reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dobry wieczór!
MAMY DWA ZĘBY! wyszły dwie dolne jedynki ,jedna całkiem na wierzchu druga już przebiła się ale malutko.Tydzień katarku ,kaszlu okazało się ,że na zęby.NARESZCIE:-D
ADA- może te nasze Małe umówiły się ,bo przeczytałam ,że Amirek też już zazębiony!gratulacje!Ciekawe kiedy wyjdą następne ?może znowu za 9 miesięcy:rofl2:
RYBUSIA- słuchałam o takiej pracy przez internet ,która maiła polegać na rozmowach wspierających ,okazało się ,że te rozmowy były owszem wspierające ale w jednej dziedzinie:-D:rofl2:
LADY-uwielbiam jabłecznik ,ale najlepiej wychodzi mi ciasto z masą nugatową na wierzchu ,palce lizać!
Co do alergii pokarmowej to najważniejsze ,że mija ,mój też jest na Nutramigenie ale moja lekarka stosuje metode wprowadzania wszystkiego ,jeśli cos uczula odstawic i wrócić po tygodniu i tak do skutku,u mnie sie sprawdza ,pomidory sypały go ,wycofałam a potem po troszeczku i teraz jest ok,masło tez ,nie próbowałam jogurtów bo kazała poczekać z tym do roku ,ale kazde dziecko inne i inaczej każdy lekarz zaleca ,moje zdanie jest takie,że mama wie najlepiej bo jest z dzieckiem i ona decyduje a lekarz może jedynie sugerować .
Co do gadulstwa chłopców -mój Szymek też sromny w tym zakresie ,więcej piszczy ,pokrzykuje ,ale chłopcy mają cięzszy rozwój mowy,u nich pod górkę przez csłe życie :tak::-D kobiety są silniejsze.
Miłej nocki !

reklama
Hejka!

Ale sobie poczytałam :):)

Anrusik ja pisałam o zyretcu - a to chyba nie jest antybiotyk, ja dałam tylko raz, bo to dla alergików a mój mały to katarek miał od przeziębienia, lekarz mi przepisał 2 razy po5 kropelek.

Martuś mój synio to mała gaduła, mama to jest na porządku dziennym, baba, dada, papa i itp. na gwiazdke kupiliśmy mu takiego kubusia puchatka co opowiada bajeczki i śpiewa, to dobiero mały mój mi z nim dyskutuje (nawet do tego misia rączką wyma****e i z swoje bala bla gada) a ja siedzę obok i mam polewkę :):)

Moncia ja też od niedawna zabrałam małemu dzienne cyckowanie :), trochę sie tego bałam, myślałam ze bedzie płacz itp. ale było supcio, bezproblemowo chyba bardziej ja to przezywałam niż synek :):) lecz przed nami jeszce odztawienie nocnego cyckowania ale tu to juz będzie niezły wyczyn, ponieważ on dużo mi wisi na cyculu w nocy :):) ale podobno tak chłopcy mają ;-).

Lady kochanato znasz ten ból zachłaństwa solarkowego :-), mi dziś juz powoli przechodzi, ale nie obeszło się bez tej pianki, i mężowi ją nakazałam kupić a on to nie współczuje żonie, tylko się ze mnie chichra :-D i twierdzi, że to było moje najdroższe solarium 20zł za 10min + 18zł pantanol czy jakoś tak :-(.

Aduś gratuluję zębolka, jak mojemu szły dwa siekacze :) naraz to myslalam że ma jakiegos wirusa, bo tempka, rozwolnienie i jeszcze w nocy mi zwymiotował a rano dwie perełki ujrzałam, mam nadzieję że reszta żębolków naszych pociech będzie już bezbolesna :):)

Asiu coś ty na takim etapie rozwoju to nie masz co wogole sie przejmować, mój też orłem nie jest :-) tzn. dopiero w styczniu mi się tak rozkręcił, że teraz z dnia na dzień muszę go bardziej pilnować bo wszędzie włazi, taka ciekawa mordulka jest, a od wczoraj wchodzi mi na łóżko w małm pokoju i drzwi trzeba zamykać.

Buziam resztę mamusiek :):)

Asia - popieram ade...spokojnie przyjdzie taki dzien ze nie obejrzysz sie a bedzie wstawal...baaa smigal jak oszalaly:-)

Lece spac, bo pewnie zaraz bede musiala wstac hehehe ach te nie przespane noce!!!!!!!!!

Pozdrawiam i milej nocki zycze

dzień dobry!!
ALA aleś gospodyni pierwsza klasa:-p

No a jak :)

LADY to ty taka gospodyni z prawdziwego zdarzenia jesteś:-)Ja się muszę przyznać,że jeszcze nigdy ciasta nie upiekłam,choć coraz częściej o tym myślę.Jak na razie to nawet brytfanki żadnej nie mam:-DCo do jogurtów to daję deserki z Hipp:owoce i jogurt.

Asia ja lubie gotowac i piec alenie zawsze mi to wychodzi hahahhahahahahah i musi mnie najsc chec haha

moj urwis od dluzszego juz czasu staje przy meblach, ale od kilku dni zaczal sie puszczac i tak stoii 2-3 sekundy...chyba normalnie niedlugo ruszy w swiat buhahah :-D

Czy wasze pociechy (szczegolne pytanko do mam chlopaczkow) tez tak mala gaworza mowia czy jakkolwiek by to zwal????

Moj tez sie czasem pusci an chwile nawet o tym zapomina hahahah ale sie zaraz szybko lapie i isc nie chce hahahahah

a pytalas o gaorzenie moj Sebek mowi mama baba ala nieeeeeeeeeee taaaaaaaaaa i duzo gada ale to bardzo po swojemu i takim roznym tonem jakby cos chcial powiedziec..czasem tak jakos brzmi jakbym naprawde slyszlaa co mowi ostatnio mu sie wyrwalo przy mezu daj sama slyszlaam i ostatnio duzo takich gaworzen ale kazde dziecko inaczej pewnie.....

Witam dziewczęta:) :-) dopiero dzisiaj znalazłam czas, zeby do Was zawitać...muszę się pochwalić, że Amelka zaczęła wczoraj stawiać kilka kroczków, najpierw trzymał ją tatuś, ja wyciągałam do niej ręcę i poszła..dwa kroki i usiadła na pupie:-D później znowu spróbowała, najważniejsze, ŻYCZĘ:)

Gratulacje dla Amelki za pierwsze kroczki :)radocha na maksa :) i super ze mala bezproblemowo przeszla na butle a tak sie balas...pewnie za cycusiem tez poteksni ale szybko zapomnie :)

Tak sobie czytam jak piszecie o tym,że wasze dzieci już same wstają,przy meblach chodzą,jakieś kroczki samodzielne a mój to tylko za rączki chodzi i jak go postawię przy czymś to się trzyma i stoi,ale żeby sam się podciągał to nie.Czy ja powinnam się tym martwić?Chociasz wiem,że każde dziecko jest inne i ma swoje tempo rozwoju.

A tak pozatym to mój szkrabek już słodko śpi,a ja możę jakiś film obejrzę.

wiesz co ja kiedys myslalam jeszcze ze moj nigdy raczkowac nie bedzie a tu mnie ktoregos dnia zaskoczyl :) i kiedys tak zaczynalstal trzymajac sie mebli ....tylko i wylacznie...a potem zabawki dawalam na losko by po nie siegnol....i on probowal jede raz ddrugi i poszedl a teraz to biega trzymaja c sie mebli mysle ze na wszystko trzeba czasu boi sie o swoj tyleczek :)tak mi sie zdaje :)

no i wyszedł nam ząbek lewa jedynka dolna i mam już sprawce całego zamieszania z temp i marudzeniem bo dzis me dziecko to cały dzień istny anioł jak kiedyś:blink::happy: ale prawa też idzie i może od jutra zaś zacznie sie od nowa jak bedzie sie przebijać:sorry2:

Adus gratuluszki dla Amirka za 1 zabeczek :)))))) no to marcheweczki pojda w ruch:))))))

:):-)
Alu ja małej daję ten antybiotyk 2*dziennie po 1,8ml a ty ile dajesz jak 3* , bo ja mam jakis chyba mocniejszy niż ten o którym pisała Ewelina chyba mam 47mg czy jakoś tak
A zCiebie to niezła gospocha ja się odzwyczaiłam od niedzielnych obiadów teściowa zawsze gotuje:-), ja mam na głowie ewentualnie co mąż by zjadła bo ma ograniczone menu i raczej nigdy nie je tego co jest na obiad :wściekła/y:, i mała, a dzisiaj Milenka mało jadła cokolwiek trąciła i wykręcała się więc nie wpychałam ma z czego chudnąć jakby co :-D
:)

jutr ci napisze co prawda opakwanie po leku wyrzucialm juz ale mam wpis w ksiazeczce bo lekarke mialam na wizycie w domu.....

Dobry wieczór!
MAMY DWA ZĘBY! wyszły dwie dolne jedynki ,jedna całkiem na wierzchu druga już przebiła się ale malutko.Tydzień katarku ,kaszlu okazało się ,że na zęby.NARESZCIE:-D
LADY-uwielbiam jabłecznik ,ale najlepiej wychodzi mi ciasto z masą nugatową na wierzchu ,palce lizać!
Co do alergii pokarmowej to najważniejsze ,że mija ,mój też jest na Nutramigenie ale moja lekarka stosuje metode wprowadzania wszystkiego ,jeśli cos uczula odstawic i wrócić po tygodniu i tak do skutku,u mnie sie sprawdza ,pomidory sypały go ,wycofałam a potem po troszeczku i teraz jest ok,masło tez ,nie próbowałam jogurtów bo kazała poczekać z tym do roku ,ale kazde dziecko inne i inaczej każdy lekarz zaleca ,moje zdanie jest takie,że mama wie najlepiej bo jest z dzieckiem i ona decyduje a lekarz może jedynie sugerować .
Co do gadulstwa chłopców -mój Szymek też sromny w tym zakresie ,więcej piszczy ,pokrzykuje ,ale chłopcy mają cięzszy rozwój mowy,u nich pod górkę przez csłe życie :tak::-D kobiety są silniejsze.
Miłej nocki !

Wam tez gratuluje 2 zabkow :) teraz czekac na nastepne hihihihi:) c do alergi to czekam az mu buzia sie wyleczy poki co wszystk takie samo.....narazie nie zlazi a podaje juz wapno i smaruje bepantenem......

Dziewczyny mam sajgon na chacie przez te sniadanka obiadki kuzwa jableczniczek garow szklanek talerzyt sie nazbierala ze szok!!!!! pierdziele taka rbote hahahahahah garypczekaja do rana choc zadko mi sie to zdaza by nawet szklanka tyle czekala na umycie.... ale mama lenia padam cos dzis.... maly mi zasnol kolo 22 i slodko spi........drugi syn meczy mnie o druga kolacje bym mu zrobila teraz a w dupe pogonilam go do kuchni chce jesc tak pozno to niech se idzie zrobic zarlok jeden hahahahahahahahhahah

edit....

Ewela dslownie mi moj to samo powiedzial slowow w slowow hahahahahahah z tymii kosztami hahahahahahahahahahahaha ale wiesz co niby czlowiek uczy sie na bkedach ale jak tlyko sie podleczylam tzn zeszlo mi to a potem skora jak nigdy.... to i tak zaraz w solarce wyladowalam ale poszlam na krocej hahahaahahhhaha

Ostatnia edycja:
Moje dziewczynynki maja po dwa zabki na dole. Gorne dziasla maja opuchniete wiec chyba za niedlugo wyjda górne jedyneczki.
Sory ze tak zadko pisze ale jakos nie mam weny :( ale za to fajnie mi sie czyta Wasze wypowiedzi :)
Pozdrawiam

Hej hej wszystkim po weekendzie:-)
ale naskrobałyście tu przez niedzielę;-)
Wybaczcie ale nie odpiszę każdej...
U nas niedziela upłynęła spokojnie i rodzinnie, nawet nad jezioro już sięna spacer zapuścliśmy...trochę jeszcze mokro tam ale już mnie tam tak ciągneło:-D
Hehe..wiecie co ja to jestem ..hihhi...fotelik zamist krzesłka będę używać i z głowy:-Dprzynioslam już do domku zapiełam dzis małą jak robiłam śniadanie i święty spokój..nigdzie nie wylazła:rofl2:póki co musi mi wystarczyć takie"zastepstwo"...maż nie chce słyszeć o nowym krzesłku więc sobie tak poradzimy:-p
słoneczo zaczyna wychodzić zza chmurek więc w południe wyskoczymy na zakupy i spacerek..
A jak u Was dzień się zapowiada?

Ruda:-)
haha kurcze coś chciałam od Ciebie..ale zapomnialam:-D kiedyś mi się przypomni:-p

Ada
od Ciebie wiem co chciałam:tak: hehe... Ty Amirka masz pod kontrolą alergologa tak? i co nie kazał robić prób z nabiałem? typu daneonek czy coś? u mnie kazał ale ja sobie jeszcze odpuszczam...bo przy synku koło 10 m-ca to było stanowczo za wczesnie...Co o tym myslisz?

kochane pozdrawiam wszystkie Was bez wyjątku!!!!!:happy::happy::happy:Miłego dnia:happy:

Dzień dobry!!

Anekha ja próbowałam ostatnio mu podawać ale nie trawił jeszcze...więc zrezygnowałam poczekam jeszcze......

P.AGA hihi no zobacz zmówili sie mój ma lewą i prawa już wychodzi:rofl2:

EWELINA no mój przez ten tydzień dal czadłu jakby diabeł w niego wstąpił:nerd::baffled:no i w sumie temp a przed samym wyjściem nie jadł...

ANRUS a jak dziś u WAS???

ALA marcheweczke haha jak królik będzie wciagał:rofl2:

DOROTHEEE pisz częściej jak tylko masz ochotę;-)

reszte pozdrawiam:happy::-)

Ada
a danonka dawałaś czy jakiś inny jogurt czy jeszcze coś innego?
ja chyba poczekam z pierwszą próba u małej aż skończy roczek...
A jak tam się czujecie z Amirkiem?

jaka gaduła z tej mojej małej:-D coś opowiada zawzięcie po swojemu..hahaha, matka ni w ząb nie kuma ale fajnie to wygląda:-)

Witam z ranka!
Mały śpi ,też mi dał popalic przez ten ostatni tydzień ,tak jak napisałaś ADA-diabeł wcielony!ale teraz jest spokojniejszy jak już przebiły sie te zęby i śpi!!
AGA-moja lekarka np. pozwoliła wprowadzić masło i mały dobrze je toleruje ,ale z jogurtami ,serkiem kazała czekać do roku ,także ja nie próbuje dawać,jak kiedyś babcia dała mu kawałek naleśnika to miał policzki jak ruska lalka !
Tak się cieszyłam ,że cieplej się zrobiło a tu dupa ,znowu zima ,idzie zwariować w tym domu ,pierwszy raz od 17 lat pracy tyle mam wolnego ,kiedy w końcu będzie kwiecień! jeszcze ferie się skończyły i znowu szkoła i znowu problemy :(
starszy chodzi do 2 klasy liceum i czasem jak muszę mu pomóc to czuję się jak niedouczony człowiek!
Dobra pomarudziłam ,idę jakiś obiad zrobić ,miłego dnia życzę wszystkim mamusią!

reklama
Dzień Dobry!
Mały śpi a ja właśnie piję kawkę i wcinam pączka:-)Nocka taka sobie,3 razy była pobudka a rano tylko do 7 dał pospac.Sama już nie wiem czemu się tak budzi w nocy,jeśc nie chce.Może mu zimno bo on się bardzo odkopuje.Nawet na śnie jak go przykrywam to od razu wierzga nogami.Taki czuły sen ma.Tak sobie pomyślałam,że spróbuję go do śpiworka dawac,zobaczymy czy sobie da radę :-D
Patryś ma na razie 2 dolne jedynki.Na górze dziąsła już od dawna spuchnięte ale nic nowego nie widac.
A co do tego wstawania to chyba rzeczywiście nie powinnam nad tym tak myslec.Leniuszek jest i tyle:-)

ANRUS niezły pomysł z tym ciastem na Walentynki,muszę nad tym pomyślec.Zobaczymy jak będzie z czasem.

P.AGA,ADA gratuluję ząbków:-)My na razie czekamy na następne,codziennie do buzi zaglądamy choc juz nie chce jej otwierac:-)

Pozdrawiam

Do góry