reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzień dobry!!!

U nas nocka nawet ok troche wstawałam ale luz....wiecie co u nas też czasem płacze i budzi sie z płaczem są takie okresy jak nie zęby to coś może nowego sie naczuy i dziecko to przeżywa no różnie może być...chyba trza przeczekać....

RUDA mój się dławił dławił wmkoću rzygał i jeszcze sie tym dusił....:no:nigdy wiecej:no:

LUCY no i wykorzystuj męża ile wlezie...hihi ty też musisz odpocząć....:tak:no i super taki masaż.....

AGUŚ mój nie ruszy jabłka tartego jak dam całe w reke grzyie ale takie kawały,że sie dławi i weź daj:baffled:no i dałam mu ogórkowej ze śmietaną i wysypany więc muszę se tą smietane odpuscic i wszystko inne widac nie czas na te rzeczy jeszcze:sorry2:a niby jedna łyżka:baffled:

ALA ja wiem,że robiłaś pamietam ale kurcze wiesz co jest takie badanie zkrwi które sie robi i to świdczy o zakażeniu bakterią ja juz nie pamiętam moja koleżanka robiła bo ten jej starsznie chorował katar non stop i zrobili to badanie i okazło się ,że mały miał pneunokoki i robili badanie też na dobranie antybityku i brał i jakoś przeszło może spróbuj zagdać lekarke bo skoro twój Dominik nie ma alergii bo mu robiłaś może zarażony jakaś baketria a pasożyty robiłaś:confused:a Sebcio też żeby miał tak non stop katar kurcze on ma zniszczoną już tą śluzówkę....:-(

ASIU a moze tzra było dać coś przeciwbólowego:confused: mój sie tak męczył ja dałam i spał wiesz jak boli jak idzie ząbek to lepiej dac niż ma się męczyć:happy:a raz czy dwa nie zaszkodzi:tak:

mój mały śpi idę wszamać obiad

reklama
hej maly spi wiec ja tu...

Adus ciagle pytam i nic nie podpowiada by cos pomoglo przepisuje co noz to nowe specifiki drogie jak choleralae nic nie pomaga zawsze rtrzeba przeczekac ale zapytam sie jeje o te pneumokoki badania....

co za sniezyca dzisiaj...masakra....:ciemno w kuchni przez t mama bo cale okno zasypane hahahahahahha bo na skosie jeswt :)

dzis trszke sie obkupilam na necie 2 sweterki tanie i spodniczki... mam nadzieje ze sie nie zmechaca za szybko hahaahahaha

leb mnie cos boli spiaca jestem a zasnac nie moge ciagle mysle anie chce... ...chce tylko spac ...a nie moge....

wgole mowcie jak na spowiedzi...co dajecie juz swoim 10 miesiecznym dzieciom?????poza zupkami i kaszkami i mlekiem????? nie chodzi mi o rozklad dnia jedzenia tylko urozmaicenie posilkw??? np zurek plupety i takie tam kopytka co jeszcze z takich nowych dan takich jak my jemu dajecie z zup dan deserow no nie wiem...????piszcie szybko ....

ALUNIA ja to nic nowego mój mięsa i ziemiaków nie cierpi jadł ze mną spagtei lubiał i zupy....ogórkowa żurek rosół pomidorowa....nie wiem nie pamiętam kopytek nie dawałm spróbuje.....czekolade se je czasem....a z dań próbuje troszku ale on to pański piesek...:-D:rofl2::-D:rofl2:

Ja w końcu byłam dziś na spacerku,ale masakra po niektórych chodnikach wózkiem przejechac.Trochę się zmachałam,ale przynajmniej coś kalorii spaliłam;-)Patryk taki marudny,spal krótko.

ADA smarowałam mu tylko Dentinoxem,ale to nic nie pomaga:-(Jak dziś będzie zle to spróbuję dac Nurofen.On też jest na ząbkowanie.

LADY ja za wiele nowego nie daję.Jadł rosół,pomodorową,z kaszką manną i normalnie przyprawiałam vegeta,tylko nie za dużo.Nic mu nie było.Bardzo lubi ziemniaki,ryż mu dawałam,parówkę,chociasz tam nie ma żadnych składników odżywczych.A deserki jak na razie to jadł tylko ze słoiczków.Jakby nie ta skaza to bym mu już dała jajko.Ja jak coś gotuje to on przeważnie nie może tego jeśc i ciężko mu tą dietę urozmaicac.
Ja też ostatnio na necie torebkę i bolerko kupiłam,ale tak to boję się ciuchy kupowac,że będą za małe albo zle będą leżały.

Witajcie kobietki!
My dzisiaj trochę buszowaliśmy po sklepach,kupiłam małemu klocki i autko do zabawy.
LADY- ja bym powtórzyła badanie, jak to gronkowiec to czasem nie wychodzi ,a tak leczyłabym czosnkiem ile wlezie ,bo to naturalny antybiotyk,małemu możesz podać z cytrynka ,kropla mała soku z czosnku plus kropla cytryny,starszemu czosnek w tabletkach ,ja w ten sposób wyleczyłam swoje zatoki na ,które nic nie działało i syna ,który jest uczulony na kurz ,jemu robiłam też inhalacje z majerankiem ,tylko nie woda gorąca bo mogłaby para oparzyc,te inhalacje na zwykły katar tez dobre.
Co do jedzonka ,mój je prawie wszystko ,tzn rozsądnie wszystko,przyprawy daję od jakiegoś czasu do zupek albo warzyw do drugiego dania,bazylię,lubczyk,oregano.
RUDA-widzę,że narzekasz na kręgosłup tak jak ja,rozumiem ,że teraz przy ciąży to jeszcze dodatkowe obciążenie,dobrze ,że udało się odkrztusić małemu ,strach pomyśleć co by mogło być...
ADA- pewnikiem śmietana go uczuliła bo w ogórkach nic nie ma oprócz wody.
AGA- kupy może na zęby kolejne ,mój jak mu szły cztery na raz to srał jak najęty i wszystkie luźne!
LUCY- zazdroszczę masażu ,ja zmuszam starego i co wieczór musi zrobić masaż stóp ,w końcu należy się to nam kobietom,i tak większość obowiązków na naszych głowach ,także wykorzystuj męża na maksa !
Mój mały też czasem płacze w nocy ale to normalne ,a jak szły zęby i bolało go dawałam czopek albo vibrucol albo przeciwbólowy.
Dobra mały wzywa czas iść do pracy:)

Ada
a moze zabielaj jego częśc zupki nutramignem...ja tak dla synka robilam do 2go roku zycia wszystko z nutra zamiast mleka,smietaty itp..nawet nalesniki robilam na nutra dla niego:-Dpaskudne były..hahaha ale on sięzajadał:-D

Lady
ja to mojej jablko z nowości daję,marchewkę i banana..mandarynke:-D:-D:-Dhahaha
coś tam czasem skubnie ode mnie...ale cięzko to nazwać jedzeniem;-)kanapeczki z pasztetem drobiowym albo kurczaczkiem to je ze mną..ostatnio co spróbowała te kopytka i tyle narazie :-p

Paga
hehe no zobaczymy czy to zęby czy nie..narazie się"uspokoiło"

Witajcie kobietki
Nie bylo mnie przez kilka dni....maly dal popalic...
W nocy nie spal w ciagu dnia rowniez (noo po 10 minut hehehhe) chyba ida kolejne zeby....masakra

Dzisiejsza noc byla przelomem. Wypil mleczko o 23 i spal do 6:22 normalnie bylam w szoku...nie budzilam sie wogole taka padnieta bylam

Co do siniakow - to moj tez juz kilka zaliczyl :-D...oby siniakow - ile strupkow hhehehe.
Bylismy wczoraj pierwszy raz na spacerze od ..3 tygodni.... wkoncu chorobsko przeszlo, ale zaczyna znowu cos kichac i nie wiem czy oczyszcza sobie poprotu nosek, czy znowu jakas chorobsko go bierze..wrrrr
dzisiaj to n ie wiemczy wyjdziemy - raz slonce raz snieg....zima na 100 fajerkow heheh

Moj z nowosci to podskubal ostatnio czekolade, indyka z rosolku ode mnie, buleczke, a tak to dostaje to co zawsze: sinlac, nutramigen, zupki ze sloiczkow, deserki...a przepraszam dałam mu z Nestle misiowy sad jablko i banan i jak na razie ok...zobaczymy za kilka dni.

ciezko tak alergikowi cokolwiek wprowdzic nowego do menu...i to mnie wkurza...tyle rzeczy moglby sprobowac..wrrr od jutra zamierzam sama zaczac mu gotowac obiadki...zobaczymy jak wyjdzie...jak dotad nie mialam czasu i sil, ale poprostu nie mam co juz mu dawac. Jedzonka ze sloizkow dla niego ( dla 10 miesiecznych dzieciaczkow) sa z mlekeiem w skladzie ktorego on nie moze......a przeciez nie ge mu dawac zupki dl a6 miesiecznych dzieciaczkow caly czas bo nie na uczy sie gryzc...

A sluchajcie kobietki uczycie swoje pociechy samodzielnego jedzenia???? Moj zaczyna sie rwac do lyzki i czasami mu pozwalam samemu skosztowac np. kaszki heehe raczej za duzo nie zjada i musze go dokarmic, ale chyba wazne sa checi

Wspolczuje kobietkom ktorych dzieci choruja...trzymajcie sie dziewczyny bedzie dobrze

A wogole moj rozrabiaka dzisiaj konczy 10 miechow.

Buzka dla wszystkich i milutkiego dnia zycze
lece bo sie szkrab obudzil
Pa

reklama
witam

My tez probujemy wiele..
Ale Martyna ma problem z gryzieniem..jesli nei dam palcami czy do raczki to z łyżeczki łyka :-(
ale nauczy się w koncu..

Zaraz pójdziemy na drzemke...mamy tylko jedna a Wy? Ale dzieki temu lepiej mi spi i zasypia a tak to zasypianie jedna wielka walka było (jak yły dwie drzemki)

Ala oj nie wiem juz co radzic tyle wałkowałyśmy już ten temat ale moze posłuchaj dziewczyn tak mi szkoda Was...tulam

Moje dziecko mści sie na chrupku kukurydzianym kryszy go do mikroskopijnych czastek :-D ..matka posprzata nie?;-)

a do jedzenia tez sie rwie ale nie do jego spożwania a to bawienia się nim ;-)

gratulacje 10 miesieczniakom...;-)

Do góry