegu brak.

Witam:-)U mnie nocka na szczęście spokojna,nawet pospaliśmy do 8:30,bo normalnie to koło 7 zazwyczaj jest pobudka.Dzisiaj nici ze spacerku bo znowu śnieżyca i wiatry.

MARTA a twojemu nic po czekoladzie nie wyszło,bo to przeciesz też na mleku.Wiesz ja mojemu daję na razie słoiczki po 9 miesiącu i jest ich trochę bez mleka.Z Gerbera sobie popatrz,na każdy dzień daję mu co innego.A co do kubeczków to mój pije z niekapka.Ma firmy NUK.Teraz chcę mu kupic z twardym dzióbkiem.
Gratulacje 10 miesiączków:-)

Mój śpi 2 razy przez dzień.Zwykle tak między 11 a 12 go kładę i popołudniu koło 16.Dopołudnia śpi dłużej do dwóch godzin.

RUDA to miałaś wesołą noc:-DWyczaił,że mama nie śpi i musiał to wykorzystac:-DMój też już frytki wcinał,bardzo mu smakowały:-)

A tak pozatym to Patryś też już coraz bardziej szaleje.Szafki otwiera,drzwiami się bawi.
Miłego dnia wszystkim:-)

Ruda - mam wlasnie kochana teraz ta z NUK-a i nie chce z niej pic...moze za twardy ten dziubek..nie wiem..trzeba probowac

Asiu - jak na razie nic nie zauwazylam niepokojacego...chociaz jak teraz go usypialam to na szyjce zobaczylam 4 krosteczki...hmm ciekawe czy od tego... Wiesz on tylko malutki kawaleczek zjadl tej czekoladki. Chcialam mu dac polizac a skubany tymi swoimi 6-cioma zebolami ugryzl kawalek hheheeh tak to smiesznie wygladalo...nie wiedzial o co chodzi a oblizywal sie chyba z 10 minut:-D.
Wiesz wlasnie nie moglam za bardzo znalezc z Gerbera dla niego czegos co by bylo bez mleka...nie iwem moze maly wybor byl. Dzisiaj wyskakuje na zakupki jak maz wroci... to zobacze. Dzieki za gratulacje. A sluchaj czy twoj Niuniek wcina chlebek?? Ja mojemu nie daje bo nie wiem w sumie czy powinnam.
A z owocow co mu dajesz???

reklama
A teraz tak z innej beczki
czy wasze pociechy tez ciagaja Was za wlosy, machaja raczkami jakby chcialy uderzyc (moj tak robi w momentach szczegolnego zadowolenia, radosci) - nie wiem czy tak kazde dziecko czy moze ja cos w pewnym momencie zle zrobilam i tak sie nauczyl. Jak mowie ze tak nei wolno robic, ze to mame boli to on sie usmiecha i nadal wali tymi rekoma...nie wiem... mysli ze to zabawa...jak go tego oduczyc??? czy moze to samo przejdzie

Do góry