reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Madziujka czytałam że piszesz o kubeczkach ja mam niekapa z AVENTA mały nie chce pić z niego a ty coś pisałaś o zwykłym kubeczku uczysz dzidzie już pić ze zwykłego ? :happy:

Lady ja z nowości to małemu zaczynam dawać różne chude wędliny je też melona ananasa a jak masz wątpilwości co podawać to wejdź na stronkę www.osesek.pl tam jest taka extra tabelka co od kiedy u mnie wisi na lodówce i często z niej korzystam ;-)

Moncia23 moje gratki dla córci nasz jeszcze nie chodzi ale ciągle staje sam :-D

u nas wszystko oki no oprócz tych nocek jakoś nie najlepsze dalej są no ale jakoś trza to przetrwać ide lulu dobranoc dla was i pociech buśśśśśśa !

reklama
Hej kobietki
U nas nocka znowu spoko:-):-) o 23 mleczko i pobudka o 6 az tak jakos mi dziwnie...

Ja mojemu tez nie czytam do snu bo jak probowalam to wlasnie tez mi wyrywal ksiazke i w sumie dekoncetrowal sie strasznie i nie chcial zasnac...dlatego ani nie czytam ani nic nie opowiadam tylko sam zaspia lezac obok mnie...Za to czytamy w ciagu dnia...

MOncia - gratuluje...musi naprawde swietnie wygladac jak taki maly szkrabik szmiga po domku...moj nadal chodzi w lewo w prawo przy mebelkach..sadze ze tylko kwestia dni i tez pojdzie w dal hihihi

anrusku - ja od zawsze tez mam problem z kupowaniem prezencikow..Proponowalabym tak jak Asia jakiś jeździk albo konik na biegunach, albo jakąs interaktywna zabawkę np. jest taki piesek nie wiem jakiej firmy co ma nazwane raczki, nozki, uszki po angielsku - w sumie moze byc fajna zabawa dla dzieciaczka.

U nas znowu sypie snieg i pewnie nie damy rade wyjsc na dwor...a sluchajcie smigacie na saneczkach z waszym pociechami??? Ja nie probowalam, ale w taka pogode w sumie moznaby bylo....nie wiem
wlasnie

Pozdrowionka dla wszystkih i miultkiego dnia. Lece druga kawke wypic bo normalnie glowka peka...ach ta pogoda

Dzień dobry!!

A co tu taka cisza dziś....

ANrusku
myślę podobnie jak Marta a może szczeniaczek uczniaczek:confused:z fiszera:confused: no jest dużo fajnych rzeczy:tak:

MARTA myślę,że można na sankach spokojnie ubierasz ciepło kocyk i heja....u nas dziś te sypie od rana ale folie na spacerówe i tzra ruszyć się na zakupy niestety....

gdzie ta wiosna:sorry2:

a co reszty:confused:pozdrawiam:confused:

Witam:-)U nas nocka spokojna chociasz zasnąc nie mógł,ale obudził się dopiero o 3:30.U mnie też sypie.A wiecie,że dziś jest tłusty czwartek,jadłyście już pączki??Ja właśnie wcinam drugiego;-)Patryczek właśnie śpi.Odwiedziła go dwa miesiące starsza kuzyneczka super się patrzy jak takie małe dzieci się bawią i gaworzą:-D

MARTA zapomniałam ci jeszcze wczoraj napisac,że mojemu daję chlebek i nic mu nie jest a z surowych owoców to na razie jadł tylko banana i jabłko.

A co u reszty,straszna pustka dzisiaj.
Idę się wziąśc za obiadek,dzisiaj robię zapiekankę z makaronu.Bardzo lubie zapiekanki.
BUZKA

a ja jeszcze nie jadłam pąka :-D
ale pewnie jak mój men wróci z pracy to zjemy razem po pąku :-D
tak swoją drogą to ten tłusty czwartek w tym roku jakoś dziwnie wypada co nie :confused:

ja jeszcze paka niejadlam i chyba nie zjem, bo nie wychodze na dwor (sniezyce) a maz wyjechal na jeden dzien i nei ma kto mi przyniesc...jutro nadrobie..heheh chociaz to nie to samo...

ale tu pusto faktycznie...gdzie kobietki sie podziewacie....moj rozrabiaka spi

Agus - moj probowal bulke i tez nic mu nie bylo...dalam mu dzisiaj pierwsze ciasteczko HIpp-a zobaczymy jaka bedzie reakcja

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny dzieki za rady, tez myślałam o jeżdziku ale ona ma juz pchacza więc nie ku[ię jeżdzika ale ten konik na biegunach to fajny pomysł muszę tylko gdzieś w sobote obejrzeć

rozmawiacie o chlebku i bułkach moja Milenka to już od 6 miesiąca wcina piętki od chlebka i nic nigdy jej nie było a teraz jak nie mam bułeczki to też daję kanapeczkę z chlebkiem dzisiaj się nawcinała faworków ciekawe co bedzie , bo dziś to miała dużo nowości i ryba i faworki i budyń na niewielkiej ilości mleka krowiego jak ją zsypie to niebędę wiedziała po czym :-D

Ewelina ja próbowała z sanami w styczniu ale to był wtedy wielki niewypał miałam do przejścia 200 metrw do kuzynki a był taki śnieg że wózek odpadał ale mała siedział na tych sankach strasznie spięta i nieważne zę miała oparcie to głowę miała tak pochyloną do tyłu że daleko za oparciem był prawie tak jakby leżała od tamtej pory nie próbowałam więcej stwierdziłamżę jest chyba jeszcze za mała poczekamy do przyszłej zimy to napewno bedzie radocha w tedy z sankami

ja dzisiaj smażyłam faworki zamiast pączków pycha, a pączka to 1/2 zjadłam był nie dobry nadrobię w niedzielę bo moja mama ma zrobić takie najpyszniejsze pod słońcem przepis jeszcze babci szkoda zę ja jakoś nie umiem ich robić ale jeszcze kiedyś się może nauczę
Pozdrawiam

Czesc

Marta ---- ja nie ucze samodzielnie jeszcze go jesc bo nie mam az tyle teraz cierpliwosci na to brak mi przez te dzieciece ich choroby...a kiedys tam dalam to lyzke rzucal i pchal lapki do miski z jedzeniem wiec poczekam az kumaty bardziej bedzie i lzej to nam przyjdzie.....
a co do picia z kubeczka to moj pije z niekapka super juz ale i ze szklanki tez mu podaje bo to lubi najabrdziej hahahahaha i ladnie mu idzie tylko nczasem powodz ma pod szyja hahaha

Madzia---- moj to samo robi tylko ze nie z chrupem tylko z sucharami i z biszkoptami...hahhaha a wiesz jak fajnie juz je chrupka nie tak jak kiedys ze wsadzal do buzki se i ciumal teraz wsadza se i ngryzie ociera o zeby i jak marchewkle krolik haha tak szarpie zebami w dol hahaha smiesznie to wyglada jakby naprawde mial zebow tyle hahahahahaha
aaa Madzia mój Sebek to spi 4 razy dziennie kolo godzinki czasem przy ciszy dalej.....ale cghodzi na noc spac kolo 22:30 po teletubisiach i zasypia kolo 23....ale ostatnio budzi sie znowu ok kolo 8a 9 godzinie...

Karola----- to Ty tak jak ja masz nasrane w tej glowce ...jak tylko zobacze sebka ktory wstaje w srodku nocy i ma oczka jak 5 zlotowki i sie tak usmiecha do mnie to nie mam serca go na sile klas spac ttez zaraz gadamy se i sielanka a potem mamuska niewyspana a synek w dzien se odsypia w dobre hahahahahaha

Dorotka -----masz mala majsterkowiczke hahah sebek to wszystko wywalal juz z szaf gnojek raczkuje otwiera kazda szafe polke i wszystko wyciaga z niej chwila nie uwagi nawet juz nauczl sie schodzic ze schodka jednego i se do kucni sam zlazi noooo i mi wszystko ale to wszystko wywala ...mam ciagle bajzer na kolkach co ciuchy posklasdam to one patrze znowu na podlodze hahahahaha

Ewela ---temperatura na zabki taka jak najbardziej moj mial jednodniowa taka wlasnie n zeba ........

Marta----moj tez szarpie za wlosy mnie strasznie przez to moje rozjassnione piorka jeszcze bardziej mi wypadaja...i szybciej sie powykruszaly hha bo sa lamliwe jak ne weim co...a riobi to w takich momentach jak chce mnie ugryzc albo jak mnie budzi jak ja spie a on namprzyklad pierwszy wstal hahahahaha mowie tez nu nu nu nie wiolno a on sie brechta i jeszcze wiecej chce robic tak mamusce hahahah
do snu nie czytam bo na mojego synka nie ma bata by sie skupil dluzej niz 3 sekundy an bajce czytankowej hahha bierze ksiazke i przwalal odrazu wiec raczej mu spiewam codziennie :)

Adus---moze kolejne zebiska moj cos je gorzej ale moze i zeby a moze i przez zasrany katarek...a wiesz ze ten 3 zabek co sie juz pochwalilam nim ze wiodac to sie jeszcze nie przebuil??? co tak dlugo no przeciez go widze nooo ....

Agus ----ja tez mam turystyczne i ani jedenej dziurki nie ma hahah a co sie dziwisz jak mala szaleje to wiesz szkody beda tak mi sie zdaje haha a dziurka musi byc hihihihi :p

Monia---to super zaraz bedzie biegac :p

Anetka----ja ci nie doradze bo ja sama bym sie chyba przez miesiac zastnawiala co kupic hahahahhahahaha i dla tego przewaznie daje kase niz cos kupuje hihihi dla innych dzieci rzecz jasna :)

Asia----- dziekuje maja sie fatalnie jeden i drugi...az czasami se mysle ze nie ma zadnej sprawiedliwosci.....

U nas zima jak nie wiem co smiesznie jest u mnie na ulicy wszyscy csasiedzi gadaja przekrzykuja sie bo odgarnija snieg z cvhodnikow sprzed dmokow swoich hahahahahahaha

u Nas ze zdrowiem nie ciekawie ciagle kaszel katar na szczescie goraczki brak....jaos leci.... dzis mam kupe roboty bo jutro Dominikowi urodzinki sie szykuja.....
wiec caluje mocno kazda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i naprawde pojawie sie czesciej jak tylko wszystko wroci do normy bo tak to tylko czyac moge a pisac naprawde nie ma jak bo ciagle raczki przez sebcia zajete...a jak spi to zawsze cos sprzatanie dom obiafdy kuzwa ciagle cos... buziaczki....

reklama
Dzień Dobry:-)
Widzę,że wszystkie zajęte.To tylko ja się obijam:-DMój maluszek śpi,obiadek mam z wczoraj,bo jak robię jakąś zapiekankę to zawsze na dwa dni to sobie siedzę i piję kawkę.;-)
Patryś ładnie dziś spał,obudził się dopiero po 5.Oby więcej takich nocek było:-)
U mnie znowu śnieżyce a my wieczorkiem jedziemy do rodzinki na weekend,trochę urozmaicenia będzie:-)

LADY dużo zdrówka twoim dzieciaczkom życzę.Mojemu też trzeci ząbek idzie i też się coś przebic nie może.

Do góry